Jump to content

dimovdid

Фен
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About dimovdid

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 1,6 2000
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Burgas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Усещам доза ирония. Точно с комплект на FORCE правих опита, за който говорих в началото. Там наистина има недомислици. Резбата не продължава до горния край на втулката и като я завиеш стърчи с 2 мм над леглото на свещта. Трябва да се прави фаска. Но по-лошото е че външната и вътрешната резба са с различна стъпка. При такава тънкостенна втулка предполагам, че разбираш за какво става дума. Това, което предлагаш не знам как е направено. Поръчваш от интернет и получаваш изненада. Защото и тези които продават гледат повърхностно на нещата и самите те не знаят какво продават. Благодаря ти за първия пост!
 2. Да де. И аз стигнах до този извод. Макар, че някои комплекти, включително и този не ми вдъхват много надежда. Насочил съм се към втулките на TIME-SERT. Там идеята е много добра, с единственият недостатък, че комплекта е много скъп. Или ако си намериш втулка трябва да си правиш сам приспособления. А майсторът е от старата генерация и явно това си знае. Сигурно и така ще стане, но е много "дървено".
 3. Да направя само едно уточнение. Майсторът ми предлага да сложи втулка с външен размер М16 и вътрешен 13мм. т е да намали резбата на свещта. Това го правел с цел втулката да стане малко по-дебелостенна. Има известна логика, но ми се струва странно. Не иска да рискува с външен размер М18 и да не променя свещта. Още нищо не съм предприел и колата стои в бокса. Ще помоля администраторите ако могат да преместят темата в някоя по-обща. Въпросът ми може да се отнася не конкретно само за моята кола, а по принцип за всяка една.
 4. Здравей, Колега!

  Интересувам се дали нямаш останали свещи ZFR5F-11 японско производство от общите поръчки? 

  Благодаря!

 5. Здравейте, Колеги! Преди няколко дни ми се случи тази случка. Нещо изтрещя при потегляне и колата започна да бръмчи като трактор. Беше изскочила свещта от 4 цилиндър. Останали са само 4 навивки от вътрешния край на резбата от 12. И започна голямата чуденка. Доста се рових в Интернет и много информация прочетох. Никой майстор в Бургас с когото говорих не се нае да направи нещо без сваляне на главата. Не ставало надеждно. Реших да се опитам сам. Имам добри технически умения, но ударих на камък. Предлагат се метчици с едни тънкостенни втулки с външна резба 16 мм. Направо не ми вдъхват никакво доверие. Даже си взех един комплект и нарязах резба на дебело парче алуминий, но при завиване и последващо развиване и отново завиване на свещта втулката се скъса в горния край. Има и комплекти с пружинки, но тях като че ли не ги препоръчват специално за свещи. Един стругар ми предлага бронзова втулка с външен диаметър 18 мм, но щял да намали размера на резбата на свещта по диаметър с 0,5 мм, защото незнам си какво. Иначе нямало да стане. Молба ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да даде съвет>
 6. Преди 2 месеца претапицирах моя таван. Стана много добре. Изкарах го внимателно през задната врата и го вкарах оттам. Свалих облегалките силно надолу. Седалки не съм изкарвал. Внимавай, защото основата е много кекава. Добре е да имаш помощник. Успех ти желая!
 7. Здравей, Чавдаре! Линк: https://www.ato24.de/de/motul-6100-synergie-10w-40.html Вид и количество: MOTUL 6100 SYNERGIE+ 10W-40 - 5L Стойност на поръчката: 23,75 €*1,9675 =46,73 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез Куриер Парите са преведени.
 8. Да добавя, че след 2 месеца каране съм доволен с тези гуми 195/65/15. Километражът греши с около 2 км/ч
 9. Размерът на тези гуми е с 19 мм по диаметър по-голям от заводския. Километражът ще греши с около 3 км при 100 км/час. Това не ме притеснява. Проблем ли ще е с такива гуми? Ще се отразили значително на вървежа на колата?
 10. Здравейте, Колеги, Интересувам се някой използва ли тази комбинация с алуминиеви джанти? Гумите идват с 19 мм по-големи по диаметър, 3%. Малко ще лъже километража, но това не е голям проблем. Имам джантите и ми попадаха изгодно тези гуми 195/65/15. Точните размери за тази кола трябва да са 185/65/15 или 195/60/15. Благодаря Ви!
 11. Здравейте, Колеги, Видях темата много късно. Имам Accord 1.6, 2000г. на газ. От години карам колата си с прословутия Motul 10W40. Последните години го вземам с общите поръчки от ato24.de Сменям го на 9000 км. Изминавам около 15000 км годишно. Ще помоля за някакъв коментар. Аз по принцип съм доволен. Нямам никакъв или почти никакъв разход на масло. Двигателят се държи добре. Благодаря!
 12. Здравей, Чавдаре, Линк: https://www.ato24.de/en/motul-6100-synergie-10w-40.html Вид и количество: Motul 6100 Synergie+ 10W-40 -5 литра Стойност на поръчката: 23.75*0,95*1,9675 =44,40лв Начин на плащане: - 45 лева ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: Чрез куриер до офис на Еконт. Може ли да провериш за маслен филтър за Honda accord, 1.6, 2000 год какъв филтър можеш да ми предложиш и цена? Не можах да се ориентирам в сайта. Ще изчакам за отговор и ако има филтър ще го добавя към поръчката. След това ще преведа парите.
 13. Намерих нещо много добре и достъпно написано на руски език. На когото му е интерсно-заповядайте: https://www.youtube.com/watch?v=YXqBV3WOkfY 100 kPa=1 bar
 14. ????? Подмених колектора, понеже стария беше някакъв преправян. Реших да му измеря и вакуума, който се създава в него. Това е. Просто питам за мнение.
×
×
 • Create New...