Jump to content

росенKN

Фен
 • Мнения

  327
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

18 Neutral

Относно росенKN

 • Ранг
  Потребител
 • Рожден ден 20.03.1980

Contact Methods

 • Skype
  rico_kn

Profile Information

 • Кара
  хонда акорд 5г F20Z2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  кюстендил

Последни посетители

2964 профилни разглеждания
 1. Оригинален само в бултрако или от саит в чужбина.
 2. Пиши в гугъл димитров пловдив фирма за тампони търси го по размер или по марка.От магазина няма да те изкара много освен ако не вземеш оригинален.
 3. Неможеш.....проблема не е в самите карета а в шлиците им към полуоската сдобива луфт и карето замята и тресе.Ако нямаш усет колко е максималния допустим луфт неможеш да прецениш.Наи сигурно е ако няма никакъв или колата от която ги взимаш да се движи и да ги пробваш.
 4. И каретата и полуоските са различни говорим за вътрешните.Може да тресе от тях усеща се наи вече при ускорение.На мен ми е тресло от външно без да издава грам шум в пълен ляв или десен завои.И пак за вътрешните карета еднакви са при 4та генерация и 2те са с мъжки шлици при 5та са ляво женски дясно мъжки така че можеш да провериш все пак в месеците на презастъпване на генерациите да не се окаже че си с еднакви но е малко вероятно.
 5. Перката на радиатора ми не работи

  Относно уточнението ми за ге нерацията.....извинете ме дори не съм забелязъл че е сивик раздела а не акорд.Иначе другите неща са си така.
 6. Перката на радиатора ми не работи

  Колега само да вметна че с този мотор колата ти е 6та генерация.Относно перките пусни климатика трябва да тръгнат и 2те това ще ти анулира или потвърди проблем със самите перки.Датчика можеш да го провериш като замостиш буксата му с 1кламер другото е релето и бушона.
 7. Отдолу е на щипки с дърпане трудно става.Ползваи широка отверка и много усет щипките са 2 отлябо и отдясно на волана по 1.
 8. Колега да помагам нещо ако трябва.....те са ти написали по горе баш какво е вероятно.
 9. Не пипаи жилата аки си движат лесно на ръка новите са скъпи и не струват.Имам няколко сменяни на разни клиенти които се скапват за 6месеца и пак се връщат на оригинални.Кажи на лично къде мога да ти погледна колата и евентуално да ти реша проблема за 30 40мин.Безплатно е всичко помагам на всяка хонда стига да намеря време.
 10. Завиждам ти на клещите.Щом си го разглобил едва ли ще имаш нужда от обяснения.Единствено провери лагера на ексцентъра да не е разбит и да е смазан добре.
 11. За да не си разглабяш апарата мога да ти наснимам разглобен такъв и тогава ще разбереш защо са всички акробатики.
 12. .Да защото когато буталото се придвижва към накладките под деиствието на крачната спирачка(педала) то дърпа със себе си винта и целия механизъм които предава усилието когато дръпнеш ръчната.Създава се луфт които после трябва да обираш с жилото а допуска за обиране не е много голям.Тази планка която е закачено жилото задеиства един малък ексцентрик които бута винт закачен за буталото реално луфта се получава между ексцентъра и винта.Ексцентъра работи наи ефективно когато планките са в начално положение колкото повече се завъртат толкова му намаля ефективноста.Целта е с обиране на луфта да го накараш да стиска накладките почти веднага щом планката почне да се завърта.За разлика от хидравличната крачна спирачка която си компенсира луфтовете сама ръчната е чиста механика и няма самонагаждане. П.п.Планките проверихте ли дали клипат заедно с оста?ако е така е разбит игления лагер в които лагерува което води до допълнителен безефективен ход на ръчната.На моита кола 5г никои не успя да докара ръчна докато не ми писна и не разглобих един апарат дето ми се подмята и не разбрах какво всъщност трябва да се направи.
 13. Буталата ги прибирате максимално......но после почвате да ги изкарвате(развивате) по малко дотогава докато да са малсимално стегнати накладките без да задържа диска.Ако не оберете този луфт тои остава в механизма на ръчната.В момента в които пъхате апарата около накладките гледаш планките да са в начално положение.Монтираш апарата и пробваш ръчната 2 3 пъти и ако е нужно донатягаш жилата.Не ги натягаи веднага след като сложите апаратите.
 14. Планките за ръчната тези на апарата които ги дърпат жилата връщате ли ги в начално положение ако неможете трябва да охлабите жилото.Буталата на апаратите гласите ли ги на минималната възможна хлабина към накладките-става чрез въртене на буталото наляво да излиза и надясно да прибира.Доколкото разбрах при свален апарат движиш планките на ръка демек трябва и буталото да мърдаш.
 15. Това му е последна стъпка.Първо трябва да ги охлаби.После да провери оста на апарата дали движи на ръка ако не да я смаже-начините са два.След като я раздвижи да и провери лагера разбит ли е-ако е разбит нов апарат.Ако е здрава регулира буталото на минимална хлабина,връща лоста в начално положение натиска спирачката няколко пъти и регулира жилото.Това е наи общо казано но за всеки момент се иска нужния усет.
×