Jump to content

Skumov

Фен
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Skumov

  • Ранг
    Начинаещ

Последни посетители

2047 профилни разглеждания
  1. И каква е разликата с тези? Една и съща марка, различни размери.... http://www.autopower.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-textar-honda-fr-v-be-1.7-2365201-g21296c1-i11175863.html#description Когато се задава количество (1) това за целия комплект ли е - 4бр?
  2. Благодаря! Само ако може едно съветче, тъй като задните накладки са за смяна, тези подходящи ли са? В момента на четирите колела са TEXTAR http://www.mister-auto.bg/bg/komplekt-4-nakladki-za-zadni-spirachki/textar-2423101_g900006_a0392423101.html&ktypenr=18472 Като цяло не съм много наясно от къде да поръчвам нужните части и масла... В Поморие (от където съм) няма специализирани сервизи за Honda, така, че предпочитам май сам да си поръчвам части, че майсторите слагат каквото им падне. В Бургас - Хонда, не е много желателно, че там режат глави и са винаги мега заети..
  3. Ами, първото впечатление ми беше, че доста са я пипали козметично - боя, нов волан, педали и т.н., което автоматично ме навява на мисълта, че прикриват нещо. Аз още преди да я видя тази си бях решил, че ще е 1.7 двигателя - така, че и не гледах кой-знае колко в подробности. Лошото е, че рядко излизат с 2.0 двигателя и не може човек да направи съпоставка. Тази беше единствената която гледах.. Не мога да кажа нищо конкретно, тъй като не разбирам много, с мен беше човек който е доста наясно - продавал е коли и знаеше тънкостите Успех!
  4. Благодаря за съветите. Тези дни обиколих всички FR-V-та около Стара Загора и Сливен, но никое не ми хареса. Повечето бяха с някакви проблеми. В крайна сметка намерих в Бургас - 1.7 бензин. от 3 дена джиткам с нея и усещането е страхотно. Предстои смяна на някои компоненти, но като цяло колата е много запазена. За 2.0 двигателя се разколебах, макар да го препоръчват. Ще съм благодарен ако споделите от къде е най-добре да се поръчват части, или директно в Бургас къде могат да се намерят?
  5. Skumov

    Покупка на FR-V

    Здравейте колеги! Дойде време да сменям колата и съм се спрял на Honda FR-V. Вече около 5 години карам HR-V 1999-та с 2 врати (автоматик) и съм страшно доволен, Но с нарастването на семейството искам вече нещо по-голямо. Моля за съвет тъй като не разбирам много от двигатели и конфигурации и се колебая между двата варианта 1.7 бензин и 2.2 дизел. Не пътувам кой знае колко на дълъг път, но като че ли клоня към дизела тъй като до колкото разбрах бензиновип 1.7 идва слабичък за това купе. За сега обявите които съм гледал са главно в София и вероятно ще пътувам нататък, но намерих и 2 в Бургас, което ми е на една крачка - аз съм от Поморие. Нека по-запознатите споделят някакво мнение, ще съм благодарен! Лимитът ми е максимум 9000 лв. но едно ходене до софия си е разход + издаване на транзитни номера и т.н. В бургас не мога да открия в обявите с дизелов двигател http://www.cars.bg/c1355352 http://www.cars.bg/c1235499
  6. Да но на кутията никъде не пише CVT пише AT Fluid ... питах в Хонда и ми казаха че CVT се използва за по новите модели... незнам, но след като сложих ATF проблема ми се оправи ... . дано не ми се налага да източвам и да слагам ново масло че вече съм назад с 172 лв (АТФ 4 л. = 152 лв + смяна = 20 лв)
  7. Колеги, след като се чудих какво масло да сложа видях че на кутията пише AT Fluid и никъде не е опоменато CVT ... сложих ATF - Z1 3.9 л. и проблема е решен!!!!! Оказва се че явно предния собственик или не е сложил правилното масло или не е сменяно въобще.. ТРАКАНЕТО ИЗЧЕЗНА!!
  8. А колко литра ще са ми нужни? Гледах че за автоматика са 3.9 ...
  9. Колеги, значи.... днес свалихме кардана - проблема си остава, значи момента със задния диференциал или кардана отпада... проверихме тампоните на двигателя - няма скъсани.. евентуално възможно ли е от маслото в предния диференциал да е проблема, и също маслото в предния и маслото в скоростите едно ли е? Утре отивам да купувам АTF- Z1 та да видим..
  10. Отново съм с питане.. значи, днес ходих до сервиза на хонда в бургас (апостолов) но бях леко разочарован от майстора.. не ми обърна почти никакво внимание каза ми да отида и да оставя колата в понеделник... имали състезание тези дни и били много заети. След многобройните майстори нещата клонят към "тампон на кардана" ... не съм запознат с механиката много много, та ме интересува (утре отивам пак при моя майстор) как се води точно този зампон, какво да му кажа та да не се излагам .. има ли такъв тампон всъщност.. днес ми обясниха че има някакъв луфт в кардана и този тампон вероятно е причината за вибрацията.. ако някой може да ми обясни за какво става въпрос При дръпната ръчна и опит за потегляне вибрацията се усеща именно в кардана някъде.. Освен това при изключен двигател на паркинг (Р) като се раздвижи колата напред назат се чува леко притракване като от луфт... ..
  11. аха.. значи при теб не се чува так толкова... при мен нещата са извън рамките на нормалното, звука е доста неприятен
  12. Може би проблема е един и същ, само че при мен няма как да регулирам оборотите тъй като съм с автоматик.. при ръчните може би при смяна на предавките ако се подава повече газ може да се избегне вибрацията... успех при теб и да кажеш какво е било ако го оправиш, аз утре си уговорих час в сервиза на Хонда - Бургас дано да ми дадат точно обяснение, че вече почвам да полудявам .. всеки различно ми казва!
  13. @Ombre: за съжаление съм малко далечно от София, но ще го имам в предвид като ходя при майстора... значи.. това което забелязвам е, че това го прави при ниски обороти, като пореглям или когато съм на бавен ход и подам газ също се усеща леко вибрация отдолу... също когато тръгвам по нагорнище ... а този стартов съединител за какво служи? Само при автоматичните скоростни кутии ли е?
  14. Гледам, че темичката ми се е завърнала (за което благодаря на администраторите), след като беше изчезнала след последния ъпгрейд... та моя проблем все още не се е оправил, смених маслото на диф-а с DPS-F на Хонда, това ми казаха че е от сервиза на Хонда в Бургас.. от както съм го сменил съм карал около 700 км тези дни.. тази седмица отивам отново при майстора да я гледа... вече почват да ме хващат лудите!
  15. Благодаря! В петък потеглям, докато се прибера би трябвало да си проличи дали има промяна .. после ще направя още една смяна ..П.С. да моята е автоматик
×
×
  • Създай нов...