Jump to content

ivorpetkov

Фен
  • Мнения

    329
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivorpetkov

  1. И ако има "ръждояди" из софийско - препоръчвайте.
  2. Здравейте, Решил съм да оправям някак ръждата на калниците. За предните най-лесно ми изглежда да ги сменя, като ми идва "свежа" идея да купя същия цвят от автоморга. И понеже гледам едно комби със същия цвят като моя, та въпросът е дали има разлика в предните калници на фейслифровите 5 врат хеч 97 и комби 99? Или да се купи нов Цък и боя е по-добре, но пък хем калник хем боя. А знае ли някой как се процедира със задните калници - купуване на нещо такова Цък и после рязане, заваряване, боядисване ли? П.П. На практика поддръжката по колата драстично започна да надвишва продажната цена, но пък ме кефи и съм решил да продължа да я поддържам, вместо да я харижа на цената на едни очила
  3. Една доста "задълбочена" дискусия 2756 мнения дотук
  4. NIBK дискове и пак такива накладки. "Барби" лилавия цвят не пречи.
  5. На мен пък ми се 'върти' една идея - да си върна тясната гарнитура да видя дали ще има повече тяга в ниските с малкото коне
  6. Изглежда при DI двигателите това ще да е решението.
  7. Благодаря за инфото, ще следим с интерес, т.к. 10-ката си е истинско бижу. Само че проиводителя (логично) ще увърта до последно, та се налага да следим инфото по знайни и незнайни източници и неизбежния fake.
  8. Като си сменяте стъклото да се пооправи ръждата отдолу и вече няма да се пука. При мен се усетиха стъкларите на 2-рото спукано и оттогава е OK Преди това им им споменах че нещо зачести ефекта и то се на едно и също място.
  9. Някакво инфо има ли актуално за наличие и най-вече за отсъствие на проблема, че се насочих в тази посока?
  10. Няма никакво скърцане, а и се върти по-леко. Сложих MOS2 грес, да видим дали ще изкара по-дълго. Доколкото можах почистих и остатъците от предишните (4 общо) гресирания - 2 пъти с обикновена и 2 пъти с графитна. Работата е пипкава, не е лесен достъпа, особено от страната на шофьора. Даже си мисля дали не може да се пропусне от тази страна. "Сагата" започна преди години след "ремонтния комплект", в оригиналното си състояние не се разскърцваше. След това - 2 пъти в Бултрако и 2 пъти в сервиз на друга марка при "наши хора". Ама ме е срам вече да ходя при тях, а в Бултрако не ми се чака и обяснява, та се пробвах в събота в М Комплект. Там обаче, подобно и на други места ме "отсвириха" и казаха, че за пръв път чуват рейка да се гресира и да ходя при рейкаджии. Накрая виках неволята и те така. Доста се заинтригувах и от следната модификация, при която са направили слайдера от месинг, ама засега ме е шубе още да го предприемам: http://k-system.pro/en/product/steering-rack-slider-ep3/
  11. Regreasing an EPS Honda Civic Steering Rack Полезно четиво, вчера собственоръчно го приложих. Хареса ми следното: "EPS steering. Electric Power Steering. I admit never having heard of it before I met the Civic." Та така: http://flounders-mindthots.blogspot.bg/2011/10/regreasing-eps-all-electric-gen-7-honda.html http://flounders-mindthots.blogspot.bg/2011/10/1-removing-resonator-box.html http://flounders-mindthots.blogspot.bg/2011/10/2-removing-airbox.html http://flounders-mindthots.blogspot.bg/2011/10/3-regreasing-slider-rail.html http://flounders-mindthots.blogspot.bg/2011/10/4-reassembly.html
  12. И аз като минах от 6-та (English) на 7-ма (Japanese) генерация й проверявах изпускателната система по същите причини и всичко си беше наред .
  13. "Един човек ми каза", че Jazz била (уж) Honda-та най-рядко влизаща в сервиз. И че имала "магически" голямо за размерите си пространство. А, че е грозна, грозна е, ама то напоследък ...
  14. Както обикновено сам си отговарям - все на някой може да му е от полза. Видно е, че напоследък само питащи сме останали тук, а отговарящите никакви ги няма . Та развитието по въпроса: след кратко проучване, в теми от форума и клипчета в мрежата се оказа според едната теория, че е желателно челюстите да се настроят максимално близо до барабана - почти да се допират. Така и задните спирачки щели да работят както трябва, в противен случай при по-голям ход "нам-къф си" регулатор сработвал и задните не държат. Според другата теория, авторегулиращия се винт се завива докрай и после се чака системата сама да се регулира, стига да е монтирана правилно и да функционира. Имайки предвид, че и "хабилитиран" майстор преди време ми настрои нещата по първия начин, та вчера купих нови накладки (за всеки случай) и ги монтирахме в едно сервизче според първата теория - с челюсти почти до барабана. Какъв е началният резултат? При суха и добра настилка спира яко, усеща се присвирване в задните гуми. Все пак не поднася при спиране в завой. На лигава настилка спирането пак си е слабичко, изглежда гадната система толкова се е "вманиачила" към стабилност, че почти елиминира спирането отзад, а и отпред. Неприятният ефект е, че педалът придоби малко по-дълъг ход, без да се отразява на спирането, та се чудя дали е от по-голямото разстояние при буталцата, от някакво напасване. Най-вече ме тревожи да не е влязъл въздух някак. Та така.
  15. Някой колега с барабанни спирачки отзад може ли да сподели впечатление за спирането с ABS на хлъзгав участък , че при мен положението е ОТЧАЙВАЩО. Имам подозрения, че задните колела не участват в играта. На техн. прегед уж е OK и на сух терен също, ама като се включи оня ми ти ABS - мноо щади мноо нещо, ама хич я няма. При удобен случай съм си правил експерименти и ползвам и ръчната и захапва повече май. Някой с подобни ядове и най-вече решение? Върти ми се в главата за swap към дискови, но не е проста работа май, сега ще почна с поредната смяна на накладки, дано попадна на читави. Досега съм бил с оригиналните и сега с Kashiama. И двете не са износени, може и да се препичат нещо.
  16. Да, периодично се появява. Решението е: свалят се външните скоби на маншоните на рейката и се маже с графитна грес в канала в който се плъзга слайдера. И от едната и от другата страна. Скърца слайдера докато се плъзга в този канал - слайдера е от някаква пластмаса, а каналът е алуминий и като изчезне греста се почва чудото, Греста да не е обикновена, че от топлото много бързо изчезва. Или графитна, някои ползват молибденова ли беше - трябва да не се разтича при по-висока температура. После се закрепват маншоните с качествени свински опашки и изкарва 1 до 2 години. За операцията винаги ползвам сервиз. Някои отказват под предлог, че говоря тъпотиии, та сервиза трябва или да е запознат със случая или да прави точно каквото му кажеш, ама второто е трудна работа.
  17. Свалих старите свещи да видя какви са, записах номера и като пуснах търсене - хоп тука съм се бил изявявал преди 4- 5 години, без да имам никакъв спомен за което Но пък ми беше от полза да знам къде да търся. Та пост No 8 се повтаря Оказва се, че малко съм просрочил предписанията за смяна (110K).
  18. Колеги, някой да знае за Civic 7g може ли и как се изключва автоматичното заключване 30 секунди след изключване на алармата ако не се отваря нищо? Проблемът при мен, е че багажника нещо не го отчита и си заключихме ключовете вътре на доста отдалечено място. Добре, че се намериха добри хора да помогнат, но беше доста кофти ситуация.
  19. Къде е "маркирай вс. теми за прочетени" ?
  20. И при мен се получи днес, след като запалих с много слаб акумулатор. На следващото палене с позареден акумлатор се оправи и реших, че се е нещо се е шашанало от ниското напрежение при паленето. Ако някой знае нащо и за мен ще е полезно.
  21. Забрави за всичко което писах по-горе.
  22. Само ме притеснява как ще спира един 300 к.с. Civic
  23. Е, най-после някаква смислена информация, че тази тема се явява нещо "табу", поне от тези които са малко или много наясно. Това с месинговата част звучи интересно, но е преработка в областта на управлението, което си е притеснително.Бих могъл само да добавя следнатото инфо. Бях в Серес и случайно се заговорихме с местен колега, бивш собственик на Civic 7 Sedan като моя, закупен чисто нов от местен дилър на Honda. Та човека каза, че 4 пъти са му сменяли рейката с нова докато е бил в гаранция Накрая намерил инженер в Солун, който предложил решение на проблема. Става дума не за износена рейка, а за фабрично нова такава. Срещу 1000EUR същия направил някаква промяна плюс стабилно гресиране и проблемът приключил.Колега ctnstn, какава грес сложихте?При мен след поредното разскърцване, сложихме графитна грес, че май обикновената лека полека се топи и изчезва нанякъде. Освен че изчезна скърцането и потропването намаля май.Графитната грес четох някъде, че се била спичала, но все пак сложих такава, защото видях остатъци от такава по оригиналните ми части (пазя си ги ), които не се разскърцваха през няколко месеца. Разскърцването взе да ми се случва след ремонта в официалния сервиз и след дълго мислене реших, че не нацелват правилната грес.
×
×
  • Създай нов...