mccoy 50 #41 Отговорено 20 Април, 2017 Много сайтове предлагат стоката да дойде от склад в Германия. Цената е с няколко долара по-висока, но няма резпрявия с митници и стоката идва за 7-10 дни, освен това може да се ползва и DHL, като цената за доставката е доста поносима. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #42 Отговорено 21 Април, 2017 Един акъл и от мен: Без значение какво е декларирал китаеца (сумата), ако е голям пакет и/или тежи над 1кг, задължително отива в митницата. Там те викат, отиваш - носиш документите какво е - платежно, разпечатка от банка и отварят сайта да видят цената на продукта! Така 100% плащаш 20% ДДС и цената му става почти като от магазин тук , но без гаранция, т.е. счупи ли се, гаранцията е за ваша сметка. Не ви разубеждавам, просто ви информирам, защото аз съм се парил и от двата варианта - митница и гаранция. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #43 Отговорено 21 Април, 2017 В алиекспрес има продажби и от производители. Питай ги направо за някаква модификация специално за теб. . Китаец сделка не отказва . Джоинг е производител. Казаха ми , че до 3 месеца ще излезе новия модел. Това, с шипването до Германия излезе менте. Китаеца ми обясни как и защо. Той обмитява в Германия, вместо германеца от негово име. Но ако гледаш цената от немско IP, тя е по-голяма от колкото за БГ. Внесох 2 навигации, една преди нова година и една след нова година. От 11.11 насам в БГ са влезли над 100 броя от DHL. Всичко си обмитяват не на фактурна стойност, на фактурата пише 80$. А по платежно. Искат платежното от твоята банка по кредитна карта. Попълват вместо теб митнически сборове. Независимо от това , ако се откажеш от тях и обмитяваш лично, ти трябва документ от банката за конкретен превод. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #44 Отговорено 21 Април, 2017 Ето, Маркони също го е написал ! Преди 2-3 години ставаше по друг начин , но затегнаха нещата с цел да пълнят хазната ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #45 Отговорено 21 Април, 2017 Някой може ли да ми каже за какво е този Canbus за тези навигации, може ли без него, за управление през мулти волана ли се ползва или за какво ми е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hpt 4 #46 Отговорено 21 Април, 2017 Това, което обясних е реален случай от преди месец с автодиагностика, която внесох през DHL и един смартфон, който дойде през пощите. В подробности не мога да изпадам, ясно ви е защо. Иначе по този начин, мои познати внасят чипове за видеокарти за лаптопи и други компоненти, но те декларират по схемата до 150 евра. Явно зависи какво ще внасяш и т.н. Но спирам до тук, че много се разводни темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #47 Отговорено 21 Април, 2017 Някой може ли да ми каже за какво е този Canbus за тези навигации, може ли без него, за управление през мулти волана ли се ползва или за какво ми е?Точно за управление от мултиволана е , но до колкото знам CRV-3 не ползва canbus за управление на радиото ,а обикновени контакти и от менюто на китайчето казваш кой бутон, каква функция да изпълнява. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #48 Отговорено 22 Април, 2017 Да,canbus има в CRV3 ,но не се ползва за всичко.Примерно мога да управлявам мигачи и централно заключване, но в менюала при монтажа на алармата пише други неща.Радиото се управлява директно от 3 съпротивления във волана. Canbus е мрежата в колата ,но в Хонда има 3 мрежи.Явно имат проблем с компютрите и комуникацията си,защото пускат различни протоколи и нива на оторизация.Примерно Ауди има централизирана мрежа,но еърбеците са отделно. При нас круизконтрола е вързан за таблото с уредите,а таблото превежда в протокола canbus към моторния да каже колко газ се подава.... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #49 Отговорено 22 Април, 2017 Благодаря ти Маркони ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
