eskulero 0 #1 Публикувано 21 Ноември Привет, колеги От 6 месеца съм притежател на Хонда ЦРВ 1, 147 коня с газ, ръчни скорости, 2000г. Имам следния проблем. При рязко намаляне на скоростта оборотите падат почти до 0 и понякога дори гасне (ако е на газ изгасва почти винаги ако не й подам газ да я изфорсирам леко). Като я изфорсирам на място оборотите след това пак отиват към нулата. Забелязах, че при първото палене за деня държи около 1500 оборота и чак когато загрее започва да поддържа 800-900, но пак колебливо и стрелката понякога играе. Моля за помощ ако някой знае от какво може да е. Наскоро смених клемореда, реглаж на клапаните е правен наскоро, само с оригинални масла се кара. Благодаря ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 42 #2 Отговорено 23 Ноември Здравей и честита придобивка. Няма да е зле да потърсиш с търсачката подобни теми във форума. Само на газ ли го прави или и на бензин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 0 #3 Отговорено 24 Ноември На 23.11.2025 г. at 8:55, Richard написа: Здравей и честита придобивка. Няма да е зле да потърсиш с търсачката подобни теми във форума. Само на газ ли го прави или и на бензин? От темите, които прочетох най-честите причини за нещо подобно са клемореда, акумулатор, бушони - проверени и сменени с нови са при мен, но продължава да гасне понякога. На газ го прави доста често, но дори като карам няколко дена само на бензин все ще угасне и там поне 4-5 пъти седмично. Бях в два различни сервиза и нямат идея от какво може да е.. Бихте ли ме насочили от къде да започна търсенето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 942 #4 Отговорено 24 Ноември Клапана за празен ход да се види. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #5 Отговорено 24 Ноември Маже да помогне темата. https://forums.hondabg.com/topic/111991-почистване-iacv-клапана-crv-1gen/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 0 #6 Отговорено 25 Ноември Благодаря ви! Вчера сипах някаква добавка за почистване на изпускателните колектори и от тогава не е гаснала, както и оборотите се стабилизираха. Предполагам е временно решение и при първа възможност ще я оставя в сервиза да проверят IACV Клапана. Ще пиша когато има резултат! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #7 Отговорено 25 Ноември Катализатора да не е запушен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 0 #8 Отговорено 25 Ноември Преди 8 часа, CARPERA написа: Катализатора да не е запушен. Това също ще се провери, понеже съдейки по симптомите е твърде вероятно да е запушен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 942 #9 Отговорено 25 Ноември Това няма нищо общо с катализатора, ако ти е запушен катализаторът, ще го усетиш във високите обороти, не в ниските. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 0 #10 Отговорено четвъртък в 16:20 Безгрижието ми продължи около ден… Днес пак загасна, но този път ме остави на пътя. Добутах я до паркомясто на което да не пречи, реших че като изстине ще запали безпроблемно, но уви… Завъртам ключа и нищо не светва по таблото. (Акумулатора е окей, сложих дори друг за проба, но същата работа). Моля за съвети ако някой се е сблъсквал с подобен проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 942 #11 Отговорено четвъртък в 19:22 Това е коренно различен проблем. Тука вече ти трябва електричар. Имал съм такъв проблем и се оказа разхлабена маса, така че първо това трябва да се провери. Има ли нещо работещо, което принципно работи без контакт, примерно фарове, осветление купе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 0 #12 Отговорено петък в 07:03 Снощи нищо не се включваше, нито централно, нито лампи нищо. Тази сутрин обаче запали без проблем… закарах я до сервиза поне на ход и там като я загасих реших да я запаля пак и стартирането беше много мъчно, едвам стартира и се чу един остър писклив, четкащ звук, поработи няколко секунди и загасна сама. Оставих я и ще чакам майстора да се произнесе. Ще му кажа тогава да прегледа и масата дали не е разхлабена освен другите неща, които ме посъветваха колегите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 29 #13 Отговорено вчера в 08:25 Колега след отстраняване на основния проблем в момента, поради който колата стартира трудно или изобщо няма възможност, проследи отново падането на оборотите. Ако пак го има най-вероятно е отделен симптом, както те насочи колега. Много често се проявява при модела с монтирана газова уредба. Най-ярко е при рязко отпускане на газта или при шофиране с висока скорост/обороти и освобождаване от скорост тогава изгасва. Получва се от преобогатяване на гориво-въздушната смес. Газовата уредба не успява да намали потока пропан-бутан и двигателя се "задавя". Ако е на скорост се усеща едно леко задържане, но не изгасва поради предване на въртящ момент към двигателя. При "евтин" газов инжекцион, "скъп" с износени компоненти или необслужен навреме също и правилно регулирана система. Монтажа изначало трябва да е по основните правила. Има и колеги с "обикновени" газови уредби...твоята каква е? При експлоатация на газ много важни са честа смяна на въздушен филтър, преглед на запалителната уредба палец, свещи, кабели и специфичното делко на хонда :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 0 #14 Отговорено преди 23 часа След като престоя в сервиза от там казаха, че нищо й няма, само масло доляли понеже видяли, че страшно много гори. 2-3 пъти я палили и карали и не угасвала. Не могли да направят обаче диагностика понеже нямало букса (а било с някви светлинни индикации и с две думи ми казаха да се оправям) Като ги попитах за дросела или стъпковото моторче казаха, че на 99% било Делкото и да съм сменил първо него и после да гледат другите неща, което ми се стори абсурдно. Казах им, че тогава нищо не им дължа щом нищо й нямало и си тръгнах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 48 #15 Отговорено преди 15 часа Диагностиката е с окъсяване на буксата. Но , ако не свети чека нищо няма да покаже. Но това да не свети нищо е свързано със загуба на токове. Както казаха търси жичкаджия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 14 #16 Отговорено преди 3 часа Може да се направи диагностика с програма на Хонда или с Launch, но ако не ти свети жълта лампичка на таблото (check engine), най-вероятно няма да има записана грешка. Ще им трябва преходна 3 пинова букса, а много сервизи едва ли я имат. Може да се закупи в крайна сметка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове