sashkooooy 7 #1 Публикувано 26 Юни, 2017 Здравейте Колеги, Не видях във форума да има такава тема и за това правя нова. Дали някой до сега е боядисвал на Хондата си праговете, веждите и броните (имам впредвид всички пластмаси от вън) в същия цвят като колата или пък в някакъв друг, различен от оригиналния ? Ако да, къде сте ги боядисвали и разбира се, ако искате (аз искам), може да прикачите и снимки, за да видя как изглежда, защото аз съм решил да направя така с моята, но не съм много сигурен как по добре ще изглежда... :) Ако го направя преди някой да е писал или прикачил снимки, аз ще кача на моята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashkooooy 7 #2 Отговорено 3 Юли, 2017 Ето и снимки как е станало. http://pho.to/AkfUt 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Ангелов 6 #3 Отговорено 20 Юли, 2017 Много добре, колега. А като цена колко ти коства тази екстра? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashkooooy 7 #4 Отговорено 20 Юли, 2017 Не мога да кажа колко струва само това, защото на моята кола ѝ оправяха и други забележки, който имаше (по задната броня, по предната, на двете от вратите и на единя калник...), но като цяло около 600лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Ангелов 6 #5 Отговорено 21 Юли, 2017 600 за всичко? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashkooooy 7 #6 Отговорено 24 Юли, 2017 За нещата, който съм изброил в скобите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #7 Отговорено 24 Юли, 2017 Стои много добре, но имай в предвид, че замисъла на тези елементи е да понесат леки удари и ожулвания. В твоя случай ще има да боядисваш. Въпреки, че като се надере тая пластмаса и тя трудно може да я оправиш, но не си личи особено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashkooooy 7 #8 Отговорено 26 Юли, 2017 И това е така, но е толкова грозна тая пластмаса като изгори, че предпочитам пак да боядисам нещо, отколкото да я гледам като изгорял леген ... . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #9 Отговорено 27 Юли, 2017 Има специални препарати за третиране ,които връщат цвета на пластмасата и премахват малките драскотини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #10 Отговорено 27 Юли, 2017 Може ли да споделиш, че и мен ме интересува за препаратите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #11 Отговорено 27 Юли, 2017 (Редактирано) http://autozone.bg/image/cache/catalog/Wuerth/WT%200893%20477-1000x1000.jpg Редактирано 27 Юли, 2017 от aleksandur 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #12 Отговорено 27 Юли, 2017 Може ли да споделиш ако си го правил как се нанася и обработва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #13 Отговорено 27 Юли, 2017 С микрофибърен парцал,за да не остават власинки се втрива в желания участък и след малко се излъсква .Методът е подобен на нанасяне на вакса или пастиране(ръчно). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #14 Отговорено 1 Август, 2017 Тия препарати са абсолютни глупости , истината е боя тип структура и става като оригиналната.Мога да покажа снимки на няколко коли които сме правили преди и след.Разликата е уникална.Всичко на всичко за една кола да се направи максимум 100 лева и един ден работа , но резултата е великолепен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #15 Отговорено 17 Август, 2017 Тия препарати са абсолютни глупости , истината е боя тип структура и става като оригиналната. Зависи от "препаратите". Някога бях купувал една тубичка SONAX за черни пластмаси и така освежи бронята на старата астра на бащата, че докато не я продадохме тази кола, втори път не се наложи да ги минавам. Става дума за 5+ години време и автомобил, който стои на улицата. Отделно, че не знам как ще го докарате като оригиналната, понеже на сивик 8-ген пластмасата е доста особена. Има някакви блестящи прашинки в нея, които й придават ефект на металик. Скоро купувах оригинални калобрани втора ръка и те бяха от същия на цвят материал. Не е като да е чисто черно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