obscureman 0 #50 Отговорено 6 Май, 2017 Вече пристигна и монтирах последния модел на XTRONS двоен дин, с 2 GB RAM и 32 GB вградена памет. Инсталирах му iGO Primo с последните карти и екстри за цяла Европа (2 дни се поозорих, докато разуча как да конфигурирам всичко, но тръгна перфектно). Процесорът е осем ядрен на 1.5 гигахерца, всичко върви много гладко и изглежда доста надеждно. Извадих скрит USB извод под волана и вързах 32 GB флашка с видео и музика. Качеството на звука определено ме очарова много... Сега поръчах от Китай и една задна камера за 5 евро с транспорта и кабелите и т.н. Заявката направих от централния им склад в Англия и ми го доставиха за 3-4 дни у нас, с малка отстъпка и включен транспорт. За момента съм много доволен. Трябва единствено да запуша някак фугата от около половин сантиметър между екрана и конзолата, защото не мога да намеря точната рамка за инсталация в моята кола - всички се разминават с по няколко милиметра и явно отворът на конзолата ми бяга леко от стандарта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #51 Отговорено 12 Май, 2017 (Редактирано) И аз да се похваля... Монтирах андроид навигация - страхотна визия, страхотно напасване на фугите (плътно стои), отличен звук вади, с опция за предна и задна камера (чакам ги да пристигнат, но иначе съм пуснал RCA кабелите до пода на средната конзола и чакат да ги изтегля до отпред и отзад). Стандартно си идва с готова букса - plug and play , но ако имате буфер OEМ той няма окабеляване в буксата на мултимедията, затова и няма да работи дори и да свържите сигналните кабели (RCA mono)! Трябва и да се захрани, а това захранване го няма по нито една схема, ама нито една, затова почетох доста (питай "патило") и накрая го намерих кой е кабела. Вече всичко е свързано и работи невероятно + 2 извода USB, Wi-Fi, Bluetooth, мултифункцията на волана си работи..... ! По-късно ще я снимам и ще ги кача.. ! Редактирано 12 Май, 2017 от sttekata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mimors 10 #52 Отговорено 12 Май, 2017 (Редактирано) Дай да видим снимки. Отблизо и отдалече как изглежда. Редактирано 12 Май, 2017 от mimors Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #53 Отговорено 12 Май, 2017 Ето и обещаните снимки.... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mimors 10 #54 Отговорено 12 Май, 2017 Не мога да разбера, има ли някакви допълнителни пластмаси около навигацията, или просто си я напъхал в дупката? Какъв е модела на устройството? Дай линк да го разгледаме подробно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #55 Отговорено 12 Май, 2017 Устройството влиза много точно и плътно, като в долната част е леко издадено навън , за да гледате вие, а не задното стъкло. https://www.aliexpress.com/item/10-2-Inch-Quad-Core-1-6GHz-RAM-1G-Super-Big-Flat-Screen-Android-4-4/32684489095.html?spm=2114.01010208.3.1.d1yxCF&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10152_10065_10151_10068_436_10136_10157_10137_10060_10138_10155_10062_10156_10154_10056_10055_10054_10059_100031_10099_10103_10102_10096_10147_10052_10053_10107_10050_10142_10051_10171_10084_10083_10119_10080_10082_10081_10110_10111_10112_10113_10114_10181_10037_10183_10182_10185_10033_10032_10078_10079_10077_10073_10070_10123_10120-10033,searchweb201603_4,ppcSwitch_5&btsid=49a008aa-11b4-4b55-9e23-1ed4e7e03b50&algo_expid=26b2f132-2b64-4e27-92fb-b46b034078c8-0&algo_pvid=26b2f132-2b64-4e27-92fb-b46b034078c8 Като дойде плащате +20% ддс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
obscureman 0 #56 Отговорено 14 Май, 2017 За този дизайн, доколкото знам, има допълнителни рамки (универсални или за конкретния модел) или другия вариант е да си купите подобно устройство, специално с размерите на отвора за CR-V. Аз поръчах уж универсална рамка, но трябваше леко да я преправям, за да се получи при мен на Акорд Купе 99. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
