Jump to content

peyton22

Фен
  • Мнения

    74
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от peyton22

  1. На мен ми го смениха по сервизна акция. Те ми казаха,че трябвало
  2. Яд ме е адски много за 11-то поколение, няколко пъти ходих в Бултрако да му дам шанс, да се самоубедя,че в нещо е по-добра от 10-тото по моите критерии, но уви. Загубено е вече спортното излъчване, ускорението и динамиката са абсолютно идентични, все така доста ниска. Единствено е една идея по-широка. Но определено мен лично грам не ме грабна. Вместо спортен хечбек, вече 11-тото поколение се е превърнала в пенсионерска малка лимузина от европейски тип. Язък!
  3. И другото, което винаги съм казвал за тази хонда, да ми е жива и здрава. Това определено не е състезателен автомобил, въпреки агресивната визия на хечбека и трябва да се кара леко без резки настъпвания и ускорения, ако искате да ви служи вярно и безаварийно. Определено не е бърза и с добро ускорение, но е супер надеждна, широка и потресаващо икономична при правилно каране. Но е по-бавна от сходни по показатели немски коли.
  4. КАто човек, който от 10-поколение е имал една след друга и двете, първо ръчка - 68 000км , и сега CVT вече 120 000 мисля мога да съм обективен, Ръчната няма абсолютно нито едно предимство пред CVT специално за тази хонда. ОСвен ако не ти е кеф нещо да местиш напред-назад. Нито разходът е по-малък, нито нищо. Единствено и само при скорост над 140 евентуално ръчната може да изпревари CVT. И носи повече на тунинг ръчната. Stock vs Stock автомат CVT винаги побеждава.
  5. Не знам ти с какви скорости караш в София, явно си яко газ на макс. Такъв огромен разход е възможен само с много сериозно рисково състезателно каране. Тази кола на спокойно каране лятото дава между 5.8 - 7 макс. Уточнявам лятото градско.
  6. Сивик 1.5, автоматик, 101 000 км, карам главно с 95, при 100 октана определено има разлика във вървежа, както каза колегата с много по-малко газ се получава. Жалко,че развалиха 11-та генерация, няма нищо спортно вече във визията, направиха си я по европейски модел пенсионерски седан.
  7. Както съм го казвал и друг път, колата е страхотна,и аз я имам почти 5 години, но не е от бързите и динамичните. Визията е спортна, но движението не.
  8. Разходът го постигам като карам НОРМАЛНО , без да се състезавам и рязко да давам газ. АКо караш със 160 по магистралата естествено,че ще харчи 2 литра отгоре. Карай със 120 и ще се убедиш. Нищо не е правено допълнително. Както и друг път съм казвал, хечбек sport модела има хубава спортна визия, но не е направена да се дава газ и да се кара бързо. Не мога да я определя като динамична за 182 коня, отстъпва на немските алтернативи по коне като скорост и динамика, но е страхотна като размер, визия, здравина.
  9. Аз съм също с мотора 1.5, бая километри навъртях, разходът ми е 5-5.4 извънградско, 6.5-7.5 градско. Въобще не ми е и минавало през главата вариантът за газ, да разваля хубавата кола и да намаля обема на багажника.
  10. Не знам какви са тези ценички по 60-70лв, камо ли пък за коли след 2019 година. Преди години на форд фокус накладките ми струваха такива пари.
  11. https://www.hondainfocenter.com/2023/Civic-Hatchback/How-To-Videos/Sport/Comfort-and-Convenience/How-to-Use-the-Windshield-Wiper-Washer/ Ето клипче. От средата почва да обяснява за задната. Гледай внимателно! Кратко и ясно е. ПОздрави!
  12. Както няколко пъти съм намеквал за този модел, на който съм собственик вече почти 4 години и 100 000км, колата определено НЕ Е направена за бързи ускорения, кик старт, рязко натискане на педала. Колата има страхотна визия, икономична е, широка, но не е спортна и няма нищо общо като динамика и бързина с немските алтернативи като коне. Просто колата изпъква във всичко друго, но не и в бързина и динамика.
