Jump to content

zzecov

Фен
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

zzecov last won the day on Март 10 2023

zzecov had the most liked content!

Обществена Репутация

8 Neutral

Относно zzecov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic MK10
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Contact Methods

  • Skype
    ormanov1

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Вярно, но имай впредвид че както каза колегата никой не те пуска да гледаш какво сменят. Аз живея в средноголям град и не съм намерил човека които да пожелае да сменя масло на СВТ. И да, чувал съм че при другите марки масово лъжат при смяна на масло на скоростна. Но нямаш избор.
  2. Последен ъпдейт - човека от Хонда ми показа снимка - скоростната кутия вътре беше на салата. всички, които искате софтуерен тунинг/ремап/чипове и тн - продадох здрава кола без нито един дефект за части заради такива глупости. Ако искате по бързи коли, купете си нещо друго.
  3. Здравейте, спешно се нуждая от вашия съвет. Имам Сивик 2017 1,5 бензин, СVT. Живея в Англия. Колата я купих на 7000мили и сега е на 140000. (230 000км). Имам софтуерен тунинг и от 182 коня е някъде към 210. Карам я денонощно, никога не съм имал проблеми с нея, работеше като швейцарски часовник. Единствено съм сменил кондензера на климатика. CVT е обслужвана само при дилъра по предписание. Преди 5-6 дни на излизане от кръговото, с бавна скорост започна да друса изведнъж зверски и колата неможеше да набере и друсаше постоянно. После след като се отвори малко пространство, след вибрациите набра нормално, но тъй като имаше много трафик и трябваше да се кара бавно, на ниска скорост се тресеше цялата и неможеше да набере. Така някъде 5-6 км. Наложи се да изляза от магистралата и след като завих в една уличка, сякаш нещо отвътре се скъса и престана да се движи - тоест двигателя работи нормално, но няма връзка между скоростната кутия и двигателя. Все едно съм включил неутрална. Нямаше никакви съобщения за грешка и т.н. Колата може да се бута на място, но ако се включи на директна или задна нищо не се случва. Закарах я на сервиз при дилъра, тъй като скоростни кутии на Хонда тука никой не пипа. След три дена ми казаха че уж били проверили всичко и било терминална повреда в скоростната кутия. (за кофата) Смяната в мн скъпа, но въпроса ми е - някой имал ли е подобен проблем, а и може ли да е носач (не съм имал никакво тракане или симптоми на повреда). (щото не им вярвам на дилърите, те искат да продават ново).
  4. Иво, ако не си карал дизела, въобще си нямаш на идея какво удоволствие е. Не че бензина е лош, просто има разлика в усещането. Аз съм карал CR-V бензин 1.8 (май беше), емиии...колата беше чисто нова, но после в дизела ми остана сърцето. Иначе си прав - дизела може да е по скъп за подръжка от бенизна, но и зависи кви километри въртиш.. Моят съвет е ако имаш кинти да търсиш нещо което е купувано от БГ, на малко години и километри.
  5. Безспорно си абсолютно прав. Просто искам да съм в услуга на човека които пита плюсове или минуси на модела. Все пак е по добре да се знят някои неща предварително. Аз мога да ви разкажа и моят двугодишен опит с хонда акорд 2000г., ама на много фенове от форума хич няма да им хареса....
  6. ... а и сетих се - виж още и honestjohn.co.uk - доста инфо има там...
  7. В whatcar.com (http://www.whatcar.com/car-reviews/used/honda/accord-saloon/summary/24816-2) пише - avoid с тоя двигател. Предполагам, че е лаком. От автоматика нямам впечатления, но знам че е изключително надежден, но остарял като концепция. Бащата всъщност кара такъв на CR-V, ама не в БГ и каза че смесения разход е 12... Аз лично съм горд собственик от една седмица на tourer 2.2 I-dtec ES GT и мога да ти кажа че съм очарован от колата. Невероятна е. Средния разход (смесен) е около 7/100. Просто дизела си заслужава от всякъде. В повечето англо- сайтове за дизела с ръчната скоростна кутия се казва: " the award winning engine and class leading gear box"... Така че ако не си много загоря за тоя бензин хвърли едно око на дизела....
  8. Ами аз съм я карал до един съседен град 2-3 пъти по 50-60 км. Аз съм в англия. благодаря за инфото, сега и мултицет ще си купя, ама по принцип съм много далече от тия работи. Търсих лампи, на тъмно, нищо не открих.
  9. за съжаление не е. мислех си за това, но понеже не съм имал друг подобен проблем, си мислех, ако да речем е динамото, защо ще ми пали 2-3 дни безотказно, и изведнъж абсолютен крах. Помня че когато това се случи първия път, отначало акумулатора все пак имаше някакъв ток, докато на другия ден бъквално все едно колата бе без акумулатор. Даже помня че опитах с кабели да паля и нищо не стана затова го зарязах за два месеца.
  10. Здравейте, моля за помощ защото имам много неприятен проблем с моята Хонда акорд 2.о бензин, 2000г. Първо искам да подчертая, че прочетох доста теми за акумулатори но не открих това което търся. Второ, пиша от чужбина, така че препоръка на майстори и сервизи не ми върши работа.Проблема е следния - купих колата през ноември 2012, бях на зор и неможах да я огледам добре, както и да е. Аумулатора беше в гаранция на 7 месеца и момчето от което купих колата го познавам, колега ми е и всеки ден си я караше.НА 15.12 акумулатора ми падна за първи път и не можах да запаля, оставих колата, а на следващия ден вече беше напълно изтощен и нямаше даже да отключи централното. Понеже беше в гаранция го върнах, мрънкаха ама го смениха с нов. Тогава не го сложих и колата стоя така до началото на март когато трябваше на мина технически преглед. Дотогава акумулатора съм го съхранявал в кухянта на стайна температура през цялото време.Както и да е запали, прегледа мина, но след няколко дни (3-4) пак беше на абсолютна нула. Заредих го, и оттогава си я караме така - зареждане, два дни каране, на третия няма пауър даже да кликне централното и направо луднах - немога да открия какво става. Имаше един допълнително монтиран блутут - махнах го. Извадил съм бушона на радиото - не работи. Даже не съм я заключвал, да не би алармата да ми дърпа, но вече честно не ми издържат нервите и реших да пиша тука и най любезно да помоля за накакъв съвет. Мислех да не е скапан и новия акумулатор, но определено пали 2 дни и следтова нещо просто бавничко го изсмуква до край.
×
×
  • Създай нов...