Jump to content
Cap_Slow

Какво сменихте по вашия Акорд през последната година?

Recommended Posts

Да се включа и аз в темата.Автомобила е акорд 7 фейслифт type s като беше закупен февруари миналата година.След покупка първоначалното обслужване включваше: масло,филтри,смяна на спирачна течност,антифриз,хидравлична течност (оригинална на хонда),свещи иридиеви и реглаж клапани.Последва смяна на накладки отзад и смяна на заден десен абс датчик.Наскоро пак светна vsa и abs заради датчик,но скоро ще се занимавам с проблема. Стигаме до май месец на 2025 когато реших да сложа андроид мултимедия и камера за задна скорост. Дойде лятото и колата имаше леки забележки от камъчета по предна броня,зажулване на задна броня и петънце ръжда на задна дясна вежда и малко от вътрешна страна на пасажерска врата,оправихме и това. Стигаме до месец септември,когато реших да и направя полиране,пастиране и керамика. Последните неща,които свърших са от декември 2025 като тогава ми гръмна бобина на 2ри цилиндър,последва смяната и с такава на Denso и задна дясна биалетка. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята си чака реда в сервиз, защото хидравликата смуче въздух от някъде. После ще сменя казанчето за хидравлична течност с чисто ново, както и течността с оригинална. Предна дясна биалетка я сменям през 2 месеца, не знам защо, та и нея ще сменям. Плаче за предна броня иначе, но ще видим кога ще е, иначе искам да полирам фаровете и да сменя крушките с ксенон или друго, но да е по-силно от обикновените.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
9 hours ago, nunezz said:

Предна дясна биалетка

Сложих MEYLE преди 5г. Още са си добре. Относно фаровете - рециклирането е препоръчително, защото съм убеден, че са нагорели рефлекторите, съдейки по моите собствени. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 11.01.2026 г. at 13:24, dexter99 написа:

Да се включа и аз в темата.Автомобила е акорд 7 фейслифт type s като беше закупен февруари миналата година.След покупка първоначалното обслужване включваше: масло,филтри,смяна на спирачна течност,антифриз,хидравлична течност (оригинална на хонда),свещи иридиеви и реглаж клапани.Последва смяна на накладки отзад и смяна на заден десен абс датчик.Наскоро пак светна vsa и abs заради датчик,но скоро ще се занимавам с проблема. Стигаме до май месец на 2025 когато реших да сложа андроид мултимедия и камера за задна скорост. Дойде лятото и колата имаше леки забележки от камъчета по предна броня,зажулване на задна броня и петънце ръжда на задна дясна вежда и малко от вътрешна страна на пасажерска врата,оправихме и това. Стигаме до месец септември,когато реших да и направя полиране,пастиране и керамика. Последните неща,които свърших са от декември 2025 като тогава ми гръмна бобина на 2ри цилиндър,последва смяната и с такава на Denso и задна дясна биалетка. 

Чувам доста добри мнения за качествени ледове. По - добре били от ксенона и нищо не се преправя. Аз съм с фабричен ксенон на късите. Но имам мерак да пробвам лед. Ще видя кога ще се заиграя 😂

Редактирано от Г.Писаров
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако късите ксенони са ти ОК, за дългите ледовете са добра опция (защото късите не гаснат, а леда ги "надскача" по сила и "далекобойност"), стига да нямаш ДРЛ на дългите. ДРЛ на лед не става заради консумацията, но с двусветлинни крушки в мигачите е бонбон.

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На зет ми FRV-то вече е с LED на мястото на ксенона, като нищо не е преправяно. Още не съм стигнал да видя какви са ледовете, но той е доста доволен и каза, че на мокро няма проблем. Седи в гараж само за дълго и още не съм пробвал лично, та да дам мнение, ама трябва скоро да се случи. Ако ксеноните са оригиналните, едва ли бих се замислил за подмяна, ама аз съм с китайчета и я крушката, я запалката заминават - все съм в играта :D 

Но продължавам да твърдя, че по-важното е , преди всичко да се провери рефлектора.

Редактирано от I_Yordanov
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши като провериш и тестваш, па ако и снимки дадеш ... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно мненията фабричен ксенон vs лед - обсъждал съм го само с колеги със 7 - ци. Всички казват, че леда е по - добър от ксенона. Също така нищо не се преправя/маха. Дори и да не си доволен - връщаш ксеноновите крушки без проблем. 

ДРЛ модула на дългите - имам такъв монтиран. Може да се нагласи да работи с ЛЕД ако искаш. Говорих с човека, който ми го монтира. Сваля се и се праща, предполагам на производителя. Коригират нещо в него и става за ЛЕД. Услугата струваше 15 лв. Като сложиш и куриера, това към 30 лв. Но аз си мислех - ако сложа ЛЕД на късите - няма ли да ми отпадне необходимостта от ДРЛ? Аз съм го сложил, за да щадя ксенона. ЛЕД - а не е ли по "устойчив" на постоянно ползване 🤔

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да е по-устойчив, предимството на ДРЛ-а е че денем не ти потъмнява таблото (с вкл къси) и не пръска течност на фаровете (ако имаш там пръскалки), както и че отзад нищо не свети. Но ако с тези неща нямаш драма - карай лед на къси и готово.

• Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна съм махнал бушона на пръскалките 😂

• Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не виждам полза от тях (ако са без чистачки - като на старите Волва), ама си беше екстра едно време. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят бушон също си седи в жабката:D Пръскалките са полезни при определени условия, но през повечето време са си дразнещи, особено с тоя дебит!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

На Легена така фръгат, че става тъмно отпред нощем и после целият капак и таван са в капки. Добре че е 1 път на 3 пъти за предното стъкло, ама бушон не съм махал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята е с фабричен ксенон,но едната крушка се предаде и минах на лед на къси.Засега съм доволен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щеше да е много информативно за разликата в 2-те технологии, ако светнеш късите с 1 лед и 1 ксенон лампи.

Може би си го направил и имаш нощни снимки?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горно носачи, долни шарнири, масло, предни накладки, задни накладки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да почна от най-прясното : Водна помпа, ролка обтяжна, шайби (капак клапани), задни дискове Рьотингер на запетайки, накладки АТЕ, подменен антифриз, акумулатор... Всички крушки освен мигачите, ксенона и дългите са LED. Малко ме дразни, че така, като падне консумацията и електрониката спира зареждането и минава на "нисък" волтаж. Това ме кара без да има нужда да включвам климатика и вентилатора. Ксенона ми на оригинални сменени Осрам 4 години не е мръднал и ме кефи как е проектиран и "реже" светлинния лъч. Това ме въздържа да мина на пълно LED на фона на псувните ми на болшинството заслепяващи със сменени незнайни ЛЕД. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво и става на електрониката?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Алтернатива не зарежда постоянно, когато няма включени консуматори. Това не се отразява много добре на акумулатора в каране при градски условия. Имаше в една тема тук, в която пишеше, точно кой кабел трябва да се изкара от буксата на алтернатора, за да се изключи тази "екстра". Но не я намирам, че и мен ме дразни това непостоянно зареждане. Скапва ми се бързо акумулатора.

Редактирано от Г.Писаров
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 9 часа, smirky написа:

Какво и става на електрониката?

Автомобилите ни използват Honda dual mode charging system. Системата е проектирана с цел икономия на гориво чрез следене на консумацията на ел. системата. Когато системата превключи на нисък волтаж не зарежда и напрежението пада под 12,9V. Инсталирал съм си модул с USB за зареждане на телефони и той ми изписва колко е напрежението в инсталацията в реално време. Мен лично ме дразни този вариант и току при възможност включвам профилактично акумулатора на зарядно за да се дозареди. Градския като спомена, сега ще се разтърся как се спира тази "екстра"

Редактирано от svemar
допълване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааааа... Да е жив изкуствения интелект :)

"За да спрете (байпасирате) системата за зареждане с два режима (Dual Mode Charging) на Honda Accord 7-мо поколение, трябва да „излъжете“ модула за управление на двигателя (ECM), че в автомобила има висок електрически товар. Това принуждава алтернатора да работи постоянно в режим на висок изход (около 14.4V-14.9V), вместо да пада до нисък режим (12.4V-12.9V) за икономия на гориво. [1, 2]

Ето основните начини за постигане на това:

1. Временно решение (без модификации)

Най-лесният начин да принудите системата да остане в режим на високо напрежение е просто да увеличите консумацията на енергия.

Включете фаровете: Когато фаровете са включени, ECM автоматично превключва алтернатора в режим на високо напрежение.

Други консуматори: Включването на вентилатора на купето на висока степен или отоплението на задното стъкло има същия ефект. [3, 4, 5, 6, 7]

2. Байпасиране чрез Електрическия датчик за товар (ELD) [8]

Системата използва ELD (разположен в кутията с предпазители под капака), за да следи консумацията. Можете да го заобиколите по следните начини: [1, 8]

Метод с резистор: Извадете ELD и свържете сигналния проводник към земя чрез резистор (обикновено 820 ома / 0.5 вата). Това кара ECM да „мисли“, че има постоянен голям товар.

Пълно изключване: Някои потребители съобщават, че премахването на ELD от кутията с предпазители и повторното свързване на захранващата шина без него води до постоянно зареждане над 14V, но това може да предизвика светване на индикатора за акумулатора на таблото. [2, 7, 8, 9, 10]

3. Модификация на кабела на алтернатора

Можете физически да прекъснете връзката между компютъра и алтернатора.

Прекъсване на "C" проводника: На 4-пиновата букса на алтернатора намерете проводника за управление (обикновено бял със зелена ивица, означен като C за Computer). Ако го прекъснете (депинирате или срежете и изолирате), алтернаторът ще премине по подразбиране в режим на високо зареждане.

Забележка: Този метод често води до светване на лампата „Check Charge System“ на таблото. [7, 11, 12, 13, 14]

4. Софтуерно изключване

Ако разполагате с тунинг софтуер като Hondata FlashPro, можете да деактивирате функцията "Fuel economy alternator control" или "ELD" директно в настройките. Това е най-чистият метод, тъй като не изисква рязане на кабели и не предизвиква грешки на таблото. [15, 16]

Предупреждение: Преди да извършвате каквито и да е електрически модификации, винаги разкачайте отрицателната клема на акумулатора. [17, 18]

Желаете ли по-подробни инструкции за местоположението на ELD в предпазителната кутия на вашия Accord?"

Избирам последния метод :) с Hondata FlashPro. Сега остана да видим къде го имат този софтуер

• Благодаря 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкуствения интелект е пропуснал да отбележи, че системата е направена да се включва когато мотора работи на празен ход и именно за това тя е най активна в градски условия когато се стои на светофар и в задръствания но пипнеш ли газта тя веднага изключва включени ли са фаровете също пуснато ли е парно или клима също тоест нямаш консуматори не ти трябва зареждане, проблема има само когато се сложи ДРЛ модул за светлини защото той лъже ЕКУТО и тогава се получава да има консумация а да няма зареждане и колеги с такъв рискуват на моменти да им изключват фаровете а колеги които нямат такъв за тях не съществува такъв риск. Аз лично не мисля, че тя сваля акумулатора просто Хонда така са направили, че при палене се дърпа много ток и трябва по дълго каране за да се върне това което е взела (някъде четох за 30тина км.) но не го твърдя със сигурност.

Да отбележа, че не съм опозиция а само допълван на колегата поста.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се меся (щот не разбирам от тоци), но в Легена имам ДРЛ модул на дългите и 1 джаджа дето показва волтажа, тикната в гнездото на запалката. 

Никога и при никакви условия не ми е показвала нещо различно от 14,5 волта при работещо ДВГ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Цеци това е така защото е решено по този начин:   

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сина Акорд 7 го купихме с допълнителни дневни светлини активни при режим Auto. Забелязал съм, че след запалване при работа на празен ход някой път гаснат сами и след известно време се влючват пак. Сигурно заради горе споменатия режим. Същите остават да светят известно време след изгасяне на автомобила.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отложеното гаснене е функция на модула - "изпрати ме до вкъщи" и може да се деактивира.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 1/15/2026 at 12:05 PM, Г.Писаров said:

ДРЛ модула на дългите - имам такъв монтиран. Може да се нагласи да работи с ЛЕД ако искаш. Говорих с човека, който ми го монтира. Сваля се и се праща, предполагам на производителя. Коригират нещо в него и става за ЛЕД. Услугата струваше 15 лв. Като сложиш и куриера, това към 30 лв. 

може ли повече информация какъв е този модул? Пробвах с лед на дългите и модул - едната мига или свети по слабо от другата. Но реално си светят почти като дълги, не на 30% примерно, както е редно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се.

Леда е с много по-ниска консумация от халогенката и реално не го намаляваш с тези 30%.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам, модулите нямат опция да "намаляват" каквото и да е, а просто подават захранването на импулси - ако си на 100% - постоянно, ако си на 90%  - за 1 сек примерно от 100 импулса, 10 пропуска. Крушката с нагреваема жица е латентна, няма време да изстине и ефектът е, че просто свети по-слабо. От друга страна LED-а се пали и гаси за много по-кратко време и ефектът е мигане. За да може да се "димира" един LED, трябва да е специално направен за това и да е отбелязано.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При автомата в задръстванията не се случват нещата, като при ръчката. Трябва да преместя лоста на Р и тогава започва алтернатора да работи в товарен режим. 

За ДРЛ - и аз имам. Попитах - може да се преправи за работа с ЛЕД крушка. Момчето, което ми го монтира каза, че трябва да го свали и да го прати, мисля че спомена производителя, срещу 10 лв. преди година, когато питах, го пренастройват. Разбира се има и разход за куриери. Но мисля, че производителя е български. Май спомена нещо за Пловдив.

Имах смътен спомен, че кабела е бяло - зеления, ама не бях сигурен. В темата не се споменаваше нищо за грешка след изключването на кабела от буксата. Трябва да пробвам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баш бяло-зелен кабел е! Опитах се да си намеря поста назад във времето, ама нЕАм нерви. Откача се от зелената букса на генератора и всичко си работи без проблеми. Така карам вече 4-та или 5-та година. И да, заради модула за дневните го направих, иначе нямаше да ми пречи.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

@I_Yordanov вероятно точно за този пост съм ровил и аз да търся :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...