Jump to content

katri71

Фен
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About katri71

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  R20A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

215 profile views
 1. Как мислите,колеги - от това чудо ще има ли някаква полза и заслужава ли си капиталовложението? http://www.amortisior.com/
 2. Да, разбира се , така става - не в прахоляка на земята.Между другото кората(рафта от багажника) съм я свалил и не я ползвам изобщо.
 3. За боклуците съм напълно съгласен, че не им е мястото в багажника,Аз, обаче държа винаги там резервна гума,чанта и куфар с инструменти,пожарогасител,аптечка и едно чердже, че никога не се знае кога какво ще ми потрябва.Тези неща според мен никога не трябва да напускат багажника, дори да ходя на майстор.В случай,че му пречат, да ми каже, аз сам ще ги преместя на място, което преценя,че е подходящо.Да ми хвърля някой демонстративно нещата на земята, не съм съгласен, ако ще да е газифицирал и Боинг,
 4. Да, за тези става въпрос, защото все още за няколко дена уредбата ще е в 24 месечен гаранционен срок. Разбира се става въпрос и за много повечето време, което аз изгубих до момента за да се разправям с тях, защото 30 мин само чаках в сервиза, докато някой изобщо ми обърне внимание.И да уточня нещо и аз за колегите, които не дай Боже, решат за в бъдеще да си монтират газова уредба при тях - няма такава практика Фагу да дават 3 години гаранция , т.е удължена гаранция от тях.Те си дават стандартна гаранция за новомонтираните уредби от 24 месеца, която се покрива от БРЦ, т.е те никога ,нищо не губят.
 5. Нищо безплатно няма на този свят за съжаление, колега.Не съм за 100лв., но ме подразни отношението на собственика на сервиза, който вместо да си свърши работата се направи на тежък.Собственоръчно изхвърли всичкия ми багаж от багажника на колата (същия си го бях грижливо подредил преди това, защото при мен всяко нещо си има определено място), направо на земята, върху пръста, на пътя пред сервиза,отвори пластмасовия капак на бутилката и след като отново го затвори, ме прати да си вървя по живо , по здраво.Както и да е, ще си купя въпросната сонда и ще я сменя, ако трябва и сам, за да съм сигурен за в бъдеще, че всичко ще е нормално.Колегата jijane, по-горе много добре е описал ситуацията, в която мога да изпадна и тази случка ми се вижда съвсем реална.
 6. Значи за следващия път ще знам.Яко чукане ще падне :).То с чук,пирони и тел всичко се оправя :).Благодаря за съвета, колега! Интересно, ако бях млатил с чука преди да отида в сервиза каво щеше да се случи с гаранцията.И без това първите им думи бяха: "Ти колко време я караш тази кола, откакто е монтирана уредбата".Идеята беше да отпадне гаранцията поради несменен филтър.Да, ама при мен всичко бе ОК и филтъра беше сменен точно както се изисква за да имам валидна гаранция и нормална експлоиатация :).По същия начин постъпиха и първия път, когато трябваше да сменят гаранционно изпарителя. Както казах по-горе нищо нямаше да им струва да сменят сондата с нова, както е редно в случая.Нейната гаранция се дава от БРЦ, не от сервиза.Те, обаче взеха да оспорват, че има проблем изобщо, защото явно не им се занимаваше с това, по простата причина ,че няма да получат и лев за подмяната. Кой каквото си иска да ми разправя, за мен това е истината.Направил съм си съответните изводи и считам тази тема за приключена.
 7. Да, там може.Нееднократно съм го ползвал.Намира се на бул. "Дунав" 5
 8. Да, колега - точно това е станало.Напълно съм съгласен с теб. И аз в последствие стигнах сам до твоето заключение. Имам дневен километраж.Просто в случая бях забравил кога съм го нулирал, понеже отдавна не бях карал колата и се доверих на светодиодния индикатор, което явно не е трябвало да правя :).Каква, според теб може да е причината за да заседне поплавъка в горно положение?
 9. Всичко освен бутилката е на ВRC
 10. Приемам коментара, колега.Аз не се сърдя на никого.Само споделям случката.Повече, ме засегна факта ,че се опита да оспорва ,това че има проблем с уредбата.
 11. Не знам, кое е абсурдно.Знам само, че карам кола на газ от поне 20 години.Досега съм сменил 3 различни газови уредби и 2 пъти са ми изпускали гата от бутилката принудително.Навремето имаше изискване на определен срок (мисля 5 години) да се прави хидравличен тест на бутилката.Карал съм си колата до затвора (само там правеха този тест) с бутилка наполовина пълна.След 2 часа газта беше изпусната , бутилката хидравлично тествана и издаден сертификат за това.Не знам как го правеше г-н Попаров, но ставаше , а въпросният "папагал" ми каза,че за да се изпусне газта от бутилката трябва да караме колата някъде "на къра", то не че сервиза е в града де :).Аз нямах нищо против , разбира се да идем "на къра", само и само да свършим работа :). В случая не става въпрос за точност на отчитане.Аз не гоня такива.Става въпрос за това ,че на път (някъде по Панагюрските баири) ми свърши изцяло газта в бутилката ,а индикатора в купето (всички светодиоди) все още отчитаха пълна бутилка и си светиха в зелен цвят.Така ,ако нямах наличен бензин в резервоара, щях да си остана някъде по байрите и то посред нощ. Преди да тръгна на път, разбира се , се опитах да заредя газ на бензиностанцията на Петрол, но индикаторът отчиташе пълна бутилка и човека не можа да зареди и литър газ, като ми заяви ,че бутилката ми е пълна.След това минах около 200км и индикатора в купето, все още отчиташе пълна бутилка (нито един от светодиодите не изгасна).Ако това не е проблем и е нормална работа, здраве му кажи - ще си хвърля някъде инженерната диплома.
 12. За протокола, вече мога да кажа името на сервиза - "Фагу" и се намира на "Асеновградско шосе".Знам, че чете форума и ще се почувства "щастлив". Няма смисъл да разискваме повече.Темата вече може да бъде заключена.
 13. Ходих при нашия "приятел".Един ден отпуск не се оказа достатъчен за решението на проблема.Поплавъкът, явно се размърда от самосебе си и нивомера взе да показва нещо, така че , когато отидох до сервиза, точно както очаквах нашия приятел заключи мъдро, че не вижда никакъв проблем.Понеже в бутилката имаше все още малко газ, ме прати да изгоря всичката газ и тогава пак да дойда, за да отваря бутилката.Те не изпускали принудително газта от съображения за сигурност. Толкова за гаранциите по нашите сервизи.Заключенията може сами да си ги направите :). След няколко дни гаранцията изтича и ще трябва да си платя на някой друг за отстраняване на проблема.Както и да е.Разкарването до там,загубата на време,нерви и средства не си заслужават да се занимавам повече с този "папагал".Ще го оставя на спокойствие да си газифицира Боинг и ще потърся друг сервиз.
 14. Потвърждавам!Моите също са като твоите и на колегата Mkilla и нямам такива проблеми.
 15. katri71

  Светна PGM-FI

  При мен пък грешката отпада след откачане на акумулатора.След известно време ,(няколко месеца), обаче пак светна лампата.И така на няколко пъти.В момента не свети :).
×