Jump to content

Чавдар K

Делегат
 • Мнения

  1690
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  15

Всичко публикувано от Чавдар K

 1. Здравейте Kолеги, поредна поръчка от Ato24.de Поръчката трябва да се случи на 5-ти Март 2019г. Ползвате 5% отстъпка от цената и безплатна доставка до София, Търговски Център Боила. Курса на Еврото е 1.9675лв/EUR, за който е от София ще го предам лично, за Колегите от други градове, ще го изпратя с ЕКОНТ за Ваша сметка с отстъпка от куриерската услуга. Който има намерение да се включи, следва да напише в темата какво желае, да добави линк към съответното масло/добавка и съответното количество. В по-долу съм добавил "Шаблон за поръчка" - ще съм много благодарен, ако го ползвате. Стойността на поръчката Ви трябва да получа, преди крайната дата за поръчване. Парите можете да ми предадете лично или да изпратите тук: Чавдар Кумчев BG92PIRB80834603959507 BIC: PIRBBGSF БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Внасянето на каса на Банка Пиреос е без такса. Моля не превеждайте пари в чужда валута или от чуждестранни банкови сметки, получаването на такива преводи ми струва 20лв на превод. След като пристигне маслото можете да си го вземете от София, Търговски Център Боила, ул. Самоковско шосе 1 или да ви го изпратя до предпочитан офис на Еконт. Телефон/viber за връзка с мен: 0885 909 101 Шаблон с примерна поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: Ravenol SSV SAE 0w30 1x4L + 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 4х0.946 L Стойност на поръчката: (34,95 + 2*9,95 + 4*12,99)*0,95*1,9675 = ... лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени лично в ТЦ Боила - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила - чрез Куриер* *в случай, че ще получите нещата си чрез куриер, моля изпращайте данни, като лично съобщение, само в случаите, когато все още не съм изпращал или когато има промяна в данните ви за доставка.
 2. Колеги, парите са получени и маслата са поръчани.
 3. Здравейте Kолеги, поредна поръчка от Ato24.de Поръчката трябва да се случи на 19-ти Март 2019г. Ползвате 5% отстъпка от цената и безплатна доставка до София, Търговски Център Боила. Курса на Еврото е 1.9675лв/EUR, за който е от София ще го предам лично, за Колегите от други градове, ще го изпратя с ЕКОНТ за Ваша сметка с отстъпка от куриерската услуга. Който има намерение да се включи, следва да напише в темата какво желае, да добави линк към съответното масло/добавка и съответното количество. В по-долу съм добавил "Шаблон за поръчка" - ще съм много благодарен, ако го ползвате. Стойността на поръчката Ви трябва да получа, преди крайната дата за поръчване. Парите можете да ми предадете лично или да изпратите тук: Чавдар Кумчев BG92PIRB80834603959507 BIC: PIRBBGSF БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Внасянето на каса на Банка Пиреос е без такса. Моля не превеждайте пари в чужда валута или от чуждестранни банкови сметки, получаването на такива преводи ми струва 20лв на превод. След като пристигне маслото можете да си го вземете от София, Търговски Център Боила, ул. Самоковско шосе 1 или да ви го изпратя до предпочитан офис на Еконт. Телефон/viber за връзка с мен: 0885 909 101 Шаблон с примерна поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: Ravenol SSV SAE 0w30 1x4L + 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 4х0.946 L Стойност на поръчката: (34,95 + 2*9,95 + 4*12,99)*0,95*1,9675 = ... лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени лично в ТЦ Боила - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила - чрез Куриер* *в случай, че ще получите нещата си чрез куриер, моля изпращайте данни, като лично съобщение, само в случаите, когато все още не съм изпращал или когато има промяна в данните ви за доставка.
 4. Колеги, маслата пристигнаха. Ще се опитам днес или най-късно утре да отида до Еконт.
 5. Да не си я купил от Апостолов ЕООД Бургас? За тях знам със сигурност, че продадоха на колега от форума един Акорд, който беше с "изгоряла" чек-лампа.
 6. Колеги, парите са получени и маслата са поръчани.
 7. Колеги, ще удължа срока за събиране на поръчки с един ден и мисля да поръчам на 6-ти Март, вместо на 5-ти.
 8. Здравейте Kолеги, поредна поръчка от Ato24.de Поръчката трябва да се случи на 12-ти Февруари 2019г. Ползвате 5% отстъпка от цената и безплатна доставка до София, Търговски Център Боила. Курса на Еврото е 1.9675лв/EUR, за който е от София ще го предам лично, за Колегите от други градове, ще го изпратя с ЕКОНТ за Ваша сметка с отстъпка от куриерската услуга. Който има намерение да се включи, следва да напише в темата какво желае, да добави линк към съответното масло/добавка и съответното количество. В по-долу съм добавил "Шаблон за поръчка" - ще съм много благодарен, ако го ползвате. Стойността на поръчката Ви трябва да получа, преди крайната дата за поръчване. Парите можете да ми предадете лично или да изпратите тук: Чавдар Кумчев BG92PIRB80834603959507 BIC: PIRBBGSF БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Внасянето на каса на Банка Пиреос е без такса. Моля не превеждайте пари в чужда валута или от чуждестранни банкови сметки, получаването на такива преводи ми струва 20лв на превод. След като пристигне маслото можете да си го вземете от София, Търговски Център Боила, ул. Самоковско шосе 1 или да ви го изпратя до предпочитан офис на Еконт. Телефон/viber за връзка с мен: 0885 909 101 Шаблон с примерна поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: Ravenol SSV SAE 0w30 1x4L + 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 4х0.946 L Стойност на поръчката: (34,95 + 2*9,95 + 4*12,99)*0,95*1,9675 = ... лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени лично в ТЦ Боила - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила - чрез Куриер* *в случай, че ще получите нещата си чрез куриер, моля изпращайте данни, като лично съобщение, само в случаите, когато все още не съм изпращал или когато има промяна в данните ви за доставка.
 9. Темата за мен е точно, това което сме написали, като описание под Офф-топик-а "Приказки за живота, вселената и всичко останало." Затова, не виждам смисъл да ограничаваме, каквито и да било дискусии в нея. Не виждам ползата да я държим "чиста", както примерно полезна техническа тема е добре да е "чиста". Тази е тема за раздумка, нека колегите да се развихрят - това ми беше мисълта
 10. А може ли да си коментираме, без да се съобразяваме с желанието на автора? Все пак сме форум? Виждам, че темата е в общи, но тя определено е за "ОФФ Топик", та може ли да има "офф-топик" в тема тип "офф-топик" ?
 11. Първо, нещо усещам, че ми се репчиш - а аз просто исках да ти помогна?! Тук говорите за 4000, сега изведнъж излезе, че са над 5500. Казах ти за 4000, че са съвсем нормални обороти и не водят до разход на масло, защото много често 2.0 моторите карат продължително време в тези обороти, без да бързат. Просто кутията е толкова къса. 5000(не 5500) об./мин на твоята кутия на 5-та е малко над 200, на 6-та е малко над 250. Асоциираш разхода си с високите обороти, които тук изкарваш, че са над 5500, лепиш автопилота на 250км/ч и така до София ли? Не казвам, че нещо се случва, защото е от Германия. Казвам ти, че по-надеждно-автентично масло от Ravenol, не можеш да си купиш, дори и от България. Поне аз не зная за такова. (в случая хората го поръчват чрез мен от Германия, защото цената там е доста по-добра) Ако това, пак не ти е достатъчно, съм напълно съгласен с @Veseliq Дълбокото, предполагам значи "дългото". "Дългото" и е това, че имаш 5-та по-дълга от моята 5-та и 6-та, която се очаква, че ползваш на магистралата (която явно асоциираш с разхода си масло), с която на 140км/ч си с 2800 об/мин. докато аз съм на 4000. Да, затова или доливаш или ремонтираш. Просто исках да ти обърна внимание, че не високите обороти са ти проблема или вискозитета. Ще ти гори и 40 масло, почти съм сигурен. Моят скромен личен опит показва, че 5-40 Мотул ми го харчи повече от 0-20 Амсойл. С еднакъв режим на шофиране (4000об./мин по цялата магистрала до Бургас). Дали, ще ти харчи по-малко масло с от хW-40, вероятно. Дали ако караш по-бавно ще харчи по-малко. Също вероятно, но мисълта ми е, че вече са ти сравнително ниски оборотите на магистралата. Не въждам къде поддържаш тези 5500, за които говориш, освен ако не караш 3-та или 4та предавка през целия път Ямбол-София. Ти може да не го казваш, но аз това разбрах, след като се оплакваш, на Цецо, че ти е по-къса кутията, която мисля, че вече си съгласен, че е сравнително дълга. 5000рпм 5-та - над 200км/ч и 5000рпм 6-та - над 250км/ч (Той дори не може да ги направи 5000rpm Акорда ти на 6-та.) Тук не намекваш нищо за вискозитета, така ли? - моя грешка, тогава.
 12. Колеги, маслата са тук. Довечера разпределям и утре ще ходя до Еконт.
 13. Ако под "новата формула" визираш "dexos1 gen2", маслото от доста време е точно такова .. преди беше само "dexos 1". Дали може да се смесват, не съм компетентен
 14. Менте масло при официалния дистрибутор, което никой, не знае как е попаднало?! Как при тези условия, можеш да си сигурен в "проверените партиди"? Ако това, което пишеш е вярно, само анализ, преди да го налееш, може да ти каже какво точно има вътре. Не искам да влизам в конспиративни теории, но очевадно, че Ravenol-shop и Ato24 са се разбрали за цените на Ravenol-a. Едната такава "история" е много странна, със сигурност и странно някак им помага. Много се отклонихме от темата ... извинявам се за което
 15. Така е, прав си. Но ако правиш и продаваш ментета, защо да си правиш труда, да развиваш цялата тази схема, рискувайки да бъдеш изобличен, вмето да си подправяш кастрола (примерно), без този риск. Отделно, Ravenol, аз лично не го бях чувал до преди 2г, предполагам (без да съм правил рисърч, може да не съм прав) пазарният им дял е под 10% от тези на Мобил, Кастрол и т.н. Та мисълта ми е, че това, което казваш е напълно възможно, но силно невероятно.
 16. Нещо се забавиха с изпращането от Ато, и вчера масловото все още беше в транзит (в Братислава). Надявам се началото на другата седмица да е при мен, но не мога да гарантирам. Ще пиша веднага, когато пристигне.
 17. 4000 оборта за минута, при червена зона на 7200, са далеч от границата на работния диапазон(а са си направо в средата му), за тези мотори. Отделно вие с 2.4 (дори и ръчна кутия) ги глезите вашите мотори с дългите си кутии. На 2.0 4000 rpm няма и 140км/ч. И двамата с @dindin караме с хW-20 масло, често над и около 4000 rpm, защото са ни къси кутиите и разхода на масло е в рамките на половин литър на 10к км. Така, че разхода в случая ми е трудно да си представя, че е резултат от комбинацията на вискозитет и обороти. Специално за Ravenol-а, ако е менте, значи ти го сипват ментето в завода - преполагам си разбрал вече за кода за проверка на маслото, който е напечатан на всяка туба Ravenol. В смисъл, Ravenol-a и от България да го купиш, пак можеш да си сигурен, че е оригинален, като го провериш на сайта им.
 18. Здравейте. Имам необичайна случка с автомобила на жена ми. Джаз от 2004та L13 мотор. Маслото мирише на бензин. Да подчертая, че нивото не се покачва - явно вкарва толкова бензин, колкото гори масло. Попаднах на няколко такива теми, но не намерих някой да е намерил дефинитивна причина за случващото се. Ще съм благодарен, ако споделите опит и мнения.
 19. Здравейте Kолеги, поредна поръчка от Ato24.de Поръчката трябва да се случи на 29-ти Януари 2019г. Ползвате 5% отстъпка от цената и безплатна доставка до София, Търговски Център Боила. Курса на Еврото е 1.9675лв/EUR, за който е от София ще го предам лично, за Колегите от други градове, ще го изпратя с ЕКОНТ за Ваша сметка с отстъпка от куриерската услуга. Който има намерение да се включи, следва да напише в темата какво желае, да добави линк към съответното масло/добавка и съответното количество. В по-долу съм добавил "Шаблон за поръчка" - ще съм много благодарен, ако го ползвате. Стойността на поръчката Ви трябва да получа, преди крайната дата за поръчване. Парите можете да ми предадете лично или да изпратите тук: Чавдар Кумчев BG92PIRB80834603959507 BIC: PIRBBGSF БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Внасянето на каса на Банка Пиреос е без такса. Моля не превеждайте пари в чужда валута или от чуждестранни банкови сметки, получаването на такива преводи ми струва 20лв на превод. След като пристигне маслото можете да си го вземете от София, Търговски Център Боила, ул. Самоковско шосе 1 или да ви го изпратя до предпочитан офис на Еконт. Телефон/viber за връзка с мен: 0885 909 101 Шаблон с примерна поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: Ravenol SSV SAE 0w30 1x4L + 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 4х0.946 L Стойност на поръчката: (34,95 + 2*9,95 + 4*12,99)*0,95*1,9675 = ... лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени лично в ТЦ Боила - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила - чрез Куриер* *в случай, че ще получите нещата си чрез куриер, моля изпращайте данни, като лично съобщение, само в случаите, когато все още не съм изпращал или когато има промяна в данните ви за доставка.
 20. Колеги, парите са получени и маслата са поръчани
 21. Колеги, маслата дойдоха. Утре ще разпределям и пращам с Еконт. Ако не е спешно, който ще получава лично, моля да ми се обади другата седмица.
 22. Защо да е нерерално, това е дори консервативна естимация, според мен ще е дори много по-скъпо. Колко според теб струва да се пренастроят линиите, за да произведат 1500 бройки? Струва колкото и когато го правят за да произведат 1 500 000 бройки. Ето първото, което изплю гугъл за икономи оф скейл https://www.thebalance.com/economies-of-scale-3305926
 23. Плачат ли наистина хората за това? В другите си мнения говориш, че сивик Х бил скъп, ако колко ще струва твоя стар сивик в под 2000бр. серия? 3-но, 4-но? И си сигурен, че ще си го купиш, добрия стар сивик за 100-120 000 лв? Дори и да се намери "балък", който да го купи нов от магазина, да поеме обезценяването ... ти пак няма да дадеш 30-40 000лв за ползван такъв на 5г.
 24. Колеги, парите са получени и маслата са поръчани
×