  13. Кой ти го инсталира, директно от този линк ли го поръча?
  14. Благодаря за предложенията. Все пак ме интересува ако може да сподели някой, който конкретно е направил някаква модификация, защото и аз съм гледал и че лпо интернет, но искам да знам конкретно за направена процедура, подменен компонент и къде в България е направено. Иначе поръчването най-лесно, ама кой ще го монтира и настрои.
  15. Здравейте! Интересува ме някой дали е правил някакви подобрения на хондата си, по-специално CVT 1.5 Turbo, от типа racechip , а също така подмяна на някои компоненти от двигателната система. Ще се радвам да ме насочите към конкретни сервизи или хора, които са наясно какво правят.
  16. То си има фабричен стандартен размер - 235/45/17
  17. Аз лично съм пробвал еко режима и абсолютно никаква разлика в разхода. ДА, определено не караш икономично с такъв разход. Все пак всеки сам си решава как да кара.
  18. В крайна сметка както е и при всички коли разходът зависи от това колко настъпваш педела. И аз я чакам тази кола, която да я настъпваш и да харчи малко. Предполагам няма нужда да ви казвам,че и така рекламираните електрически коли (в частност Тесла Модел 3) какво се случи, когато се возихме със 160 по магистралата и от рекламирани 400 и кусур, на мъка 220км издържа пробег. Всичко е до това колко е тежък педалът.
  19. Много е писано точно по тази тема с конкретни примери. При този двигател всичко зависи от това как караш. Моята при спокойно пенсионерско каране по магистрала 110-120, без газ по нанагорнища, тенденциозно икономично каране дава разход 5.0-5.4. Отидеш ли на 140-160 два литра отгоре ще се качат веднага. Градско на спокойно каране е между 6.4-7.5. За зимата както е казал колегата , добави 0.5 отгоре. Но пак казвам, всичко опира до това как караш. Моята е вече на 100 000, от които 70% са извънградско и общият ми среден разход смесен е 6.0. Масово ми прави впечатление като засичам с моята кола млади момчета и момичета газ по магистралата със сигурност над 150, ама като мама и тате сипват горивото и плащат обслужването, така ще е. Не забравяйте,че колкото повече газ се дава, толкова повече се амортизира и колата.
  20. Аз имах такава хонда 1.0, нова от Бултрако, ръчна, карах я година и 9 месеца, бях минал 65 000 км. Замених я за нова пак от Бултрако 1.5 CVT, колкото и странно да ви звучи, разходът и при двете ми е абсолютно един и същ - 5,2-5,5 извънградско на спокойно каране и между 6,5-7.5 градско. Няма разлика в разхода, за мое съжаление, не мисля, че и при вървежа е чак осезаема разликата, има някаква, но в никакъв случай не е фрапантна, Да, 1,.5 е по-добрият избор, определено.
  21. Все още е гаранционна колата и сменям каквото ми кажат от сервиза. Не съм компетентен по колите чак в детайли и докато е гаранционна колата се доверявам на Бултрако. В крайна сметка нали това е идеята, отиваш както е по книжка сервизното обслужване на съответните интервали и се сменя.
  22. Моята е на 100 000км 2019г. и вече 3 пъти сменях маслото на CVT , нарочно го сменям на около 33хил за да няма бау в бъдещи периоди, Засега всичко е ТОП.
  23. Моят съвет е,че може би като излезне вече и в България 11 генерация през есента на сивик някои хора ще си върнат 10-та и ще има налични, просто следи обявите и Бултрако, ще изскочи изгодно примерно 2017-2018. Ето аз например чакам новия Type R, но съдейки по цената на Golf R, която е 100 000 и очакваната цена за TYPE R в Америка, сигурен съм,че и тук ще е вече непосилна и над 100 000.
  24. На тези двигатели на хонда да ги настъпваш, не го разбирам, идеята им не е да се карат бързо, повярвай. Поздрави!
  25. А дали има смисъл да се слага газ, при положение,че със спокойно каране тази кола харчи извънградско около 5.3-5.5 , а в града ако се кара леко разходът е 7-7.5
×
×
  • Създай нов...