Jump to content

tansey

Фен
  • Мнения

    71
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно tansey

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    honda civic 1.7 CDTi от 06. 2009
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Горна Оряховица

Последни посетители

2543 профилни разглеждания
  1. До gabbana Дано си решил проблема . Ако не и не ти свети чека, тогава на спрян двигател отвори капака и напомпи ръчната помпа за гориво (крушата) 2-3 пъти. Опитай се да усетиш дали отначало е празна и после се пълни. Ако е това карай и виж след около 30 - 50 км. може да се повтори. В такъв случай не е виновна колата - нищо и няма. Трябва и препарат за дюзи и инжектори (пр. Лики Моли да не правя реклами) и смяна на бензиностанцията. Преди 1.5 год ми се случи , вадих сондата от резервоара филтъра беше с черно като катран вещество. Крушата също. Скоро пак стана, Сипах добавка и това е.
  2. Колега, този модел при натискане на газ и спирачка едновременно влиза в авариен режим ( без турбо). Трябва да се изгаси и стартира наново. Някъде във форума преди около 4 години бяха писали по темата колеги, които се занимават професионално със това. Не съжалявай, това с тази кола може да ти е единствения проблем. Карам такава 6 години и мога да ти кажа, че още не съм махал пластмасата на двигателя. И сигурно знаеш, не се форсира студена над 3000об/мин.
  3. borko 30 Вие с дизеларките имате ли филтър за твърди частици?Номера с карането на високи обороти извънградско май за него се отнася и от него давало същата грешка.Jictakov, ясно е че след дадена процедура се откача акумулатора за да изтрие старите грешки компа и после се тества наново.Също проверете си и въздушния филтър да ли не е за смяна Имаме филтър за твърди частици (задръстен филтър май беше Р0420 по OBD)
  4. Всичко за Сивик 7 генерация didi0o, Виж това: Публикувано от Jorko. на 07 март 2010 - 18:27 в Технически въпроси Зимата вече свършва, а аз чак сега разбрах, че имаме водоподгревни свещи - 3бр. Намират се до термостата на малкия кръг за парното. Пускат се чрез комбинацията от:1. Включено копче за климатика 2. Потенциометъра за топло/студено - в положение горещо 3. Включен вентилатор за парното, на която и да е степен. При абсолютно студена кола - парното започва да духа топло след 1-2 минути Опитайте Мисля, че се включват под 5оС
  5. До choro Ако скърцането се чува все едно , че е от волана , провери си тампоните на макферсона ( горе с лагерите).
  6. Здравейте колеги, Можете ли да подадете информация откъде мога да поръчам преден тампон за двигателя (50840-s6f-e02) с добро отношение цена-качество? Само за информация - предлагат ми оригинален на цена 235 лв.
  7. Питане към хонда 007 имам един пост от 19.03.2014. Ако това ти е проблема - решението е лесно
  8. До bloiler Честито и много безаварийни. Централната конзола се сваля сравнително лесно, но ти трябва приспособление ( като пластина) първо се сваля конзолката на скоростия лост - става за 20 сек. , после горната, но е хубаво да го видиш в you tube. Ще видя за линка. Във форума има мисля всичко, което може да те интересува. След 2 месеца правя 5 години с тази кола и мисля, че избора ти е добър. На моята също не светеха лампа на климатика и на плафона като я купих и това бяха проблемите ми за много време. Горивния филтър е много важен, сменяй го на всяко масло .или най - много през едно. Тука нафтата не е като италиянската вярвай ми. Скоро го папах със задръстен филтър на горивната помпа и крушата за подкачване на гориво.
  9. Здравейте колеги. Случва ми се странен проблем: в един момент колата губи обороти в смисъл не може да вдигне повече от 2500. При подаване на газ на празен ход за момент оборотите достигат 3000 и след това пак на 2300-2500. Това ме наведе на мисълта, че не достига гориво.Решението засега е: при изключен двигател напомпвам 3-4 пъти крушата и колата върви перфектно 25-30 км. и после пак така. Проверявах маркучите на горивния филтър, източвах от дренажа отдолу и няма промяна в поведението. Имате ли някаква идея за какво става дума. Горивния филтър е сменен преди 2-3000 км.
  10. Отварям таблото, но нещо не мога да се ориентирам къде са точно лампите
  11. Здравейте, колеги,Някой знае ли как се стига до осветлението на арматурното табло (червените рингове). Имам една лампа или светодиод - не знам, който си светва само когато завъртя стартера, тоест не е изгорял. Не е болка за умиране, но дразни. Та ако на някой му се пише - да даде съвет.
  12. Към Code7Държача на крушката се намира с поръчка. На мен ми го доставиха във Варна много точни момчета, да не правя реклама на магазина. Излезна ми 22 лв. Предлагали са ми го и за 36. Просто трябва да се търси точния магазин. По-важното е да се научиш да ги монтираш. Аз преди време така си счупих фасунгата от много акъл - по 10 минути не мога да уцеля скобата даже в youtube гледах как го правят. Сега става за секунди. Между другото много ми горят крушките.
  13. ROVER. Преди години се бяха сродили с Хонда. За лети с 4 отвора стават, за железни - провери
  14. Към Code7Генератора и вакуумпомпата са на един вал при Исузу-то.Разделя ги една семеринка,и при проникване на масло гори изправителния блок и регулатора. Двете части са по около 30 лв. Семеринката е за 2-3. Проблема е в демонтажа. По каталог трябва да се демонтира радиатора. На мен ми го вадиха отдолу,но се откача гредата -абе 3 дена. Иначе на същия двигател (пр. Мазда или Опел) и читав майстор работата е 2-3 часа.Това ми случи това лято, точно 3 години направи колата при мен.
×
×
  • Създай нов...