Pwn By Vayne 4 #161 Posted March 10, 2016 peugeot 307 2.0 hdi Share this post Link to post Share on other sites
KattySky 63 #162 Posted March 23, 2016 На курсовете бях с ЛАДА 5-ица /голяма школа тази Лада !!!/ . Обаче истински се научих на MITSUBISHI COLT. Много му се кефех ))) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Crazy job 434 #163 Posted March 25, 2016 На курсовете бях с ЛАДА 5-ица /голяма школа тази Лада !!!/ . Обаче истински се научих на MITSUBISHI COLT. Много му се кефех ))) Ха ха, точно същата конфигурация е и при мен.1:1 1 Share this post Link to post Share on other sites
STIfancho 0 #164 Posted August 16 opel corsa 2008 (1.3 CDTI 90.кс дизел) счупи ск.кутия инструктора взе на golf 5 (1.6 бензин 102hp) след това toyota yaris и за финал toyota corolla e140 седан (дизел D-4D) Share this post Link to post Share on other sites
DAN_DAN 746 #165 Posted August 27 Жигула, ВАЗ 2101. А като взех книжката продължих с Москвич 2140 Д. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #166 Posted August 27 Бордови ЗиЛ 131 Share this post Link to post Share on other sites
Двигателист 49 #167 Posted August 27 преди 25 минути, ceco_accord написа: Бордови ЗиЛ 131 Под пагон ли си бил? Защото 6х6 бяха приоритетно при шапкарите. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #168 Posted August 27 (edited) Бях, ама толко отдавна беше, че модела обърках. Със 130 се закнижих, ама и 131 съм карал, както и 157, както и Прагата и ... ооо, аре да не занимаваме младите с уикипедия. Edited August 27 by ceco_accord 2 Share this post Link to post Share on other sites
darius 997 #169 Posted August 28 Преди 13 часа, ceco_accord написа: Със 130 се закнижих, ама и 131 съм карал, както и 157, както и Прагата и ... ооо, аре да не занимаваме младите с уикипедия. И аз така + Газ 51, 53, 69, мАтори, трактори и автобуси! Голямо приключение беше книжката! Отвори една тема за стари камиони и военна техника, да си бъбрим! 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #170 Posted August 28 (edited) Ша а голЕм офтопик с малцина участници. Иначе Виентнамката и Кубинките са голема работа. Edited August 28 by ceco_accord Share this post Link to post Share on other sites
Двигателист 49 #171 Posted August 28 Преди 6 часа, darius написа: И аз така + Газ 51, 53, 69 69 ми е много любим ретро "джип". 51 си има своя чар. 53 е слаба работа в сравнение със западните аналози. Но за да не съм съвсем офтопик - научих се да карам на Трабант 601, а доста след това карах курс на ВАЗ-2105. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 2006 #173 Posted August 31 На 28.08.2026 г. at 14:11, darius написа: И аз така + Газ 51... Бе, ти си стар като вселената😊.... Кой набор си, че си виждал молотовка на живо, мани ама и си карал😉..? 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #174 Posted September 1 Off Topic Аа, по селата има още тук-таме живи от тез железяки. Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1227 #175 Posted September 3 Лада 1500S, още ме е яд за нея Share this post Link to post Share on other sites
svemar 100 #176 Posted September 3 Хе, върнахте ми спомени . Тъй като съм дърто копеле и съм от поколението което е ходило и в казарма, ноооо още от 12 годишен бях почнал да карам, като първо ме учи баща ми из полето. Лятото ни запращаха по селата и там сме правили какво ли не. За нас игра, но батковците ни научиха да караме трактори ЮМЗ, Булгар, шасита, Т-150, виж на К-700 не съм се качвал. Хлапетата карахме балировачките , а батковците и чичковците отиваха да пият бира. На края на деня работата свършена и всички доволни . Като дойде врем за казарма имах доста опит, но нямах книжка, защото точно бях навършил 18. Та влизам морски "шурмански електрик" и след 6 месеца по някакви международни договори съкратиха част от плав състава и хоп тилови части в едни огромни складове. Там след формален тест на способности и съответно "убиване на конкуренцията" ме бутнаха да отговарям за 2 електрокара, 2 мотокара и 2 платформи ( електрички съм карал още преди да сте се родили някой от вас ) Но поделението имаше и огромен транспортен отдел. Аз любопитен и нахъсан станах любимец на волнонаемните шофьори и ми даваха да карам наличните зилове и газки. Това което ме впечатли най много тогава почти чисто новата Татра 815 влекач. Само от мивката до гаража съм я карал, обаче сърцето ми ще хвръкне . Това са 12 цилиндъра буботещи от дясната ти страна и един куп скорости, бързи бавни, даже няколо задни. Та след 2 години излизам и първо на курсове за книжка. Точно от 3 месечни ги бяха намалили на 1,5 месеца. Бях на Москвич. Инструктора след първата обиколка на полигона (тогава и на полигон се упражнявахме) ми прехвърли да обучавам останалите курсисти, е малко ми се подиграваше заради изградения навик с двоен съединител и междинна газ, иначе той на лафче и кафенце и само градското и извънградското. Та така се стигна до Акорда ! 2 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #177 Posted September 4 (edited) Ся, що така прАйш? Всъщност преди да карам курса и взема книжка 87-ма, ма научиха да карам и обслужвам Т-55. Дизелак - 570 коня V-12 атмосферка. Само той тежи 970 кила и има огромен въртящ момент 2226 Nm, кат за железо 36 тона - бива. 6 предавки / бързи и бавни / 2 лоста + скоростен, който е с кулиса като на старите Ферарита. Тва нещо се кара с такъв кеф в дрифт (ако не си боязлив), ноо требе да се внимава, щот е демолюшън. Ако сгазиш кола, преклаща само минавайки през двигателя и дори сляп застраховател я пише тоталка. От тогава не обичам миризмата на нафта (скрити психически травми от детството) и немОа да си купа кат нормален човек дизелова кола. Edited September 4 by ceco_accord 1 Share this post Link to post Share on other sites
kvd74 690 #178 Posted Tuesday at 12:31 PM Аз на ВАЗ 2101, книжка, обаче, взех от третия път- първо ме хванаха да преписвам /защото си ходих на море и нямаше време за учене/, после ме скъсаха на полигон. Иначе в казармата имах БТР-60 ПБ, само 11 тона, но пък плава по вода. След това работих и машинист на ел.багер, той беше 198 тона. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #179 Posted Tuesday at 01:59 PM Off Topic И ти си от "наще", дет първо ги тестват на военна техника (колко са луди) и после ги пускат по шосетата. Тва е добра рецепта за онея с беенветата. Share this post Link to post Share on other sites
jt26 81 #180 Posted Wednesday at 08:00 AM Ако не се е училка да шофира на лада - малка е за тебе! Народна мъдрост Share this post Link to post Share on other sites
darius 997 #181 Posted Thursday at 12:55 PM На 1.09.2026 г. at 1:58, Emicha написа: Бе, ти си стар като вселената😊.... Кой набор си, че си виждал молотовка на живо, мани ама и си карал😉..? Имах много връзки в казармата и ме размятаха постоянно из учения и мобилизации. А и си ми беше страст шофьорлъка и се мотах постоянно около ГСМ-а, работилниците, парка и те така ме ловеха за всякаква работа. Най-голямата ми издънка е командирския джип. Идва шофьора и вика, зелен го боядисай, ама сложи малко по-тъмно. И аз нали съм "умен" прекалих с черното и стана мутренски! Боядисвах го в 22 през ноща. На другия ден бях на крачка от ареста, ама обещах и го пребоядисах наново! Съхна цяла седмица! Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7569 #182 Posted Thursday at 01:30 PM Off Topic To онова "каки" цвят нямаше код - доставяха го от склада. Как измисли да е по-тъмно? Мен па ме гълчаха, щот като си боядисвах танка, му направих бели кантове на ролките, като на парадните. Иначе ареса на началника, амаа - не можело своеволия. Share this post Link to post Share on other sites