tansey 2 #2481 Отговорено 19 Ноември, 2015 До gabbana Дано си решил проблема . Ако не и не ти свети чека, тогава на спрян двигател отвори капака и напомпи ръчната помпа за гориво (крушата) 2-3 пъти. Опитай се да усетиш дали отначало е празна и после се пълни. Ако е това карай и виж след около 30 - 50 км. може да се повтори. В такъв случай не е виновна колата - нищо и няма. Трябва и препарат за дюзи и инжектори (пр. Лики Моли да не правя реклами) и смяна на бензиностанцията. Преди 1.5 год ми се случи , вадих сондата от резервоара филтъра беше с черно като катран вещество. Крушата също. Скоро пак стана, Сипах добавка и това е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zeromc 0 #2482 Отговорено 22 Ноември, 2015 здравейте колеги от вчера вече и аз съм собственик на 7ма генерация Сивик и естествено започват ремонтите по нещата които дразнят най-много .. Дясната ми врата(двуврат) въобще не я хваща централното ,ако реша да купя механизъм и да го сменя сам смятам бих се справил та въпроса ми е дали някой го е правил вече и ако да ,скъпо ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 54 #2483 Отговорено 22 Ноември, 2015 Преди да купуваш трябва да си сигурен, че не ти е прекъснат някой кабел между вратата и купето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #2484 Отговорено 22 Ноември, 2015 (Редактирано) Китайска машинка за централно струва 5-6 лева, аз на задните врати си ги смених сам (не наведнъж де, постепенно когато отказаха - с четириврат съм). На шофьорската врата още като я купих когато ми слагаха алармата ми сложиха китайска - та видях как става де. Трябва първо да провериш наистина дали към твойта идва захранване и освен това с колко кабела е - 2 или 4. Но най-вероятно ще ти се наложи да я смениш. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44905&p=1057412272 Редактирано 22 Ноември, 2015 от Jorko. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomir 13 #2485 Отговорено 23 Ноември, 2015 Колеги някой може ли да ми каже с какъв offset са оригиналните джанти 15ки ,защото моите са 7j et38 и изкарват гумата малко настрани , което не ми харесва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SkyWalker 37 #2486 Отговорено 23 Ноември, 2015 Колеги някой може ли да ми каже с какъв offset са оригиналните джанти 15ки ,защото моите са 7j et38 и изкарват гумата малко настрани , което не ми харесва Оригиналните алуминиеви джанти, 15'', са 6J, аз съм с такива. Става въпрос за ето тези: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #2487 Отговорено 24 Ноември, 2015 Днес получих имейл от Бултрако че еъбеците на колата подлежат на смяна , като съотвено смяната е безплатна!Някой минавал ли е тази процедура? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kaloian311 18 #2488 Отговорено 24 Ноември, 2015 Днес получих имейл от Бултрако че еъбеците на колата подлежат на смяна , като съотвено смяната е безплатна!Някой минавал ли е тази процедура? Удобно ли ще е да обясниш как се стигна до това че Бултрако ти изпратиха имейл,че съм заинтересован, пък предполагам ще е интересно и на другите колеги? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #2489 Отговорено 24 Ноември, 2015 Пратих имейл с вин номера на колата МИ!Ето какво получих като отговор :"Здравейте, Автомобилът Ви е обект на акцията. Ремонтът ще бъде напълно безплатен за Вас. Моля, посочете кой сервиз Ви е удобно да посетите: в София, Пловдив, Стара Загора или Варна? Best Regards, Peter Spassov Service Department Manager Bultraco Ltd 111, Bulgaria Blvd., Building A, floor 1 1404, Sofia, Bulgaria mobile: +359 888 10 49 50 " Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #2490 Отговорено 25 Ноември, 2015 Ако не потърсите бултрако-те няма да ви потърсят!Вчера проверих моята в английския сайт и ми изписа,че шофьорската възглавница е за смяна.Пратих ел.поща и днес изненада,отговора на бултрако - за смяна е пасажерската.Ами сега?Явно ще се водят преговори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wessly 3 #2491 Отговорено 29 Ноември, 2015 Здравейте, мога ли да заменя това табло (само, че е EP2, 5D, тъмното, а това е от EP3) http://i.ytimg.com/vi/ouBHTpHE61U/hqdefault.jpg с това http://img33.olx.bg/images_prodavalnikcom/84455176_4_800x600_honda-sivik-7-generatsiya-hechbek-avtomobili-i-avtochasti.jpg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #2492 Отговорено 29 Ноември, 2015 Би трябвало да няма проблем.Работата е за 5минути. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #2493 Отговорено 29 Ноември, 2015 Така като гледам първото е от бензинка ,а второто е от дизел EU7 ,така че според мен няма да стане трябва да търсиш от бензинка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wessly 3 #2494 Отговорено 30 Ноември, 2015 Да де, имах предвид, че може да се вземе от 2004 примерно таблото и да се сложи на мястото на старото на 2001. Иначе ясно за бензина, но другите показатели дали си отговарят на схеми и тнт. Примерно да не ми светва маслото, вместо ръчната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maglata75 3 #2495 Отговорено 30 Ноември, 2015 Някой от колегите има ли представа ,какви са точните размери на външно каре на главина за сивик 7-ма 1,6 бензин .Искам да си поръчам маншони за каретата-полеуретанови ,но не им знам размерите и не намирам тех. характеристики . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jiktakof 47 #2496 Отговорено 1 Декември, 2015 Някой с дизелов сивик ФЕЙС , може ли да измери съпротивлението на клапана който е на самия ЕГР. Отбелязвам пак фейсова , защото преди фейса са само с вакум , нямат такова клапанче. Мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #2497 Отговорено 2 Декември, 2015 колеги,ще станат джанти с размери R16 6J ET44 за моята кола ???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gabbana 1 #2498 Отговорено 10 Декември, 2015 Tansey сега прочетох поста ти. Благодаря ти. Още днес ще пробвам дали,съвета ти ще проработи.А след колко време трябва да подейства тази добавка?Мен ме е страх да я натисна сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2499 Отговорено 13 Декември, 2015 (Редактирано) Колеги,преди месец си монтирах DRL с датчик за осветеност и сега през светлата част на деня светят дългите на 35 %, а като стане тъмно се включват къси и габарити. Ако някой има желание да си поставя нещо подобно и има въпрси - насреща съм. ето и видео тук Освен това миналата седмица добавих 30 кг към масата на автомобила под формата на теглич, така че и около него мога да споделя опит. Редактирано 13 Декември, 2015 от kotarankat Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #2500 Отговорено 14 Декември, 2015 Здравейте, Колеги. От няколко дни жена ми има сивик 7 спорт фейслифт 1,6 Разбираемо, тя ще го кара аз ще го поддържам. Искам като начало да ви попитам, къде мога да намеря сервизно ръководство за EU и EP модификациите. Здравейте, мога ли да заменя това табло (само, че е EP2, 5D, тъмното, а това е от EP3) http://i.ytimg.com/vi/ouBHTpHE61U/hqdefault.jpg с това http://img33.olx.bg/images_prodavalnikcom/84455176_4_800x600_honda-sivik-7-generatsiya-hechbek-avtomobili-i-avtochasti.jpg И аз исках да направя същото, но се оказа че е толкова просто. Физически пасват идеално и буксите са еднакви, но като закачих новото табло нищо не работеше Явно трябва да се пренаредят кабелите за да има шанс да тръгне... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2501 Отговорено 14 Декември, 2015 Ето, колега, http://dox.abv.bg/files/fdw?eid=52783273 аз ползвам това ръководство. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #2502 Отговорено 16 Декември, 2015 Колеги някой може ли да ми каже с какъв offset са оригиналните джанти 15ки ,защото моите са 7j et38 и изкарват гумата малко настрани , което не ми харесвакол Колега с какви гуми си на тези джанти ,защото и аз купих такива джанти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomir 13 #2503 Отговорено 18 Декември, 2015 195/65 15 Ласа не помня точно модела . Кажи , като ги сложиш , харесва ли ти как стоят . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #2504 Отговорено 18 Декември, 2015 Колеги, искам и аз да попитам за гумите. Сивика ни е 1.6 EP2 sport Където потърсих инфо, навсякъде пише че размера му е 195/60 15 Което няма как да е вярно, понеже "Sport" версията е с 16 цолови джанти от завода... а на вратата ми има табелка, на която пише 205/55 16, което не отговаря като диаметър на 195/60 15 Някой може ли да ме просветли какво става? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SkyWalker 37 #2505 Отговорено 18 Декември, 2015 Колеги, искам и аз да попитам за гумите. Сивика ни е 1.6 EP2 sport Където потърсих инфо, навсякъде пише че размера му е 195/60 15 Което няма как да е вярно, понеже "Sport" версията е с 16 цолови джанти от завода... а на вратата ми има табелка, на която пише 205/55 16, което не отговаря като диаметър на 195/60 15 Някой може ли да ме просветли какво става? Колега, това са двата размера на гумите преди и след фейслифта. Преди 2004-та от завода колата излиза със 195/60 R15, както е в моя случай, а след 2004-та година - 205/55 R16. Освен в размерите, има и разлика в междуболтовото разстояние на главините - старите са 4х100, а новите са 5х114. Това е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #2506 Отговорено 18 Декември, 2015 195/65 15 Ласа не помня точно модела . Кажи , като ги сложиш , харесва ли ти как стоят . Аз мислех да сложа 195/60/15 !Тези не са ли височки!Иначе чак напролет да ги слагам! Колеги, искам и аз да попитам за гумите. Сивика ни е 1.6 EP2 sport Където потърсих инфо, навсякъде пише че размера му е 195/60 15 Което няма как да е вярно, понеже "Sport" версията е с 16 цолови джанти от завода... а на вратата ми има табелка, на която пише 205/55 16, което не отговаря като диаметър на 195/60 15 Някой може ли да ме просветли какво става? Колега, това са двата размера на гумите преди и след фейслифта. Преди 2004-та от завода колата излиза със 195/60 R15, както е в моя случай, а след 2004-та година - 205/55 R16. Освен в размерите, има и разлика в междуболтовото разстояние на главините - старите са 4х100, а новите са 5х114. Това е колега ,моята е 2005г и джантите са 4x100 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomir 13 #2507 Отговорено 19 Декември, 2015 Разликата във височината е 2см. Не опират никъде ,ако това те тревожи , иначе по-добре си вземи каквито се препоръчват , но и тези да вземеш няма да сбъркаш . И да се колебаеш за нещо гумаджиите ще ти обяснят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Марчела 0 #2508 Отговорено 20 Декември, 2015 Зов за помощ! Този следобяд без вопъл и стон, милата ми Хондичка спря да пали. Слагам ключа, контакт, светват лампи, всичко е изрядно... въртя и нищо. Все едно ток няма, а по таблото всичко си е като елха. Дойде ми на акъла да пробвам с резервния ключ - същата работа. Преди два дни направи тоя номер, но на втория опит запали, та реших, че просто нещо се е ошашкала, ама сега...Идеи на къде да се ориентирам?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2509 Отговорено 20 Декември, 2015 Върти ли стартера или не? Ако не завърта стартера изгасват ли лампите по таблото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Марчела 0 #2510 Отговорено 20 Декември, 2015 Не, стартера не върти, а лампите си светят... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2511 Отговорено 20 Декември, 2015 (Редактирано) Ами най-вероятно в стартера е проблема. Но на много кофти място се намира. По принцип може и клеморед да е, но засега май никой във форума не се е оплаквал. Трябва да се проверят и кабелите на самия стартер да не са отхлабени, но това е вероятно ако е имало интервенция. Аз на моя стартер му сменях четките + четкодържател за 20-тина лв., а втулките казаха, че били 2-3 лв. Редактирано 20 Декември, 2015 от kotarankat Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Марчела 0 #2512 Отговорено 21 Декември, 2015 (Редактирано) Благодаря за отговора! Чета напред назад и стигам до извода, че ако е от клемореда не би трябвало и таблото да свети. 1-ви вариант за сега остава стартера, въпреки че много ме гложди, как така без симптоми бам - умира? Нещо ми мирише като че да е по тоците, ама нали съм женска и не ги разбирам много Редактирано 21 Декември, 2015 от Марчела Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #2513 Отговорено 21 Декември, 2015 Оригиналните гуми на 1,6 спорт, фейслифт са R16 205/55. Сега за зимна съм сложил 205/60 и не опират никъде. Даже возията ми се подобри като че ли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #2514 Отговорено 22 Декември, 2015 Да споделя и още нещо, днес пробвах да си пастирам понагорелите фарове с паста за съби Colgate от 1,20 лв. И,,,,,, о чудо има резултат само за 15 минути занимавка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #2515 Отговорено 28 Декември, 2015 Колеги, къде се намира буксата за диагностика на 7-ма серия?За дизела става въпрос ако има значение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2516 Отговорено 28 Декември, 2015 (Редактирано) Ако вече не е късно, буксата се намира като клекнеш от страната на шофьора отзад зад централната конзола. OBD2 е. в Редактирано 28 Декември, 2015 от kotarankat 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #2517 Отговорено 28 Декември, 2015 Благодаря ви за отговорите за гумите колеги. Явно просто сайтовете нямат коректна информация. Искам още няколко неща да ви попитам. 1. Моята е ЕП2 3 врати фейслифт спорт. Някой дали има идея, дали пружините и амотисьори от 5 врата кола НЕспорт изпълнение ще станат на моята и дали ще омекоти возията. 2. Имам някакъв проблем с волана, който четох, че е често срещан при джазовете, които също са с електрически серво усилвател, а именно - волана ако е леко завъртян при движение не се изправя сам. Някой със сивик имал ли е подобен проблем? Решение? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #2518 Отговорено 29 Декември, 2015 Лично при мен волана се изправя до много малака степен. Т.е. трябва да си го доизправя с ръце а не да го пусна и той сам да се изправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 733 #2519 Отговорено 29 Декември, 2015 а докато караш направо и мнооого леко завъртиш ... си поема на където си завъртял без никакво намерение да се върне? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #2520 Отговорено 31 Декември, 2015 Има го този момент, незнам това дали е нормално за този модел или е някакъв дефект но аз съм му свикнал и не обръщам внимание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове