Niko2Niko 30 #2321 Отговорено четвъртък в 15:00 След като разгледах цените ми се струва, че Redline дори на двойна цена мога да си го позволя. Red Line MTL 75W80 GL-4 0,94l RD-50209 - това ли е точният еквивалент на Honda MTF 3. "Един път се слага" както обичат да казват някои. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 47 #2322 Отговорено четвъртък в 15:45 (Редактирано) преди 45 минути, Niko2Niko написа: След като разгледах цените ми се струва, че Redline дори на двойна цена мога да си го позволя. Red Line MTL 75W80 GL-4 0,94l RD-50209 - това ли е точният еквивалент на Honda MTF 3. "Един път се слага" както обичат да казват някои. Защо да е двойна ? След увеличението на Ravenol-a въобще не е двойна. На какви цени ги намираш ? Аз лично бих взел 1 бутилка Redline MTL и една бутилка MT-LV и да ги миксирам. Редактирано четвъртък в 15:46 от CNC Setter Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 193 #2323 Отговорено четвъртък в 15:56 В САЩ Е 26-30 долара според търговеца, да това е маслото, което покрива Honda MTF -3, Ravenola в момента е 20 евро и цените вървят нагоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 193 #2324 Отговорено четвъртък в 15:59 https://boutiqueoils.ro/bg/ulei-cutie-de-viteza/24-118-red-line-75w-80-gl-4-mtl-ulei-de-transmisie-full-synthetic-946ml.html#/33-label-us Тук го има около 30 евро квартата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 30 #2325 Отговорено четвъртък в 16:08 (Редактирано) 27 minutes ago, CNC Setter said: Защо да е двойна ? След увеличението на Ravenol-a въобще не е двойна. На какви цени ги намираш ? Аз лично бих взел 1 бутилка Redline MTL и една бутилка MT-LV и да ги миксирам. Ravenol 22 €/l. Redline 35 € /0.946l.- с доставката двойно. Сега видях и линка на Ивайло мисля, че там е на евтино. А защо според теб е добре да се смеси 1:1 от двата вида MTL и MT-LV? Каква е идеята? Редактирано четвъртък в 16:13 от Niko2Niko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 47 #2326 Отговорено четвъртък в 16:15 Поръчвал съм Redline от един онлайн магазин в Полша мисля, че беше и скоро проверявах там и беше 30 € / 0.946 л. Относно смесването, доста хора го практикуват в щатите. Идеята е да се "нагоди" вискозитета да е по-близък до ОЕМ маслото. Това в последното изречение е мое предположение. 🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 193 #2327 Отговорено четвъртък в 17:10 В САЩ стигат до крайности и смесват дори АТФ с 75W140, и такива експерименти има. Не знам как са доставките от Полша, последно беше 9 евро до 5 кг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 47 #2328 Отговорено четвъртък в 17:26 Сега проверих 9 евро и нещо ми е била доставката тогава за три кварти. Това преди две години и нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1017 #2329 Отговорено четвъртък в 18:46 (Редактирано) Преди 4 часа, Ивайло Димов написа: Honda MTF 3 по-скоро клони 75W, като вискозитет това се налага от почти всички автопроизводители от 5-6 години. Равенола е хубаво на книга и има добри отзиви, хондовското не е лошо но при ниски температури създава проблеми, което е странно предвид факта, че с конвейрното няма тези проблеми. Теста се казва Copper Strip Cortosion, проблема е, че не всички го обявяват и трябва се гледат лаб. анализи. Остана ми малко от Хондовото и имам Равенол дхг 5/30, ще взема да ги сложа във фризера на -20 и да видя колко пък по-гъсто ще стане от синтетиката Равенол, която е близка до Редлайна и Амсойла като вискозитет. Относно въздействието върху цветни метали, нали си има спецификация наречена API GL-4, щом я покрива, значи е преминала през този тест и е съвместимо, няма нужда да се упоменава изрично. Tо няма какво да се види в анализите, основния проблем е активната сяра, но в анализа не става ясно дали е активна или пасивна. Тоест едно масло с 0.5 активна сяра ще е по-вредно от друго с 1-ца пасивна. Редактирано четвъртък в 18:47 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 30 #2330 Отговорено четвъртък в 19:40 (Редактирано) Поръчах от Румъния - взех една бутилка Redline MTL и една бутилка MT-LV, ще ги смеся. Заедно с тях поръчах и две Redline SI- 1 за профилактика на бензиновата система. Доставка с DPD 4 €. П.С. Взех много да я лигавя моята 20 годишна "девойка". Дано да не се разлигави много и да иска само US , досега само с Japan и тук таме някакви европейски неща минавах. Редактирано четвъртък в 19:53 от Niko2Niko 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 47 #2331 Отговорено четвъртък в 20:05 Добре си направил и доставката е много изгодна. Мога да се обзаложа, че ще почувстваш разликата веднага след смяната. Ще чакам да дадеш обратна връзка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 193 #2332 Отговорено вчера в 03:45 Rakeem, за какво ти е да тестваш във фризера? Тия колхозни есперименти могат само да покажат до колко е чиста базата. Ако маслото остане бистро и не помътнее е добре, но домашните фризери са до към -20. При тая температура и 20W50 ще запази течливост. Важни са други детайли, как се променя вискозитета, с каква плътност става маслото. При ДВГ маслата се мери CCS, при СК се гледа Brookfield коефициента. Това, че едно масло има точка на течливост -45 е само едната страна на монетата, важно е как се променя плътността му от 0 до -45. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 552 #2333 Отговорено преди 22 часа Много сте се задълбочили ми се струва в тия масла за скоростите. Има ли смисъл? Сменя се на 30-40 хил км. Ремонтите на кутиите са евтини, най-много някой лагер да се обади. Няма горивен процес, външни замърсявания и температура. Какво толкова ще му стане на това масло? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3290 #2334 Отговорено преди 7 часа Надъхват се да си правят експерименти. Няма лошо. Honda MTF-3 не се справяше добре при мен на "англичанката". На студено, трудно влизаше 1-ва и задна. На жега, при превключване от 4-та на 5-та, хъркаше. Както и с Yacco BVX500X SAE 75W80. Казвал съм го и преди. Ръчната кутия на англичнаката ми "заспа" само с Ravenol MTF-2 SAE 75W-80. Няма студ, няма жега! А който има желание и смелост за експерименти - о.к! Може да ни изненада с някоя чудодейна смес. Или пък да си строши кутията. Кой да знае... Стига само да даде обективна информация, де. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 30 #2335 Отговорено преди 7 часа (Редактирано) Всичко което казваш важи с пълна сила и за FR-V -то ми от подписа. Със старото почти всяка влизаше с леко усилие, после сложих Yacco BVX500X SAE 75W80, но и с него нещата не се оправиха напълно, особено зимата - първа и задна с паленето нямаше включване. Искаше си насилие, което ме дразнеше много, трябва да я напънеш и тогава влиза. Като позагрее ставаше - след около 20 км. Сега лятото е добре, смених и горна помпа за всеки случай. С нея нещата станаха една идея по-добре, но зимната история си остана. В случая за мен цената е определяща. Искам да го сменя заради трудното превключване през студените дни. А дали ще дам 22 /л. за Ravenol MTF-2 SAE 75W-80 или 30 евро за Redline ми се струва едно и също. А за смесването не знам........ каквото стане. Обекстивността ще бъде: скоростите влизат добре при студено време или не влизат, "хъркат" ,"не хъркат" Редактирано преди 7 часа от Niko2Niko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 193 #2336 Отговорено преди 30 минути Равенола има много добър коефициент по Brukfield, за това няма проблеми в студовете, PAO + естери. А и покрива доста производители. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове