chavdarbs 127 #121 Отговорено 11 Февруари, 2018 (Редактирано) ЕТ-то не влияе по никакъв начин на ВСА.Гумите ако са с еднакъв размер и четирите също няма да има проблем.Само, разбира се, да са в допустимия диаметър. Редактирано 11 Февруари, 2018 от chavdarbs 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #122 Отговорено 11 Февруари, 2018 (Редактирано) За ет-то съм съгласен ,но колегата се поправи за гумите защото 245/45/17 са доста различни от заводския размер и не са препоръчителни.Иначе има 2-3 модела оригинални джанти,които стоят много добре на акорда.Фаворити са ми type s 17-ските от преди фейс и екзекютив фейс 17-ски.Това са малка част от джантите, които според мен седят добре на акорд 7-ма ,като говорим за сток окачване Редактирано 11 Февруари, 2018 от Shorty 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #123 Отговорено 11 Февруари, 2018 (Редактирано) Колега Nikito,колегата в горният пост ти е дал насоки с снимков материал,с който опровергава напълно мнението ти относно пренебегването на ОЕМ джантите.Имал съм лично на моят акорд джантите от втората снимка и мога смело да кажа,че няма по брутална и по красива джанта относно визия.Трудно и с голям мерак ги намерих,но бързо ги продадох.Причините са ясни за повечето от вас.Става въпрос за твърдата возия,скъпите гуми в съчетание с лоши пътища. Това мога да кажа,успех! Редактирано 11 Февруари, 2018 от JHM 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #124 Отговорено 12 Февруари, 2018 Значи 99.9% това ще е джантата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #125 Отговорено 12 Февруари, 2018 Хубав модел,добре изглежда! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #126 Отговорено 12 Февруари, 2018 За съжаление, днес са го продали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #127 Отговорено 12 Февруари, 2018 преди 6 минути, Nikito82 написа: За съжаление, днес са го продали Тва е защото се хвалиш Сега остава да си признае кой те е изпреварил... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #128 Отговорено 12 Февруари, 2018 Преди 1 час, Nikito82 написа: За съжаление, днес са го продали Колега не се отказвай,щом си готов да дадеш над 1000лв.,ще намериш чудесни модели! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #129 Отговорено 12 Февруари, 2018 (Редактирано) Ам намерих я, същата за 1100, тя ще е решил съм. Лошото при мене е че наумяли си нещо, докато не стане няма назад има забавяне, но не и забравяне. Редактирано 12 Февруари, 2018 от Nikito82 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #130 Отговорено 12 Февруари, 2018 (Редактирано) Сега ми предлагат 18" тази, не знам какво да правя. Да показва вярно км трябва гумите да са 18/40/215.кажете колеги какво да правя? Редактирано 12 Февруари, 2018 от Nikito82 8х18 ет35 са Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #131 Отговорено 12 Февруари, 2018 Спри се... забави и почини :-) Премисли и след това продължи. Те джантите няма да избягат, само се въртят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #132 Отговорено 12 Февруари, 2018 Аз имам един въпрос, когато колата е с предно, не трябва ли стъпката на предните гуми да е по широка, а кохато се слагат 7.5 отпред и 8J отзад, не е ли проблем? Това по принцип го правят за коли със задно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #133 Отговорено 12 Февруари, 2018 Казага цената 1150 с вентили и втулки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #134 Отговорено 12 Февруари, 2018 Моля за помощ, ако взема тия 18ки ще са с гуми 18/40/225, разлика в километража - 1км при 100км, което не е толкова стряскащо. Някой ако кара с такива да каже как е возията. Моля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #135 Отговорено 13 Февруари, 2018 То със 17"е твърда а със 18"ще е страшно,(лично мнение)и аз съм мераклия но това ме спира.Изпратено от моят SM-G390F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #136 Отговорено 14 Февруари, 2018 На 12.02.2018 г. at 21:38, Nikito82 написа: Аз имам един въпрос, когато колата е с предно, не трябва ли стъпката на предните гуми да е по широка, а кохато се слагат 7.5 отпред и 8J отзад, не е ли проблем? Това по принцип го правят за коли със задно. ... точно така, но нали се разбрахме, визията преди функцията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #137 Отговорено 14 Февруари, 2018 На 12/2/2018 at 19:59, Nikito82 написа: Сега ми предлагат 18" тази, не знам какво да правя. Да показва вярно км трябва гумите да са 18/40/215.кажете колеги какво да правя? Как марка са тези джанти? Имат ли си сайт? Това за километража не е проблем. И без това при 100км/ч, той показва с около 5-6км/ч повече от реалната скорост. На 12/2/2018 at 20:38, Nikito82 написа: Аз имам един въпрос, когато колата е с предно, не трябва ли стъпката на предните гуми да е по широка, а кохато се слагат 7.5 отпред и 8J отзад, не е ли проблем? Това по принцип го правят за коли със задно. Тук въпроса не е един.. 1. Отговора е НЕ 2. Отговора е също НЕ "Стъпката" не се променя от ширината на джантата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #138 Отговорено 14 Февруари, 2018 (Редактирано) Преди 2 часа, ВесКо написа: Тук въпроса не е един.. 1. Отговора е НЕ 2. Отговора е също НЕ "Стъпката" не се променя от ширината на джантата! Прав си, че "стъпката" се определя от гумата, не от джантата и че очевидно няма никакъв проблем с това, че са различно широки(както и @atoma доказва с неговите), но @Nikito82 имаше друго предвид. Идеята на комплекта джанти с различна ширина е точно да се сложат на тях различно широки гуми, като по-широките отиват на задвижващите колела. Аз поне не зная за автомобил с предно предаване, който да излиза от завода с по-широки предни гуми(респективно джанти), докато всички заем за много такива със задно предаване, които са с по-широки задни гуми и джанти. Та отговорът на въпроса му е ДА, точно за колите със задно има смисъл, при нас е напълно безмислено от функционална гледна точка. Дори може заради "гъзария" и "визия" да си докараш проблеми с 255/40 гумите, които си сложиш отзад, като същите са по-склонни към аквапланинг, сравнено с по-тесните. Редактирано 14 Февруари, 2018 от Чавдар K 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #139 Отговорено 14 Февруари, 2018 За мое съжаление джанта Advanti sl65 я няма налична никъде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #140 Отговорено 14 Февруари, 2018 Преди 2 часа, Nikito82 написа: За мое съжаление джанта Advanti sl65 я няма налична никъде https://www.cars.bg/offer/f310772 тези много напомнят на тях... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #141 Отговорено 14 Февруари, 2018 Не ми харесват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #142 Отговорено 14 Февруари, 2018 Преди 1 час, Nikito82 написа: Не ми харесват Провери ли тук http://www.avtogumi.com Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #143 Отговорено 14 Февруари, 2018 Нямат ги никъде. Намерих тия 18ки 8J,какво мислите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #144 Отговорено 14 Февруари, 2018 Ще чакаме да я снимаш с тях колега и веднага ще получиш отзиви.Важно е на теб да ти харесват! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #145 Отговорено 14 Февруари, 2018 На мене ми харесва, въпроса е как е возията с тях. Широчината и на 4те е 8 Джей. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #146 Отговорено 14 Февруари, 2018 На всяка тема е редно да има и по някой хейтър или просто човек с друго мнение. Предния ми пост явно не си го разбрал. В момента се опитваш да убедиш себе си, че това е избора. Според мен просто ще направиш скъп компромис понеже тези които си харесал вече ги няма. Отделяш прекалено много енергия и средства за "козметика". Няма да ходиш предполагам на състезания с тези джанти, че да са толкоз важни. Ако ти друсат утре... какво ще ги правиш за тези 1150лв? Като вземеш и гуми... котенце с панделка.... Вярно, че кеф цена няма, но понякога файда няма ако зарара е голям. Извинете ме за лиричното отклонение. Все пак е 14ти 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #147 Отговорено 14 Февруари, 2018 Изключително е прав колегата "h5rov" Изпратено от моят SM-G390F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #148 Отговорено 22 Февруари, 2018 ... нещо важно, за което се сетих,като видях обявата по-долу. Имай предвид, ако ще поръчваш нови джанти, че на картинка са едно, на живо нещо друго. И по важно, често слагат снимки на по-големи джанти, които въпреки, че са точно същия модел изглеждат много различно от тези с по-малък диаметър. https://www.olx.bg/ad/5x114-3-16-chisto-novi-top-tsena-ID7kcVX.html#0e98cc226e Джантите от обявата, няма да можеш да ги познаеш ако ги видиш в 15"/16" вариант на живо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #149 Отговорено 22 Февруари, 2018 Едно въпросче Колко тежи оригиналната 17-ка на 7ма Type S ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #150 Отговорено 23 Февруари, 2018 Мисля 10.3кг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #151 Отговорено 23 Февруари, 2018 Преди 11 часа, Чавдар K написа: ... нещо важно, за което се сетих,като видях обявата по-долу. Имай предвид, ако ще поръчваш нови джанти, че на картинка са едно, на живо нещо друго. И по важно, често слагат снимки на по-големи джанти, които въпреки, че са точно същия модел изглеждат много различно от тези с по-малък диаметър. https://www.olx.bg/ad/5x114-3-16-chisto-novi-top-tsena-ID7kcVX.html#0e98cc226e Джантите от обявата, няма да можеш да ги познаеш ако ги видиш в 15"/16" вариант на живо. Аз чакам сега доставка на дцантите и мисля са ходя на място да ги видя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #152 Отговорено 23 Февруари, 2018 Чавдар е прав, на картинка е едно на живо друго. Рядкост е, но на сайта на производителя ако уцелиш да има 3D клипчета на всяка разновидност на всеки модел който предлагат, там вече се вижда разликата. Също имай предвид, че евентуално след като я сложиш на колата ще разбереш дали ти харесва или не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6009 #153 Отговорено 23 Февруари, 2018 Аз едно време ползвах този http://www.avtogumi.com/sim/sim.html симулатор за джанти, колкото да си "начеша крастата", макар да бях наясно че по-добро от оригиналното е съмнителна работа, особено в поносимия ценови диапазон. Принципно ми помогна да си изградя концепция какъв тип дизайн и брой на спиците стои добре на комбито (според моя си вкус) и до къде има смисъл да качвам цолажа. Иначе не съм купувал от тук, а гледах нещо "втора ръка" и отговарящо на визията проиграна тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #154 Отговорено 23 Февруари, 2018 В гугъл има достатъчно снимки на всякакви джанти монтирани на всякакви коли, стига да ти се търси и стига бранда да не е някой безизвестен. Да, смъкнато окачване, раздути калници и т.н., но снимката е реална. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #155 Отговорено 28 Февруари, 2018 Здравейте колеги, за сега се насочих към друг модел джанта. 17 7.5 ет 38. Има и ет 45. Мислих да комбинирам 38 отзад 45 отпред, но продавача каза, че не било препоръчително с различни ет, не разбрах защо. Моля за компететно мнение за това. Бих бил благодарен и за това какво мислите за самата джанта, дали ще подхожда на светло сив металик. Има я в 2 цвята по принцип, сив метсл и полиран графит. Мене ми се ще всякаш графита, но май се оказва, че имат само от другата. Та какво мислите? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6009 #156 Отговорено 28 Февруари, 2018 По-целесъобразно е да вземеш 4 с еднакво ЕТ. Ако спукаш предна гума и трябва да са 2 еднакви гуми /джанти отпред (каквото е предписанието заради VSA) какво ще правиш? Също мисля че ЕТ 45 е достатъчно (оригиналните са 17 х 7 с ЕТ 55). и без това са малко по-широки, а колкото по -близо до заводските стойности, толкова по-добре. Като дизайн ми харесват, а вече като цвят -ти си реши (ако имаш избор), но двуцветната стои по-луксозно и някак си напомня на Ауди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #157 Отговорено 28 Февруари, 2018 (Редактирано) Аз бих комбинирал 38 с 45. Продавача да си гледа работата, явно не му се развалят комплекти. Това е възможно най-добрата комбинация, според мен. Имаме много примери на заводски джанти с различна ширина (както и различно ЕТ) на предни и задни джанти, което е много по-съществена разлика от различния офсет. Редактирано 28 Февруари, 2018 от Чавдар K Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #158 Отговорено 28 Февруари, 2018 Аз стана бая време карам с различно ЕТ и нищо не ми е светнало по колата, отделно съм пукал два пъти гума, предна, заради патерицата която имам съм слагал задната отпред и нищо нито е светило нито е мигало нищо че са с различно ЕТ.... Мисля че ВСА би имало зор ако размера на гумите е различен, когато цолажа е един и същ и размера също мисля че не е зор, ама знам ли @Nikito82 земи препрочети темата и виж колко съвети има, почваме да тъпчем на едно място с едни и същи въпроси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #159 Отговорено 28 Февруари, 2018 ЕТ-то е единствено от значение, когато почва да грознее. При положение, че нямаш различен размер гуми отпред и отзад, няма никакво значение офсета, гумата все ще "стъпва" на една и съща площ. Само гледай да не стърчат бордовете на джантата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #160 Отговорено 28 Февруари, 2018 Значи джантата тежи 10.15кг 7.5 е широка. Гумите за нашите коли трвбва да са 17/225/45, нали така? Гумите ще са еднакви на 4те колела, както и ширината, само офсета мисля да е различен. 735кг дават да държи джантата. Марката е ALUTEC. Гаранция 1г. Доставка 7 дни от Германия. Поръчам ли я няма назад. Трябва да я купя. Темата съм я чел. Може ли да ми кажете ет38 отзад много ли ше дойде. Дали ще опира някъде? Спрямо сегашните 16ки, по мои сметки ще излезе 2.54см+1.7см от офсета, общо 4.24см. А от пред 2.54см+1см, общо 3.54см Прав ли съм? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове