Mkilla 1177 #81 Отговорено 22 Април (Редактирано) @denis95, да не казвам голяма дума ама с малко изключения, всичко е по-добро от това в бялата туба. Хонда оригинални масла за дифове, за скорости бива и то заради специфичните добавки там макар, че има и добри заместители, но двигателните им масла са си посредствени. Има много анализи при руснаците, може да хвърлиш 1 поглед. P.S Търся си Jazz 2 gen. Ако има някой да предлага Редактирано 22 Април от Mkilla 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #82 Отговорено 22 Април преди 40 минути, Mkilla написа: @denis95, да не казвам голяма дума ама с малко изключения, всичко е по-добро от това в бялата туба. Хонда оригинални масла за дифове, за скорости бива и то заради специфичните добавки там макар, че има и добри заместители, но двигателните им масла са си посредствени. Има много анализи при руснаците, може да хвърлиш 1 поглед. P.S Търся си Jazz 2 gen. Ако има някой да предлага Егати, че и не лошо пари е, ориентирам се към репсол следващия път... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1613 #83 Отговорено четвъртък в 06:00 11 hours ago, denis95 said: С оригинално хондово 5х30 е колата в момента (бяла туба) по хубаво от това не знам Ето ти две . Има ги в Бг може да се купят. https://obshtiporachki.online/?pa_proizvoditel=amsoil&pa_viskozitet=5w-30 Наско @Ronin7 колегата от общите поръчки може да ти ги достави. Маслата филтрите всичко. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #84 Отговорено четвъртък в 08:12 Преди 2 часа, CARPERA написа: Ето ти две . Има ги в Бг може да се купят. https://obshtiporachki.online/?pa_proizvoditel=amsoil&pa_viskozitet=5w-30 Наско @Ronin7 колегата от общите поръчки може да ти ги достави. Маслата филтрите всичко. Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 79 #85 Отговорено четвъртък в 10:04 Аз пък казвам Valvoline R&P 5 30, а да видим сега ( : 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #86 Отговорено четвъртък в 16:42 Valvoline Restore & Protect 5W-30 е добър избор за освобождаване на запекли сегменти, но кой ще му го достави, кога и на каква цена? Затова - Long Life клийнър-а на Oilsyn. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 990 #87 Отговорено четвъртък в 17:03 Не знам какво ще пази и с какво ще чисти това масло, но щом маркетингът е казал: https://www.oil-club.ru/forum/topic/92337-valvoline-restore-protect-full-synthetic-motor-oil-sae-5w-30-svezhee-oelcheck-lab/?utm_source=google.com&utm_medium=organic&utm_campaign=google.com&utm_referrer=google.com За чистене си има Амсойл. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ангел1 1 #88 Отговорено четвъртък в 18:54 На 22.04.2026 г. at 19:48, Гицев написа: https://www.yacco-bulgaria.com/produkt/lube-gdi-sae-5w-30 Виж това. Доволен съм. Аз карамс такова-доволен съм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #89 Отговорено четвъртък в 19:28 @Rakeem https://oil-club.de/index.php?thread/18169-valvoline-restore-protect-5w-30-toyota-1az-fe-rav4-2005-8451km/ За пазене - пази. За чистене - изглежда чисти. Детергентите, които използват в това масло, не можеш да ги видиш в анализа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #90 Отговорено четвъртък в 19:54 (Редактирано) Off Topic Форумът пак се бъгна. Редактирано четвъртък в 19:55 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #91 Отговорено петък в 11:54 Колеги с такъв разход на масло, ми казаха, че имало опасност да прецакам катализатора? Дайте мнение колко е реална опасността ако я има Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7388 #92 Отговорено петък в 15:08 Реална е. Ако губи масло, но не изтича някъде от мотора, то отива там и катализатора се затлачва от полипите в питата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 746 #93 Отговорено петък в 15:42 Преди 22 часа, dandilov написа: Long Life клийнър-а на Oilsyn. Порових се в нета, но не го намирам в България. Някой знае ли от къде може да се закупи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 79 #94 Отговорено петък в 16:08 Germany Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 990 #95 Отговорено петък в 17:31 Преди 21 часа, dandilov написа: @Rakeem https://oil-club.de/index.php?thread/18169-valvoline-restore-protect-5w-30-toyota-1az-fe-rav4-2005-8451km/ За пазене - пази. За чистене - изглежда чисти. Детергентите, които използват в това масло, не можеш да ги видиш в анализа. Не знам с какво пази(класически хидрокрек) и не знам кои са тези детергенти, гледам базови стойности на магнезий и калций. Kъде ги гледаш тези качества? Може действително да е хубаво масло, но днешното време ме е научило да подлагам всичко под съмнение, докато не видя доказателства. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #96 Отговорено петък в 18:29 Off Topic @DAN_DAN Купувам го точно от тук: https://autoro24.de/produkt/oilsyn-releasetech-power-cleaner-long-life/ Внимавай да не купиш Oilsyn Release Tech Power Flush, че етикетите им си приличат много! За доставка ползвам https://www.ggbg.bg/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 79 #97 Отговорено петък в 18:39 (Редактирано) Преди 1 час, Rakeem написа: Не знам с какво пази(класически хидрокрек) и не знам кои са тези детергенти, гледам базови стойности на магнезий и калций. Kъде ги гледаш тези качества? Може действително да е хубаво масло, но днешното време ме е научило да подлагам всичко под съмнение, докато не видя доказателства. Приятел,спри с тези хидрокрек предубеждения..Едно време като е нямало пълна синтетика защо двигателите надживяваха купетата с нефтени масла?Като потърсиш малко и ти се занимава почети, за това масло и ще видиш че е топ, и само мобил са му направили адекватен опонент,ама да маркетинг.. Редактирано петък в 18:45 от Oilgerm 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 990 #98 Отговорено петък в 19:14 Не знам кое какво е надживяло, но към днешна дата 15-20г. купета на 80% са оборудвани с маслояди и си е чист късмет да попаднеш на бензинов автомобил на 200+к., който да не харчи масло, а тези, които не харчат, не харчат именно заради правилната подръжка, разбирай масло и интервали на смяна. А защо едно масло е по-добро от друго и защо с едно масло можеш да минеш 10к. без проблеми, а с друго 5к. и какво се случва ако си позволиш да караш 20к., е обсъждано надълго и нашироко и това не е темата за тази полемика. На човекът беше препоръчано да сложи масло, което е доказано висок клас, за да изключи маслото като фактор и да си преценява дали ще продължи да долива, или ще ремонтира. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #99 Отговорено петък в 19:54 Маслото го изключих като фактор, още щом видях ОЕМ хондово, с разход 1 литър на 4 хил.км. Освен, ако колегата не е спестил малко инфо и да става въпрос за разход след 8 000 км. до 12 000км пробег. То тогава е нормално хидрокрекът да е сдал багажа отвсякъде. Ако не е такъв случаят, а разходът е след първите 4 хил. км., няма какво да се набутва със скъпи масла, да ги харчи и тях, а направо да си преценява дали ще продължи да долива, или ще ремонтира. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7388 #100 Отговорено събота в 06:59 (Редактирано) Преди 12 часа, Oilgerm написа: Едно време като е нямало пълна синтетика защо двигателите надживяваха купетата с нефтени масла? След новите мотори ще останат само старите. 40 годишен, неотварян, със стокова компресия, без разход на масло и некапризен към него. Защо? Редактирано събота в 07:00 от ceco_accord 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #101 Отговорено събота в 12:41 Разхода е преди 8хил естествено, повече от това масло не държа в колата, имал съм 3 коли като тази е послената, никога масло след 8хил... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3276 #102 Отговорено събота в 14:20 Сетих се и още нещо. Смени си и PCV клапана за всеки случай. Honda OEM# 17130-PND-A01 и дихтунгата (14mm): 94109-14000 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #103 Отговорено събота в 19:39 Преди 5 часа, dandilov написа: Сетих се и още нещо. Смени си и PCV клапана за всеки случай. Honda OEM# 17130-PND-A01 и дихтунгата (14mm): 94109-14000 Искат ми 60 евро за този клапан, в Шумен, поръчал съм не оригинален ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1613 #104 Отговорено неделя в 07:23 @denis95 Ако потърсиш го има и на 39 евро Клапан 17130PNDA01 17130-PND-A01 картерни газове ПЦВ PCV за ХОНДА СИВИК АКОРД HONDA CIVIC ACCORD OEM https://bazar.bg/obiava-51378106/klapan-17130pnda01-17130-pnd-a01-karterni-gazowe-ptsw-pcv-za-honda-siwik-akord-honda-civic-accord-oem 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #105 Отговорено неделя в 09:16 (Редактирано) Аз хубаво ш потърся ама не го разбирам това бе хора, как едно келево клапанче ш струва 80-120лв, хонда беше марката на народа...надеждно и здраво и ефтино, татална промяна, просто взех адски да се разочаровам. Поръчвам от тему за 3 евро, квот ще да става, хората които ми казваха недей хонда май ще излязат прави Редактирано неделя в 09:16 от denis95 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7388 #106 Отговорено неделя в 09:41 (Редактирано) Глупости говориш! Хонда е най-здравата марка, ако не се поддържа и обслужва навреме. Но всяко нещо си има граници! "Кой да знае" как е ползвана преди теб, и дали този клапан е сменян някога? Редактирано неделя в 09:42 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #107 Отговорено неделя в 10:41 преди 56 минути, ceco_accord написа: Глупости говориш! Хонда е най-здравата марка, ако не се поддържа и обслужва навреме. Но всяко нещо си има граници! "Кой да знае" как е ползвана преди теб, и дали този клапан е сменян някога? Човек не съм съгласен, този клапан сега чувам да го има като консуматив въобще, тапа разпределителен вал чувам за пръв път, соленоид витек, чувам за първи път.. какви са тия коснумативи?! Сменил съм ги всичките , смятам да я карам, но съм и реалист, друга марка не знам с такива завъртулки и играчки, карам освен хондата и сподт купе cl203 , омаслен мотора отвсякъде, но не пипа маслото, да спор няма че е до подръжката, но за мен, мерцедес до 2008г с добра подръжка е колата, жалко че ги няма бензинови с ръчни кутии до 08 година на пазара.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7388 #108 Отговорено неделя в 11:24 Е, Мерца няма ВиТек, но другите неща са си към ДВГ, без значение какво е. Жалко че си потърпевш, но ще я оправиш. Ако Мерца тече, но държи ниво на маслото, това си е въпросителна, но да не спамим и за него. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 990 #109 Отговорено неделя в 15:41 Проблемът при Хонда е неадекватната сервизна политика за Европа. Наливат 5/40 и го сменят на големи интервали, а това масло, макар и с доста добър пакет присадки и чудесно до към 5к., не може да издържа много километри, отделно и самият вискозитет не е подходящ, особено зимата. Аз извадих късмет, че си взех моята в зародиш и към момента двг не пипа масло и работи отлично, има и други колеги, които се хвалят със същото, та за мен единствената причина, някой да се оплаква е именно в сервизния маниер. Един Хонда двг ако се обслужва правилно, спокойно си изкарва едни 300к. без разход на масло, да не кажа и повече. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1538 #110 Отговорено неделя в 16:45 Преди 6 часа, denis95 написа: Аз хубаво ш потърся ама не го разбирам това бе хора, как едно келево клапанче ш струва 80-120лв, хонда беше марката на народа...надеждно и здраво и ефтино, татална промяна, просто взех адски да се разочаровам. Поръчвам от тему за 3 евро, квот ще да става, хората които ми казваха недей хонда май ще излязат прави Защо не се опиташ да го почистиш, не го изхвърляй. Знаеш ли къде се намира този клапан при Тойота, Пежо, Рено и и.„....... това е на прима виста при повечето го няма като отделен елемент а е вграден в капака на клапаните и се сменя с него общо взето не знаеш какъв си късметлия. Има клипове в тубата как се прави и става за пет минути. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #111 Отговорено неделя в 17:15 преди 29 минути, Митко Йотов написа: Защо не се опиташ да го почистиш, не го изхвърляй. Знаеш ли къде се намира този клапан при Тойота, Пежо, Рено и и.„....... това е на прима виста при повечето го няма като отделен елемент а е вграден в капака на клапаните и се сменя с него общо взето не знаеш какъв си късметлия. Има клипове в тубата как се прави и става за пет минути. Чистил съм го, имаше мръсотия, не изхвърлям неща които не съм убеден че не са развалени 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1538 #112 Отговорено неделя в 17:18 Точно, в този клапан има една съчма само и ако се подържа чист е вечен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1613 #113 Отговорено вчера в 04:24 Ето я темата за клапана. https://forums.hondabg.com/topic/119870-почисване-pcv-клапан-двигател-r20a2-crv3gen/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 410 #114 Отговорено вчера в 08:33 Преди 21 часа, denis95 написа: Човек не съм съгласен, този клапан сега чувам да го има като консуматив въобще, тапа разпределителен вал чувам за пръв път, соленоид витек, чувам за първи път.. какви са тия коснумативи?! Сменил съм ги всичките , смятам да я карам, но съм и реалист, друга марка не знам с такива завъртулки и играчки, карам освен хондата и сподт купе cl203 , омаслен мотора отвсякъде, но не пипа маслото, да спор няма че е до подръжката, но за мен, мерцедес до 2008г с добра подръжка е колата, жалко че ги няма бензинови с ръчни кутии до 08 година на пазара.. Всеки модел си има слабости и силни страни. Затова се прави проучване преди закупуване. А и като караме стари коли, няма как да избегнем разправии, особено ако не сме случили на предходни собственици. Но пак казвам, не се вкарвай във филми. Вероятно нищо и няма на колата! Клапани, цедки, тапи е хубаво да се сервизират или сменят за спокойствие и козметика, но не са фатални и няма да ти намалят цитирания разход. Приеми, че двигателят харчи масло заради комбинация от кофти партида сегменти и дълъг интервал на смяна на масло, доливай си и карай. Не знам с какъв пробег е машината, но катализаторът също е доста корав - не го мисли! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1177 #115 Отговорено вчера в 18:59 @ceco_accord, не му трябва на мечока втек, няма смисъл. От 6 цилиндъра нагоре при бензина, вървят доста добре и с добър разход на гориво. При мен и 2та не харчат масло, чудесни машини са. Имат си и те проблемите, като всеки двигател, скапано им е покритието на цилиндрите и ако не сменяш редовно масло, задират. Това обаче не е никаква драма, ризи има и се правят без проблем. Маслото не е толкова проблема какво ще е, а кога ще се сменя. Ако е истинско, не е нужно да е мега синтетика и да кара човек по 15 - 25к км с една смяна. На 8-10к, среден клас и проблеми няма. Хонда си харчат масло, повечето бензинови двигатели, но това не ги прави лоши. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове