Jump to content

peyton22

Фен
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

peyton22 last won the day on November 24 2021

peyton22 had the most liked content!

Community Reputation

35 Neutral

About peyton22

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  honda civic 2019 1.5 CVT
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  софия

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Кой ти го инсталира, директно от този линк ли го поръча?
 2. Благодаря за предложенията. Все пак ме интересува ако може да сподели някой, който конкретно е направил някаква модификация, защото и аз съм гледал и че лпо интернет, но искам да знам конкретно за направена процедура, подменен компонент и къде в България е направено. Иначе поръчването най-лесно, ама кой ще го монтира и настрои.
 3. Здравейте! Интересува ме някой дали е правил някакви подобрения на хондата си, по-специално CVT 1.5 Turbo, от типа racechip , а също така подмяна на някои компоненти от двигателната система. Ще се радвам да ме насочите към конкретни сервизи или хора, които са наясно какво правят.
 4. То си има фабричен стандартен размер - 235/45/17
 5. Аз лично съм пробвал еко режима и абсолютно никаква разлика в разхода. ДА, определено не караш икономично с такъв разход. Все пак всеки сам си решава как да кара.
 6. В крайна сметка както е и при всички коли разходът зависи от това колко настъпваш педела. И аз я чакам тази кола, която да я настъпваш и да харчи малко. Предполагам няма нужда да ви казвам,че и така рекламираните електрически коли (в частност Тесла Модел 3) какво се случи, когато се возихме със 160 по магистралата и от рекламирани 400 и кусур, на мъка 220км издържа пробег. Всичко е до това колко е тежък педалът.
 7. Много е писано точно по тази тема с конкретни примери. При този двигател всичко зависи от това как караш. Моята при спокойно пенсионерско каране по магистрала 110-120, без газ по нанагорнища, тенденциозно икономично каране дава разход 5.0-5.4. Отидеш ли на 140-160 два литра отгоре ще се качат веднага. Градско на спокойно каране е между 6.4-7.5. За зимата както е казал колегата , добави 0.5 отгоре. Но пак казвам, всичко опира до това как караш. Моята е вече на 100 000, от които 70% са извънградско и общият ми среден разход смесен е 6.0. Масово ми прави впечатление като засичам с моята кола млади момчета и момичета газ по магистралата със сигурност над 150, ама като мама и тате сипват горивото и плащат обслужването, така ще е. Не забравяйте,че колкото повече газ се дава, толкова повече се амортизира и колата.
 8. Аз имах такава хонда 1.0, нова от Бултрако, ръчна, карах я година и 9 месеца, бях минал 65 000 км. Замених я за нова пак от Бултрако 1.5 CVT, колкото и странно да ви звучи, разходът и при двете ми е абсолютно един и същ - 5,2-5,5 извънградско на спокойно каране и между 6,5-7.5 градско. Няма разлика в разхода, за мое съжаление, не мисля, че и при вървежа е чак осезаема разликата, има някаква, но в никакъв случай не е фрапантна, Да, 1,.5 е по-добрият избор, определено.
 9. Все още е гаранционна колата и сменям каквото ми кажат от сервиза. Не съм компетентен по колите чак в детайли и докато е гаранционна колата се доверявам на Бултрако. В крайна сметка нали това е идеята, отиваш както е по книжка сервизното обслужване на съответните интервали и се сменя.
 10. Моята е на 100 000км 2019г. и вече 3 пъти сменях маслото на CVT , нарочно го сменям на около 33хил за да няма бау в бъдещи периоди, Засега всичко е ТОП.
 11. Моят съвет е,че може би като излезне вече и в България 11 генерация през есента на сивик някои хора ще си върнат 10-та и ще има налични, просто следи обявите и Бултрако, ще изскочи изгодно примерно 2017-2018. Ето аз например чакам новия Type R, но съдейки по цената на Golf R, която е 100 000 и очакваната цена за TYPE R в Америка, сигурен съм,че и тук ще е вече непосилна и над 100 000.
 12. На тези двигатели на хонда да ги настъпваш, не го разбирам, идеята им не е да се карат бързо, повярвай. Поздрави!
 13. А дали има смисъл да се слага газ, при положение,че със спокойно каране тази кола харчи извънградско около 5.3-5.5 , а в града ако се кара леко разходът е 7-7.5
 14. да очакваш да вземеш качествена 1.5 хечбек 2019 с история, за 30-35хил не е реално. с тези високи цени дори собствениците на такива сивици в България, които са ги закупили от Бултрако прескопойно при тази липса могат да им вземат едни 40-42 хил. Аз сериозно се замислям за моята, която е от Бултрако да я продам за да си взема новия Type R. Въпросът е,че съм много доволен от моята като разход и поведение на пътя,а и Type R не е автоматик, това главно ме спира. Аз лично бих си взел такава хонда само от Бултрако или от някой, който си е купил от тях и е със сервизната книжка. В тази криза с коли сега да искаш такава хонда 2019 за 30-35 хил, няма как, реалната цена е 40-42, и има кой да ги даде, повярвай.
 15. Както се е доказала много пъти, от значение е как се кара. Не може да караш душманската, газ и спирачка постоянно, гонки с немски автомобили, които са по-бързи и динамични от моята хонда и да искаш да ти е здрава. Лек педал, леко каране и колата е топ.
×
×
 • Create New...