Jump to content

BHTeam

Фен
  • Мнения

    72
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BHTeam

  1. До колкото си спомням беше някаква пружина в някакъв цилиндър който е затворен, която се търка в цилиндъра отвътре. При мен скърцаше на всяко натискане. Пробвах с WD40 - ефекта беше 1 седмица тишина. После пробвах с няква грес от Практикер - пак една седмица ефект. Накрая отидох в ЮбиКо за смяна на масла, казаха ми че не се оправя, а трябва да се смени целият механизъм на педала. Цилиндъра не се продавал отделно и целият механизъм бил 300 лева. Тогава те го смазаха с няква тяхна грес и казаха че след седмица пак ще почне да скърца. Обаче, вече минаха 3 години и не е скръцнало 1 път.
  2. При мен този звук го правеше веригата. реално не се разтяга самата верига, а обтегачите и затова започва да трака. Но смяна само на обтегачи не мисля че някой ще ти направи. А и когато я смениш това са си поне едни 200К живот ако се се ползват добри масла 0/30 за Хонда.
  3. Да, ходи в Бултрако. В ЮБико ползват HDS купен от eBay и е съмнително колко знаят какво да гледат с него. На истинската диагностика на Хонда може да се пусне тест на круиз модула.
  4. И на фейс и преди фейс са две дупките за крушки. И да сложиш две крушки пак само бутона ще си свети и няма да мига когато е натиснат.
  5. Гледай на компютъра какво е изкарала. Ако е датчик ще пише грешки. Иначе може термостата да ти е за смяна и просто да не е отворил първият път, а като е спаднала температурата вторият път е успял да отвори. Това че е по горещ ден не може да го причини. Все пак не сме на 50 градуса в сахара.
  6. Когато тресе волана при намаляване от висока скорост - предни дискове. Когато тресе волана при увеличаване от ниска скорост - карета. Делфи предни дискове - издърхажа 6 месеца и пак започнаха да тресат. TRW предни боядисани в черно - издържаха почти 2 години. Сега пак тресат и вече съм решил да пробвам оригинални дискове отпред. Ти си решаваш, и май доста зависи от стила ти на каране колко ще издържат дисковете.
  7. Здравейте колеги, пускам темата за да ви споделя, че Хонда изтегля всички коли от 04-08 Акорд за подмяна на Airbag. може да сте чули за това по новините, детонатора на едната възглавница е дефектен и при отварянето й се пръска и някой в колата го отнася. До колкото четох има повече от 10 смъртни случая в Америка от тези детонатори. Моята кола е декември 2003 2.2 дизел. Карам я от две години и малко, като съм я купувал от Горубляне. Колата идва от Италия. Вчера от Бултрако ми звъннаха и следващата седмица ще ми сменят Airbag-a безплатно. Като купих колата, ходих в Бултрако за да ми сложат последният софтуер. Тогава питах приемчика дали може някак си да се абонирам за сервизните промоции които ще имат за вбъдеще и той ме вкара в базата с колите. Най вероятно и затова ми звъннаха. Всеки които кара кола от 04 до 08 година има от дефектният детонатор. Ако не са ви се обадили или не сте в базата им с коли, звъннете им. Официалните представилите и сервизи не могат да откажат смяната на детонаторите. Бултрако в София не може да отказва и трябва да смени дефектният детонатор на всички коли безплатно. Дано това да Ви е било полезно.
  8. Колеги, Ето линк към eBay.co.uk. Цената е 0,89375 стотинки за бройка. Можете да си ги доставите до БГ с Габко за 2,2 лева на кило. Така че цената ще стане 1,11375 на бройка. LINK
  9. Здравей колега, аз ще те посъветвам да сменяш с нов направо. Знам, че във форума има хора които са заварявали и твърдят че после нямат проблеми с години, но при мен случая не беше такъв. От оторизираният сервиз на Хонда в София ми заваряваха колектора и след година и половина пак замириса. Сега съм с нов от eBay.co.uk за 660 лева, като в комлекта има и нови уплътнения и болтове и гайки и вече нямам проблеми. Ако ще я караш повече от 2 години тази кола по добре си вземи нов. Ако ли не - заварявай. Втора ръка не бих ти препоръчал да вземеш - не знаеш колко е заваряван и колко ще издържи.