papu4ara 0 #57 Отговорено 19 Май, 2017 (Редактирано) Пичове! Аз пък искам да Ви осветя по въпроса с куриерите и да не се занимавате с глупости после. Поръчах си 7" double din от обявата по-долу. Пратката от Китай, отиде във Франция,Австрия,Унгария,София,Бургас, и ми бе доставена до вратата на дома от speedy/dpd, за без пари. Така че, осведомете се допълнително преди да поръчате, за да не Ви боли глава после. Bonroad 7"2Din 1024*600 Taiwan Screen Android 6.0 Ram 2G Rom 32GB Car Stereo Universal For Nissan GPS Radio Audio Player(No DVD) http://s.aliexpress.com/E7RB3ENF (from AliExpress Android) Изпратено от моят LG-H961N с помощта на Tapatalk Редактирано 19 Май, 2017 от papu4ara Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #58 Отговорено 21 Май, 2017 (Редактирано) Пичове! Аз пък искам да Ви осветя по въпроса ............. А през Румъния не мина ли? Редактирано 21 Май, 2017 от mccoy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #59 Отговорено 22 Май, 2017 Разглобих сумати неща, за да прокарам кабелите и после читаво ги сглобих, но подмених някои щипки (бях се запасил), като сега вече имам камера отзад над номера + камера отпред. При паркиране предната камера се пуска автоматично за 1 минута, като после сама се загася (от време реле). При нужда има бутон за ръчно пускане и се ползва като DVR към мултимедията. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #60 Отговорено 6 Юли, 2017 Чудя се, има ли съществена разлика между Андроид 5.1 с 1М РАМ и 7.1 с 2М РАМ. Под съществена разбирам бързодействие, надеждност и неща дето се усещат като използваш устройството. Оглеждам се в тези: https://www.aliexpress.com/item/Android-5-1-HD-1024-600-Car-DVD-Player-Radio-For-Honda-CRV-2007-2008-2009/32704114784.html https://www.aliexpress.com/item/Android-5-1-HD-1024-600-Car-DVD-Player-Radio-For-Honda-CRV-2007-2008-2009/32814709107.html С тези кабели които са дали, нали е "щрак и играй" без поялника Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #61 Отговорено 6 Юли, 2017 ти няма да играеш игри, така че няма разлика и едва ли ще ползваш някакви супер функции на мултимедията освен камери (предна + задна) навигация, радио, музика, филми! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #62 Отговорено 6 Юли, 2017 ти няма да играеш игри, така че няма разлика и едва ли ще ползваш някакви супер функции на мултимедията освен камери (предна + задна) навигация, радио, музика, филми! Да, и аз така го чувствам, тези $70 отгоре са малко безмислени за целта. Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #63 Отговорено 6 Юли, 2017 (Редактирано) Напълно е възможно да дигнеш до 7.1 и това със стария Андроид, но трябва да се види кво е що е точно. А дори чисто логически двете мултимедии изглеждат абсолютно еднакво, значи китаецът може -> и ти можеш. 7.1 е с по-различен графичен интерфейс на пръв поглед. Определено е по-бърз и стабилен. И с повече feature-и. Но за тея кинти отгоре бяма смисъл. Редактирано 6 Юли, 2017 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #64 Отговорено 6 Юли, 2017 Моята е с. 1гб. И трябва да кажа че като реша да ползвам Gmaps направо ме отказва понякога. Докато стартира си е направо мъка. Незнам дали се дължи на РАМ-та. Също така имам още две забележки: - като светне слънцето, на дисплея се забелязва някаква решетка се едно прозира. На тъмно май не се вижда. - задните колони понякога ги чувам да пръщят. Вероятно в някакъв момент ще му взема едно външно малко стъпало и готово. Иначе си е удобно доста. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #65 Отговорено 6 Юли, 2017 Оуу, тоя 1GB RAM в повече съм го пропуснал. Тука няма чуденка. Мечо Пух е казал "колкото повече - толкова повече". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nix111 6 #66 Отговорено 25 Август, 2017 Вече и аз съм с такава навигация. Търговеца от Aliexpress предлагаше безмитен канал до UK. Същия който ползват сайтовете gearbest и banggood. Досега нищо не ми е спирано на митница по този начин. Поръчах я до фирма за доставки от UК. Всичко излезе 257$ ( 440 лв ) с доставката до БГ. Навигацията е доста добра с 2 GB RAM и 16 GB сторидж, Android 7.1.2. Процесора е малко стар RK3288 но работи добре. Гледах клипове доста, тези навигации са модулни, има дъно с усилвател и радио, самия модул с процесора, паметта и ОС-а са на отделна платка като Raspberry Pi Compute module затова има и толкова различни видове изглеждащи еднакво. И самия панел отпред с екрана е според модела на колата за която е предназначен. Бутоните на волана работят без проблем след като се програмират, за съжаление са само 5 а устройството има стотици функции. Радиото му е много слабо, не може да си намери само станциите освен само най силните или като наглася точната честота. Качеството на звука при първо пускане е по зле от оригиналното, но след малко игра с еквалайзерите се оправи. Също и силата на звука е по слаб от оригиналния, но е достатъчно. Дразни ме че няма постоянно часовник да показва. Имаше подарък камера но е доста зле. Поръчах си друга която е с формата на плафона за осветление на номера. Предстои ми понтаж. Като цяло съм доволен, и цената е ок. Хендс фрий функцията работи добре върза се с телефона ми без проблем. Хваща и доста сателити ако антената е монтирана на видимо място. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #67 Отговорено 25 Август, 2017 Монтирах скоро версията с 3ГБ и процесор Атом. Андроида летеше,но за радиото не съм сигурен.Ще питам клиента като се върне дали има проблеми с радиоприемането. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #68 Отговорено 25 Август, 2017 (Редактирано) Да споделя за моята след 1 година ползване: 1. Задните колони пръщят докато свирят. 2. Преди седмица се пррцака тъч-а в най долната си част. Всичко работи нормално но при писане някои бутони отказват. 3. На светло си личи нещо като решетка на дисплея. Факт е обаче че нищо неможе да ме раздели с нея. Удобствата са страшно много и дори да се прецака бих купил друга. Всъщност скоро като си дойде един приятел ще го накарам да си поиграе с нея и ако има опция да позамениме някои компоненти с по качествени такива. Ако има опция разбирасе. Редактирано 25 Август, 2017 от jaccomo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #69 Отговорено 25 Септември, 2017 В алиекспрес има продажби и от производители. Питай ги направо за някаква модификация специално за теб. . Китаец сделка не отказва .Джоинг е производител. Казаха ми , че до 3 месеца ще излезе новия модел. Това, с шипването до Германия излезе менте. Китаеца ми обясни как и защо. Той обмитява в Германия, вместо германеца от негово име. Но ако гледаш цената от немско IP, тя е по-голяма от колкото за БГ. Внесох 2 навигации, една преди нова година и една след нова година. От 11.11 насам в БГ са влезли над 100 броя от DHL. Всичко си обмитяват не на фактурна стойност, на фактурата пише 80$. А по платежно. Искат платежното от твоята банка по кредитна карта. Попълват вместо теб митнически сборове. Независимо от това , ако се откажеш от тях и обмитяваш лично, ти трябва документ от банката за конкретен превод. Аз гледам ,че за тази :https://www.aliexpress.com/item/Android-5-1-HD-1024-600-Car-DVD-Player-Radio-For-Honda-CRV-2007-2008-2009/32704114784.html има цена с доставка от Китай и доставка от Германия ,която е по-скъпа ! Ако си го поръчам с доставка от Германия пак ли ще минава през митница и ще има допълнителни плащания ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #70 Отговорено 25 Септември, 2017 От Германия няма да има митници и разправии. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #71 Отговорено 25 Септември, 2017 Абсурд!.Разпитайте търговеца.Той обмитява за негова сметка и получаваш пратка по пощата с добавено мито и ДДС, щото германеца е мързелив и не може самичък да обмитява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #72 Отговорено 26 Септември, 2017 Точно този търговец съм ползвал. Избираш доставка от Германия "Seller's shipping method" означава че те си го внасят и там и си плащат всички мита. От там насетне на теб ти е безплатно. Аз предпочетох доставка до Германя и после Габко, нещо не бях сигурен как ще се отнесат пощите с пакета..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nix111 6 #73 Отговорено 26 Септември, 2017 Моето е същото. За доставка до германия ми поиска още 20$ освен написания шипинг 40$. Аз си го поръчах до УК, с шипинг от китай и ми излезе най евтино и не го спряха изобщо на митница. На пакета пишеше OneWorld Express, същото пише и като поръчвам от GearBest или Banggood. От там нищо никога не ми е спирано на митница и идват с различни европейски пощи - имал съм от Швеция, Холандия, UK пощи, даже и Унгарски!! пощи. Не знам как го правят но все едно е пратено от европа, а всъщност си е от Китай. Предполагам безмитни складове в които се препакетира или нещо през Хонг Конг който има търговски договорки с УК като бивша колония. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nix111 6 #74 Отговорено 27 Септември, 2017 На мой приятел оригиналната навигация в колата дели екрана на 2. Половината е картата, другата половина плеър или радио, каквото си пуснал. Много е удобно. Ядосвах се че винаги трябва да превключвам от таск мениджъра на андроида примерно радиото докато има навигация. Но днес се сетих че Андроид 7 има Split screen. Тествах и работи!. Избираш горе вдясно текущите активни програми, след като излезе списъка - задържаш прозореца който искаш и го влачиш до края на екрана - ляво или дясно. После избираш в другата половина кое да остане. Резултата е това: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #75 Отговорено 27 Септември, 2017 Абсурд!.Разпитайте търговеца.Той обмитява за негова сметка и получаваш пратка по пощата с добавено мито и ДДС, щото германеца е мързелив и не може самичък да обмитява. Моля те не говори глупости, когато не си запознат. Купувал съм си китайски Телефон от склад в европа. Няма МИТО, ДДС или каквито и да е надценки! Платих само 23$ доставка с DHL И дойде точно за 3 дена. Купувал съм и китайска неща от Gearbest на стойност 150$ и минаха без проблем. Сега там си е тото голямо. Може да мине, може и да не мине. Затова за 30-40лв разлика не си залусжава трошенето на нерви, ако недай си боже се наложи да ходиш до митницата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #76 Отговорено 27 Септември, 2017 Моето е същото. За доставка до германия ми поиска още 20$ освен написания шипинг 40$. Аз си го поръчах до УК, с шипинг от китай и ми излезе най евтино и не го спряха изобщо на митница. На пакета пишеше OneWorld Express, същото пише и като поръчвам от GearBest или Banggood. От там нищо никога не ми е спирано на митница и идват с различни европейски пощи - имал съм от Швеция, Холандия, UK пощи, даже и Унгарски!! пощи. Не знам как го правят но все едно е пратено от европа, а всъщност си е от Китай. Предполагам безмитни складове в които се препакетира или нещо през Хонг Конг който има търговски договорки с УК като бивша колония. Доволен ли си колега от тази мултимедия щом я имаш същата ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nix111 6 #77 Отговорено 27 Септември, 2017 По нагоре бях писал впечатления. За цената си е много много добра. Страшно много функицоналност. Като недостатъци: Леко муден на моменти - процесора е малко стар, но скоростта зависи и от бавната eMMC памет на устройството. Екрана не е IPS но от шофьорското място се вижда добре. Драска се много - трябва протектор някакъв. Радиото е много зле, не може да си намери станциите ако не са силни или ако не им набиеш честотите. Диск пробвах един единствен път и после едва го извадих. Процепа явно не съвпада с шейната вътре и механиката се мъчи няколко пъти докато нацели. Но кой ползва дискове в днешно време. Решение на радиото е Spotify или онлайн радио ако имате голям дейта план. Като навигация е супер, слагаш си какъвто искаш софт. Диагностика на колата, скрийн миръринг, камери напред и назад, DVR функция, телефон, блутут стрийминг от телефона и управление. Може да си сложите и някакъв софт за тракинг, дори и вградения "find my device" на андроида ако случайно откраднат колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #78 Отговорено 27 Септември, 2017 А дават ли и камера за отзад с него безплатно ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nix111 6 #79 Отговорено 28 Септември, 2017 дават но е доста зле - инвертира цветовете. Аз си поръчах друга по-добра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo68 8 #80 Отговорено 18 Октомври, 2017 Привет колеги! Наскоро се сдобих с Honda CR-V 2.0i 150кс 2008г. бензин, автомат...беше си ми отдавнашна мечта! Търся някой да ми поръча хубава навигация с Андроид и да ми я монтира...разбира се срещу заплащане! Нямам време и не ми се рискува. Оферти и предложения може на лични. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове