Jump to content

Alex Roy

Фен
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Alex Roy last won the day on April 18

Alex Roy had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About Alex Roy

 • Rank
  Начинаещ
 • Birthday February 14

Profile Information

 • Кара
  Honda accord 7 2.2 i-ctdi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Имах същият проблем, почисти окото, става лесно.
 2. Аз моята си я докарах така от Испания с оригинални протектори само на вратите, реших да ги боядисам и си съсипах нервите, трябва много внимателно да се поставят след боядисване, защото много се огъват и боята се цепи!!!
 3. Съжалявам не се сетих, бях много съсредоточен в работата, ако някой мисли да се захване с тази задача мога подробно да обясня!
 4. Здравейте отново колеги, искам да се похваля че си оправих сам светещите индикатори на vsa и триъгълника, сега ще ви споделя как. Моят стар abs блок даваше грешка 81-1 и тази грешка не можеше да се премахне по никакъв начин, прочетохме я с едно китайско delphi и изплю прецакан модул на abs/vsa, дотук добре, намерих в нета един дефектен abs блок за 50 кинта, с друга грешка 66-1 който при четене с "делфи"-то, я дава прецакан спирачен сензор за налягането, и тогава започнах да размишлявам, как с два прецакани abs блока да направя един рабтещ, първо разглобих и двата блока на парчета и започнах да събирам само работещите части в един, взех от блока който закупих в нета с работещ модул и го монтирах на моят работещ сензор на спирачното налягане, който се намира по средата на алуминиевият корпус, и двете моторчета си бачкаха, затова избрах по безшумното и монтирах него, поставям го в колата ключвам буксата, давам на контакт, и след 2 секунди какво да видя 😲 всичко загасна! нямаще нито една светеща лампа, обезвъздуших спирачките, и отидох на тест драйв на един черен път, абсолютно всички системи от абс-а до тракшън контрола на vsa работиха без забележки! и да подчертая всичко това го направих в рамките на 5 часа съвсем сам, ами как няма да се гордея със себе си като и аз не мога да повярвам че успях от първият път, да поправя нещо за 50 лв. за което в сервиз ми искаха 1000 лв 😆, да са живи и здрави, ше имат да взимат! та така колеги, много ще се радвам ако съм помогнал с написаното на някой със същият проблем! Успех на всички!
 5. Здравейте колеги!, имам един въпрос който ме мъчи но не успях да намеря никъде информация за него, значи предстои ми смяна на ABS блока, та въпроса ми е такъв, моят номер на етикета abs-a е, 57110-sef-e551-m1, а на този който смятам да го монтирам е, 57110-seg-e551-m1, външно са абсолютно еднакви, разликата е само в една буква, дали ще има някакъв проблем, или изобщо да не го слагам а да търся същият?
 6. Alex Roy

  1999 Honda Accord ABS Codes

  Аз също открих само код 81, наложи се да ги проверя защото от 1 месец ми свети vsa и триъгълника, когато се опитам да ги изтрия при двете бързи премигвания на abs-a при които трябва да се изтрият грешките и да загаснат лампите на vsa и триъгълника, следва 3-то продължително светване на abs-a след което изгасва само abs-a а vsa и триъгълник си остават, някаква идея какво друго мога да пробвам?
 7. И аз нямам доверие на никой
 8. Значи на 90% е от гумата, сменената е чисто нова, а останалите са на 2г.
 9. При мен не ще да се маха и с кламерчето
 10. Abs-a работи нормално, при тест s OBD2, не открива такива, умишлено направих някои грешки но след това ги изтри без проблем, но vsa и "i" си остават да светят, принципно няма никакви проблеми с колата, всичко си и работи нормално, няма никакви течове, шумове и там подобни огледал съм я на канал подробно, може би някой датчик да е заминал или накрая ще отворя копчето VSA оff , дали не е от там проблема
 11. Сега се сетих че седмица преди да светнат vsa и "i" индикаторите на таблото, смених спукана предна дясна гума, но не мисля че може да е от това, защото новата е със същите размери като другите, само марката е различна, възможно ли е да има нещо общо?
 12. Преди месец си вкарах хондата от Испания, 2004г. по испански документи евро 4, и в кат Пловдив нямаше никакви проблеми, писаха си я като си е била в Испания.
 13. Не може да се изтрие по този начин, след двете къси премигвания (при триенето на грешката) на abs-a следва едно дълго, и се чува изщракване на реле но лампите на вса и триъгълника остават, имах предвид как да я разчета тази грешка 81, с какво е свързана ?
 14. Здравейте! Аз съм поредния новобранец във форума и се нуждая от малко инфо относно кодовете за грешки, от 1 седмица ми светнаха vsa и 'i' лампите на таблото, и не са се загасяли до сега,иначе тествах abs-a всичко си работи нормално, по нея нищо не се е променяло,даже си ускорява по добре от преди, пробвах всички варианти с джъмпера 4 и 9 но не става нищо, единствено прочитам грешката(с abs,лампата) и до там, осем дълги и едно късо премигвания(81) пробвах с obd2 да разчета грешката но не открива такива, иначе се свързва нормално с ECU-то на колата и си чете нормално сензорите,никъде в гугъл разбрах какво точно означава тази грешка 81, някой за мнение?
×