istarus 2 #16 Отговорено 18 Август, 2017 Аз ги пребоядисах в оригиналния цвят и стана 1 към 1 с нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lordaso 0 #17 Отговорено 17 Септември, 2017 Аз минала седмица ми се наложи да си боядисвам десния праг (че го бях одраскал мъжката открай до край ),колкото и да търсих не успях да намеря точен цвят като оригиналния - все имаше малка разлика.За по-сигурно си прелях в предната и задната вежда и с мат лак направо заспа - станаха като нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashkooooy 7 #18 Отговорено 3 Октомври, 2017 Хора, защо не качвате снимки да гледаме кой какво е направил ... пък е и по-интересно да си видим машините. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AutoAC 1 #19 Отговорено 9 Ноември, 2017 Колега, аз си ги боядисах сам за 15 лева със спрей черен мат преди 2 години и още държи боята, свалих ги от щипките и после пак ги сложих. Мой познат не му се сваляха , а облепи колата и директно пръскаше в/у пластмасовите детайли , ако държиш на снимки пиши ми на лично да ти пратя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r5gtr 16 #20 Отговорено 1 Декември, 2017 1 спрей структура, 1 тиксо и 1 покривен найлон=15лв = 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashkooooy 7 #21 Отговорено 13 Декември, 2017 Най- на края някой да се престраши да качи снимка ... Добре се е получило колега, браво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #22 Отговорено 4 Юни, 2018 (Редактирано) Чудих се какво да ги правя моите и реших като за начало с паста/вакса да ги намажа. Визуално е добре, но да видим колко време и колко измивания ще издържи.... Редактирано 4 Юни, 2018 от koszabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mit 5 #23 Отговорено 17 Август, 2018 Айде малко да съживя темата, вчера си поиграх на бояджия. Ето резултата: За пръв път боядисвам и на места си личи Действах по следния начин: облепих с хартиено тиксо, нищо не съм свалял. Минах с шкурка, за да "набраздя" пластмасата, после чистене и обезмасляване. След това пръснах с грунд за пластмаса и накрая боя черен мат. Общо излезе 25 лв. и 6 часа работа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I love power of dreams 0 #24 Отговорено 21 Август, 2018 А каква шкурка използва, колко ситна? Какво използва за обезмасляване, разредител ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mit 5 #25 Отговорено 22 Август, 2018 Използвах шкурка 500, такава имах под ръка, а за обезмасляване кореселин, не съм сигурен дали е най-правилното, но изглежда свърши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #26 Отговорено 22 Август, 2018 Поздравления за добре свършената работа. Въпреки, че както спомена, на места има забележки покрай тиксото, наитина визията изглежда освежена. Обмислям и аз да го направя в скоро време това упражнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #27 Отговорено 22 Август, 2018 Наистина става малко кофти, когато поизгорят пластмасите и побелеят. Аз лично ги минавах веднъж с черна полир паста и имаше не лош ефект, но не държи особено дълго. Може би и аз ще взема да ги пребоядисам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #28 Отговорено 24 Август, 2018 На 4.6.2018 г. at 13:56, koszabg написа: Чудих се какво да ги правя моите и реших като за начало с паста/вакса да ги намажа. Визуално е добре, но да видим колко време и колко измивания ще издържи.... Към средата на август започнаха на места пак да побеляват. За 2 месеца и половина толкова... През това време да съм направил 4-5-6 измивания. Пак ще ги мацна с останалата паста, но трябва да помисля за нещо по-дълготрайно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #29 Отговорено 25 Август, 2018 (Редактирано) След като поразгледах малко снимки из нета реших моите да ги боядисам в цвета на купето, нещо като на тази снимка Живот и здраве после ще постна резултата Редактирано 25 Август, 2018 от Marcus Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
authentic 0 #30 Отговорено 31 Август, 2018 (Редактирано) Това успях да направя със спрей черен мат, ще го видим колко ще изкара, но разликата е огромна. Последната снимка е преди боята.  Редактирано 31 Август, 2018 от authentic Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mit 5 #31 Отговорено 31 Август, 2018 Браво, супер изглежда. Разликата с преди е очебийна, сякаш са нови. Дано изкара поне няколко години, на моята доста се чудих дали да не мина и един лак, но в крайна сметка така я оставих. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #32 Отговорено 5 Септември, 2018 Напредвам с монтажа на Type S пакета, с цвета на купето. За сега резултата ме удоволетворява напълно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaHonda 0 #33 Отговорено 7 Септември, 2018 Някой би ли пояснил как се свалят щипките на праговете? Извинявам се за лаишкия въпрос! Благодаря ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #34 Отговорено 7 Септември, 2018 Много внимавай, чупят се лесно. Махаш трите щипки (крепежи) отдолу. Развиваш винтовете от към калника. Накрая дърпаш целия праг назад към задната част на колата, ако не мърда, с леко поклащане нагоре-надолу. Самия праг е като нанизан върху щипките. После като излезе прага, щипките се завъртат на 90 градуса и се вадят. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmilToshev 0 #35 Отговорено 28 Юли, 2020 Здравейте, надявам се досега не е засягана темата и не се повтаря. Карам хонда сивик осма генерация. Колата има едни лайсни/вежди които минават по цялата обиколка на купето. Предните две (тези които са по калника, около гумата) са със счупени щипки. От каране по магистралата силния вятър ги дооткачи съвсем и общо взето ми трябват нови. Това се оказа, меко казано, трудна задача. В olx ги няма по отделно, на хондите които се продават за части, собствениците казват, че вече са продадени, в amazon/ebay не ги намирам а да ги лепя със силикон някак не ми се иска ... и затова реших да отворя тази тема. Някой може ли да даде идея, къде мога да намеря тези лайсни, без значение всичките ли са в комплект или само предните две. Предварително благодаря :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmilToshev 0 #36 Отговорено 28 Юли, 2020 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #37 Отговорено 28 Юли, 2020 (Редактирано) @EmilToshev, Здравей колега и добре дошъл. Ако лайсната е здрава и проблемът е в щипките, то купи си нови щипки и си ги монтирай. Ако самият захват на лайсната е счупен, пак не е проблем. На скъпите коли такива детайли се лепят директно с по-специално лепило ( колкото и на теб да не ти се иска и мислиш, че е лошо или кофти а то не е ), точно поради причината която си описал. С висока скорост, като влезе въздух в такива процепи и се чупи/откача и тн..Вземи и ги залепи със силикон ( черен, който е разтеглив и не изсъхва напълно и стои като дъвка ), ако са здрави но на една от снимките ти виждам, че в долният край е счупена та ще е по-добре да си намериш поне 1 здрава. Нова такава не знам дали има смисъл да купуваш, има ги с поръчка от Бултрако както и хора от форума които се занимават с части. По-добре потърси добре по моргите хубаво, няма как да ги няма никъде. Оправи си и луфта на предната броня Редактирано 28 Юли, 2020 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #38 Отговорено 29 Юли, 2020 С тези лайсни е много неприятно положението. Аз също не исках да ги лепя качествено със силикон и затова за 4 години сменям трета лайсна. В Бултрако цената е 155 лв. на брой, по обяви за коли на части ги няма. Ако не те дразни много липсващото парче в долната част си залепи лайсната с хубав черен силикон както те съветва колегата над мен и си свиркай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #39 Отговорено 30 Юли, 2020 (Редактирано) Видял съм сигурно един Сивик със здрави лайсни в София. Мойте бяха тръгнали, когато взех колата и ги лепиха когато оправях козметични проблеми. След година пак задрах един от кривите бордюри, които стърчеше 5см. Средно на 2 години ги кърпя/лепя и това е положението, когато колата е ниска. Не виждам смисъл от нови освен, ако съвсем не им видиш сметката. Също така винаги паркирай с маневра назад, защото всички случаи когато съм задирал са от бързане и паркиране с муцуната напред. Иначе нови под 150лв не знам да има. За втора употреба си трябва много късмет и търсене. Редактирано 30 Юли, 2020 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #40 Отговорено 2 Август, 2020 Сивикът е гаражен и пластмасите като цяло са доста запазени, но преди време смених едната вежда, която е във видимо по-лошо състояние от останалите. Бях пробвал с вакса за пластмаса и нищо не стана. Вчера се пробвах набързо с пистолет за горещ въздух, върху част от нея. Можете ли да познаете коя? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове