Jump to content

viskata

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

4 Neutral

Относно viskata

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic Sedan K20C2 CVT, Honda CBF600n 2008
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Здравей,

    Може ли един телефон за връзка понеже и моята кола нещо взе да пали/върти трудно и се държи малко странно. Смених акумулатора, но пак ми се струва, че една идея първото завъртане сутрин е мудно. Иска ми се да се чуем да обсъдим как и къде си решил проблема понеже и на мен може да ми се наложи скоро, освен ако не съм прекалено взискателен към паленето и си внушавам.

    Благодаря предварително.

  2. Ами маслото и филтрите са сменени вече и определено има подобрение в поведението на кутията. Въпросното усещане е сведено до минимум и се усеща много рядко, но все пак се усеща понякога. Леко си промених стила на каране, за да не го усещам. Направиха диагностика на кутията в Бултрако, на която не са открити проблеми. Обмислям след време да отида до друг сервиз да се види дали няма да открият решение.
  3. Добър ден!

    Какво стана?Оправи ли се скоростната кутия със смяната на маслото?

  4. Добавям информация относно "как да хонда сивик 10 X" или "how to honda civic 10 X" от този сайт: https://owners.honda.com/vehicles/information/2017/Civic-Sedan Може да се избере друг автомобил и да се свалят за него, ако има разминаване. Свалените файлове са за Honda Civic Sedan 2017 How To Guides Honda Civic 10 Sedan 2017 USA.zip
  5. Моята уж трябва да е на 48000. Може би проблема ще се се реши само със сменяване на маслото, но предвид препоръките от руския сайт смятам, че по-добре направо всичко. Препоръката е смяната на маслото да е на 40000 при тежка експлоатация. Всичко е описано в ръководствата. Прилагам service manual за CVT свален от някой от американските сайтове. Единият файл съдържа цялата информация и за удобство съм отделил още два за смяна на маслото и проблеми, симптоми и възможни решения със CVT. SM_25 CVT - ALL.pdf SM_25 CVT - oil check and replacement.pdf SM_25 CVT - symptom troubleshooting index.pdf
  6. Здравейте, Карам колата от подписа - Honda Civic 10 Sedan K20C2 CVT. Установих, че имам следния проблем при движение с ниска скорост: Когато се движа със скорост между 10-50-60 км/ч (усеща се повече до 50) в трафик и при отнемане на газта за няколко секунди се усеща нещо като "изключване" на скоростната кутия и промяна в оборотите или нещо подобно и след това при подаване на газ се усеща по-грубо "превключване/включване". Усещането е като лек удар/тресене или нещо подобно и е леко досадно на моменти. Попаднах на няколко теми, че и други имат или са имали подобни проблеми и прилагам линкове към тях: 1. https://www.civicx.com/forum/threads/cvt-rough-shift-in-stop-and-go-traffic.28510/ 2. https://www.civicx.com/forum/threads/2016-civic-ex-with-80k-km-50k-miles-transmission-oil-change-diy-or-dealer.61346/ 3. https://www.civicx.com/forum/threads/how-to-change-transmission-oil-on-1-5t-cvt.31029/ Поръчал съм маслото и двата филтъра на скоростната кутия и смятам да направя обслужване съгласно следните препоръки: 1. https://www.civicx.com/forum/threads/models-m-cvt-ll-cvt-modifications-jdjc-mcka-cvt-transmissions-on-civic-x-2-0-1-5t-and-examples-of-oil-changes-with-filters.49935/ или 2. https://www.drive2.ru/o/b/558428487803732121/ Доколкото се ориентирах май проблема се решава със смяната на маслото и точното дозиране на количеството масло в самата кутия, но за всеки случай реших да сменя и филтрите. Въпросът ми е някой друг усеща ли подобно поведение на CVT на сивик 10 без значени от двигателя и дали случайно си е решил проблема със смяната на маслото?
  7. Може ли все пак да качиш едно видео? Опитах се с подобни опции на тези, които си описал, но без резултат .
  8. Здравей, Инсталирах си PRO версията на Honda Hack преди няколко дни. Като цяло е супер до момента. Само не мога да разбера, защо не ми работи автоматичното намаляване на звука при включване на задна скорост? Опитах с настойките за намаляване (0-10), но до момента без резултат. Ако имаш някакви идеи ще съм много благодарен.
  9. Дистанционното палене работи 10 минути или може да се загаси като се задържи бутна със стрелката за 5-7 секунди. Препоръчвам на всеки със CVT да изгледа клипове или да прочете за “Myxal two-step” - . Колата става много забавна и просто прави голям кеф. Ако асфалта е мокър и според гумите става доста интересно. Днес пътувах по магистралата и установих, че при включен ECON и с леко натискане на педала на газта и след това веднага втори път по-рязко колата игнорира ECON и се държи като нормално каране на D.
×
×
  • Създай нов...