Jump to content

dakatash

Фен
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About dakatash

Profile Information

 • Кара
  Accord 2008 2.2 sedan
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Шумен

Recent Profile Visitors

1895 profile views
 1. Пече се и то здраво. Доста интересни новини последно време. По неофициална информация Алонсо е подписал за 2 години с Рено.
 2. https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/oem/80450s7s003 Тук има по 40-50 лева. Нямам идея, този който е сложил, колко е читав, нито от къде е поръчван, но му се доверих напълно и каквото стане.
 3. Момчето от сервиза каза, че били над 100 лева, но имал отстъпка и щял да дойде на 70лв.
 4. Пиша за развръзката на проблема. Препоръчаха ми читав сервиз, в който бяха любезни да ми обяснят стъпка по стъпка всичко и вече климатика работи. Оказа се това реле за налягане, което не работеше.
 5. Да, колега. Напълно избирателно глобиха мен. Другите 10, които направиха обратен завой им се размина. Ако не ме бяха спрели, щеше да се размине и на мен и щях да си тръгна безнаказано.
 6. Аз пък разбирам колегата и съм бил в подобно положение. https://www.google.com/maps/@43.2768398,26.9514557,3a,75y,78.77h,86.01t/data=!3m6!1e1!3m4!1sL_ag-OJW5XEnU4zUkO6aOg!2e0!7i16384!8i8192 Ще използвам темата, за да споделя моят случай, като приложа линк от Street view. Патрулката беше спряна от другата страна на пътя. Видях я и най-съзнателно направих обратен завой. Последва палка и неочаквано за мен ми обясниха, че ще ми напишат фиш, за неправилен обратен завой. Показах им знака който гласи "място за правене на обратен завой". Да! Но съм направил обратен завой, върху пешеходна пътека. Не ми се спореше (за разлика от другата спряна кола, чиито водач ги нареждаше до 9 коляно) и се съгласих да ми пишат фиша. И аз като колегата отидох веднага и си го платих. Да и мен ме подразни, че още 10 коли направиха същата маневра, докато младото полицайче си упражняваше правописа. Да на 110% съм за да има регулации и ред на пътя (последно време е отврат да се кара). И да знам, че имат таргети на глоби и тнт. Моя ли е обаче вината, че някой капацитет не е "издърпал" пешеходната пътека 5 метра по-напред примерно. Моя ли е вината, че от години всеки ден там стотици коли правят "забранен" обратен завой и само когато на някой не му стига бройката фишове решава да въвежда ред? Пак казвам, ЗА полицията съм и ЗА спазване на правилата, но нека не си затваряме очите за някои. Глупаво е да си казваш "щом другите го правят мога и аз" и после да се ядосваш, че само теб са глобили. Докато не си върнем респекта към полицията и докато полицията не почне да глобява поради нарушения, а не поради таргети, ще сме си така. Самосъзнанието на наглостта на гражданина могат много бързо да се пренастроят, но за целта трябва да липсва чувството за безнаказаност.
 7. Четох изказвания, че не мислел да се отказва все още. Определено не го харесвам. Видяхме, че е бърз, когато разполага с най-добрата кола и стартира първи. В пряк двубой и под натиск се пречупва, но ще ми е интересно, ако отиде в Мерц. Той е от това поколение шампиони, които вечно мрънкат и се оплакват (включвам в това число и ХАМ). Силно се надявам състезанията в Австрия да се състоят и да се почва. При всички положения ще има интересни моменти и пренавити пилоти.
 8. Интересно какво ще се случи с VET. При положение, че няма място за него в МАК, остава да чакаме решението на HAM. Иначе се очертава една година почивка за VET.
 9. Прав си за сервиза. По-скоро са едни пълначи, защото ми обясниха, че проблема не е в тяхната юрисдикция и ме пратиха в сервиз, който се слави с добра репутация. Там липсата на внимание и арогантното държане на персонала ме отказа да чакам. Точно поради тази причина реших да попитам тук, дали има смисъл да правя това, което съм описал по-горе. Нямам време да ме размотават от сервиз на сервиз и да ми вдигат рамене, при положение, че си отиваш с парите, без пазарлъци и очакваш най-малкото някакво по-нормално отношение. Затова реших да ви искам мнението дали ще тръгне компресора, ако е празна системата.
 10. В такъв случай, да сменям и клапана и датчика и тогава да я закарам, да надуят системата и да видим дали ще тръгне? При така изброените елементи, които са проверени, може ли да е нещо друго?
 11. Колеги, ще използвам темата, за моя проблем. При закупуване на колата от Германия, са обяснили, че климатроника не работи, заради някакъв датчик/клапан (така е разбрал човека, който я купува). Тук са проверени релето, което работи. Компресора включва на директен плюс. От сервиза, където само пълнят климатици обясниха, че има 2 връзки, които изпускат и, че трябва да си отстраня проблема с включването на компресора и тогава да им я закарам, за да я напълнят. Проблем може би е въпросния пресостат. Един приятел има тази част, която можем да сменим. https://www.megaparts.bg/product/581628297?brand=17&model=518 Въпроса ми е, ако се окаже, че този клапан е дефектирал, при празна система ще тръгне ли компресора? Или да търся такъв датчик за проба. https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/oem/80450s7s003
 12. Логичното се случи. https://formula1.sportal.bg/news.php?id=25451
 13. За този уикенд остана Рали Мексико да се гледа. Докато не се овладее ситуацията ще е така. Когато Макларън заявиха, че няма да участват, беше ясно, че това ще доведе до такова развитие и май така е най-добре.
×
×
 • Create New...