Legend91 182 #2961 Отговорено 24 Юли (Редактирано) Редактирано 24 Юли от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 182 #2962 Отговорено 24 Юли Готова е. Само пластмасите да сложа. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2963 Отговорено 24 Юли Добре звучи, абстрахирайки се от гадния микрофон. Как е сега хидро помпата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3092 #2964 Отговорено 24 Юли То двигател ли работи, или вентилатор? Много тих, бре! Само въздух се чува. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 182 #2965 Отговорено 24 Юли @ceco_accord Е, сега на топлото не се опита да свири, а колата не е палена от седмица, но да видим наесен как ще е 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2966 Отговорено 24 Юли преди 31 минути, dandilov написа: То двигател ли работи, или вентилатор? Много тих, бре! Само въздух се чува. А вътре в купето само по оборотомера може да познаеш че е запален. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 182 #2967 Отговорено 25 Юли Има леко вибрация във волана, но това го отдавам на тампоните които са за смяна. Иначе, да, стряскал съм хора по алеята в парка, едва когато ги отмине се усещат 🤣 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2968 Отговорено 25 Юли И при мен е като лек зуд там. Никъде другаде, нищо издаващо живот и притаена мощ. Не е от тампони на мотора - сменил съм ги и няма разлика. Сигурно е конструктивна особеност и явно си е така - в 2 различни купета. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 182 #2969 Отговорено 28 Юли Не знам с тия тампони.... Много разход, много нещо... 3000 автомат, 2000 гуми/джанти, 1000 спирачки и гумичките за клапаните които ми останаха. Не знам, още 2000 за тампоните.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 123 #2970 Отговорено 1 Август След два месеца канене, най- после сколасахме и полирахме Хондата. Имаше бая нужда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 123 #2971 Отговорено 1 Август Добре се получи. ScreenRecording_08-01-2025 17-35-32_1.mov 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2972 Отговорено 7 Август (Редактирано) От доста време се каня и след смяната на преден десен габарит, най-сетне реших да заведа Леджо на "пластичен авто хирург". През годините разни майстори са си оставили лактите връз предните калници, подпирайки се и мислейки: - Ся ко прАим? А калниците са алуминиеви, та мастера каза: - При стоманените, ламарината "има памет" и само трябва да и припомниш как е била с PDR изтегляне. Алуминият се разтяга и не се връща, та ще трябва да го бутам отдолу. Разтапицира пластмасовите кори до тях и с докторските си инструменти ги върна в заводски вид. VID_20250801_195059.mp4 VID_20250807_075535.mp4 VID_20250807_075502.mp4 Под небето не си личеше, обаче в гаража, с тоз висящ таван на ламели, напАо къса нерви. И 2-та бяха така: Messenger_creation_9ED3D4AA-64E2-47A7-8986-22274E2691FA.mp4 Редактирано 8 Август от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 182 #2973 Отговорено 7 Август (Редактирано) Браво Цецо! Явно си по-решителен от мен. Аз се задоволявам само да ги предупреждавам, някои се сърдят, други казват че не можело да се огъне толкова лесно ламарината, малко се вслушват, но има и такива, лъч надежда! А днес тествах работата на PCV системата, нали разкачих 25 годишен маркуч, съмнявах се доколко работи. По стар метод - с хартийка върху отвора на маслената щека. Засмука я! Значи всичко би трябвало да е наред. Помпата на сервото обаче все пак не е, ще се прави за съжаление.... Климатика също. Пипнах маркуча за агрегата - топъл. А вътре едва духа леко студено. Редактирано 7 Август от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2974 Отговорено 8 Август Правиш каквото трябва, за да не става каквото си ще. Грижите се отплащат, иначе патим и така или иначе си плащаме. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2975 Отговорено 8 Август (Редактирано) Ще караме още 1 година. Още днес - 2 магистрали. Сичко е 6. Редактирано 8 Август от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 182 #2976 Отговорено 8 Август Изглежда много bad ass 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2977 Отговорено 10 Август Всяка година по веднъж се леят пот и псувни при смяна въздушен филтър на мотора. За да има място за V6, останалото е по кюшета и долапи. Хем ма мързи да разтапицирам ляв калних, хем и нищо ново не измислих като подход, ама той "мързелът не морял, а само мъчел". Както и да е, турих нова маска на дросела, па ша кара. Кислород да има, ама в таа жега - де го ... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2978 Отговорено 1 Септември (Редактирано) Да почнем месеца с нова щуротия. Пичовете слагат шорт шифтъри, аз направих ЛОНГ. Забелязах с времето че малкия (дет е по-висок от мен), не ползва много предната позиция на подвижния подлакътник, който измайсторих преди време. Викам си - "има нещо гнило". Той си е ОК като ергономия спрямо таза и лакътя, но лостчето на Сивик 6 идва на нивото му и някак явно му е неудобно на 2-ра / 4-та и задна. Удължаваме нагоре. Взех гаика 10мм и 30мм висока + един болт 10мм х 55мм висок. Заваряване / зачистване с ъглошлайфа и навиване. Кара я снощи - вика супер, кат на бегачките - виждал е он бегачка, ама верно е. Днес си викам, бе височко е, но пък скоростите влизат по-лесно, ама лоста оди като в кабината на ЗИЛ из кокпита. Та направих днес междинна версия. Друга 30мм гайка, стругована външно по вътрешният диаметър на "топката". Там има свободна зона и чак след нея горе дълбоко е резбата. Набих втулката с резбата в топката и така я завих на лоста. Ако не му хареса, има план Б - развива - завива дистанционера и после завива топката над него. Със сигурност е по-удобно от стоковата версия като височина, а и се канеше да си прави своя си 3D топка, ама го удари на живот ваканцията, та тез 2 височини, ще са му полезни за нея и удачният размер нагоре от желязото на лоста. Стокова височина + 30 мм + 65мм Според изборът се намества нагоре коженият маншон и оназ тръбичка, па да караме. Требе нещо да се ръчка, да са усеща чиляк жив. Редактирано 1 Септември от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3092 #2979 Отговорено 1 Септември Цецо, що си немаш работа? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2980 Отговорено 1 Септември (Редактирано) Най-големият враг на хубавото е по-хубавото. Експериментите откриват възможности. Съвършенството е мимолетно. Иначе само папкаме, акаме и спинкаме, а по-лошото е и че слушкаме, за да имаме първите 3. Редактирано 1 Септември от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3092 #2981 Отговорено 1 Септември Off Topic Aaaa, бачкаме яко и слушкаме, за да има какво да папкаме и акаме. А за спинкане - колкото остане време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2982 Отговорено 1 Септември (Редактирано) Off Topic Мда - все по-малко свобода. Моя излезе с колата си. Писа ми че с дългият лост му е най-удобно и го кефи, та утре ще му навия дистанционера и ще го тапицирам. Какво би било, ако не бях опитал? Същото като да кара обикновен Сивик. Без фолио декора по екстериора, без къстъм подлакътника, без RR style капачките на джантите, без звуко и термо изолираното купе и т.н. щуротии - скука и безличност. Всекиму своето. Редактирано 1 Септември от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2983 Отговорено 2 Септември Преди 11 часа, dandilov написа: Цецо, що си немаш работа? Имам си... ...а и не съм ча па толко луд, като този тук: Лудите да са живи, е казал поета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3092 #2984 Отговорено 2 Септември @ceco_accord Ти да не вземеш да се засегнеш нещо сега... Майтап да става. Трябва да е весело! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2985 Отговорено 2 Септември Оо, познаваш ме - споко де. Но винаги нещо къкри в "тенджерата" ми, особено след тазвечерното хортуване с Ванко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 177 #2986 Отговорено 4 Септември Пастирана, полирана, вакса ....голем гърч е. Те за тва детейлърите дерат по неколко кожи. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2987 Отговорено 4 Септември Знаеш ли че това което човешкото око вижда, камерата не го хваща. Но за АРТ снимка е интересно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 177 #2988 Отговорено 4 Септември Натюморт, на село под асмалъка докато пека пипер и патладжан за лютеница . Ползвам ъглошлайф с регулируеми обороти, дребните драскотини изчезнаха но имам деруги от котешки нокти и си стоят. Ако трябва да я правя както трябва ще ми е нужен гараж и минимум два дена, 3 те номера пасти, 3 пада или гъби с различна твърдост. Голем бъбрек е . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2989 Отговорено 4 Септември (Редактирано) Асмалъка изгрежда добре. Успех с кьополуто - да не стане кьопово! Сеата ще го преживее - nex time, more shine. Редактирано 4 Септември от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 124 #2990 Отговорено 7 Септември И аз под асмалъка 20250907_115430.heic 20250907_115345.heic Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2991 Отговорено петък в 11:04 Снощи облепих фаровете на CIVITO, па го оставих на "очен доктор" - да прогледне, докато днес закръглям пробега на Легена. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 52 #2992 Отговорено преди 22 часа Вчера смених четкодържателя с четките на стартера на моята К24А3, с нов комплект от амаяма. Имам чувството, че съм сложил нов стартер. Никога до сега не е въртял толкова бързо. До сега през годините: няколко месеца след като я купих, изгоря изправителя в алтернатора. Казах на техника да провери и сатартера - каза, че го е поправил и повече от това не може да се направи. Въртеше по-добре, но пак мудно. Набедих акумулатора: варта с 330А стартов ток. Все пак го изчаках да умре преди да го изхвърля и го замених с Yassa 50 Ah с 450А стартов ток. Нещата се пооправиха, но през зимата, особенно сутрин пак въртеше "на магия". Сега, при смяната на четкодържателя видях, че онзи човек е сменил четките с нови - и все още бяха като нови, като тези с новия четкодържател, но проводниците им бяха запоени с клай, а на новите са заварени точково. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1383 #2993 Отговорено преди 22 часа И аз тази година май ще сменям акумулатор. Ясата влезна ли в леглото или се наложи да импровизираш и от къде го взе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 52 #2994 Отговорено преди 18 часа Ясата си е точно същия размер - нищо не съм пипал. Не помня точно от къде го взех. Намерих го в някакъв сайт на търговец от София, продаващ акумулатори и изпратих племенника ми да го вземе (работи в София). Това беше преди 4 години :-) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3092 #2995 Отговорено преди 17 часа (Редактирано) Разберете, че всичко вече е едно и също. Няма ги вече акумулаторите, които се правеха да издържат дълги години. Няма значение Яса, Маса и т.н. Важното е, да направиш пълен първоначален заряд на аку-то, което си купиш и после веднъж есента, веднъж пролетта. Ако искаш да изкара повече от 2 години. Пък колкото изкара после, е въпрос на периодичните заряди, споменати по-горе. А дали ще дадеш 250лв., или 120лв., все му е тая на аку-то! Това е положението. Редактирано преди 17 часа от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6831 #2996 Отговорено преди 6 часа (Редактирано) Снощи ходих да тествам светлината, че освен визията и тя е важна. Виждам, доволен, а и Сивушко някак се подмлади. petal_20250915_093523.mp4 Реално са си стоковите неотваряни фарове и рефлектори + "нощно разбиващи" халогенки на Осрам. Само външно са полирани и минати с "ламбата на Аладин". 27 годишно тенеке, ама си ни кефи. Редактирано преди 4 часа от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 52 #2997 Отговорено преди 3 часа Преди 14 часа, dandilov написа: Разберете, че всичко вече е едно и също. Няма ги вече акумулаторите, които се правеха да издържат дълги години. Няма значение Яса, Маса и т.н. Щом казваш! При еднакви размери: 50Ah vs 45Ah; 450A vs 330A; 3 години гаранция, vs 2 - кой да избера!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове