preparat 2 #1 Публикувано 31 Юли, 2018 Здравейте, колеги. Предстои ми смяна на големите тампони на задните носачи. Тампоните ще закупя от Бултрако. Продават ги за 34лв. бройката. Въпросът ми е каква е приблизителната цена за самата смяна по сервизите? И къде в Пловдив мога да отида за да ми ги сменя, като разбира се го направят качествено и на разумна цена. Сивикът в английски, МА9, 1995-та година. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #2 Отговорено 31 Юли, 2018 Колега и аз трябва да сменям задните тампони,карам и аз d 15z8 комби mb9?сигурен ли си за цената в бултрако на тампоните че нещо ми се струва евтино?сервиз не съм търсил.само тях ли ще сменяш?а другите тампони и втулки ще сменяш ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
preparat 2 #3 Отговорено 1 Август, 2018 Преди 10 часа, dragob написа: Колега и аз трябва да сменям задните тампони,карам и аз d 15z8 комби mb9?сигурен ли си за цената в бултрако на тампоните че нещо ми се струва евтино?сервиз не съм търсил.само тях ли ще сменяш?а другите тампони и втулки ще сменяш ли? Вчера звънях за да питам за цена и ми казаха 33 лв и някакви стотинки. Само големите ще сменям, защото са прокъсани вече. Толкова ли е тегава смяната, че после да не искат да ме видят повече? Някъде четох коментар на Ombre, че има начин да стане бързо и лесно..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #4 Отговорено 1 Август, 2018 Става с ръчна винтова преса на място да се избие и монтира тампона. Трябва да спазиш дълбочината, посоката и белега при монтажа. После и на реглаж за заден мост да отидеш. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #5 Отговорено 1 Август, 2018 С добро оборудване,малко приспособления и сериозен опит....10 мин. за двата тампона. Слагайте оригинални. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kurti7912 14 #6 Отговорено 1 Август, 2018 така и така ще са сърдити в сервиза ДА им напомниш че тампона има значение как се слага 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #7 Отговорено 1 Август, 2018 Не трябва ли се сваля целия носач за смяната на тампоните и другите неща?какво ще кажете за частите ашика кото качество?защото ми ги предлагат за задницата на добра цена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #8 Отговорено 31 Август, 2018 На 1.08.2018 г. at 13:09, dragob написа: Не трябва ли се сваля целия носач за смяната на тампоните и другите неща? Да, трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2812 #9 Отговорено 31 Август, 2018 Винаги са ми ги сменяли без да свалят носача! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #10 Отговорено 31 Август, 2018 (Редактирано) Не трябва да се сваля с подходящата скоба се вади и сваля /монтира за около 15 мин. Редактирано 31 Август, 2018 от fenabg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #11 Отговорено 1 Септември, 2018 А за Црв как става? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #12 Отговорено 1 Септември, 2018 По същия начин. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivailopeishev 0 #13 Отговорено 12 Октомври, 2018 Да попитам,че и аз започнах вчера тази процедура,правилната страна на монтаж в смисъл тампона има дебела(със стрелкичка) и тънка част вътре как трябва да стоят спрямо колата,дебелата от долу ли е правилно да стои?Въпросът ми е защото сега на дясното колело тампона е с дебелата част от долу,а на лявото обратно,обаче незнам дали не са сменявани някога и не са ги объркали.Нека някой който знае или да погледне на неговата кола как стоят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #14 Отговорено 12 Октомври, 2018 Според мен трябва да са по еднакъв начин монтирани, както е отляво, така и от дясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #15 Отговорено 12 Октомври, 2018 Цък 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #16 Отговорено 12 Октомври, 2018 На 1.08.2018 г. at 21:09, dragob написа: Не трябва ли се сваля целия носач за смяната на тампоните и другите неща?какво ще кажете за частите ашика кото качество?защото ми ги предлагат за задницата на добра цена? За задни тампони само оригинални от Бултрако.Не си прави експерименти.Аз си направих и съжалих в последствие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #17 Отговорено 12 Октомври, 2018 Аз съм с тампони Лемфьордер, водят се уж качествени. За 2г. и около 100 хилки вече са тръгнали. Не е зле, но все пак... Незнам оригиналните колко държат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #18 Отговорено 15 Октомври, 2018 В този ред на мисли....... задна стабилизираща щанга, би ли увеличила живота на големите тампони,освен че кола ще е по стабилна? От известно време се чудя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2812 #19 Отговорено 15 Октомври, 2018 На 12.10.2018 г. at 19:54, goldbyrk написа: Аз съм с тампони Лемфьордер, водят се уж качествени. За 2г. и около 100 хилки вече са тръгнали. Не е зле, но все пак... Незнам оригиналните колко държат. Е за 100 хил. км., по нашите ями, и оригиналните ще "тръгнат". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladimir.dobrovolski 1 #20 Отговорено 3 Ноември, 2018 Здравейте колеги. И аз искам да си включа в обсъждането за тампони задни носачи на Хонда црв 1- 2000 г. Моите ги смених преди по-малко от 3 години,но вече са прокъсани. В интернет магазина "AUTODOC" има тампони на "TEDGUM" Разликата е,че гумата в тампона е заменена с PU(полиуретан) не знам. Има и друга разлика във външния диаметър- вместо ф 80 мм на този е 80.3 мм Ако някой колега има инфо. моля да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #21 Отговорено 6 Ноември, 2018 На 3.11.2018 г. at 19:14, vladimir.dobrovolski написа: Здравейте колеги. И аз искам да си включа в обсъждането за тампони задни носачи на Хонда црв 1- 2000 г. Моите ги смених преди по-малко от 3 години,но вече са прокъсани. В интернет магазина "AUTODOC" има тампони на "TEDGUM" Разликата е,че гумата в тампона е заменена с PU(полиуретан) не знам. Има и друга разлика във външния диаметър- вместо ф 80 мм на този е 80.3 мм Ако някой колега има инфо. моля да сподели. Следя !Че и аз съм за смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #22 Отговорено 6 Ноември, 2018 (Редактирано) Тея плътните не са препоръчителни за коли с всекидневна употреба. И не са на тедгъм. Имам различни, днес заредих от 15-20-25-30 лева бройката. Цена качество са най дибре муг и делфи. Драма в живота на тоя тампон е правилния монтаж. Редактирано 6 Ноември, 2018 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2812 #23 Отговорено 6 Ноември, 2018 Ванка, на Тедгъм са тези. Полски. https://tedgum.pl/katalog/26/170/7098/00267560/20380 И мисля, че не са напълно плътни, а гумата (полиуретанът) от двете страни е тъничка и еластична. Моите са така, но не са полиуретанови, а гумени. Пак полски - YAMATO, номер: J54006AYMT. Евтинджос по 22лв. бройката. Сложил съм ги Юли 2016г. На 23 000 км. са и още държат. Преди на Rover 400 ползвах Delphi и на всеки 2 години се късаха, а гумата им ставаше като дъвка и централната ос я движех във всички посоки както си искам - на ръка. По принцип полиуретанови тампони казват, че издържат доста повече от обикновените. Не съм ползвал, но ако е така, ще се ориентирам и аз към такива. Пък от теб монтажа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #24 Отговорено 6 Ноември, 2018 (Редактирано) Дани поръчвал съм на бегачките слагаме идват под друга марка. Идеята е че поведението на колата се променя и не са ок за евридейка. Като цяло за това споменах цена качество и писах мук и после делфи. Като кажа на клиент 40 кинта на бройка за някои качествен или 50-60 колко беше оем не помня нямаш си на идея какъв поглед вадят. Редактирано 6 Ноември, 2018 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2812 #25 Отговорено 6 Ноември, 2018 Как се променя поведението на колата? Не става ли по-стабилна задницата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #26 Отговорено 7 Ноември, 2018 2008 г ,като сменях на моята англичанка тези тампони ,обсъждахме точно тези новите плътните ,имаше някъв проблем при завоите с тях -не помня точно вече ,затова сложих стандартни за модела . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #27 Отговорено 7 Ноември, 2018 преди 51 минути, borko 30 написа: 2008 г ,като сменях на моята англичанка тези тампони ,обсъждахме точно тези новите плътните ,имаше някъв проблем при завоите с тях -не помня точно вече ,затова сложих стандартни за модела . И аз трябва да ги сменям, каква би могъла да е разликата след като на Акорда са от плътните оригинални на 400х.км.Разлика в теглото е 400кг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #28 Отговорено 8 Ноември, 2018 (Редактирано) Разликата е в окачването на акорда и на сивик. Борко на прав път си. Плътния тамппн пречи на промяната на камбъра в завой и не само. Редактирано 8 Ноември, 2018 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #29 Отговорено 10 Ноември, 2018 На 6.11.2018 г. at 21:36, dandilov написа: Как се променя поведението на колата? Не става ли по-стабилна задницата? Някъде из форума имаше тема за полиуретанови тампони на задните носачи за евридей кола.Крайния извод беше,че не е никак подходящо за всекидневна кола,понеже управлението на автомобила се влошава. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bojko1979@abv.bg 26 #30 Отговорено 14 Декември, 2018 В Бултрако продават оригинални! 36лв мисля бяха. Монтажа се прави на място.Тампоните си имат стрелки коя е долна и горна част. Бележете старите преди да ги избиете по хоризонтала и измерете и колко дълбоко са набити в носача. После спокойно отбележете на новите докъде трябва да влязат и с една добра скоба за лагери и подходящ чук се оправят нещата. Бележете си всеки тампон с всеки носач. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове