Jump to content
paRADOx

На каква кола се обучавахте за шофьор?

Recommended Posts

На курсовете бях с ЛАДА 5-ица /голяма школа тази Лада  !!!/ . Обаче истински се научих на MITSUBISHI COLT. Много му се кефех :))))

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На курсовете бях с ЛАДА 5-ица /голяма школа тази Лада  !!!/ . Обаче истински се научих на MITSUBISHI COLT. Много му се кефех :))))

Ха ха, точно същата конфигурация е и при мен.1:1

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

opel corsa 2008 (1.3 CDTI 90.кс дизел) счупи ск.кутия инструктора взе  на golf 5 (1.6 бензин 102hp) след това toyota yaris и за финал toyota corolla e140 седан (дизел D-4D)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жигула, ВАЗ 2101. А като взех книжката продължих с Москвич 2140 Д.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бордови ЗиЛ 131 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 25 минути, ceco_accord написа:

Бордови ЗиЛ 131 ;)

Под пагон ли си бил? Защото 6х6 бяха приоритетно при шапкарите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Бях, ама толко отдавна беше, че модела обърках. ;)

Със 130 се закнижих, ама и 131 съм карал, както и 157, както и Прагата и ... ооо, аре да не занимаваме младите с уикипедия. ;)

Редактирано от ceco_accord
  • Хаха 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 13 часа, ceco_accord написа:

Със 130 се закнижих, ама и 131 съм карал, както и 157, както и Прагата и ... ооо, аре да не занимаваме младите с уикипедия. ;)

И аз така + Газ 51, 53, 69,  мАтори, трактори и автобуси!

Голямо приключение беше книжката!

Отвори една тема за стари камиони и военна техника, да си бъбрим!

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ша а голЕм офтопик с малцина участници. ;)

Иначе Виентнамката и Кубинките са голема работа. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 6 часа, darius написа:

И аз така + Газ 51, 53, 69

69 ми е много любим ретро "джип".

51 си има своя чар.

53 е слаба работа в сравнение със западните аналози.

Но за да не съм съвсем офтопик - научих се да карам на Трабант 601, а доста след това карах курс на ВАЗ-2105.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 28.08.2026 г. at 14:11, darius написа:

И аз така + Газ 51... 

Бе, ти си стар като вселената😊.... 

Кой набор си, че си виждал молотовка на живо, мани ама и си карал😉..? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

Аа, по селата има още тук-таме живи от тез железяки. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лада 1500S, още ме е яд за нея :D 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе, върнахте ми спомени :D. Тъй като съм дърто копеле и съм от поколението което е ходило и в казарма, ноооо още от 12 годишен бях почнал да карам, като първо ме учи баща ми из полето. Лятото ни запращаха по селата и там сме правили какво ли не. За нас игра, но батковците ни научиха да караме трактори ЮМЗ, Булгар, шасита, Т-150, виж на К-700 не съм се качвал. Хлапетата карахме балировачките , а батковците и чичковците отиваха да пият бира. На края на деня работата свършена и всички доволни :D. Като дойде врем за казарма имах доста опит, но нямах книжка, защото точно бях навършил 18. Та влизам морски "шурмански електрик" и след 6 месеца по някакви международни договори съкратиха част от плав състава и хоп тилови части в едни огромни складове. Там след формален тест на способности и съответно "убиване на конкуренцията" ме бутнаха да отговарям за 2 електрокара, 2 мотокара и 2 платформи ( електрички съм карал още преди да сте се родили някой от вас :D ) 325384406_.thumb.JPG.251e357e94822e442414e11e7e385f4b.JPG

Но поделението имаше и огромен транспортен отдел. Аз любопитен и нахъсан станах любимец на волнонаемните шофьори и ми даваха да карам наличните зилове и газки. Това което ме впечатли най много тогава почти чисто новата Татра 815 влекач. Само от мивката до гаража съм я карал, обаче сърцето ми ще хвръкне 1885298254_.thumb.JPG.08c4d3ec6f83cac07b36ed7e0fce9359.JPG Това са 12 цилиндъра буботещи от дясната ти страна и един куп скорости, бързи бавни, даже няколо задни. 

Та след 2 години излизам и първо на курсове за книжка. Точно от 3 месечни ги бяха намалили на 1,5 месеца. Бях на Москвич. Инструктора след първата обиколка на полигона (тогава и на полигон се упражнявахме) ми прехвърли да обучавам останалите курсисти, е малко ми се подиграваше заради изградения навик с двоен съединител и междинна газ, иначе той на лафче и кафенце и само градското и извънградското.  Та така се стигна до Акорда :D!

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся, що така прАйш?

Всъщност преди да карам курса и взема книжка 87-ма, ма научиха да карам и обслужвам Т-55.

Дизелак - 570 коня V-12 атмосферка. ;) Само той тежи 970 кила и има огромен въртящ момент 2226 Nm, кат за железо 36 тона - бива. ;)

6 предавки / бързи и бавни / 2 лоста + скоростен, който е с кулиса като на старите Ферарита. :)

Тва нещо се кара с такъв кеф в дрифт (ако не си боязлив), ноо требе да се внимава, щот е демолюшън.

Ако сгазиш кола, преклаща само минавайки през двигателя и дори сляп застраховател я пише тоталка. 

От тогава не обичам миризмата на нафта (скрити психически травми от детството) и немОа да си купа кат нормален човек дизелова кола. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...