Jump to content
airbrush

Какво правя в България

Recommended Posts

Нека всеки от вас си зададе тоя въпрос като мине през вдигането на пенсионната възраст, здравеопазването, храната в магазините, сметките за ток(парно), отношението ни един към друг, корупцията, бюрократщината и заплащането на нашия тъй ценен труд! Пускам темата защото по принцип не чакам да ми се случи нещо, а се боря за него (сам) и съм забелязал българина е много търпеливо човече. Какво ни липсва в ДНК-то да се надигаме и ние като другите народи когато ни настъпят, да се борим за един по добър и по спокоен живот ? пп. Живял съм и в чужбина и знам за какво говоря - разликата е от тук до Америка и може би повечето от вас го знаят........Просто искам да знам какво мисли българина ? Иска ли да промени нещо или все така ще си чака ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

колега аз наистина не знам какво правиш в БългариЯ след като дори в заглавието имаш толкова много правописни грешки! Не се заяждам, но заглавие като " Какво првя в Българиа" ме кара да настръхна.

Редактирано от Diyan_Petrov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се ли досетихте ,че заглавието нарочно е написано с правописни грешки,а не защото автора е неграмотен.А сега по темата,българина просто явно не желае да живее по добре.Винаги съм смятал,че за да живеем по добре трябва да се променим самите ние,да си променим мисленето и манталитета.Не са виновни само политиците.

Редактирано от Gergi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде бяхте овцички златни преди 5 години , къде бяхте преди 10 години ???? Да ви кажа ли какъв ви е проблема на повечето , че все сте недоволни :offtopic: Не карате по-нова Хонда , нямате по-нов Телефон , не гледате мачове на Плазма , не ходите на Почивка у някой остров , не можете да си платите за елитна Проститутка , не можете да платите на жена ви Силикона и още един куп Прищявки , които преди 10 години дори не знаехте , че съществуват , а сега не можете да живеете без тях ;) Да ви попитам нещо - знаете ли коя е най-силната държава в Европа - Германия , знаете ли колко стачки правят за години или чувате ли за тях ? Знаете ли какво правят германците , за да са номер 1 - работят , работят и пак работят , а като всички работим и не се оплакваме и мрънкаме след време ще и имаме :lol: От пръдня боя не става , а от такива мързели като нас - велик народ не става :( Българите сме били велики , когато всичко се е решавало на бойното поле , но тези времена отминаха , а бойното поле е във всяка къща , на пътя , в кръчмата или училище :dry: Бийте се със себе си ...П.П. Герги евала :( !!!

Редактирано от Tino

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тино съгласен съм с теб, обаче има и друга страна. Не може хората (не всички) да си скъсват гъза от работа и да не получават нищо насреща. Не може аз и ти да се мъчим, да даваме всичко от себе си, да си плащаме данъци, осигуровки и още един куп лайна и да си трошим хондите из дупките, застрахователите да ни подхвърлят разни смешни пари, които не покриват и половината от ремонта. Не може само да искаш и да не даваш нищо насреща.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:( Вярно е, но има занчение и какво се яде, докато се гледа този сериал :offtopic: Ще ГО ядем доста време, докато осъзнаем, че нещата се диктуват от нас, а не от избраното малцинство :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българинът е човек без принципи човек с робска психика.Той иска да бъде ебан и унижаван, колкото повече го дупиш той става по-доволен,ние сме общество от отрепки и нищожества,поклон и вечна слава на всички велики българи дали живота си за нас, но дали си е заслужавало да загинат заради заради скапани отрепки и боклуци?

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам си я аз. Страна на неограничените възможности. Ходя за риба, имам кола, семейство и доста забавления. Ако се изнесете ще ми е даже по чисто. Аз съм доволен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата ще се оправят но трябва да минат поколения..... освен това трябва да се забрани чалгата със закон, това е първото нещо което трябва да се направи за да има оправия!! :offtopic:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добреде,а защо като всички сме отрепки,боклуци мързели и обичаме да ни е..т всеки друг българин които е напуснал хубавата ни родинаможе да работи и да изкарва ПАРИ и да си живее спокоино да знае за какво работи.И като се прибере догодина лятото да се чуди къде да отиде на почивка да си харчи и да се забавлява спокоино.А тука само се гърбиш за тоя де клати гората или както се казва (залудо работи залудо не стои).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото хората навън оценяват труда ти, а пък тук гледат само как да те прекарат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво прaвя в БългариЯ - ГУБЯ СИ ВРЕМЕТО !. :offtopic:

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Skumov О, боже! (не се занимавам с господ, не го познавам лично, но израза е готин, и ми харесва..) Остави я чалгата :) И нейния ред ще доиде. Е вярно, всяването на простотия прави народа по-лесно манипулируем - едно от нещата, и чалгата е навързана в случая, но тя е само една капка от блатото в което тънем всеки ден :) А колегите, които изразиха и ще изразят безразличие са един пример за нещо...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам да дойде пролетта, защото тогава ще имам възможност да реша дали да живея за напред в България :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че сме генетически увреден народ,как при другите народи може все при нас нестава, двадесет години преход и сме на дъното на помийната яма защото сме прости и се примиряваме с трохите които ни дават,смея да твърдя за себе си че не съм мързелив работя много,образован съм и пак не стигат парите да си гледаш нормално семейството,в крайна сметка неможе всички да сме търговци или разбойници за да разполагаме на широко,всички нормални хора имат различни интереси, но тук не се цени трудът на хората защото се примиряваме защото преклонена главица сабя не я сече.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде бяхте овцички златни преди 5 години , къде бяхте преди 10 години ???? Да ви кажа ли какъв ви е проблема на повечето , че все сте недоволни :) Не карате по-нова Хонда , нямате по-нов Телефон , не гледате мачове на Плазма , не ходите на Почивка у някой остров , не можете да си платите за елитна Проститутка , не можете да платите на жена ви Силикона и още един куп Прищявки , които преди 10 години дори не знаехте , че съществуват , а сега не можете да живеете без тях :) Да ви попитам нещо - знаете ли коя е най-силната държава в Европа - Германия , знаете ли колко стачки правят за години или чувате ли за тях ? Знаете ли какво правят германците , за да са номер 1 - работят , работят и пак работят , а като всички работим и не се оплакваме и мрънкаме след време ще и имаме :) От пръдня боя не става , а от такива мързели като нас - велик народ не става ;) Българите сме били велики , когато всичко се е решавало на бойното поле , но тези времена отминаха , а бойното поле е във всяка къща , на пътя , в кръчмата или училище ;) Бийте се със себе си ...П.П. Герги евала ;) ;)

Аман от такива работливковци...ти сигурно и не спиш...българинът е всичко друго но не и МЪРЗЕЛИВ..Все се намира някой народопсихолог, който да ти обясни колко тъп ,мързелив и апатичен си;)!!Не може да даваш всичко от себе си ,да чакаш 20 години и накрая заплатата ти да е меко казано смешна!А сега можеш да напишеш как бачкаш по 20 часа,как всичко си постигнал сам и т.н....и другите само мрънкаме,мрънкаме,мрънкаме.... Редактирано от акад.Едмундо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво правя в България ли? Всеки ден си задавам този въпрос. Освен природа, от България не е останало нищо друго!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям колегата акад.Едмундо. Българина не е мързеелив. Умен е и е изобретил много неща.Просто държавата е калпава.Бачкам от понеделник до събота (включително) от 8:00 до 19-21:00 понякога и до 1-2:00 през ноща. На това мързел ли му викате? Къде в чужбина има хора дето бачкат така? И ако има колко получават за труда си? Защото аз взимам по 20-30лв на ден. То май вече гоним китайците? И като сметнеш супер скъпата квартира, супер скъпия ток, бензин, храна, вода, телефони, интернет и т.н., кво получавам един голям .... Неможете да ме обедите, че българина не е качествен човек.Той няма вина за кризата, за безработицата, мизерията, скъпите храна, ток, бензин и т.н., за това е виновна държавата и корумпираните политици отпреди 20 години, сега и най-вероятно и след 20г ще са същите.И ако някой ме пита що не стачкувам? Е как що бе брат, като не отида на работа и ме уволнят в тая криза как ще си намеря работа, как ще осигуря подслона и храната на семейството си?И накрая да кажа, че българина наистина беше по-добър човек преди време, но няма как тая мизерия да не го озлоби, обнадежди и убие духом.П.П. Не се сдържах да не се впиша в темата. Но не разбрах защо въобще беше пусната и неизтрита. Подобни теми до нищо хубаво не водят, трупат се мнения като моето и става една драма една сапунка и едни приказки тип "на село на пейката с баба и дедо докато чакаме козите да се приберат". Аз не виждам някакви признаци нещо да се промени, а тази тема няма да помогне.П.П. 2 На който не му изнася чак толкова да се маха от България докато е все още млад, аз обаче предпочитам да взимам със 500 лв по-малко заплата, но да съм близо до близките, приятелите и семеисвото си и да знам, че има на кого да разчитам, а не да имам пари в чужбина и да няма с кого да пия едно кафе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едмундо и Мишленце - виждам , че сте Проумяли къде се крие истината и работите усърдно :) Или иначе е смешно човек постоянно да приема нещата лично и конкретно за него , без да е набеден изрично :)Или иначе евала на мнението на доктора :) това имам в предвид ;)

Редактирано от Tino

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в България уча български... :) .В останалото време изчаквам да станем малцинство(а то наближава) та да мина на социални помощи и да рева за правата си. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво правя в България - чакам си заплатата от юни какво правя в България- и аз чакам да станем малцинство та да се ползвам с привилегиите на тъмните братя (возене без пари по влакове,да краднем малко ток, да бутнем някой блок,да живеем на социални помощи,и т.н.) какво правя в България- не знам какво правя в България- да видя до къде може да се простира търпението на българина какво правя в България- да видим до къде може да се простира наглостта на хората с малко или с повече власт

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Skumov го каза : поколенията трябва да се сменят. Само тогава ще се промени начина на мислене, моралните ценности също.А до тогава ще кофееме на чалга, ще караме в бус лентата , ще си хвърляме фасовете по пътищата , ще мрънкаме , и малките деца ще си имат за идоли разни руси пеещи парцали и гологлави яки псевдо гангстери.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво правиш в България ли ????? Ми кой те кара да седиш тука като не ти харесва ???? Прав ти път. Държави други колкото си искаш. Губене на време и т.н. ... аз не знам някой да е задържан на сила тук. Най-лесно е друг да ни е виновен На мен ми харесва тук

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна тема хехеххе Какво правя тук ли еми живея ... Както мога! :) А сега какво и трябва на България сега ще ви кажа трябва и едно управление като на Стамболов или да съм по конкретен само една част от неговото управление, дам така нареченото "Управление на сопата!" Това ни трябва на нас българите, кой не прави каквото трябва бой хехехехех То се е видяло че с тая свобода нищо няма да стане тука при нас :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто държавата е калпава.

....държавата това сме ние ти,аз и всеки един българин :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво правя в България ? - живея както мога ! п.с. относно дали българина е мързелив, мога само да кажа ,че работя от 15 годишен само и само да не съм в тежест на родителите си. Живота е такъв какъвто си го направиш, не ти е виновна нито България, нито политиците, нито хората! Не си мислете, че на мен всичко ми харесва и какво да седна да мрънкам ли ? Кой ще ме/ни чуе ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво правя в България, живея, по-скоро линея от ден на ден.Тъжно ми става, че се опитвам, работя в една посока, не съм спрял, но възможност за развитие засега няма, от една година някои тъпчат на едно място, други се сринаха финансово. Чакаме подобрение!Иначе тук се живее добре, макар че малко хора си дават сметка, позволяваме си много, а сме доста недоволни.....И това ще мине!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко години си мисля, че просто си губя времето. Работодателите продължават да трупат колосални печалби за сметка на работницитите си, държавата продължава да не се намесва и си вървим в този порочен кръг от десетилетия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... Живота е такъв какъвто си го направиш, не ти е виновна нито България, нито политиците, нито хората! Не си мислете, че на мен всичко ми харесва и какво да седна да мрънкам ли ? Кой ще ме/ни чуе ?

....Иначе тук се живее добре, макар че малко хора си дават сметка, позволяваме си много, а сме доста недоволни.....И това ще мине!

:) :) :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ми семшно :) - ма вие половината сте големи депресанти - мани мани ;) , България това, България онова, а по националните празници знамена се веят, възтановки се правят, песни се пеят и е празник като цяло, което ме навежда на мисълта че повечето са(сте)псевдопатриоти и позоьри. Има нещо общо между нас Българите и рибите - цял живот растем, въпреки това оставаме малки :) и това е така, защотот манталитета ни не позволява да се развием, дребни човечета са повечето - треперейки за минзерната си заплата и от страх за някаква промяна и развите цяяяяяяяяяяяял живот рая братче.Трява всеки един момент да се бориш и да гледап напред и нагоре:).Поздравявам работещите хора, които знаят че е трудно и въпреки това не се отказват - момчета един ден всичко си идва на мястото.п.п За чужбина мога да кажа това - всеко може да игра на easy, елате в България да играете на nightmare, така е по - интересно ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто държавата е калпава.

....държавата това сме ние ти,аз и всеки един българин ;)

 

...много точно казано. По темата "Какво правя в БългариА". Всеки ден се сатрая да спазвам законите и реда на държавата ни, не правя неща който могат да са фатални за околните, ходя на работа всеки ден благодарение на колега от форума :) , плащам си данъците редовно, и най-важното, не правя неща който аз не искам на мен да ми се случват.........! Ама да ви кажа, страшно ми е трудно да живея така, когато 70%-80% от сънародниците ми не се предържат към по горе споменатото, защото много от тяхните деиствия имат фатални последици за околните. От няколко години се чувствам като нелегален имигрант в собствената си държава :) много от правата ми бяха погазени.......... Вече съм убеден че на голям % от сънародниците ми, им харесва в БългариА защото е анархия и си правят каквото си искат без да им пука за последствията от тяхните действия, най-лошото че почти никой не им държи сметка за тези действия! Иначе както често чувам прословутия израз "В БългариА много добре се живее, само ако имаш пари..........." :) а защо ли е така?

Каво искам от България ли...... Искам закони които да важат поне за 90% от обществото ни, ред който да се спазва от най-малко 90% от обществото ни, хора които да си търсят правата когато им ги нарушат (а не със средновековния манталите САМОРАЗПРАВАТА), и служби който да им съдействат,и някой други елементарни нещица, които ги има само в западните ни съседки. Май сега някой колеги ще ми дадът направление запад ;). Между другото, живота ни тук не струва повече от 2 лева........, доказано!

Редактирано от tiankata

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък се опитвам да си намеря работа .. хубаво ми е в България, обаче е и много трудно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лесно никъде няма :) Замислете се колко от хората на запад или отвъд океана имат собствени жилища..... Огромен процет живеят на квартира... Замислете се сега колко от нас имаме собствени жилища, или жилища наследени от родители и близки.... изглежда сме си доста добре в това отношение а :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си губя времето в България работих в Австрия като шофьор на тир прибрах се в БГ за да съм си при децата. Работя пак като шофьор пак на голям камион но има една подробност че там бях само зад кормилото а тук първо трябва да го натоваря за да седна да карам , сиреч общ работник с книжка,И сека като повечето млади хора гледам пак да изчезвам на вън защото времето и годинките си минават а тук нещата скоро не виждам да се оправят. Макар че от БГ по-хубаво няма. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лесно никъде няма :D Замислете се колко от хората на запад или отвъд океана имат собствени жилища..... Огромен процет живеят на квартира... Замислете се сега колко от нас имаме собствени жилища, или жилища наследени от родители и близки.... изглежда сме си доста добре в това отношение а :D

Да така е , за сметка на празните хладилници у дома:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...