jaccomo 96 #1 Публикувано 1 Септември, 2016 Тъй като съпругата ми иска да има камера за задно виждане в колата, обмислям варианта да я съчетая с тези така силно предлагани устройства в китайските сайтове, които имат всичко нужно и ненужно по описание, и общо взето на хартия изглеждат добре. Става дума за китайските навигации, които са за ОЕМ вграждане в таблото, работят с андроид и т.н. Та по този въпрос имам следните питания: - Някой докосвал ли се е до такава та дори да не е за ЦРВ и с какво впечатление е ? - Навигацията може ли да се ползва без интернет свързаност или трябва допълнителни дънгили да купувам и да поставям карти в тях. Общо взето заслужава ли си да дам 450лв. за туй нещо ? Чета различни мнения по другите форуми, и като цяло хората са доволни от тези по-новичките с по-бързите процесори и по-качествени дисплеи. За старите изрично се коментира че са дърво. Ако се счете, че темата е за друг раздел моля преместете я, тъй като се чудих къде да я постна и реших да е тук. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 1 Септември, 2016 Само да вметна ,че има вариант да я спрат на митница и да се наложи да се плаща мито и ддс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #3 Отговорено 1 Септември, 2016 Еми щом трябва... Важното е крайния резултат да е задоволителен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #4 Отговорено 1 Септември, 2016 ...Общо взето заслужава ли си да дам 450лв. за туй нещо ?.... Най-точен отговор на този въпрос ще получиш от съпругата си. Намираш кола с камера, качваш я и й казваш да паркира успоредно на тротоара между 2 автомобила, в най-тясната еднопосочна улица, която намериш. п.п. Ако съпругата ти има необходимия опит с каране назад на камера, можеш да ми теглиш "една" и да игнорираш изказването ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #5 Отговорено 1 Септември, 2016 Чесно казано неискам да имам излишни емоции с това колко тя може да кара. Важното е, ако я закачи някъде да не ми каже после "Видя ли сега като ти казвах за камерата. Ако я имаше, нямаше да стане така". За това тя си получава камерата, а аз си получавам останалия набор от щуротии . Идеята е устройството да е достатъчно ОК, като навигация ( за да не ползвам телефона като се налага), като звук, Да си ползвам hands free през Bluetooth, да си качвам музика през флаш и т.н. В последствие ще ми влезе в употреба да пускам и филмчета на децата тъй като често пътувам но за сега са малки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #6 Отговорено 1 Септември, 2016 Преди около година и аз много мислих дали да взема такава или нещо от рода на алпайн, пайнер и до момента още не съм решил Темата ми е "избор на мултимедия" в раздел car audio... ако искаш и хвърли едно око. Цената от 450лв. ме учуди тъй като когато аз ги гледах бяха 800-1000, говоря за тези, които изглеждат като орихинални. Ако избереш някаква драсни какви са ти впечатленията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #7 Отговорено 1 Септември, 2016 (Редактирано) Колега, Да ти споделя опита, който имам с внос от Китай. 1)Търси навигация с андроид , избягвай Windows! Проблема е, че Windows навигациите не ги правят читави и ти свалят акумулатора за 3-4 дни ( не казвам всички, но повечето, а не мисля, че искаш да ги тестваш) Другото е, че тези с андорид работят супер леко, бързо, визия като на таблет, много екстри и дори можеш да си сложиш програма за диагностика на автомобила + обд букса за (15лв), т.е. в случай на нужда - бърза проверка. Камерата си я връзваш с вход за камера на устройството и при вкл. на задна си с видимост чрез камерата. Лично аз съм си купувал 5 навигации - 4 windows и 1 на андроид. Вярно с адроид са по-скъпи, но има защо да ги платиш парите! Ще си спестиш ядовете. Имах 2 нисана х-трейл и те бяха за тях, сега вече нисана е 1 и е за жена ми, но колата е с фабричен патронник и след като добавих двд-то и сложих и камера с диоди - зимата се раждаш (и не само...), когато стъклата обледени - това е невероятна екстра! Толкова ми хареса, че тогава сложих и на моя нисан. Като се замислиш не напразно на новите коли слагат патронник + камера 2) Вноса - препоръчвам ти да избереш продавач осигуряващ доставката с DHL иначе 110% отива в митницата, а там ще му платиш 20% ддс спрямо покупната цена на продукта. Ако е с DHL шанса да ти го донесат до вратат без да платиш ддс е много голям! Доставката с DHL е за 4-5 дни от Китай, ако си по пощата 20-45 дни. 3) свързване към куплунга на автомобила - аз лично си купувам женска аудио букса за колата (Nissan, Honda или каквато е там) после вземам буксата от ДВД-то и в къщи сядам и запоявам кабелите по схема - говорители, захранване и т.н. После слизам в колата щраквам новата ново направената букса на ДВД-то после женската букса от новия кабел го включвам в оригиналната на колата - така не режа нищо и после като реша да го сменя или правя нещо лесно го свалям/променям. 4) Качество - нямал съм дефекти, много са здрави (и двата вида). Windows-a я имах 3 г без проблеми като изключим разреждането на акумулатора, защото GPS е винаги включен... Androida го ползвам вече 2,5г също без проблеми! Надявам се съм бил поне малко полезен! Успех с покупката и монтажа Редактирано 1 Септември, 2016 от sttekata 1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #8 Отговорено 2 Септември, 2016 Мега полезен. Благодаря. Точно в такъв с Андроид се оглеждам. Относно свързването пише че е едва ли не е plug&play, ама щом трябва ще играе поялника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #9 Отговорено 2 Септември, 2016 Ако си е окабелен накрая с женска букса Хонда - супер, т.е. няма да купуваш такава с кабели и да я запояваш за кабелите на двд-то (буксата му). Гледай андроид, те дори имат wi-fi и аз го ползвам - споделям си Интернет-а от телефона и пускам на малкия youtube да си гледа детски филми докато пътуваме. Другия плюс е хендсфрито през колоните. Ако искаш пиши ми на лично , за да ти кажа сайт, от който аз пазарувам близо 5 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #10 Отговорено 2 Септември, 2016 По м/у другото точно тази в която съм се огледал е: http://www.aliexpress.com/item/2-din-car-dvd-gps-Navigation-Android-5-1-for-HONDA-CRV-CR-V-2006-2011/32693456781.html?shortkey=rQVbiIj2&addresstype=600 8" Touch screen 1024*600 /DVD/WiFi/ Изход за суб./ контрол от волана /ОБД2/ Android 5.1 /Bluetooth/ USB/ GPS/ 8GB карта подарък/ CPU Cortex A9 Quad core ЦЕНА: 258$ с безплатна доставка от Китай именно по DHL. Незнам дали е врата-врата но.... може да пробвам пък да видиме. Ако ме издрусат ДДС..... да са живи и здрави, не са милиони. Към нея една CCD камерка за 10$, която ми се струва супер компактна и добре стояща, както и един ELM327 да си се занимавам с глупости. Така или иначе нави-то го поддържа защо пък да го няма и него, и без това е стотинки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #11 Отговорено 4 Септември, 2016 Устройствата са поръчани, до 2 седмици ги чакам да дойдат и като ги монтирам ще пусна снимки с монтажа(стига да е сполучлив), ако на някой ще му бъдат от полза (не че в тубата няма доста видеа но все пак). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #12 Отговорено 4 Септември, 2016 На мен ще са ми от полза, особенно да ми кажеш за качеството на звука и дали работи нормално /въпреки, че ще е рано да се каже/. Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #13 Отговорено 4 Септември, 2016 Ако си близо до мен ще го чуеш уживо. А за рано нама да е рано, ти като го пуснеш ое в началото и свири и работи като..... Значи работата е ясна. Ушким го фукат че му е ОК звука. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #14 Отговорено 16 Септември, 2016 И такаааа момчета, навигацията вчера пристигна от Китай и вече е монтирана на колата. Ще споделя негативни и позитивни впечатления за всичко от поръчката до пускането му в колата, с цел да обобщя нещата. ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА: - Поръчахме я с безплатна доставка от DHL, като помолихме да запишат че струвала там 12-13 долара, което да ни освободи от митница и да мине метър. Това обаче не се случи и стоката си отлетя на митнициата с 300. - На митницита "пичовете" "Вече имат нови разпоредби" и обмитяват всичко каквото им попадне пред очите. След като им беше предоставено извлечение от банковата сметка за плащането и обяснено кое колко струва, те взели че обмити и цената на транспорта и стоката и всичко. За стока струваща 450лв. отнесох 180лв. ДДС, мито, такси някaкви на DHL и т.н. Ще ме извиняват, но ние си отиваме на 40% горница от цената. Чесно казано вчера много се чудих дали въобще да я монтирам или директно да я пускам в OLX и да ми се маха от очите. Наистина ме изкараха извън равновесие алчните боклуци. В крайна сметка склоних да я монтирам поне да видя какво съм си купил. МОНТАЖ: Относно монтажа, ще се опитам да обясня подробно как става, с цел някой колега някога да не си нарани таблото ако се захване. В youtube има много подробни клипчета от които се ръководих, но все пак: 1. Премахва се панела на климатроника. Отстрани зад двете врътки има прорези с големината на права отвертка където е хубаво да се подхване (с отвертка или нещо друго) и да се напъне право навън без да се натиска към панела на таблото. Излиза много лесно но трябва да се внимава и да се упражни една идея повече сила. След акто излезе се откача буксата и се хвърля на задната седалка. 2. Премахва се пластмасовия капак зад конзолата на средните духалки. Държи се на 4 щипки, които са много меки на вадене но захващат много здраво. Повдига се първо в предната част в средата, щипките отляво и отдясно и е хуваво да се напъват една по една. Задните излизат от самосебеси. 3. Премахва се конзолата със средните духалки. Тя се държи на същите здрави щипки в четирите и края. Подхваща се от задната страна където премахнатия вече капак. Дърпа се директно повърхностната пластмаса, тъй като под нея има една която създава впечатление че са една цяло но не са. Като се извадят задните щипки предните излизат с лекота. 4. Премахва се оригиналния CD player. Държи се на 4 винта, които се виждат в дъното и 4 щипки (същите като тези на останалите панели) разположени в четирите му края. Първо се отвиват винтовете и след това се издърпва от щипките. 5. Прехвърлят се металните планки от стария на новия плейър. Това са две планки закрепени с по 4 винта, които играят ролята на шина. Тъй като лявата се различава от дясната от гледна точка на нова, че са огледални трябва да ги запомните, защото може да ги объркате и да ви загубят 10-тина мин време за размянвата (като на мен ) 6. Прехвърлят се щипките от стария на новия плеър. 4-те бели щипчици се махат и слагат на новия плейър. Пазсват идеално. 7. Свързват се всички кабели. Всички букси са идентични с оригиналните и са Plyg&Play. Единствено GPS-a трябва да се позиционира някъде, но под горния капак зад духалките има доста място и е супер удачно за тази работа. Само трбва да се стопира така че да не тропа. 8. Всичко се връща обратно, като първи е плайъра, тъй като климатроника и духалките се хващат за него. * преди да започнете монтажа е хубаво да откачите "-" клемата от акомулатора. * При автоматика скоростния лост трябва да премине в най-долна точка. Относно самото устройство добри и лоши впечатления: първо ДОБРИТЕ, че нали се говори да мислиме позитивно 1. Нещо което не очаквах е разкошния за мен звук. В пъти е по-добър от оригиналното CD с много повече настройки и честно казано го усилвам над 90% без да изкриви. Абе блъска много здраво. 2. Монтажа е перфектен и приляга на таблото идеално с 1-2 забележки, за които ще спомена по-долу и които ще гледам да отстраня в кратък срок. 3. Като изработка е повече от колкото очаквах. Бутоните са меки и приятни на допир и има възможност от избор на цветова подсветка с богата палитра. 4. Екрана работи също много приятно и не дразни по никакъв начин. 5. Резолюцията е висока и видеата се виждат перфектно. 5. Hands free е супер удобно както за повиквания така и за приемане на разговор. Копира контактите от телефона. 6. Управлението от волана работи отлично. Сам си избираш реално за какво да ти служат бутоните. 7. За друго важно не се сещам но ако се сетя ще допълня ( стига да е важно) ЛОШИТЕ: 1. В дясната част на устройството има една стърчаща платка, което не позволява защракването на една от щипките и съответно държи лек луфт. Както се сещата луфта отваря и при климатроника и при духалките. Той наистина е много минимален но въпреки това мен ме дразни и ще трябва да се оправи. 2. Въртящите бутони са без подсветка. Е това наистина ме кара да откачам. Направо не е истина как ме дразни тази скапана шитня. В тъмното светят 3 от дясно и 2 от ляво бутони. УЖАС. 3. За друго в последствие ако изкочи. Все още ми държи влага историята с Митницата и Доставката и съм на кантар да я продам от яд. Предполагам, че до няколко дни ще ми мине. Сега чакам да дойде камерата за задно виждане и ELM327. При монтажа на камерата ще изкусоря и проблема със незахващащата щипка. Надявам се да съм бил полезен на някой колега. КАТО ЦЯЛО ПРЕПОРЪЧВАМ УСТРОЙСТВОТО. КУСУРИТЕ МУ СА МИНИМАЛНИ НА ФОНА НА ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГА КАТО КАЧЕСТВО. 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #15 Отговорено 16 Септември, 2016 Страхотно е! Не се ядосвай за глупости колега. Дал си парите поне си ползвай продукта със здраве Българска му работа ще кажеш и край. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #16 Отговорено 16 Септември, 2016 Аз съм се ориентирал към това, с доставка от склад в Германия, през gabco. Излиза към $260. Гледал съм ги повечето от aliexpress, разлики имат много малки. Обърни внимание на чувствителността на радиото, има оплаквания от някои модели, че не хващат добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #17 Отговорено 16 Септември, 2016 (Редактирано) Тези които са с обикновения двоен дин са доста по ОК като цена от тези, които са пригодени за конкретен автомобил. Не съм я карал още да видя как ще се държи радиото в движение, на място си свиреше без никакъв проблем. Въпреки, че от всичките навигации в Китай, с какъвто и дизайн да са те, се съмнявам да направят нещо кой знае колко различно от останалите като хардуер и основни параметри. Незнам дали това че е наличен на склад в Германия за теб представлява някъква гаранция за качество, но честно казано се съмнявам. Аз тази също я гледах по Германия че я има но тя тръгваше на цена 650лв. от там. Редактирано 16 Септември, 2016 от jaccomo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #18 Отговорено 17 Септември, 2016 Благодаря за step by step-a! Отдавна си мислех да викна една,но ме притесняваше точно звука и то защото по принцип андроида си има кахъри там.Аз да питам за RDS-a изписва ли правилно станциите ,че старото китайче ги бъркаше? Като разчовъркаш сподели и другите +/-....които откриеш. За митото майната му..как не съм видял горе Стеката ква глупост е написал...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #19 Отговорено 17 Септември, 2016 (Редактирано) Незнам дали това че е наличен на склад в Германия за теб представлява някъква гаранция за качество, но честно казано се съмнявам. Качеството и гаранцията са същите, както и продавача но избягваш едни 180 лв. мито и ддс. Цената става от 230 от склад в Азия на 255 от склад в ЕС. Относно окабеляването, при мен е с евро букса, така че няма да има проблем. Не ми е ясно само как ще подкарам оригиналния усилвател на уфъра в багажника. Редактирано 17 Септември, 2016 от tonywoolf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #20 Отговорено 17 Септември, 2016 Маркони, заради вероятните проблеми с радиото, които спомена TonyWoolf снощи доста пообиколих София окръг и не е гъкнало. RDS изписва всичко супер коректно. Колкото до качеството на звука то си е според всяко ухо. На мен ми хареса че не криви и блъска много здраво. Момчето което ми го поръча ,каза че е очаквал звука да е на високо ниво ама защо незнам. TonyWoolf, това което си нсмерил тук в европа явно е на идентична продажна цена в Китай, и ще ти се върже супер. Аз нямах този късмет . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #21 Отговорено 17 Септември, 2016 Браво и Честито ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #22 Отговорено 17 Септември, 2016 Звука наистина е относително нещо.На времето като бях маниак си купих едно стерео за 1000 зелени и още ми е в харвито.Ако тръгна да му настройвам настройките...един ден няма да ми стигне.Та идеята да не ти гъгне е включен на тъмно low-pass филтър.Оригиналния ти субуфър е под седалката ...ти какъв си сложил в багажника? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #23 Отговорено 17 Септември, 2016 (Редактирано) Незнам какъв е този филтър. Ако за мен става въпрос суб. нямам. Редактирано 17 Септември, 2016 от jaccomo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skuck 44 #24 Отговорено 17 Септември, 2016 jaccomo, 20 лева ми струваше митническа агенция да ми приготви документите и да се занимава в митницата вместо мен.... спестиха ми над 200 лева, които иначе трябваше да платя като мито и ддс за транспорта... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #25 Отговорено 17 Септември, 2016 Кой е вашия митничарски посредник? -това е въпрос за отговор на лични. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #26 Отговорено 17 Септември, 2016 Skuck, nнямам такива контакти. Ако ти имаш сподели на лични с колегите. За мен вече е късно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #27 Отговорено 18 Септември, 2016 Днес монтирах и прословутата камера за задно виждане на съпругата. Честно казано съм изненадан от начина на работа и на камерата и на устройството. Камерата е с много хубава картина а Китаеца реагира веднага без да забива примигва и тем подобни сакатлъци. Искам да добавя още нещо за силата на радиото. Днес си направих експеримент и си запаметих сръбската станция Белами с кристално качество и не съм чул да е прекъснала въобще, като обиколих голяма част от София и извън нея(в посока Калотина естествено),Тази станция до момента съм я слушал само с отвратително качество. Повечето пъти не се улавя. Случва се да ми запръщи някоя станция от време на време но е рядкост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #28 Отговорено 20 Септември, 2016 На рекламите... въртящите бутони са с подсветка.Да няма настройки в менюто някъде? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #29 Отговорено 20 Септември, 2016 Абе имало различни даму е.а м...та. Аз тогава гледах цената щото ми казаха че всички били 1:1 и не обърнах внимание на това щото на дизайн са еднакви ама после вудях че са различни. Тези с подсветката на въртящите бутони са по редки, от тях има с 2ГБ РАМ ,има със 7" дисплей има и с 8 и масово излизат с по 80-100€ повече. Ама казва ли ти някой, аз си мислех че едноте са снимани така другите иначе. После обаче видях че тези с осветените бутони имат и допълнително осветление при процепа за ЦДто. Това успях да видя на прима виста. Свирено е. Китаеца е железен. Да е жив и здрав дълго време. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
topche 2 #30 Отговорено 9 Октомври, 2016 Много полезна и интересна тема. Като начало - колега ти забеляза ли (или когато я купуваше тази навигация от този търговец) този надпис : NOTE: The Seller's Shipping Method to Australia, Spain, Germany, United Kingdom, Italy, France, Ireland is No-Tax line. Buyers form these countries do not need to pay duty anymore С други думи поръчваш до УК (Гъбко) и прескачаш Български митници. Въпрос за камерата - всъщност тя изпълнява само функция на камера , но не и на парктроника. Ако искам да ми писка, свети , алармира (че жена ми е жена и 20 см, за нея не е ясно колко са) и все пак да имам допълнително парктроник или мога да ползвам въпросния китаец за целта ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #31 Отговорено 9 Октомври, 2016 Добра информация topche! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #32 Отговорено 9 Октомври, 2016 Не съм сигурен че това е точния линк от който ми бе поръчана. Може би са щели да обърнат в имание. Свирено. Относно камерата, е позиционирана така че да се вижда цялата дължина на бронята, която е и най изпъкналата част. С една дума е страхотен ориентир. Щом и жена ми маневрира на 2 пръста от коли и предмети когато се налага.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #33 Отговорено 9 Октомври, 2016 Линка го бях добавил аз след като напълнихме темата с малко офф-топик тогава. Устройството съответстваше на това, което колегата е купил, но търговецът е друг, съответно обявата Но така или иначе е полезно да се знае, че можем да си спестим мито и ддс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #34 Отговорено 10 Октомври, 2016 Понеже обещах да добавям впечатления ще добавя като МИНУС факта, че като включа задна и се включи камера ми стопира приложенията. Ако е радио или нещо от сорта няма проблем. Но ако е Youtube, GMaps или нещо подобно му праска една пауза и не арбайтен докато връщам назад. После трябва ръчно да си го стартирам отново. Може и до настройка да е. topche, каква е била цената на продукта от този търговец ???? Защото моята беше 450лв. + 180лв. митници и щуротии. А в сайта знам, че цените варираха доста сериозно. Имаше същия продукт и на $400. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
topche 2 #35 Отговорено 10 Октомври, 2016 https://www.aliexpress.com/item/2-din-car-dvd-gps-Navigation-Android-5-1-for-HONDA-CRV-CR-V-2006-2011/32693456781.html?spm=2114.13010308.0.0.PMR178 € 235,76 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #36 Отговорено 10 Октомври, 2016 Бомба оферта е. Ако всичко стане така както го пише и се размине с митница..... ще стъпи на половин цена от предлаганите тук навигации. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
obscureman 0 #37 Отговорено 19 Април, 2017 Здравейте! Аз съм с Акорд Купе 99 и се заглеждам за същите устройства. колебая се между нещо от рода на това: http://www.ebay.de/itm/292018137847?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT и този модел Clarion: http://www.ebay.de/itm/272602115005?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Клариона е марка, но китайчето май предлага доста повече неща... Подобен модел китайче ми харесва заради изчистената форма и липса на врътки, и DVD плеър - нямам нужда от DVD, от падащ панел или от всякаква механика. Също не съм убеден, че и камера ми трябва. Изискванията ми са да навигира добре, да има качествен звук и да поддържа цялостно музика, видео и снимки, без да забива и насича. Оригиналните колони на колата са страхотни, но само с CD и радио полудявам, както и ме дразни външната навигация на предното стъкло... Дайте насоки, според вас има ли голяма разлика в работата между процесорите Cortex A7 и A9 при тези китайчета и 1 GB, и съответно 2 GB RAM? С този дизайн има няколко разновидности на различни цени и не знам кое доколко си струва. Искам в следващите дни да поръчам и монтирам, а не знам доколко мога да се доверя на китайците, макар че и марковите неща са повечето правени там . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #38 Отговорено 19 Април, 2017 Забележи, в един от горните линкове, моделът на Joing е процесор Intel Atom. Това е най-доброто за момента. Сравнявал съм го директно с Cortex A9. В момента има модел с Атом за ЦРВ, но не ми харесва дизайна и липсата на CD-ROM и ще изчакам да пуснат пълноценната версия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #39 Отговорено 19 Април, 2017 (Редактирано) В алиекспрес има продажби и от производители. Питай ги направо за някаква модификация специално за теб. . Китаец сделка не отказва . Редактирано 19 Април, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hpt 4 #40 Отговорено 20 Април, 2017 Извинявам се за оффтопика, но... само да ви дам един "акъл". Преди да поръчате от китаеца се разберете с него да го декларира за максимум 15 долара и още по-важното е да се разберете с него, да направите 2 транзакции : една за 15 и другата - за останалата сума. После за митница, разпечатвате тази, с която сте купили продукта за 15. Втори вариант е, ако не искате да сте много нагли , правите същата процедура, НО едната от сумите (тази, която ще декларирате), не трябва да надвишава 150 Евра. Така ще платите само ДДС, но не и мито. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове