Jump to content

NezBoy

Фен
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно NezBoy

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Габрово

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Еееее вярно бе бях я забравил, трябва да я проверя дали бачка. Направо бях изключил, че причината може да я от нея и се вързва с температурните промени и работата на мотора. Благодаря ви колеги, тия дни ще сменя кабелите и ще проверя сондата, евентуално и ще я сменя ! Ще пиша да кажа какви са резултатите !
  2. Не нито искрят, нито бият ток ! И все пак ще ги сменя тия дни да ги елиминирам на 100% от списъка...
  3. Здравейте колеги от скоро имам сериозен проблем с двигателя на Акорда - 1.8 -136кс. F18B2 1999г. Проблема е много странен, паля колата напълно нормално, тръгвам всичко е вред Проблема се проявява като мина 500-600 метра и по загрее малко. Колата не може да се форсира, ако спра и не мога да тръгна докато не обърне на газ. Най интересното е, че като обърне на газ (на 30 градуса) и веднага след това да обърна на бензин нямам ядове, върви и си държи оборотите... Вчера тръгвам от работа, запали много лесно минах 100 метра спрях на кръстовище и няма тръгване, като подам газ оборотомера мръдва на горе с милиметър и веднага се сриват оборотите почти до 0 Ако задържа педала натиснат сигурно ще угасне и гърми в ауспуха, явно тъпче яко с бензин и не може да го запали. А пък на газ върви добре, но не ми държи оборотите, като натисна съединител угасва, като загрее повечко ги държи, но са ниски падат под 800. На бензин също ми се струва, че са малко ниски но като е топла е стабилна. Смених свещи и има леко подобрение, но пак не е добре. Аз така като гледам явно от 10-15 градуса до 30 колата е зле и като загрее повечко се оправя. Та това гърмене в ауспуха като натисна газта ме навежда на мисълта, че сместа е богата и няма правилно запалване, за това и рекох да пробвам с нови свещи. Колеги дайте съвети и идеи от какво може да е проблема, не ми се ходи в сервиз защото нищо не правят и взимат луди пари !
  4. Има газ и върви добре дори и като направи проблема, само в ниските се ебава.
  5. Здравейте колеги имам доста странен проблем с колата. Доста често ми светва чека на таблото и няколко часа след светването колата все иска да гасне, не държи обороти пада почти до 0 и сама се оправя. Писал съм и преди за това но сега установих, че го прави винаги когато я настъпя над 4000 оборота, много рядко се случва да не го направи след като я настъпя ! Явно като включи vtec-а. В 2 сервиза не можаха да ми кажат какво и има, пробвах да броя колко пъти ще мига чека с кламер на буксата под жапката, установих проблема от кода които изкарах, а той беше за SRS. Занулих компа на въздушните възглавници и сега srs си бачка добре, но друга грешка не ми изкарва, по после пак ще проверя, но единственото което ми излизаше беше за възглавниците. В предни теми ми бяхте казали да пробвам с очистване на дросела и датчиците. Направих го и има голяма разлика, сега колата е по пъргава, по стабилна и по чуствителен педал на газта, но пак го има проблема. Когато ми светне чека изгасям колата и паля отново и чека не светва 2 ри път, освен ако не я наежа повечко, но щом светне ми става ясно, че пак ще имам ядове с ниските обороти поне 2-3 часа. След това се оправя, до следващото включване на vtec-a ! Някои колега ако си е патил или просто има предположения какво може да причинява този странен проблем нека пише, бирата е от мен и мезето....
  6. Колеги днеска направихме диагностика на Хондичката и от сервиза ми казаха, че и няма нищо Изчистиха грешките и казаха, че проблема идвал от газта, била твърде обогатена сместа на газ и компа се опитвал да намали притока на газ, съответно се променяли данни, ала бала, а на бензин сместа си е ок и компа се обърквал.... Та казаха ми да си направя нови настройки на газовата и щяло да се оправи всичко, малко не ми се вярва но го направих... Като се прибрах я закачих към лаптопа и направих други настройки и за сега е ок, ще си покаже до няколко дена.... Аз съм решил да и правя малък ремонт, че ми бута масло. Като за начало мисля да премеря компресията ако е добре ще и сменя само гумичките на клапаните и ще почистя всичко по всмукателните колектори. Ако компресията не е добре ще сменя и сегментите..... (Струва ми се, че компресията е добре защото като вкарам на 1 ва и пусна съединителя на някои стръмен път и стои не тръгва...)
  7. Втория вариант най ми хареса ! :D Ама в момента не разполагам с толкова пари, може би след 1-2 години Иначе за сервиза ще го направя да видим какво е отчело като грешка...
  8. Не съм я закачал към комп защото буксата която намерихме на колата е някаква странна с 2 кабела и нито една не пасна от комплекта които има един приятел а той не е малък !!! Интересното е, че както си върви нормално и изведнъж решава, че ще се ебава !!!Правила ми го е докато съм на място, докато карам градско (това е най гадно както си е ок и почне да се опитва да гасне)А също ми го е правила и много пъти извън градско, карам си с 90-100 и реша да изпреварвам някои като подам повече газ и светва, чека така разбирам, че пак го е направила иначе разлика в вървежа няма при тази скорост...Днеска мисля да я закача за една диагностика да видим дали ще покаже нещо !
  9. Здравейте колеги имам малък проблем с колата, бях писал преди време за проблем с оборотите, но сега проблема е малко по различен !Та колата е Honda Accord 1.8 - 1999 - F18B2Проблемът се появява от време на време и така както се появява и изчезва....1 вото нещо което прави е да светне чека на таблото, като изгася и запаля се маха (жълтото двигателче.) Но при изпреварване примерно да ми се наложи да подам повече газ и пак светва....Другия проблем които върви ръка за ръка с светването на чека е че колата се "срива" иска да изгасне и на бензин и на газ. В движение ако натисна съединител, доста често изгасва а на място е малко по добре, пада почти до 0 и после ги задържа на 600-700 и пак не са както трябва !! Понякога този проблем се оправя за 1-2 часа а понякога го трая цял ден...Проблема се появява внезапно карам си 1-2 седмици ок и изведнъж не държи обороти, след това пак 1-2 седмици и пак така......Един приятел ми каза да си смъкна колекторите и да изчистя всички мизерии и щяло да се оправи, но пък като се замисля то го прави на 2 седмици веднъж.... (Ако е от мизерии не трябвали постоянно да го прави) Ако е от колекторите аз си го обяснявам по следния начин, датчиците зацапани и лъжат компа, че вкарва мръсен въздух и от там светва чека и започва да се сриват оборотите от грешната информация на датчиците....
  10. Здравейте колеги имам разбит горен ляв шарнир на предницата и искам да го сменя, но не знам каква марка да си купя, че да не е след 5-10 хиляди км да се разтропат пак. За сега ще купя 2 горни, че доста се охарчих пък и долните като ги гледах и клатих не мърдат !!!Горния ляв като го хвана с ръка и го местя с по половин см на пред на зад...До колкото четох в др теми не трябва да взимам Делфи !!!По предницата нищо друго освен този горен шарнир не тропа, но от зад имам 2 разбити биалетки и също искам да ги сменя с качествени ако някои има добри впечатления от някоя марка да казва !
  11. Колеги можете ли да ми кажете от къде да си купя преходник за тая букса с 2 та пина към обд2 , че аз в ибей намирам само 3 пинови преходници!
  12. Намерих ги тия 2 те сложих кламерче на буксата с 2 те кабелчета и чека ми мига ли мига, накрая ми писна да броя и се отказах. Моя човек дето има кабел каза, че май ще намери до ден- два преходник и ще закачам, ама имам доста грешки така като гледам ! Едната е на SRS, запалих колата а буксата на едната седалка я бях разкачил, прах мокета. Благодаря ви за помощта, ако неми бяхте дали снимки нямаше да се сетя, че това е буксата за компа !
  13. Благодаря ти колега за снимки, но на нито едно от място не намирам букса, което взе силно да ме притеснява ! Ако някои има други идеи къде може да са, че имам грешки в компютъра и искам да видя какво е положението, на бензин още ми падат оборотите и тн...
  14. NezBoy

    DLC На Accord

    Здравейте колеги преди малко с едно приятелче искахме да закачим Хондичката към лаптопа му и да видим какво е положението, но не намерихме буксата ! В програмата дава, че е от страната на шофьора, но нищо не намерихме махаме и пластмаси и нищо ! Моля ви кажете къде се намира тази прословута букса... Колата е Honda Accord 1998 - 1.8 - 136кс - F18B2
×
×
  • Създай нов...