Jump to content

katri71

Фен
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Neutral

About katri71

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  R20A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

1620 profile views
 1. Трябва да се изключи куплунга на захранването, който се намира под кората на вратата (от съответната страна на проблемното огледало). Няма отделен предпазител.
 2. При мен - само пружини. След смяната им минах на стенд и всичко си дойде на място без други интервенции.
 3. Съгласен съм, колега.Цените им за някои неща са по 3 (не по-две), затова съм го написал като техен минус. Все пак всеки сам решава за себе си коя част, от къде да закупи и на кой сервиз да се довери. Аз за себе съм го решил отдавна. Има неща , за които задължително посещавам Бултрако. Има неща които си ремонтирам сам и други , за които се доверявам на доказали се в практиката ми други сервизи и майстори. Винаги търся баланса. Това с цените е дълга история, която няма да изчерпим с тази тема. В някои случай важни са не само парите ... Друг е въпроса,че ние поначало сме си бедни и не можем да си позволим това, което ни се иска. И аз искам нова Honda, ама карам 15 годишна :).
 4. Ползвал съм услугите на Бултрако в Пловдив многократно - за първото обслужване на колата след като я купих,за ремонт на алтернатора,за смяна на прахоуловители на амортисьорите,за центровка на клапани,за диагностика и ремонт на ходовата част,само за диагностика,за смяна на пиропатроните (по акцията). Винаги съм оставал доволен от свършената работа и от отношението им. Дано по--рядко ми се налага да ги ползвам :). Единствен недостатък - скъпите цени, но както казват хората "сиренето е с пари".
 5. И при мен го има този звук при потегляне под наклон на задна скорост, обаче. Напред (на първа скорост) го няма звука.Нямам обяснение на какво се дължи. Съединителя засега не приплъзва.
 6. Залагам на рейката, но щом не тече не пипай, ако не искаш да се вкарваш в излишни филми.
 7. Мале, настръхнах! Особено от проверената от Бултрако. Сега, чак разбирам какъв късмет съм изкарал с моята Швейцарка. Направо е перфектна в сравнение със снимките,които си публикувал. Когато я взех, най-напред я закарах в Бултрако за диагностика и първо обслужване. От там ми викат - "много запазен автомобил".Аз си помислих,че така казват на всички (от куртоазия), ама то си било истина :).
 8. Няма да можеш да разглобиш огледалото на място. Най-много да счупиш пластмасата.Най-добре е да се свали изцяло. След това вече е лесно. Няколко пъти съм я правил цялата процедура.
 9. Развитието по темата е: Минах стенд в сервиз CASTROL в Кичука (срещу механотехникума). Оправиха ми проблема. Изключително съм доволен от отношението и от свършената работа, което напоследък е все по-рядко явление. Препоръчвам сервиза и за стенд и за диагностика и ремонт на ходова част. Хората са наистина професионалисти.
 10. Има си начини за справяне с клеясалите болтове. Не е задължително да се късат, а ако се скъсат продават нови. Не струват милиони и не е болка за умиралка. Важното за мен е да ми центроват сходимостта. Пък в крайна сметка , аз си плащам за всичко. Не искам нищо даром. То нали за това са сервизите - да ти решат проблема, а не да ми викат виж ся, това не е работа за нас, по-добре отиди другаде. Да, ама аз нямам време да обикалям по всички сервизи.
 11. Някой колега, може ли да ми препоръча читав 3D стенд за преден/заден мост. По възможност да им се занимава с центровка, а не като видят клеясали реглажни болтове да вдигат ръце. То центровка на задница не се прави всеки ден, много ясно че първо трябва първо да се раздвижат болтовете Ако пък и работят в събота още по-добре.
 12. CR-V III няма CAN BUS система. Съответно не показва никакви грешки. Моите крушки на габаритите ги смених с LED преди месец. Никакви проблеми нямах.
 13. Аз също смених моя с нов от естествена кожа. Минаха 5 години вече от смяната и забелязвам ,че отново взе да се протърква кожата. За следващата смяна, може би ще заложа на изкуствена кожа, но като поръчаш по нета не е ясно какво точно ще пристигне. Най-добре е ръка да пипне, око да види
 14. Няма реле. Плавното гаснене на всички коли се реализира с помоща на платката и електронните елементи, запоени на нея - транзистори,съпротивления...... Има електронна схема, а не ел. механично реле, каквото търсиш.
×
×
 • Create New...