  10. Малко обновление на темата: Ето линк към крушките директно от фабриката в Китай! LINK 1.99$ с безплатна доставка за 5 броя. По днешен курс - 3,84 лева, или 0,77 лева на бройка. Днес имах време да сменя и крушката на шибидаха. Ето как се сваля: 1. Свалят се двете прозрачни пласмасови капачете под които са крушките. С тънка отверка се изкарват. Може да увиете отверката в плат, за да не надерете пластмасата. 2. Отвивате двата болта. 3. После отваряте чекмеджето за очила и отвивате и тези два болта. 4. Сега издърпвате целият панел надолу. Има 4 щипки, по две от всяка страна. Леко се натискат навътре и панела излиза. 5. Ето как изглежда панела свален. Трябва да свалим зеленият кабел за да стигнем до крушката. На снимката е полу-свален. Ако на някой му прави впечатление, че на снимката в ляво има едно малко кабелче, а при вас го няма - споко. Това е Италианска поправка в Горубляне 6. Ето я и крушката. 7. Главните действащи лица отблизо! 8. Сменяме крушката. Връщаме всичко по обратният ред и резултата трябва да е нещо като това отдолу. Благодаря на "K_Ski" за инфото по горе. Утре ще проверя дали свети нещо повече като е натиснато копчето на аварийките. Надявам се следващата седмица да ми остане време да пусна и тема "Как да си сложим MP3 преходник на коли с навигация".
  11. Радвам се, че си открил проблема. Колкото до скърцането - ако го чуваш само под 30-40 км/ч и майсторите казват че всичко е наред, ходи в Юбико те знаят коя е биалетката. Да я откачат и веднага ще разбереш дали се е оправило.
  12. Ходи да ти видят двата модула за управление на фаровете. Единият е закачен с малка биалетка на заден ляв нодач. Другият трябва да е на някой от предните носачи. С времето, тези модули почват да скърцат от постоянното движение. Звука е все едно си скъсал пружина и може да подведе доста от сервизите да сменят пружини/тампони/нисачи/тн. Цената на задният модул е 560 лева в Юбико. Алтернативното лечение е да се откачи биалетката от задният носач и скърцането спира. Ако ти е откачена и не са я закрепили да не мърда, и си минал някоя дупка, може да се е отворила и колата да си мисли че е наклонена и затова да ти навежда фаровете.Горното поне беше моя случай.
  13. Човече как ги пишеш тези неща?Да, за почистване е. Тегли книгата как се разглобява и хващай отверката. Ако не стане или не искаш - продавай я и вземи един Гоуфффф
  14. Аз моята броня я правих в Бранд Ауто Мобайл. Близо са до ИКЕА в София. Цвета ми е същият като твоя. И моята беше пукната долу в ляво. Хората направиха същият цвят от първият път. Така като гледам имаш счупени водачи от двете страни. По моргите трудно се намират, но ако им кажеш на хората в сервиза, че имат ден два в повече за да ходят и да ти намерят ще го направят. Иначе ако искаш нови - в ЮБИКО имат, но не помня цената, като има вероятност да трябва да чакаш половин месец ако са им свършили.
  15. Никакво Феродо. Който ти го хвали просто иска да ти го продаде!Комбинацията TRW диск и накладки ATE и отпред и отзад е тествана и работи перфектно.
  16. Това вече е интересно. Ти ли се занимаваш или от къде е разработката? Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
  17. Това сме го играли вече. Няма да можеш - сигурно със сигурност. Пробвал съм със записан диск - не става. Пробвал съм да променям и подменям файловете на версия 2.11 към файлове 3.ХХ - не става. Пробвал съм да изкарам инфото за самите карти от версия 3.ХХ и да я вкарам в 2.11 - пак не успях. Проверявал съм и какво може да се намери с човек от Johnson Controls като документация. Оказа се, че навигацията си е чисто на Alpine, които са взели картите от NavTeq. Проблема е в това, че първата версия на навигацията върви под Linux. След facelift-a е вече на WinCE. Има един поляк който е успял да вкара Полска карти във версия 2.11, явно е успял да вземе картите преди да са компилирани за WinCE. Човека продава картите от сайта си по 5 евро на 100МБ сваляне. И него съм питал дали може да помогне, даже да ги продава той в БГ. Отговора беше - Ела да живееш в Полша и ще ти продам карта за колата ти. Това, че ти излизат точки е нищо. И на мен ми излизат точки и като се напълни буфера за точки, започва да ти трие старите. Така че го няма и варианта да си начертаеш картата сам.
  18. За крушките които съм показал - да.1. слагаш червени крушкиили2. слагаш червени гумички отгоре на белите крушки
  19. маслото по данни на Хонда Бъпгария - само 0W30 за да си нямаш след време проблеми. Веригата се сменя по книжка на 180 000 км. Като дойде време за смяна започва да се чува едно чукане. Някой неопитни сервизи го бъркат с прецакани ролки на ремъците.Като запалиш и се заслушаш от дясната част на двигателя дали се чува потракване, ще разбереш дали е за смяна.
  20. Ако е хидравлика,, диагностиката на PC ще покаже. Закачай я.
  21. 5w40 DPF не е за този двигател, не го слагай. Ще му скъсиш животеца. И ще работи по шумно.
  22. DPF няма ако е от 2004. От фейслифта започват да имат.Сервизите на Хонда в София казват само 0W30 за двигателите на тези години.
  23. Аз бих казал, макар и с малко не доверие към себе си - дроселова клапа. На миналата проблема беше от това като гаснеше след натискане.
×
×
  • Създай нов...