Хондавелка 3 #1 Публикувано 23 Ноември Здравейте! Търсих дискусия за газовите уредби за Акорд 8 из форума- признавам си, не претърсих обстойно, тъй като темите с много. Има ли вече създадена такава или ако не- споделете вашето мнение и опит. Аз лично съм против подобни модификации, които са различни от фабричното производство на автомобила. Какви са плюсовете и минусите при различните двигатели? Как се отразяват на мощността на автомобила и износването на двигателя и всички свързани системи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 44 #2 Отговорено 23 Ноември (Редактирано) Здравей в Газовия раздел(Алтернативни горива) ще намериш отговорите които се касаят. Редактирано 23 Ноември от MotoMK5 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 759 #3 Отговорено 24 Ноември Слагам препратка към темата на @Markony 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хондавелка 3 #4 Отговорено 24 Ноември Чудесно, благодаря за препратката! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7016 #5 Отговорено 29 Ноември (Редактирано) Априори и аз бях против газта, но така се случи, че имам 2 коли на газ (така ги взех) и нямам оплаквания. Преди 2 години им смених бутилките, тоест са на газ от дузина години и за сега просто ги ползвам само със смяна на филтрите им. На едната смених 1 от 6-те дюзи, а на другата и 4-те + компютъра - твърде старо поколение бе, но при теб всичко ще е ново. Ако минаваш приличен пробег си струва. Дори ежедневното градско да е няколко км в посока, след студен старт, до 1 км системата сменя горивото и се возиш на -60% от цената на бензина. Просто намери кой да монтира читава уредба и да я настрои оптимално, а после - газ на газ. Редактирано 29 Ноември от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хондавелка 3 #6 Отговорено 29 Ноември О, аз изобщо не го обмислям този вариант Автомобилът ми работи перфектно и не бих рискувала да го съсипя само, за да спестя някой лев от гориво. Но тъй като нямам никакви аргументи защо не бих го направила (освен че баща ми караше един Ситроен, безупречен, и откакто сложи газ, започнаха да се появяват разни много дразнещи дефекти, които преди ги нямаше- придърпване, изгасване на двигателя ни в клин ни в ръкав, загуба на мощност, особено при ниски температури, запушване на дюзи и др.) , реших да поразпитам другите какъв опит имат, че да се информирам малко. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 759 #7 Отговорено 29 Ноември Тези пролеми са от зле подбрани елементи на уредбата, лош монтаж или неправилна настройка. Може да са съвкупност от трите. С правилен монтаж и настойка няма да усещаш на кое гориво караш като динамика. Ще го усещаш само по разхода за гориво. Едно е да даваш 1,10 лв. друго 2,60. За София има дори отзиви от коегата Иво Ленков. Трябва да има контакти из форума. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7016 #8 Отговорено 29 Ноември Преди 2 часа, Хондавелка написа: О, аз изобщо не го обмислям този вариант Автомобилът ми работи перфектно и не бих рискувала да го съсипя само, за да спестя някой лев от гориво. Амии, тогава недей. Има хора които държат Хондата която купуват, да не е имала газ, та твоята след време ще е "запазена" за средващия и стопанин. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 197 #9 Отговорено 29 Ноември За мен единствения минус на газовата уредба е наличието на газова бутилка, която трябва да се постави някъде и допълнителната тежест Подходящата газова уредба за двигателя и кадърно монтирана - няма да имаш никакви проблеми. И няма да усещаш дали караш на газ или бензин. Аз карам по около 10000 км. на година, смесено градско и извънградско. Градското напоследък ми е по - голям процент. Случих на подходящ момент - по време на пандемията сложих газовото. Тогава газта беше доста евтина и избих парите за газовото от гориво за една година Иначе по предварителни сметки, щеше да ми отнеме 3 - 4 г. избиването. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7016 #10 Отговорено 29 Ноември Принципно не са само парите. Газта е по-екологична, макар у нас това да няма значение според властите. Но преценката си е лична. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хондавелка 3 #11 Отговорено понеделник в 15:41 На 29.11.2025 г. at 21:08, ceco_accord написа: Принципно не са само парите. Газта е по-екологична, макар у нас това да няма значение според властите. Но преценката си е лична. За по- ниските вредни емисии съм съгласна. От тази гледна точка и аз бих била привърженик на газовите уредби. Или от гледна точка на икономичност. Но се чудя- ако е толкова безопасно за двигателя (че даже и за пътниците.. при евентуална тежка катастрофа, примерно), защо не се произвеждат автомобили на газ фабрично? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1427 #12 Отговорено понеделник в 16:21 Има автомобили които са си на газ фабрично, а бензина е като алтернатива. На метан също. 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7016 #13 Отговорено понеделник в 18:52 Има - има, но са по икономически причини и нисък клас. Самият факт че не е екзотично гориво и има газ колонки на почти всички бензиностанции по Европа е показателен. За среден и висок клас коли, маркетинг критериите са други, но у нас ситуацията не е като у хората, таа ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове