Jump to content

Daniel™

Фен
  • Мнения

    161
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Daniel™

  1. Реотан от бързовар. Тествано работи безотказно. Просто си замерваш колкото ома ти трябва за всяка степен и режеш иу запояваш
  2. На предишниями сивик набих втори семеринг и спря да тече форевър.Само разкачих пръта на волана от карето.
  3. Дюзите имат едни малки филтърчета. Горе над О пръстена се намират. Погледни ги. Аз моите ги смених, оказа се че едва минава въздух през тях като надуя с уста. А новите не бяха така, минава си нормално въздуха като надуя. https://www.google.com/search?q=филтърчета+за+дюзи&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXjqHuw8rjAhXn0qYKHaAQBKsQ_AUIESgB&biw=1280&bih=689#imgrc=XIMh7pLvaKeGJM:
  4. Или се къса или се отвива. Ако се скъса пак трябва да сваляш мотор , ако не с е скъса но преебе резбата пак сваляш мотор. Рискувай. Задължително развивай с шестостен и гедоре, не със звездогаечен ключ. Шанса ключа да ти заобли главата е голям.
  5. Ъп. Цената е 5300.
  6. Вероятно омекнали тампони, смачкани. Има и едни носачи, горе над спирачния диск, които отговарят за вертикалния наклон. Аз от едната страна го смених, защото явно бях нацелил някаква голяма дупка и нещо се бяха смачкали тампоните. И доста се беше окрачила отдясно. Като го смених, се оправи наклона, като мерих на стенд после. А и ако не са ме излъгали, в сервиза си има винаги един лек наклон и седи леко разкрачена, но било в определени граници. Ако излезе от тези граници, трябва ремонт на нещо.
  7. Абсолютно съгласен с теб, натиска трябва да е към носача и да натиска шарнира, а не да работи на опън и да има опасност да го извади през отвора. На стаблизиращата щанга не съм, мислех да продължа с тях, но централните. Тези към носача тампони ги смених. Мисля да проверя пак, като ги разглобя от шенкела и да видя дали са стегнати, все още. Притеснява ме, че частите тук са далеч от качествени и сменя ли ги оригиналните... А те все още са оригинални. Колега, дали знаеш цената на долен шарнир, в Хонда представителството, каква цена е?
  8. Колеги, здравейте, не съм сменял все още шарнирите, но смених неща по предно окачване. Биалетки, амортисъори, накрайници външни и вътрешни. Намяля драстично тропането, но остана едно "клъоп" през големи дупки. Притеснява ме да не са шарнирите. Миналата година ги разкачах, да видя на ръка как се движи стеблото на шарнирира и бяха доста стегнати. Да рискувам ли без да ги сменям, как мислите?
  9. Малко тунинг и на предните биалетки .Снимките са отпреди зимата. Засега нямат мърдане.
  10. Да, полезно инфо, благодаря. Иначе, относно снимките. В други теми имаше таблици с вероятните грешки, кой номер какво значи. И сега не се сещам, къде биха могли да се намерят отново?
  11. Колеги, ....нещо линковете не работят! Ще съдействат ли колегите, публикували линковете в темата?
  12. Daniel™

    Honda HR-V

    Здравейте, продавам си ХР-В-то. Намира се в София. Обслужено е с ангренаж и ролка и водна помпа на 202000. Сменени сегменти, припасвани клапани, гумички на клапани и шлайф на главата. Резултата- не пипа и грам масло. Тази процедура на 204 000. Веднага след това сложен и газов инжекцион Фобос. Предницата е ревизирана, сменен е един външен накрайник( другите ми казаха че били добре в сервиза) Реглаж на предница. Модифицирани биалетки( имам тема за тях какво съм правил). Инсталиран е и подгрев на антифриза двустепенен със подгряващи свещи от дизел. с цел бързо минаване на газ зимата. Колата е с добри зимни гуми ДОТ 2013 година. Лети джанти, климатик, ,ел стъкла ел огледала и прибиращи се. Централно заключване. 4х4 ситемата си работи без забележки. Все пак бъдещият собственик трябва да смени поне маслото в задният диференциал, но е желателно и трансмисионното масло. Като рзход лятото се върти около 10 лв на 100 км градско. Зимата върви към 12 лв/100. Извън града е около 8 лв на 100. Колата си я харесвам много висока е удобна е но съм се насочил към друг брат японец. Субару импреза. Това е и причината за продажбата. Имам си Сивик, и искам да мина на Субару Импреза, да покарам малко боксерна технология Хондичката си се кара всеки ден, няма грам ръжда, внос от Италия е. Слагал съм и допълнително задни подкалници пластмасови за да не задържа кал на ръба на веждите. Доста си я обгрижвам колата, мисля че който я вземе няма да съжалява. За съжаление все пак има забележки по интериора, най вече шофиорската седалка. Има протъркано. Газовата е на мястото на резервната гума. А резервната гума е патерица. В момента е на 210 000 и се кара всеки ден колата, А да, да не забравя и акумулатора е нов. на няма и 3 месеца, Бош. Цената на която съм я обявил в карс и мобиле е 5600. За членове на форума разбира се винаги можем да се спазарим в рамките на разумното. Телефон за контакт: 0878509683
  13. Върти се волана на пресекулки, ту става мек, ту твърд нали? Ако е така ремъка ту приплъзва, ту зацепва. Правилно си се насочил към хлабав ремък, може би?
  14. Колеги, реших да търся цял сивик англичанка ; понеже видях някои на добри цени с външни забележки. Но виждам, че са предимно Д16У3 и ме притеснява този стартер на 1 болт. Проблем ли е и не може ли да се измисли някак да е на поне още един болт? А мисля да взимам и други части за сивикът ми, така че сигурно ще е цяла кола за донор. Този мотор У3 има ли някакви особености ; корав ли е ; има ли дефекти, за които трябва да знам? Гледам, че кабелите на свещите са отзад. Какво се случва с филтърната кутия при това положение? Фенабг, имаш ли снимка финална след трансплантация на Д16У3?
  15. Аз съм със сините букси на ХРВ това не е ли обд1? А за Д16W5 няма никакви преработки? Не виждам буксата за втека при мен, дали инсталацията е същата като втек-овата? А за този мотор Д16Z2 да се занимавам ли с него изобщо? А и нещо навсякъде моторите гледам са продадени където звънях. Нещо трудна работа с намирането на двигател Преработката на инсталаЦия в коя част от нея е нужна? По в-тека ли? Преди малко гледах... мотора може ли да излезе настрани без да разкачам кутия от тампоните и полуоски?
  16. А какво е решението с болта на стартера? На хрв е отпред а на сивик отзад. Не разбрах колекторите не стават защото има разлика във фланците ли? Иска ми се да направя един списък какво ми трябва за да реализирам смяната. Открих мотор от сивик 4 Д16Z2 момчето каза че е на 400 000 ремонтиран е един път не яде масло и не надува. За 450 дали си заслужава?
  17. Добре, колектори различни, това не знам не съм проверил, доверявам се. Но лапата за висящия лагер мисля че в д16У2 има отвори за закрепването. Залягах си под сивик англичанката и се оказа че има отворите с резбата под масления филтър. Интересува ме защо като е 4х4 не мога да сложа Д серия от Сивик?
  18. Е... при втековия какво още ми е нужно освен компютър за витека? Фланеца на колекторите еднакъв ли е? Кои модификации на Д серията са по сполучливи от тази на д16w1?
  19. Здравейте колеги, породи ми се въпрос относно подмяна на мотора на харви 1.6 105 коня Д16W1. ИНтересува ме кои мотори стават без никакво преправяне и без да има нужда да променям периферия( компютър дюзи колектори и т.н)? Четох за Д16Z6. Този мотор намира ли се лесно и ВТЕК ли е? И какви парички е? Благодаря
  20. чувам че вие водната помпа, дали от пренатегнат ремък дали от самата помпа, но не е зле да се преслуша този мотор, поне отдолу при картера.
  21. На мен с пълна ревизия на глава сегменти гарнитура и други дреболиики ремонта ми излезе към 300 лв и труд от мен, ръб на ризите нямах. Сега не пипа и грам масълце.
  22. колега на предишния сивик 1.4 без втек бяха по износени и карах колата 24 000 км и я продадох в перфектно здраве намаше никакъв проблем, въпросът ми по скоро е как да диагностицирам основните лагери без да отварям картера и ако се наложи смяна как да ги сменя без да се сваля вала. Т.е горните черупки откъм блока?
×
×
  • Създай нов...