Jump to content

Deodriver

Фен
  • Мнения

    170
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Deodriver

  1. Здравейте колеги.Искам да попитам някой ползва ли оригинално масло Хонда 5W30 на 2.2CDTi? Гледам,че го има като вариант,а и не е скъпо с отстъпката.До сега карах с Кастрол 5W30 и колата работи много добре,даже в пъти по-добре отколкото с Тойота масло.Води си ми се акъла да заложа на ОЕМ маслото,но ме е страх дали ще има разлика в шума на мотора,че Тойота масло хич не беше добре.
  2. Здравейте колеги.Доста дълго не съм писал по форума,макар че имаше за какво да се пишеИмам лек за сега проблем с ЦРВ-то.Преди два дена колата не можа да запали заради слаб акумулатор,но като казвам слаб нямам предвид паднал напълно.Просто много малко му трябваше и щеше да запали.Както и да е,дадохме ток и вече проблеми няма,пали си колата.Мерихме зареждането и беше 14.1V,но лампата на акумулатора не светва веднага след даване на контакт.Светва след 1-2сек. и като запаля гасне последна,а преди не беше така.Въпроса ми е имал ли е някой сходен проблем?Да се насочвам към четки,реле,диоден блок ли?
  3. Джанти с ET55 стават на ЦРВ.Тук при нас имаме 3-та генерация с джанти от Сивик с ЕТ55.Личи си,че седят малко по-прибрани,но не е страшно.
  4. Аз пък сега сложих горивен филтър Бош,след рециклиране на дюзи и турбина.Покарах я за 10мин. на заварка и нямаше проблеми, след това си я връчих на баща ми.Ще го имам на превид този филтър,ако стори номер.
  5. Гледам,че има активност по моята тема. Сега да кажа как е положението към днешна дата.Проблеми с парното няма,маркучите не ги изплюва,както си мисли колегата и антифриз не губи.Да споделя и тънкия момент с рязането.Режете на едни и същи места на двете радиаторчета и на старото,и на новото.Така,дефакто макучлетата се явяват,като външен уплътнител на две допрени тръбички.Но дори и да има разтояние между тях,т.е маркуча да е свързващия елемент,няма проблеми.Няма такова нялягане,за да ги изплюе.
  6. Полуоската е сменена и всичко заспа на място.
  7. Купих втора ръка полуоска.Сега остава да проверим дали е здрава,като я сложим и дали ще спре вибрацията.
  8. Проблема го установихме с леко лашкане на скорост напред-назад.Майстора,като сложи ръка на карето се усеща,че вътре има луфт.Дори и като го покара,веднага го усети,че тресе от каре.Както върви ще се търси втора ръка. Интересното е,че колата се кара от баща ми,който повече от 50км/ч не вдига и не я напъва,че да му види сметката. Благодаря на колегата Bizzito за линковете.
  9. Здравейте,колеги. Отново се прояви проблем с ЦРВ-то от техните детски болести.Колата има вибрации при ускорение,които установихме,че са от дясно вътрешно каре.Проблема е,че не мога да намеря къде продават нови.Намерих инфо и че и дори ново да се вземе,ако не не оригинално,няма да има оправия.Всичко хубаво,ама тези коли оригинални части не заслужават,не само заради цета им.Другия вариант ми е втора употреба,но е силно вероятно да попадна на същото като моето.Някой,ако е имал този проблем нека сподели как е решил проблема,с ново и от къде,или с втора ръка?
  10. ДПФ-а съм го махнал,да.Няма разлика в шума на мотора,катализатора си е там и за това.Дюзите още не съм ги гледал,ама почти съм сигурен,че са те.Други марки и те така чукат в ниските,като имат дюза.
  11. Верно си е фуражомелка Хондата.При мен го има същото чукане на аванс още когато купих колата.Тогава разговарях с бивш механик от Бултрако Пловдив и той ми каза,че това е нормално при този мотор.Според мен,обаче това си е тръгнала дюза и лека,полека ще се правят накрая.Разни добвки може да оправят положението,но не е работа да се кара постоянно с тях.Между другото и аз смених бензиностанцията и скоро не съм го чувал това чукане,но зимата го има повече ми се струва.
  12. При Хонда идва един момент в който трябва регенерацията да се направи с компютър,иначе не иска с каране.Не питай от къде знам,кенефа светна в Гърция и от там с авариен режим до там и обратно.Не направи регенерация и това е.След прибиране с комп. принудително регенерация и стана работата.Обаче флекса реши проблема кардинално,защото няма кой да се тресе кога пак ще карам зорлем с 70км./ч и кога ще напълни маслото с нафта.
  13. Проблема е решен.Оказа се обърнато лостче на потенциометъра.
  14. Затова съм го сменил,за да няма втори рунд.Реално не е проблема,че ще се сваля пак,а че колата е в сервиза и се създава неудобство.
  15. Защото нямаше никакви симптоми,никакви вибрации,шумове или дрънкане.Реално можеше да изкара още 10-20хил. сигурно,но държа всичко да е наред,а и цената въобще не е страшна на комплекта.
  16. Здравейте,колеги.След като оправихме парното,споменах,че ми пребуксува съединителя.Реших да отстраня и този проблем и я вкарахме през изминалата седмица за смяната.Мислех,че може да се размине само с съединител,но уви и маховика беше за смяна.Който е правил тази процедура знае,че се сваля целия мост на тая японска хлупка и още куп работи.След като всичко се събра и колата вече е в движение,се оказва,че фаровете са забити ниско долу.При ремонта колата беше на вдигащата се естакада,която в средата си има крик,който вдигаше само предната част на автомобила.Проблема си мисля,че идва от начина по който е стояла при ремонта колата(с вдигната предница) и по-точно от датчите за нивото на фаровете,които са отпред и отзад от дясната страна.Някой имал ли е продобен проблем и как го е решил?Дали на диагностика ще излезе нещо или просто трябва някаква калибрация на датчиците?
  17. При мен също го има това придърпване,ама си кара така.Имам съмнения да не е дюза.
  18. Край на сагата с парното.След седмица на промивки,днес най-накрая вързахме питата и напълнихме системата с антифриз.Всичко си дойде на място и колата има чудесно парно и то от двете страни.Нещата за сега са ОК,но да видим зимата как ще е.Разбира се,си имаме и ново двайсе,съединителя почна леко да пребуксува на висока предавака
  19. И при мен ги има тези вибрации на кутията.След смяната на тампоните,които я държат,резултата беше нулев.Какво се оказа?Проблема от чуващият се звук на дрънчене е от самия въздушен филтър.Той уплътнява двете части на кутията(долна и горна),за да не дрънкат.Оригиналния филтър може и да няма проблем,но заменките на Kavo са така.Реших проблема с уплътнение за прозорци отвътре на кутията по външните ръбове.
  20. Отново сме в играта с прочутата пита парно.Днес оставих колата да се смени питата и няма да ви казвам каква гняс излиза от системата.Общо взето никой не си е правил труда да смени антифриза през годините,ОЕМ от завода е.Питата е запушена почти изцяло,не иска да тече от единия изход.Не знам как имаше парно въобще.Едната тръбичка беше изгнила вътре в маркуча,направо се струши. И така,проблема се оказва в питата на парното,за да знаят всички,които имат подобни симптоми.В момента сме изолирали новата пита от системата и карам с препарат за почистване на котлен камък и вода,за да прочисти добре всичко и да не стига до запушване на новата.Запушена един път пита,оправия няма,освен смяна.Няма как да стане,особено,ако е запушена сериозно. Сега да споделя и интересния момент как я сменихме без да се сваля таблото.Просто се режат тръбичките и се прави на бързи връзки с маркучи и скобички.Определено е по-добър и лесен вариант.Ето и малко снимки как се получи:
  21. Малко развитие по-темата.След дълго търсене на радиаторче за парно най-накрая намерих.Оказа се и това не лесна задача въпреки,че има доста обяви за коли на части.Всеки ти казва,че няма,защото не им се занимава да ги свалят или директно ти казват,че няма да я свалят сега "много работа е".Все пак един колега се нави и ми я прати за 150лв.Питата изглежда доста добре,не излезнаха никакви боклуци от нея,а само чист антифриз.Сега остава тегавата работа по сваляне на таблото,но това може и да е есента.
  22. Малко развитие по темата.След като се спука маркуча,случайно намерих втора ръка заедно с рейката.Нея я смених,защото сълзеше отгоре където влиза кормилния прът,а и малко насичаше.Смених ги,като през това време пратих моя маркуч да го рециклират в HansaFlex в Стамболийски(там са най-добрите,проверено.Има още една фирма също там Тодико-Котеви.)Веднага обясниха,че са правили такива маркучи от Хонда и че трябва да е трипластов текстилен маркуч(3ТЕ се води).Разните карантии от вътре се прехвърлят от стария. Всичко беше ОК за около 3 седмици и вчера отново същия проблем с маркуча втора ръка.Спука се на точно същото място(кербовката).Сложих вече рециклирания маркуч и за сега няма никави шумове от към хидравликата или някакви други проблеми.Ще видим по-нататък как ще е,но силно мога да препоръчам рециклирането,хората си разбират от работата. П.п Забравих да кажа,че съм слагал само оригинална хидравлична течност.
  23. Преди колко време си го правил там,колега? Говорих днес с тях и с Тодико-Котеви,всички казват,че могат.
×
×
  • Създай нов...