chavdarbs 127 #81 Отговорено 13 Август, 2017 Искам да разбера точно какъв модул трябва да си купя, защото има много некоректни продавачи които ще ма убеждават че "този става".Цената на нов е между 2 и 3000 лв. зависи от модела, затова ще търся втора употреба.Мислех си че за 2003 - 2008 г. /Акорд 7/ са взаимно заменяеми. Моля някой запознат с това да ми обясни какво трябва да гледам на модула че да стане за моята кола, букви, цифри, година. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #82 Отговорено 13 Август, 2017 (Редактирано) Потвърждавам казаното от колегата Tokio,за разликите.В Бултрако много си чесаха главите с отговр на същите въпроси,но моя е фейслифт. Бях грешно диагностициран именно от тях.Това с vsa системата и светенето на индикации е доста деликатна тема и иска прецизна диагностика HDS.Тук може да видиш,че и за твоя модел има два различни модула.Така като гледам май си с този от дясно на схемата. http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=3263,3264&nplgrp=4&cmodnamepc=ACCORD&xcardr=4&dmodyr=2005&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=2.2%20EXECUTIVE&nplblk=B__2411 Има разлика в захвата долу. Редактирано 13 Август, 2017 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #83 Отговорено 13 Август, 2017 (Редактирано) Да с десния съм.Значи е възможно до има и фейслифт с такъв като моя, трябва да се гледа модела. Просто това ще разшири диапазона на търсене. Редактирано 13 Август, 2017 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #84 Отговорено 13 Август, 2017 Определено трябва да търсиш преди фейслифт,дизел това което е написал и колегата Tokio по горе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #85 Отговорено 13 Август, 2017 Благодаря! Изпратено от моят LG-H440n с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nitram 0 #86 Отговорено 28 Август, 2017 Аз също "оправих" моя проблем със светещите лампи. Оправиха го в сервиза в Овча Купел и мога да кажа само добри думи за хората, отношението и работата им. Оказа се, че някъде е прекъсната връзката между самия ABS сензор и централния ABS модул. Сега вече няма досадно светещи лампички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #87 Отговорено 29 Август, 2017 (Редактирано) Какво направиха? Редактирано 29 Август, 2017 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #88 Отговорено 30 Август, 2017 Не се ли подразбира, че е било кабел? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nitram 0 #89 Отговорено 4 Септември, 2017 Казаха, че са проверили ел връзките. Започвайки от самия сензор, окабеляването минава през самата кола, докато стигне ABS модула. Според човека, проблема бил в началото - имало е някъде разхлабени връзки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #90 Отговорено 5 Септември, 2017 Лоша връзка на Акорд? Това е оксиморон. Най-вероятно са изчистили грешката и са калибровали системата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #91 Отговорено 6 Септември, 2017 И аз си угасих досадните лампи.Смених модула с друг такъв /втора употреба/,дано излезе читав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nitram 0 #92 Отговорено 7 Септември, 2017 Преди 2 месеца ходих в друг сервиз. Там ми изчистиха грешката и след 5 метра каране пак се появи. Важното е, че сега нищо не свети Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #93 Отговорено 8 Септември, 2017 (Редактирано) Е то за всяка грешка си има причина,рядко става само с изтриване Изпратено от моят LG-H440n с помощта на Tapatalk Редактирано 8 Септември, 2017 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #94 Отговорено 8 Септември, 2017 Специално за VSA грешките, които обсъждахме, предимно се чисти и калибрира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #95 Отговорено 9 Септември, 2017 Извинявай колега,как става калибриранета? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #96 Отговорено 9 Септември, 2017 Няма кой да търси с търсачката... http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=99189&do=findComment&comment=1057443228 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #97 Отговорено 4 Октомври, 2017 Някъде има ли кодовете за грешка в абс? Светва ми първо веднъж дълго и после 7 кратки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #98 Отговорено 5 Октомври, 2017 Иди да ти прочетат грешката с hds,че с тия светкания,бяха колите от миналия век. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #99 Отговорено 5 Октомври, 2017 В нашия град няма нито в един сервиз HDS... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #100 Отговорено 5 Октомври, 2017 Ела до Пловдив ,ще те пратя при човек,не ти е толкова далече.Ако искаш пиши ми на лични да ти дам координати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #101 Отговорено 5 Октомври, 2017 По кодовете за грешка стана ясно че е заден ляв датчик, днес се опитах да го сваля и естествено го счупих и така се вкарах в едно приключение но успях да извадя счупената част и утре чакам новия датчик за монтаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bwhite 0 #102 Отговорено 6 Октомври, 2017 Здравейте знам че има и други теми по този проблем.. но съм изчел доста и още има работи които не са ми ясни.Та от 2 3 месеца след ремонт на генератора ми свети постоянно лампата на VSA и /!\. Ходих да ми направят диагностика и излязоха 2 грешки. 66-01 Brake preassure sensor failure 84-01 Sensor logic failure До колкото разбрах това са грешки които не могат да се поправят и трябва смяна на модула. На много места чета че се сменя АБС модул , а на други ВСА модул. Та въпроса ми е АБС и ВСА модул различни неща ли са. До колкото знам АБС модула е 50 лв а другия е 200 лв. При дадените грешки като се има впредвид че до колкото разбарх този сензор за налягане е в АБС модула кой от двата модула трябва да сменя или трябва да сменя и двата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #103 Отговорено 6 Октомври, 2017 Колега, къде ходи на диагностика? В сервиза на Хонда извън Стара Загора или някъде другаде? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #104 Отговорено 6 Октомври, 2017 Модула е само един и ако ще го сменяш, трябва да е със същият парт номер! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #105 Отговорено 7 Октомври, 2017 (Редактирано) Здравейте знам че има и други теми по този проблем.. но съм изчел доста и още има работи които не са ми ясни. Та от 2 3 месеца след ремонт на генератора ми свети постоянно лампата на VSA и /!\. Ходих да ми направят диагностика и излязоха 2 грешки. 66-01 Brake preassure sensor failure 84-01 Sensor logic failure До колкото разбрах това са грешки които не могат да се поправят и трябва смяна на модула. На много места чета че се сменя АБС модул , а на други ВСА модул. Та въпроса ми е АБС и ВСА модул различни неща ли са. До колкото знам АБС модула е 50 лв а другия е 200 лв. При дадените грешки като се има впредвид че до колкото разбарх този сензор за налягане е в АБС модула кой от двата модула трябва да сменя или трябва да сменя и двата. Да, модула е един. Смяната му не е сложна, само трябва да е от същата кола в случая при теб дизел и същата година. Аз го смених преди месец с такъв втора употреба /70лв./ и за сега всичко е Ок.След смяната му, разбира се, трябва да се обезвъздуши системата. Редактирано 7 Октомври, 2017 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #106 Отговорено 13 Октомври, 2017 Здравейте знам че има и други теми по този проблем.. но съм изчел доста и още има работи които не са ми ясни. Та от 2 3 месеца след ремонт на генератора ми свети постоянно лампата на VSA и /!\. Ходих да ми направят диагностика и излязоха 2 грешки. 66-01 Brake preassure sensor failure 84-01 Sensor logic failure До колкото разбрах това са грешки които не могат да се поправят и трябва смяна на модула. На много места чета че се сменя АБС модул , а на други ВСА модул. Та въпроса ми е АБС и ВСА модул различни неща ли са. До колкото знам АБС модула е 50 лв а другия е 200 лв. При дадените грешки като се има впредвид че до колкото разбарх този сензор за налягане е в АБС модула кой от двата модула трябва да сменя или трябва да сменя и двата. Първата грешка ще изчезне след промивка на системата,а втората след калибриране с Хонда тестер. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vasil_daskalski 1 #107 Отговорено 1 Февруари, 2018 Здравейте колеги, новобранец съм във форума и съвсем наскоро се сдобих с един акорд 7, 2003г., тайп С, 2.4 - декняк. Като я взех само чека светеше но има английска газова и като се покара на бензин гасне. Но от няколко дни светкат и двете лампи с триъгълника и АВС_а. Проблема е, че не светкат при всяко натискане на спирачката ами и аз незнам кога точно.В повечето случай когато съвсем леко натисна спирачката, само да убие леко скоростта преди светофар или като слизам от бордюр. Те и дисковете са криви, ако има значение за АВС системата де. Момчето от което я взех ми е познат и каза че са светели и трите лампи - АБС,АВС и триъгълника.Сменили са му два датчика и се е оправила, но сега пак светкат двете без АБС_а но не винаги,след гасене и палене изгасват и след натискане на спирачката но не винаги пак светкат. Аз съм от Пловдив и ако е удобно да кажете къде да ида да я прочетат с оригинална програма ХДС та да видим какво се случва с тая система за стабилност. Някъде в темата срещнах че проблема се появява и след смяна на заден лагер, а на моята е сменен преди месец точно преди да я купя. Интервенциите по смените са извършени в сервиз в ж.к.Тракия и незнам дали диагностиката е ХДС или някаква обща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #108 Отговорено 2 Февруари, 2018 В Бултрако,там ще ти изкарат номера на грешката с HDS.Можеш да я споделиш тук и после ще му мислим.☺ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
RIFTO 27 #109 Отговорено 4 Февруари, 2018 Илия Шопов диагностика с HDS в Пловдив обади му се в работно време ще помогне. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vasil_daskalski 1 #110 Отговорено 4 Февруари, 2018 Колега RIFTO как да свържа с Илия Шопов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D_U_D_E 28 #111 Отговорено 5 Февруари, 2018 При мен светнаха ABS и VSA + ! , и докато светеха никое от тях не работеше. След прочитане на грешката се оказа от заден ляв датчик на ABS-a на галвината. След подмяната му всичко си дойде на мястото. Иначе ту светваха, ту гаснеха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vasil_daskalski 1 #112 Отговорено 16 Февруари, 2018 Заравяйте колеги, днес бях при Илия Шопов да четем колата.Оказа се, че стоп машинката прави парчета и ту работи ту не. Сложихме една друга /той имаше такава/ и до момента няма проблем, вече VSA не свети. Благодаря на REFTO и за помощта! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодорка 1 #113 Отговорено 19 Юни, 2018 Здравейте, от няколко дена ми свети постоянно на таблото триъгълника и след 100-200 метра ми светва и VSA - не работят също така, не само светят .Сменяни са ми двата предни датчика и според човека който ми прави диагностика трябва да сменя модула на ABS . Понеже на 25 ще пътувам до Пловдив може ли да ме насочите къде да отида там за диагностика или да отида в Стара Загора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #114 Отговорено 21 Юни, 2018 (Редактирано) Колега в Пловдив има човек и то доста читав. Казвам го от личен опит, ако човека който те е диагностицирал е бил със софтуер и букса значи е прав на 100 %. Момчето се казва Илия Шопов - +359 87 6550569. Обади му се няма да ти откаже, предполагам знаеш, че ако е датчик се сменя и след това се чисти отново при човек със тази апаратура, иначе vsa ще продължи да си свети, а може и да ти кажат че модула е развален което са пълни глупости, ако човека знае какво прави много ясно му излиза за какво иде реч, казвам го защото попаднах на човек, който твърдеше че на 8 генерация Civic dpf е запушен, а беше за смяна на свещи, ясно е че китайските глупости са заляли пазара. Редактирано 21 Юни, 2018 от Valkov90 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодорка 1 #115 Отговорено 22 Юни, 2018 Благодаря - ще му звънна непременно и ако имам нужда от помощ ще пиша после пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nistel_87 8 #116 Отговорено 23 Юли, 2018 Здравейте Колеги , отново се появи досадния проблем ABS + VSA направо ми вади очите. Преди няколко месеца се разминах с чистене на грешка, но днес след диагностика установиха.че проблем е в заден ляв датчик. Въпроса ми е смяната на този датчик трудоемка ли е много и от къде е по-изгодно да го купя? В английско гледам цени от 10 лири до 100 и кусур, препоръчайте марка ако може и този датчик в комплект ли се сменя (ляв,десен) или само проблемния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
entem 11 #117 Отговорено 24 Юли, 2018 (Редактирано) @nistel_87, ако си в София, най-добре иди при Слави в Овча купел. При мен той ми смени датчика за ABS на предно ляво точило с неоригинален за 31лв Редактирано 24 Юли, 2018 от entem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #118 Отговорено 28 Юли, 2018 (Редактирано) Колега пробвай да се обадиш на този във Варна, изпрати ми оригинален от свален акорд и вече близо 8 месеца всичко е наред. Много трудно се намират 2 ра защото са пластмасови, като ( температур фюлер ) с миниатюрно щекерче и се чупят и не могат да ги свалят. Ако ти се чака поръчвай от Англия. Слави както колегата по-горе е споменал също е вариант. Редактирано 28 Юли, 2018 от Valkov90 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex Roy 9 #119 Отговорено 18 Февруари, 2019 Здравейте! Аз съм поредния новобранец във форума и се нуждая от малко инфо относно кодовете за грешки, от 1 седмица ми светнаха vsa и 'i' лампите на таблото, и не са се загасяли до сега,иначе тествах abs-a всичко си работи нормално, по нея нищо не се е променяло,даже си ускорява по добре от преди, пробвах всички варианти с джъмпера 4 и 9 но не става нищо, единствено прочитам грешката(с abs,лампата) и до там, осем дълги и едно късо премигвания(81) пробвах с obd2 да разчета грешката но не открива такива, иначе се свързва нормално с ECU-то на колата и си чете нормално сензорите,никъде в гугъл разбрах какво точно означава тази грешка 81, някой за мнение? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #120 Отговорено 18 Февруари, 2019 Цък 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове