Jump to content

Krasjo

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Krasjo

  1. Както вече ти писах, между 53 и 57 става със сигурност. 50 е много вероятно да стане и според мен тези 3мм няма да са никакъв проблем, но е добре да се пробва. На твое място щях да ги взема, но всеки си решава сам.
  2. ЕТ трябва да е между 53 и 57 за 8J x 18, но ако джантите са с гуми, можеш да ги монтираш и пробваш.
  3. Аз смених носачите с herth+buss jakoparts и се държи много добре вече година. Продават се и тампони на тази марка. Все пак не е лошо и друг,който ги е сменял с такива да каже. Тук ми изплува отново въпроса с качеството на 8ма. На седмицата шест години по-стара, над два пъти повече пробег и всичко по окачването е топ.
  4. Колкото по-голям е товарния индекс, толкова по-твърда возия. Същото важи и за скоростния индекс. Теглото на гумата също се променя право пропорционално с промяната на скоростния индекс. Информация за теглото на конкретни гуми можеш да намериш на сайта на производителя. За Акорда да търсиш олекотяване чрез гумите е нелепо. Все едно да олекотиш слон, като му изрежеш ноктите. Поведението на автомобила зависи основно от използваните смеси при производството. Затова всеки производител има различни модели гуми. Не можеш да очакваш премиум модел гума да има същото поведение като бюджетен модел. При един и същи модел, би трябвало този с по-висок скоростен индекс да се държи малко по-добре при завой, но разликата ще е пренебрежимо малка, ако изобщо има такава. А сега сериозно - R20A3, България и 180 км/ч ?!
  5. 8ма в никакъв случай не е по-голяма от 7ма, даже е обратното. Просто е по-ергономична. Аз съм 195см и не съм очаквал, че на пасажерската седалка ще ми бъдат толкова свити коленете. А ако има двама на задната седалка, тогава е чудо! За разходите спрямо 7ма..., в началото може да се изнервиш малко, но не са неща, които да правиш всяка година. Просто 7ма много ни разглези, като изключим веригата при дизела.
  6. Милене, ако отвориш упътването на стр.551, ще разбереш идеята. Написал си "одобрените", но не си погледнал, че според книжката са само два размера и за вторият трябва да се "ръчка". Между другото TUV Nord ми дадоха лист с четири одобрени размера на 2.0 за Германия.
  7. Скоростомера се настройва софтуерно спрямо размера на гумите. Може да го направи всеки оторизиран сервиз. В Германия върху стикера на колоната на шофьорската врата лепят друг с новия размер гуми. Ако след това решиш да се върнеш на 16", пак в сервиза и следва същата процедура.
  8. 3 е вид на сервизно обслужване, в този случай transmission fluid, а 300 са след колко дни (символа под 300). Сервизните интервали има и на изминати километри, не само дни. Anti theft можеше да си преведеш и с гугъл, против кражба. Такъв дисплей има всеки Акорд от тази генерация. Какви разлики видя?
  9. Колега, в аватара ти липсва информация за мотора. Според двигателя са различните размери гуми. Виж в упътването за употреба, какви са размерите за твоя двигател и изполвай калкулатора за да разбереш дали става този размер, като имаш предвид, че скоростомера ще е неточен. Има калкулатори в нета, с които можеш да сметнеш отклонението в проценти.
  10. Или измери. Разлика от над 20мм се вижда лесно.
  11. Отключваш отвътре с палеца зад дръжката за отваряне. "Бандита" ако реши, няма да го спре никаква аларма. Друг е въпросът, че броя на откраднатите Акорди сигурно е равен на броя откраднати Лади.
  12. Отвътре би трябвало да може да се отвори, просто трябва да отключиш вратата. Само с дърпане на дръжката, като на 7ма не става. Ако не става пробвай така: Отключваш капака на двигателя, заключваш с дистанционното, отваряш капака и откачваш акумулатора, отключваш вратата с ключа, свързваш пак акумулатора и отваряш вратата. Алармата (клаксона) се спира с бутона за отключване на дистанционното.
  13. Мокета вече не е толкова лош вариант, нали?!
  14. Предпазител 23 от страната на шофьора е запалката. Задната седалка виж някое видео за Acura TL
  15. Сега видях, че твоята е седан. За тях не знам дали имат в багажника. За видео регистратора съм виждал да вземат захранване от плафона над огледалото. За задния можеш да пуснеш кабел от 12v в подлакътника.
  16. Предпазители има на три места. Пред шофьора, пред пътника и при двигателя. Нямаш ли запалка в багажника?
  17. Възпроизвежда MP3, можеш да сменяш папки и изписва името на папката или песента.
  18. Колега, за размера си прав - 205/60/16 92V, но аз купих 215/60/16 99V летни за 2.0, които ще мотирам след три седмици. Разликата за скоростомера е 1.8%, което ще я доближи до реалната, защото сега при моята също има малка разлика. Освен това се надявам, че с подсилените бордове, предните няма да изглеждат винаги с недостатъчно налягане. Зимните ще останат 205/60/16.
  19. Извинявай, ако съм те подвел с коментара си, но при мен няма проблем. Дисковете и накладките са купувани от Германия, но не вярвам да има разлика с тези, които си взел. Надали има отделно производство за "огромния" български пазар.
  20. Кутията с предпазители вляво зад двигателя. Предпазител номер 16.
  21. Колега, това го твърди Хонда и го прочетох на стр.416 от упътването за употреба. Сигурно моята е произведена от VAG, не знам...
  22. То пък голямото гълтане, та чак толкова го мислиш. Абсолютно нормално е. На бензиновите в упътването пише, че при активен vtec е нормалено до литър на 1000км да губи! На дизеловата между смените на 10к доливам литър 0w30. На бензиновата пак на 10 хиляди км 0W-20 почти два литра.
×
×
  • Създай нов...