smartgas 0 #81 Отговорено 8 Юли, 2014 Да кажа 2 думи за Романото и да ползвам темата.Бях на обучение в София за най-новия модел Антонио М2 и новия бюджетен модел.Разговарях лично с гл.инжинер на Романо и потвърждавам предните си думи.Романо е вече е напредничава фирма със свое виждане.Дръпнали са яко напред със софтуера и подръжката на марковите протоколи.Новите модели са си техни/на Романо/ и вече не са под шапката на A.E.B./.Има още какво да се желае,но много ми хареса идеята на фирмата да се вслуша в съветите на инсталатори и клиенти.С две думи ...учим се от грешките си и продължаваме напред.Романо се слави с изключително качество на редуктори и инжектори.С новите блокове ще са една крачка пред другите фирми.Тия ми думи да не се считат за безпочвена реклама.Разпитах надълго и нашироко представителя на Романо за грешките и недостатъците в системите им и останах доволен от това,което чух.Ъпдейти ще излизат по-често от колкото за телефона ми и това се дължи на обратната връзка ,която Романо изисква от своите инсталатори.и клиенти.Пазара е наситен с хиляди модели и оборудване.Тази битка ще я спечели фирмата с по-напредничаво мислене........ Относно новия бюджетен модел,който ще излезе другата седмица мога да отговарям на въпроси.Модела се води Антонио М3 или Епсилон...не знам как ще излезе на пазара.Няма връзка с ОБД.Цената с монтажа е доста прилична.Новостите са доста,но най ми хареса възможността за добавено време на бензин в цялата карта,функция ,която досега липсваше.. В големия модел Антонио М2 с връзка по ОБД също има доста промени.Поне по характеристиките ,които видях/не съм пробвал лично/Системата вече би трябвало да работи съсвсем коректно с Хонда протоколите. Ако има новости в другите марки ,също ще ви информирам/ако ме поканят/ от Романо бяха така добри да го сторят,за което благодаря на Монката от София. Това са абсолютни глупостиПълни,даже няма да коментирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smartgas 0 #82 Отговорено 8 Юли, 2014 Като четох МАРКОНИ какво беше писал за ГИ Романо, мислех точно на такъв ГИ да се спра. Обаче, както вече бяхте писали : най-важното е монтажника..... Взема да ходя в Русе - при МАРКОНИ, че ми е "по-близо" и човека има отношение към детайлите. Те не всички клиенти държат на детайлите.Монтажа ми отнема 3-4 дена/случвало ми се и 6/.В съседния сервиз слагат ГИ за 4 часа 3-ма човека.Всеки си има приоритети... Колко жалко че има хора които вярват на подобни инсинуации.За да се монтираш една кола 4 дни,най-вероятно си и ремонтирал и мотора през това време.Времето за монтаж на един газов инжекцион е от 4 до 7 часа,с пълна прецизност,качество и настройка.Ако наистина монтираш една кола 4-6 дена,по добре се занимавай с нещо друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #83 Отговорено 8 Юли, 2014 smartas мотивирай се или изчезвай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smartgas 0 #84 Отговорено 9 Юли, 2014 smartas мотивирай се или изчезвай Първо,предполагам че искате да кажете да се обоснова а не да се мотивирам,защото това е нещо друго.Второ,мисля че съм се обосновал достатъчно в мнението си.Но такива глупости да се пишат за дадена уредба,мисля че не е редно,защото се заблуждават много хора който не са наясно с материята.Относно това дали ще изчезвам,мисля че сам ще преценя кога да стане това.Ако наистина Ви е нужно компетентно мнение по който и да е въпрос,свързан с алтернативни горива с удоволствие ще отговоря.Пожелавам Ви успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KRING 45 #85 Отговорено 10 Юли, 2014 (Редактирано) Това троловете сте , "нещо страшно".Колега, спести си плюенето по Маркони и направо си преминавай към рекламите. Редактирано 10 Юли, 2014 от KRING 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smartgas 0 #86 Отговорено 10 Юли, 2014 Извинявам се на всички обидени,но с времето ще се убедите че съм прав.Не си правя реклама,на достатъчно други места имам таква,просто в сервиза ни сме фенове на японските автомобили и исках да помогна с каквото мога.Приятен ден на всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #87 Отговорено 10 Юли, 2014 Трудна работа да се обидя.Наистина правя доста допълнителни операции,които нямат нищо общо с газта,само защото ми е кеф да правя Хонди.Примерно вчера започнах едно Сиарви и цял ден свалях колектор,чистих от нагар,реновирах дросела и МПХ ,Спасих всички щипки по кората под мотора,разпробих,подредих разпръсквачите,междувременно изчистих бензиновите дюзи и проверих свещи.Имаше малък теч на масло,орпавих и него...щото ме дразни.Дали е нужно?......Клиента е доволен и ми има доверие.Дали можех да свъша за 2 часа...?Едва ли ,,,само колектора се сваля за толкова,без да счупиш нищо.Както казах и по-горе: ЗА всеки влак си има пътници.Желая на колегата много бързащи клиенти и то с най-добри чувства! 1 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #88 Отговорено 18 Април, 2015 Колеги, да ползвам темата за Романо и да питам.Къде в Пловдив има човек който разбира от хонда и може да ми настрои колата,че тези които ми слагаха системата явно не могат.Колата е Акорд с f20b7 мотор,имжекциона е Romano Eco без OBD.Доста често ми светва чека и излиза грешка за бедна смес,ходих няколко пъти да ми я настройват и същата работа,явно не знаят какво правят.Ако някой знае място в Пловдив където могат да ми пипнат настройките както трябва да дава координати,че вече в чудо се видях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bongo789 163 #89 Отговорено 18 Април, 2015 0898 342 300 Илия, звънкаш отиваш и забравяш за проблема...И му кажи да намери време да покараме акорда ...Правих му лепенки той ще се сети... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #90 Отговорено 18 Април, 2015 В Пловдив ли е тоя човек,да знам като му звънна направо да се разбираме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #91 Отговорено 19 Април, 2015 Съединение, много близо до Пловдив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 132 #92 Отговорено 19 Април, 2015 Какъв точно е проблема?Ако може повечко подробности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #93 Отговорено 20 Април, 2015 Някой знае ли човек в София,който може да ми настрои ГИ-то.Не е романо,но не ми се отваря нова тема Компа е на GAS Italy,но трябва пак да го видя.Чека ми светва само като карам по изкачване на 5та със 110-120км/ч(по подбалканския преди клисура и Копривщица на мостовете ).Моя газаджия явно не иска да се занимава...Та ми трябва някаква алтернатива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #94 Отговорено 20 Април, 2015 Две снимки на дюзите за колагата Ivo Lenkov понеже на лично,не мога да му прикача снимки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #95 Отговорено 6 Май, 2015 Колеги предстои ми газиране на сивика 1,4 90 коня дайте ми идея къде да сложа в София който е доволен.Моля пишете на л.с Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #96 Отговорено 20 Май, 2015 Колеги вчера газирах автомобила за сега съм доволен може би няма тази динамика която беше преди.Системата е ROMANO ECO Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 132 #97 Отговорено 20 Май, 2015 Честита придобивка!Къде я слагаха? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #98 Отговорено 20 Май, 2015 Честита придобивка!Къде я слагаха? Мишо газ сервиз малко ми се струва по мудна тази кола но да видим след време дали няма да се поправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #99 Отговорено 20 Май, 2015 Отговорих ти на лични,ако има някакви проблеми впоследствие,взимаш шише Бърбън и отиваш при Иво,Казваш:Майсторе,нещо ти е пресъхнало гърлото,виж тия тримове,.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #100 Отговорено 3 Януари, 2016 Малко да повдигна поостарялата тема.Та последните няколко дни откакто застудя доста, имам поблем.Стутрин като я запаля,позагрее и обърне на газ започва да ми играе стрелката на оборотите в движение придърпва и претриса цялата кола,това е когато не е загряла колата хубаво,след това се оправя,но пак има известно трептене.Отделно последните два дни когато обърне на газ и започнат колебанията в оборотите чека ми примигва няколко пъти,като позагрее не светва.Моето предположение е ,че филтрите са ми за смяна тъй,като са на 11-12к км. в сервиза където ми слагаха ГИ-то ми казаха ,че на 15к.но като знам качеството газта която сипваме и 10к. според мен са много.Та въпроса е дали само от там идва проблема.Отделно мисля да регулирам клапаните преди да сменя филтрите,че като взех колата и сложих газта не съм ги регулирал.Та,какво е вашето мнение куде е проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #101 Отговорено 3 Януари, 2016 Няма да е от филтрите.Виж на бензин я покарай да се убедиш дали също няма някакво придърпване.При мен симтомите бяха същите,но се оказа TDC sensor в делкото,особено с това подскачане на стрелката на оборотите в движение.Това е някой датчик който подава грешна информация към ЕКУ-то и от там бърка тоците.При мен даваше грешка 8,провери си и ти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #102 Отговорено 3 Януари, 2016 На бензин няма проблеми,само като обърне на газ и е студена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 132 #103 Отговорено 3 Януари, 2016 Вдигнете с няколко градуса температурата на превключване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #104 Отговорено 3 Януари, 2016 Едва ли е от това,но пробвай.На мен ми отне доста време докато разбера откъде е проблема,щото според тези които разбират трябваше да сменя целия мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #105 Отговорено 4 Януари, 2016 Отрегулирай и клапаните. Преди Нова година при Омбре правих реглаж - почти 20К км бях минал - казаха че само 2 клапана са били в норма, другите са били излезли от допуск, макар и с малко! Не че това ти е проблема, но... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #106 Отговорено 4 Януари, 2016 (Редактирано) Днес я запалих,преди да я изчистя от снега и докато я почистя цялата,беше позагряла на бензин,като настъпих газта обърна на газ ,без никакви колебания и без да мига чека.Явно колагата Иво Ленков е прав, просто трябва да загрее по-добре преди да обърне на газ.Иначе реглажа на клапаните,ще си го направя и филтрите задължително ще сменя. Редактирано 4 Януари, 2016 от Shorty Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #107 Отговорено 4 Февруари, 2016 Оня ден откривах пъстървовия риболов на Панега и случайно ми похвалиха Иво Ленков затова че бил отзивчив.Иво няма ненаказано добро...сега много рибари ще те търсят 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikarpachev 11 #108 Отговорено 24 Март, 2016 Привет и малко ЪП на темата ! Горд собственик съм мече на HR-V Vtec 4х4 2002г. и искам да я газифицирам... Спрял съм се на Романо за сега, но не зная с ОБД или без ОБД. Обмислям между AIS Eco и AIS OBD !?!?!? Има ли някой съфорумец с такива да изкаже впечетление от ОПИТ или няко идея, че чуденката е голяма.... Или да ми препоръчате друга, по-подходяща система, съответно и МОНТАЖНИЦИ... Обмислям да я слагам при представителите на Цариградско шосе 51 в Пловдив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bongo789 163 #109 Отговорено 24 Март, 2016 0898 342 300 Илия, страшно точен и разбиращ човек, вече трета кола е перфектна...В Съединение е, което ти е близо, звъниш му и си ок... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #110 Отговорено 25 Март, 2016 (Редактирано) Твърдо за Илия,звънни му да се разберете.Точно тия на Цариградско слагаха моята и имах много проблеми с тях.Отидох при Илийката и нещата се оправиха от първия път.Казвам го от опит,може да прочетеш по-назад в темата какви проблеми имах с тези от уж представителството.Едно,че не могат да я настроят както трябва,а и отношението им е под всякаква критика.Всеки път като ходих за донастройка ме гледаха на криво все едно аз съм им длъжен с нещо,а не че те не могат да си свършат работата.Отидох при Илия и повече не съм стъпвал при тях,няма и да стъпя,даже и гаранцията не им искам,като знам колко са некадърни. Редактирано 25 Март, 2016 от Shorty Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikarpachev 11 #111 Отговорено 9 Април, 2016 Сложих Романо Антонио ОБД - почти не се усеща разлика... Проба - Пловдив, околовръстното, след като се стъмни и намалее трафика - 150км. в час - без проблеми ..... - заради движението.., че внимавам да не стане сакатлък.... Разхода още ми е неизвестен, но като свърши газта, минах на бензин и след 200 м. светна чекааааа... НА БЕНЗИН !?!?!? ...... - "Ся к"во прайм"... Минах през газстанцията ,не знам дали е уместно да кажа коя, а и цената(11ст по-ниска от всички вериги - супер е за сега)..., но обикновенно слагам на друга верига.., налях до горе, тръгнах и след 100 метра чека изгаснааааа... Зачудих се, защо на бензин аджеба да го е.а ... Абе голям кеф е, като видя цената на газта - 0,68ст. - ПРЕГЛЪТНАХ ЦЕНАТА НА УРЕДБАТА - Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #112 Отговорено 9 Април, 2016 Колега, вече е модерно да се кара на газ за екология, а не за икономия :-) 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikarpachev 11 #113 Отговорено 9 Април, 2016 Колега, вече е модерно да се кара на газ за екология, а не за икономия :-) Живея в най-замърсения град в Европа(източник - Discovery Chanel) и съм загрижен принципно, че доста се усеща..... Сори за офф-а.. ;-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #114 Отговорено 11 Април, 2016 Кой ти монтира Романото, ако не е тайна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikarpachev 11 #115 Отговорено 11 Април, 2016 Кой ти монтира Романото, ако не е тайна? Пресечката срещу магазин Алати, до сервиза на Ситроен ! Имам дребни забележки към монтажа(всеки си има виждане...), но за върненето съм доволен,а относно горенето не зная още - не съм изразходил пълна бутилка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #116 Отговорено 2 Юни, 2016 Да сръчкам малко песимистите .ГИ отдавна минал гаранция ми дойде днес за обслужване и настройка... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #117 Отговорено 3 Юни, 2016 Въпроса е кога е свалено течното впръскване и е заменено с газово впръскване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #118 Отговорено 3 Юни, 2016 Сори не схванах въпроса,какво течно впръскване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #119 Отговорено 4 Юни, 2016 (Редактирано) Ами в началото г-н Ленков е монтирал Ikom JTG на Тундрата, което си е течна фаза. Така поне е написано, и на колата и на протокола за монтаж. Това ,което е на снимките обаче е ГИ с изпарители. Интересно ми беше колко е изкарала течната фаза , преди да бъде премахната/изхвърлена и заменена с ГИ с изпарители. Редактирано 4 Юни, 2016 от jijane Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #120 Отговорено 4 Юни, 2016 (Редактирано) E това само той може да каже... Предполагам до 2-3 помпа.. Редактирано 4 Юни, 2016 от Markony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове