BOKLUK_CHOVEK 114 #161 Отговорено 4 Март, 2019 (Редактирано) Честита нова кола!!! Кара ли я лично? Няма такава опция. Също така,габаритете адвам се виждат през нощта,а какво остава за през деня... Редактирано 4 Март, 2019 от BOKLUK_CHOVEK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 777 #162 Отговорено 4 Март, 2019 Честито, със здраве да си я караш и масло и консумативи се сменят веднага след като я вземеш, закон номер 1! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #163 Отговорено 4 Март, 2019 преди 52 минути, JunkieXL написа: Капарирах автомобила. Този от Tod-62 ли?Щях да ти пиша,че съм разговарял няколко пъти с него и ми направи доста добро впечатление за коректност и отговори на всички мои въпроси,някои от които свързани и с тъмните страни на бизнеса с автомобили и километражи. Мисля,че всичко което ти е казал,ще се убедиш сам. Доста хонди вкарва и са му слабост. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #164 Отговорено 4 Март, 2019 преди 16 минути, Rakeem написа: Честито, със здраве да си я караш и масло и консумативи се сменят веднага след като я вземеш, закон номер 1! Благодаря, реално маслото още е ок. Но може би ще го сменя. В момента е сменено с 5w30. Нз по книжка с какво масло трябва да е но ще проверя. Мисля че или с 5w30 или 5w40 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #165 Отговорено 4 Март, 2019 преди 1 минута, JHM написа: Този от Tod-62 ли?Щях да ти пиша,че съм разговарял няколко пъти с него и ми направи доста добро впечатление за коректност и отговори на всички мои въпроси,някои от които свързани и с тъмните страни на бизнеса с автомобили и километражи. Мисля,че всичко което ти е казал,ще се убедиш сам. Доста хонди вкарва и са му слабост. Да. И аз го знам като много коректен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #166 Отговорено 4 Март, 2019 преди 51 минути, BOKLUK_CHOVEK написа: Честита нова кола!!! Кара ли я лично? Няма такава опция. Също така,габаритете адвам се виждат през нощта,а какво остава за през деня... Да карах е много добре се държи и бих казал че за мен ускорява добре. А за габаритите те не ми трябват да осветяват а да са като дневни светлини. Но щом казвате че няма опция ще го мисля в последствие. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #167 Отговорено 4 Март, 2019 Ако гараш на габарити „като дневни“, през деня ще си като без светлини и ще те спират катаджиите. Иначе животът на едно масло е различни километри или часове работа, но във всички случаи не повече от година в двигателя. Твоето, по думите на продавача, е на повече, така че няма какво да го мислиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #168 Отговорено 4 Март, 2019 преди 17 минути, Pavel_Pavlov написа: Ако гараш на габарити „като дневни“, през деня ще си като без светлини и ще те спират катаджиите. Иначе животът на едно масло е различни километри или часове работа, но във всички случаи не повече от година в двигателя. Твоето, по думите на продавача, е на повече, така че няма какво да го мислиш. Да. Знам но човек от Хонда ми потвърди също, че щом е под км-ите и под 2 години (което било по сервизни изисквания) не било проблем. Аз лично ще го сменя с 5w40 което е за нашия климат възможно най-скоро. Благодаря за съветите. Скоро ще кача и някоя снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1236 #169 Отговорено 4 Март, 2019 Преди 2 часа, JunkieXL написа: Да карах е много добре се държи и бих казал че за мен ускорява добре. А за габаритите те не ми трябват да осветяват а да са като дневни светлини. Но щом казвате че няма опция ще го мисля в последствие. Да,много добре се държи. ХЕПИ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #170 Отговорено 4 Март, 2019 А някой с този двигател може ли да сподели с какво масло да го карам. Защото в Бултрако сменят с 5w20,5w30,5w40. А по книжка мисля че този двигател е с 0w20? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1236 #171 Отговорено 4 Март, 2019 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #172 Отговорено 4 Март, 2019 преди 10 минути, Митко Йотов написа: Да тук видях че по док е 0w20 или 5w20. А каква е разликата и кое е по-добрия избор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #173 Отговорено 4 Март, 2019 (Редактирано) Като вземеш колата възможно най-скоро смени маслото на двигателя и скоростите. На предишен собственик не се вярва. Не се доверявай за това и на сервизната история,защото не знаеш от смяната на маслото колко е доливано и с какво масло е доливано (ако е доливано,ама ти няма как да знаеш,нали?) След смяната на тези 2 масла може да покараш и посъбереш пари и смени антифриза,спирачната и хидравличната течност. Ще олекнеш с 300-400(общо за всичко) ,но ще спиш спокоино. Не прави икономия с тези неща. А маслото за скоростите - само оригинално. На моята кочинка и смених маслото на двигателя в деня в който я купих.Минах през пурвия магазин за авто неща ,купих 5W30 и филтър и отидох в най-близкия сервиз в които ми го смениха за 30 мин и 10лв Редактирано 4 Март, 2019 от BOKLUK_CHOVEK 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #174 Отговорено 4 Март, 2019 А някой кара ли с 0w20 или с 5w20? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #175 Отговорено 4 Март, 2019 Да, много хора. Но насочи въпросите си към посочената тема най-добре. Още по-добре потърси въпросите си и питай, ако не успееш да намериш отговори. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1236 #176 Отговорено 5 Март, 2019 Преди 7 часа, BOKLUK_CHOVEK написа: Като вземеш колата възможно най-скоро смени маслото на двигателя и скоростите. На предишен собственик не се вярва. Не се доверявай за това и на сервизната история,защото не знаеш от смяната на маслото колко е доливано и с какво масло е доливано (ако е доливано,ама ти няма как да знаеш,нали?) След смяната на тези 2 масла може да покараш и посъбереш пари и смени антифриза,спирачната и хидравличната течност. Ще олекнеш с 300-400(общо за всичко) ,но ще спиш спокоино. Не прави икономия с тези неща. А маслото за скоростите - само оригинално. На моята кочинка и смених маслото на двигателя в деня в който я купих.Минах през пурвия магазин за авто неща ,купих 5W30 и филтър и отидох в най-близкия сервиз в които ми го смениха за 30 мин и 10лв +1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1236 #177 Отговорено 5 Март, 2019 Преди 7 часа, Pavel_Pavlov написа: Да, много хора. Но насочи въпросите си към посочената тема най-добре. Още по-добре потърси въпросите си и питай, ако не успееш да намериш отговори. Точно! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #178 Отговорено 5 Март, 2019 На 3.03.2019 г. at 11:07, BOKLUK_CHOVEK написа: ...Нова решетка е 200+лв,само лайсна не се продава... Продава се лайсната. По спомен Бултрако я бяха изписали към 150 лв, но не помня, че беше преди 3 год. По каско ми дадоха чисто нова, оригинална, защото ме бяха ударили пред блока и въпростната лайсна беше със счупени държачи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #179 Отговорено 5 Март, 2019 (Редактирано) Преди 17 часа, JunkieXL написа: А някой кара ли с 0w20 или с 5w20? Аз съм с R20 и карам с Ravenol ECS EcoSynth SAE 0W-20 и съм доволен. Поръчвам от общите поръчки. Нямам разход на масло, но и много рядко карам във високите обороти. При смяна ми трябват 3.7-3.8л. Правил съм и капкови тестове в темата за маслата. Може да погледнеш как се представя. Редактирано 5 Март, 2019 от romborak 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #180 Отговорено 5 Март, 2019 На 3.03.2019 г. at 19:07, JunkieXL написа: А относно нивата на оборудване. Някой знае ли какви са или може да са много различни. кола от автокъща не купувай,гаранции ТЮФ и тем подобни подлъгващи съблазнителни добавки да не те впечатляват,защото ТЮФА от автокъщите си го взимат без да гледат колата с връзки,затова само от човек с доказани фактури за ремонти и подръжка Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #181 Отговорено 5 Март, 2019 едно предложение https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=274883732&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=2&maxPrice=10000&minFirstRegistrationDate=2009&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&searchId=cb6a1400-c63e-1f08-b595-6dcc42c59842 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #182 Отговорено 5 Март, 2019 По на горе ако си пропуснал,колата е капарирана.Само снимки чакаме! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #183 Отговорено 5 Март, 2019 Добре, а защо в Хонда сменят маслото с 5w30 или 5w40! Днес така ми казаха на две места за този двигател. А като им кажа за 0w20 казват че може ама другите били по-добре. За сега още незнам дали да го сменя с 0w20 или да ги послушам за 5w40. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #184 Отговорено 5 Март, 2019 Колега толкова въпроси разнищихме тук относно избора ти,което е радващо.Ако трябва и за маслото да се изказваме,в предвид изписаното в темата за маслата, направо се отказвам. Наливай най доброто според теб и карай много безаварийни километри! Поздрави! 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #185 Отговорено 5 Март, 2019 Прав си и благодаря. Ще го мисля в последствие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #186 Отговорено 5 Март, 2019 Или просто прочети в 3те части на темата. Вътре има отговор на всичките ти маслени въпроси досега, както и различни гледни точки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #187 Отговорено 6 Март, 2019 Ето и снимки на екземпляра 5 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #188 Отговорено 6 Март, 2019 Красавица.. със здраве да си я караш 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #189 Отговорено 6 Март, 2019 Един допълнителен въпрос - не съм обърнал внимание че крушкта на късите светлини (на левия фар) е изгоряла. Колата не е с ксенон с халогенни крушки е. Някой знае ли как сме подменя. Звънях на един майстор (който обаче ми каза че трябва време и се сваля предната броня) а нещо не ми се иска. Мисля че би трябвало да има нормален вариант за подмяна на тези консумативи? Ако някой знае да сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #190 Отговорено 7 Март, 2019 Смяната изисква сваляне на предната броня! Става за нула време, на щипки е и просто трябва да се внимава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #191 Отговорено 7 Март, 2019 Благодаря. Днес се чух и с Бултрако ще ми е сменят срещу 20 лв като по техни думи (след като им дадох ВИНа) казаха че на този модел се сменя през подкалника. Така пише и в книжката вчера е видях. Днес може да мина през тях за смяна и да видя дали наистина е така или ще си свалят бронята и те. Благодаря за информацията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #192 Отговорено 7 Март, 2019 (Редактирано) Тъкмо се засилих да ти отговорв,че в книгата на колата е показано,че от подкалниците се сменя. Купу си крушки Philips (оригинални) има огромна разлика спрямо оригиналните крушки на акорда. Оригинална крушка Philips струва 10-13 паунда едната. Така,че ако някой ти ги предлага за 7-10лв,знай-че са китайски боклуци. Аз сложиш Philips на дългите и разликата е усезсема. Взел съм и Philips ксенон на късите ама все няма време да ги сложа. То доста неща съм складирал за монтиране по колата ама пусто време не стига Редактирано 7 Март, 2019 от BOKLUK_CHOVEK 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hEka 11 #193 Отговорено 7 Март, 2019 Здравей, честита ти количка, много да те радва и безавариино! Мога ли да попитам за каква цена я спазарихте, ако не е тайна? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #194 Отговорено 7 Март, 2019 Да ти е честита и от мен, със здраве да си я караш и много безаварийни километра! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #195 Отговорено 7 Март, 2019 Честита придобивка. Със здраве да я караш и много безаварийни километри. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #196 Отговорено 7 Март, 2019 Благодаря на всички днес смених маслото с 5w40. Оказа се че и задните апарати на спирачките са блокирали и ми ги раздвижиха (предполагам че сега няма да имам проблем) смених и задните накладки. Иначе всичко друго е 6. Един въпрос пробвах да зануля дните до смяна на масло на компютъра. Но като ги рефрешнах станаха на 360 (което предполагам е дни а не км?) никаде обаче не ми изписва км колко остават. Изписва ли или е само в дни? и по този начин ли се нулира като му дам бутона “рефреш” Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #197 Отговорено 7 Март, 2019 Преди 9 часа, JunkieXL написа: Благодаря. Днес се чух и с Бултрако ще ми е сменят срещу 20 лв като по техни думи (след като им дадох ВИНа) казаха че на този модел се сменя през подкалника. Така пише и в книжката вчера е видях. Днес може да мина през тях за смяна и да видя дали наистина е така или ще си свалят бронята и те. Благодаря за информацията само да споделя, днес в сервиза (не бултрако) ми смениха крушката на късите светлини без каквито и да било интервенции по подкалници или предни брони - само махнаха акумулатора и е смениха без проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #198 Отговорено 7 Март, 2019 Супер,а ако трябва да сменим дясната? Радиото искаше ли код след сваляне на акумулатора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #199 Отговорено 7 Март, 2019 преди 50 минути, BOKLUK_CHOVEK написа: Супер,а ако трябва да сменим дясната? Радиото искаше ли код след сваляне на акумулатора? Да искаше код. Аз го имах в документите. За дясната мисля че ще трябва да се свали подкалника защото майстора каза че самия фар върви в калника 😕 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pampov 6 #200 Отговорено 8 Март, 2019 Вчера си смених дясната.За 5 мин. работа е,без да сваляш нищо.Лявата определено е доста по-сложна(може би защото се бърка с лявата ръка :-)) ). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове