Jump to content
Cap_Slow

Какво сменихте по вашия Акорд през последната година?

Recommended Posts

Да се включа и аз в темата.Автомобила е акорд 7 фейслифт type s като беше закупен февруари миналата година.След покупка първоначалното обслужване включваше: масло,филтри,смяна на спирачна течност,антифриз,хидравлична течност (оригинална на хонда),свещи иридиеви и реглаж клапани.Последва смяна на накладки отзад и смяна на заден десен абс датчик.Наскоро пак светна vsa и abs заради датчик,но скоро ще се занимавам с проблема. Стигаме до май месец на 2025 когато реших да сложа андроид мултимедия и камера за задна скорост. Дойде лятото и колата имаше леки забележки от камъчета по предна броня,зажулване на задна броня и петънце ръжда на задна дясна вежда и малко от вътрешна страна на пасажерска врата,оправихме и това. Стигаме до месец септември,когато реших да и направя полиране,пастиране и керамика. Последните неща,които свърших са от декември 2025 като тогава ми гръмна бобина на 2ри цилиндър,последва смяната и с такава на Denso и задна дясна биалетка. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята си чака реда в сервиз, защото хидравликата смуче въздух от някъде. После ще сменя казанчето за хидравлична течност с чисто ново, както и течността с оригинална. Предна дясна биалетка я сменям през 2 месеца, не знам защо, та и нея ще сменям. Плаче за предна броня иначе, но ще видим кога ще е, иначе искам да полирам фаровете и да сменя крушките с ксенон или друго, но да е по-силно от обикновените.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
9 hours ago, nunezz said:

Предна дясна биалетка

Сложих MEYLE преди 5г. Още са си добре. Относно фаровете - рециклирането е препоръчително, защото съм убеден, че са нагорели рефлекторите, съдейки по моите собствени. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 11.01.2026 г. at 13:24, dexter99 написа:

Да се включа и аз в темата.Автомобила е акорд 7 фейслифт type s като беше закупен февруари миналата година.След покупка първоначалното обслужване включваше: масло,филтри,смяна на спирачна течност,антифриз,хидравлична течност (оригинална на хонда),свещи иридиеви и реглаж клапани.Последва смяна на накладки отзад и смяна на заден десен абс датчик.Наскоро пак светна vsa и abs заради датчик,но скоро ще се занимавам с проблема. Стигаме до май месец на 2025 когато реших да сложа андроид мултимедия и камера за задна скорост. Дойде лятото и колата имаше леки забележки от камъчета по предна броня,зажулване на задна броня и петънце ръжда на задна дясна вежда и малко от вътрешна страна на пасажерска врата,оправихме и това. Стигаме до месец септември,когато реших да и направя полиране,пастиране и керамика. Последните неща,които свърших са от декември 2025 като тогава ми гръмна бобина на 2ри цилиндър,последва смяната и с такава на Denso и задна дясна биалетка. 

Чувам доста добри мнения за качествени ледове. По - добре били от ксенона и нищо не се преправя. Аз съм с фабричен ксенон на късите. Но имам мерак да пробвам лед. Ще видя кога ще се заиграя 😂

Редактирано от Г.Писаров
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако късите ксенони са ти ОК, за дългите ледовете са добра опция (защото късите не гаснат, а леда ги "надскача" по сила и "далекобойност"), стига да нямаш ДРЛ на дългите. ДРЛ на лед не става заради консумацията, но с двусветлинни крушки в мигачите е бонбон.

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На зет ми FRV-то вече е с LED на мястото на ксенона, като нищо не е преправяно. Още не съм стигнал да видя какви са ледовете, но той е доста доволен и каза, че на мокро няма проблем. Седи в гараж само за дълго и още не съм пробвал лично, та да дам мнение, ама трябва скоро да се случи. Ако ксеноните са оригиналните, едва ли бих се замислил за подмяна, ама аз съм с китайчета и я крушката, я запалката заминават - все съм в играта :D 

Но продължавам да твърдя, че по-важното е , преди всичко да се провери рефлектора.

Редактирано от I_Yordanov
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши като провериш и тестваш, па ако и снимки дадеш ... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно мненията фабричен ксенон vs лед - обсъждал съм го само с колеги със 7 - ци. Всички казват, че леда е по - добър от ксенона. Също така нищо не се преправя/маха. Дори и да не си доволен - връщаш ксеноновите крушки без проблем. 

ДРЛ модула на дългите - имам такъв монтиран. Може да се нагласи да работи с ЛЕД ако искаш. Говорих с човека, който ми го монтира. Сваля се и се праща, предполагам на производителя. Коригират нещо в него и става за ЛЕД. Услугата струваше 15 лв. Като сложиш и куриера, това към 30 лв. Но аз си мислех - ако сложа ЛЕД на късите - няма ли да ми отпадне необходимостта от ДРЛ? Аз съм го сложил, за да щадя ксенона. ЛЕД - а не е ли по "устойчив" на постоянно ползване 🤔

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да е по-устойчив, предимството на ДРЛ-а е че денем не ти потъмнява таблото (с вкл къси) и не пръска течност на фаровете (ако имаш там пръскалки), както и че отзад нищо не свети. Но ако с тези неща нямаш драма - карай лед на къси и готово.

• Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна съм махнал бушона на пръскалките 😂

• Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не виждам полза от тях (ако са без чистачки - като на старите Волва), ама си беше екстра едно време. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят бушон също си седи в жабката:D Пръскалките са полезни при определени условия, но през повечето време са си дразнещи, особено с тоя дебит!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

На Легена така фръгат, че става тъмно отпред нощем и после целият капак и таван са в капки. Добре че е 1 път на 3 пъти за предното стъкло, ама бушон не съм махал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята е с фабричен ксенон,но едната крушка се предаде и минах на лед на къси.Засега съм доволен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щеше да е много информативно за разликата в 2-те технологии, ако светнеш късите с 1 лед и 1 ксенон лампи.

Може би си го направил и имаш нощни снимки?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горно носачи, долни шарнири, масло, предни накладки, задни накладки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...