Jump to content

HondaOfAmerica

Фен
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About HondaOfAmerica

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  ohio

Recent Profile Visitors

581 profile views
 1. А относно дайко ремъците и ролките,филма е следния. Купих колата скоро в интерес на истината,момчето от коета я взех каза че са сменени ролките и ремъците (без помпата) преди 22 000 км. След близо 500-600 км навъртяни на празен ход се чуваше едно като плющене,свалих капаците на ангренажа и ремъка на балансиращия вал беше мега хлабав,другия изглеждаше ок (въпреки че има едно виене-подсвиркрване което и де днешен си го има) натегнахме ги малко сабрахме колата и взе да вие като съперчарджър,айде пак разглабяне и ги отпуснахме малко.Сега го няма плющенето но има едно тихичко румулене и пак вие...пък ако минеш 4 000 оборота направо си е ебало майката...за тва искам да изхвърля всичко от там,да купя читави части,и да спре с тия "симфонии" щот хем ме дразни,хем ме спича да не стане някой сакатлък и да се преебе нещо...
 2. Абе аз ли нещо откачам,гледам сега в един сайт за авточасти ( не знам дали мога да го споменавам) цените са следните Гейтс ремък - 31 лв , Гейтс ремък (балансиращи валове) - 27 лв. Конти ремък- 35 лв, Конти (балансиращи валове) -27 лв. И аз имам спомен че Гейтс-а бяха два пъто по-скъпи.Кви са тия цени бахти промоциите. И двете марки пише че са немско производство.Останах с впечатлението че MARKONY бачка в магазин за авточасти,ако може да потвърди тия цени адекватни ли са,щот ако е така зимам гейтса и окото няма да ми мигне хаха.
 3. Едната крушка на оборотомера ми ту свети,ту не свети и много ме дразни,има ли някой представа какъв модел (тип) са тия крушки за да мога да ги поръчам и направо като разглобя таблото да ги сменя,а не да разглабям по 100 пъти. Благодаря предварително.
 4. Добре,а някой карал ли е с конти ремъци? да каже 2-3 думи как се представят,аз съм карал доста ама с пистови и никви ядове не съм имал,предолагам че и ангренажните им са също толкова добри. А водна помпа афтърмаркет няква марка можете ли да ми препоръчате освен оригиналната която е на YAMADA .
 5. Един бърз въпрос колеги понеже малко се съмнявам. Колата е прелюд 5 ген с F20A4 мотора. Ясно е че има балансиращи валове и че са два ангренажни ремъка,но колко са ролките ? Пак 2 ? Обтяжни,паразитни тем подобни,понеже искам да изхвърля всичко от там и да го сменя. Спрял съм се на Конти ремъци и Ина ролки или СКФ още се двоумя...отоворен съм към предложения.Колата в момента с Дайко ремъци и ролки и са най-големия ташак на света без извинение ! на 22 000 км ролките румолят,чува се и виене...скапана работа като цяло,а не искам да окотя мотора.
 6. в четвъртък, най-вероятно, ше разберем...
 7. Утре ще сменя капачката и палеца,понеже мойте не са сменяни от адски много време и не изглеждат никак добре,имам окисление по капачката където се плъгват кабелите,ако нищо не се случи отивам в четвъртък в габрово в сервиза на хонда да проверим таиминга на запалването и да направим диагностика,човека каза че има вариант и да може да ми се оправи стария оригинален нок сензор.Нок сензора се "ослушва" за работата на мотора и чрез данните който дава на компа тои вече си реголира сместа и запалването? Правилно ли го разбирам и ако този сензор не подава правила и адекватна информация на компа ми създава проблеми,защото има едно малко прекъсване което се надявам като сменя палеца и капачката да престане и ако продалжава да прави чакмаци значи е сензора..поне аз така си обеснявам нещата.Но нека някой който се е сблъсквал с това да каже.Правилно ли разсъждавам ?
 8. A ако има проблем със запалителната система,да речем капачка и палец да не са в час ? като удари 3000 оборота се светка чека.Този датчик е нов и го взех за 70 лева..оригиналните са по 400 има ли вариант и датчика да е проблемен или пък сега като е в разработка мотора да се шашка електрониката щот за първи път се сблъсквам с тоя проблем и малко се притеснявам.. ;x
 9. Policeman e прав,при градско каране и ако не вдигам повече от 60 км и повече от 2500-3000 оборота не светка е ся обезвъздушавах охладителната система, и излязох на тест драйв и в момента в който излязох от града и вдигнах 60-70 светна чека,по мое мнение малко спъва колата и празния ход е на 1000 оборота докато преди тва си е на 700,чух се със сервиза на хонда в Габрово,понеже живея в търново и човека ми каза че най-вероятно е дефектен сензора който съм сложил,разбрахме се следващата седмица да се чуем и да отида при тях да я закачим и да видим кво става. Ако тоя нок засича misfire за чии се пуска ся и трупа грешки като мотора работи повече от добре,а реди ремонта пърпореше като трабант отбаче никви грешки не ми даваше...а тогава мотора найстина не беше в час..за сега да карам си разработка коткам колата лекичко,но не смея да излеза извън града понеже мръшляка засича грешка...
 10. не вярвам да трябва да се обучава,самия сензор представлява един микрофон който е пъхнат в блока и се услушва за звуци с конкретна честота и ако засече нещо което не му харесва процедурата е следната. Чек енджин лампата светва-> за да те уведоми че е засечен проблем-> компа след това вече взима мерки и преваря или забавя запалването за да предпази мотора.Както казах други кодове няма записани само тоя и чека светва като излеза от града и колата дигне по-вискоа скорост защотот след ребилда я каткам като бабичка в града и чак хората се дразнят като карат след мен и се влача,но е трудно да пазиш високообортен мотор да не дига повече от 3000 оборота което само по себе си означава че колата хич не върви :Д,но докато се разработи мотора така ще е.
 11. Аз съм го проверявал,само тая грешка има записана мотора е на 5 км след ребилда,като я запалихме за първи път мотора работеше много добре,сега се чува едно като почукване,но за него може и да се филмирам,чува се по осезаемо на студен мотор и като позагрее и звука намалява,може ли да е от слягането на мотора,защотот в сервиза ми казаха че в началото ще е малко шантава и трябва известно време да я пазя и да не минавам 3000 оборота докато се разработи мотора,сега излизах да я покарам и чека не светна не знам кво става.. ;д
 12. Така днес за пръв път подкарах колата след голям ремонт. Сменях сегменти,биелни лагери,основен ремонт на главата и делкотот,профилактика на в-тек клапана.Колата за сега е страхотна,но след известно време каране светка чек енгина и грешката е за knock sensor. По време на разглобяването на мотора се строши стария и го смених с нов и сега засича грешка.Някой има ли идея какво може да се случва,след като светне чека нищо не се променя,нито губя мощност нито има някакъв проблем с работата на мотора,просто светка и седи до следващотот палене,тогава изгасва и след известно време се пуска пак.
 13. Малко ъпдейт по казуса,понеже много хора задават въпроси,търсят помощ и в момента в който си решат проблема,не си правят труда да кажат в крайна сметка какво се е случило. Та по същество. Проблемите по колата бяха следните. Теч на масло от в делкото и от него изтичаше по блока и скоростната кутия.Електрониката вътре плуваше в масло и се ебаваше със запалването.Раглобих делокото взех гумички за него,о-пръстен който ляга от външната страна на валчето и семеринга който е отвътре.Цената на това удоволствие беше 10 лева.След това смъкнахме главата,шлайф,препасване на клапани и смяна на гумичките с оригинални,един от клапаните имаше нужда от малко доработка понеже не можеше да се регулира и го скъсихме малко,това удоволствие излезе 215 лева с отстъпки и то стабилни ! Една от кобилиците имаше проблем причинен от в-тек системата и шибано мало вътре във каналчетата което най-вероятно беше затлачило.След това разглобих в-тек системата,тя се състой от една пружинка и един водач който имаха малко труден ход,пак от мизерия и старо масло което се беше згъстило много,гарнитурата на в=тек системата в единия си край има една адски ситна цедка през която влиза масло в клапана и тая цетка беше затлачена също със мизерия почистих я старателно и стана като нова,това удоволствие беше безплатно.Нов семеринг на разпределителния вал,мисля че към 10тина лева беше.Така след като смъкнахме главата имаше надрани цилиндри,първите няколко дни им сипах добавка за разграждане на нагар и отпускане на сегментите,добавката взе че сработи и реших да извада буталата за да ги почистя хубаво от нагара и от вече отлюпилия се нагар за да не задръсти цедката на маслената помпа.Сегментите бяха горе долу в добро състояние,но реших да взема нови,мотовилковите лагери обаче бяха тоталка на 4ти цилиндър бяха толкова зле,че ако я бях покарал още малко сигурно щеше да блокира мотора :Д.Това удоволствие беше 190 лева.По пътя на разглабянето се строши детонационния датчик още 70 лева... Два о-пръстена на тръбата от водната помпа към другата страна на блока,2-3 лева. Частите който съм слагал в колата са само оригинални,купувал съм ги от колегата Мони от МС Ауто Велико Търново ! Утре предстой да се почистят буталата от нагара да се сложат нови сегменти и мотовилкови лагери,да се сменят о-пръстените на тръбата от водната помпа и семеринга на разпределителния вал.Инсталираме буталата с новите части,гарнитура глава 60 лева Елринг забравих да спомена,затваряме мотора,наливаме масло (маслото на което съм се спрял е тотал 10w40 полусинтетика),защото работя в сервиз и ми излиза много тънко,нов маслен филтър на Hearth and Buss,нов антифриз,защото стария хвана жабуняк да седи в легена,понеже колата седи почти месец в сервиза вече. Реглаж на клапани,обезвъздушаване на охладителната система,re-learn на празния ход,и се надявам колата да замърка,стискайте палци всичко да мине наред.Ще пиша като приключи ремонта.
 14. Така днес смъкнахме главата,по нея няма видими проблеми,няма нагоряли клапани,нито кривини доста добре изглежда , цилиндрите обаче са доста надрани,явно е прегрявана,ремонта вече става много тежък,чуда се дали да сменям сегменти,така и така е разколачен мотора след малко ще кача снимки и очаквам съвети защото аз загубих ума и дума..
 15. Здравейте,детонационния датчик се строши и сега търся нов..задължително ли е да е от този мотор (ф20б5) или от сякъв вид хонда двигател ще ми свърши работа,спешно ми е за да знам какво да търся и от къде..благодаря предварително.
×
×
 • Create New...