eskulero 3 #1 Публикувано 21 Ноември, 2025 Привет, колеги От 6 месеца съм притежател на Хонда ЦРВ 1, 147 коня с газ, ръчни скорости, 2000г. Имам следния проблем. При рязко намаляне на скоростта оборотите падат почти до 0 и понякога дори гасне (ако е на газ изгасва почти винаги ако не й подам газ да я изфорсирам леко). Като я изфорсирам на място оборотите след това пак отиват към нулата. Забелязах, че при първото палене за деня държи около 1500 оборота и чак когато загрее започва да поддържа 800-900, но пак колебливо и стрелката понякога играе. Моля за помощ ако някой знае от какво може да е. Наскоро смених клемореда, реглаж на клапаните е правен наскоро, само с оригинални масла се кара. Благодаря ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 44 #2 Отговорено 23 Ноември, 2025 Здравей и честита придобивка. Няма да е зле да потърсиш с търсачката подобни теми във форума. Само на газ ли го прави или и на бензин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #3 Отговорено 24 Ноември, 2025 На 23.11.2025 г. at 8:55, Richard написа: Здравей и честита придобивка. Няма да е зле да потърсиш с търсачката подобни теми във форума. Само на газ ли го прави или и на бензин? От темите, които прочетох най-честите причини за нещо подобно са клемореда, акумулатор, бушони - проверени и сменени с нови са при мен, но продължава да гасне понякога. На газ го прави доста често, но дори като карам няколко дена само на бензин все ще угасне и там поне 4-5 пъти седмично. Бях в два различни сервиза и нямат идея от какво може да е.. Бихте ли ме насочили от къде да започна търсенето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #4 Отговорено 24 Ноември, 2025 Клапана за празен ход да се види. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1616 #5 Отговорено 24 Ноември, 2025 Маже да помогне темата. https://forums.hondabg.com/topic/111991-почистване-iacv-клапана-crv-1gen/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #6 Отговорено 25 Ноември, 2025 Благодаря ви! Вчера сипах някаква добавка за почистване на изпускателните колектори и от тогава не е гаснала, както и оборотите се стабилизираха. Предполагам е временно решение и при първа възможност ще я оставя в сервиза да проверят IACV Клапана. Ще пиша когато има резултат! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1616 #7 Отговорено 25 Ноември, 2025 Катализатора да не е запушен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #8 Отговорено 25 Ноември, 2025 Преди 8 часа, CARPERA написа: Катализатора да не е запушен. Това също ще се провери, понеже съдейки по симптомите е твърде вероятно да е запушен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #9 Отговорено 25 Ноември, 2025 Това няма нищо общо с катализатора, ако ти е запушен катализаторът, ще го усетиш във високите обороти, не в ниските. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #10 Отговорено 27 Ноември, 2025 Безгрижието ми продължи около ден… Днес пак загасна, но този път ме остави на пътя. Добутах я до паркомясто на което да не пречи, реших че като изстине ще запали безпроблемно, но уви… Завъртам ключа и нищо не светва по таблото. (Акумулатора е окей, сложих дори друг за проба, но същата работа). Моля за съвети ако някой се е сблъсквал с подобен проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #11 Отговорено 27 Ноември, 2025 Това е коренно различен проблем. Тука вече ти трябва електричар. Имал съм такъв проблем и се оказа разхлабена маса, така че първо това трябва да се провери. Има ли нещо работещо, което принципно работи без контакт, примерно фарове, осветление купе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #12 Отговорено 28 Ноември, 2025 Снощи нищо не се включваше, нито централно, нито лампи нищо. Тази сутрин обаче запали без проблем… закарах я до сервиза поне на ход и там като я загасих реших да я запаля пак и стартирането беше много мъчно, едвам стартира и се чу един остър писклив, четкащ звук, поработи няколко секунди и загасна сама. Оставих я и ще чакам майстора да се произнесе. Ще му кажа тогава да прегледа и масата дали не е разхлабена освен другите неща, които ме посъветваха колегите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 30 #13 Отговорено 2 Декември, 2025 Колега след отстраняване на основния проблем в момента, поради който колата стартира трудно или изобщо няма възможност, проследи отново падането на оборотите. Ако пак го има най-вероятно е отделен симптом, както те насочи колега. Много често се проявява при модела с монтирана газова уредба. Най-ярко е при рязко отпускане на газта или при шофиране с висока скорост/обороти и освобождаване от скорост тогава изгасва. Получва се от преобогатяване на гориво-въздушната смес. Газовата уредба не успява да намали потока пропан-бутан и двигателя се "задавя". Ако е на скорост се усеща едно леко задържане, но не изгасва поради предване на въртящ момент към двигателя. При "евтин" газов инжекцион, "скъп" с износени компоненти или необслужен навреме също и правилно регулирана система. Монтажа изначало трябва да е по основните правила. Има и колеги с "обикновени" газови уредби...твоята каква е? При експлоатация на газ много важни са честа смяна на въздушен филтър, преглед на запалителната уредба палец, свещи, кабели и специфичното делко на хонда :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #14 Отговорено 2 Декември, 2025 След като престоя в сервиза от там казаха, че нищо й няма, само масло доляли понеже видяли, че страшно много гори. 2-3 пъти я палили и карали и не угасвала. Не могли да направят обаче диагностика понеже нямало букса (а било с някви светлинни индикации и с две думи ми казаха да се оправям) Като ги попитах за дросела или стъпковото моторче казаха, че на 99% било Делкото и да съм сменил първо него и после да гледат другите неща, което ми се стори абсурдно. Казах им, че тогава нищо не им дължа щом нищо й нямало и си тръгнах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 48 #15 Отговорено 2 Декември, 2025 Диагностиката е с окъсяване на буксата. Но , ако не свети чека нищо няма да покаже. Но това да не свети нищо е свързано със загуба на токове. Както казаха търси жичкаджия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 15 #16 Отговорено 3 Декември, 2025 Може да се направи диагностика с програма на Хонда или с Launch, но ако не ти свети жълта лампичка на таблото (check engine), най-вероятно няма да има записана грешка. Ще им трябва преходна 3 пинова букса, а много сервизи едва ли я имат. Може да се закупи в крайна сметка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 30 #17 Отговорено 8 Декември, 2025 Виж сам колко проблема описа до момента: 1.При рязко намаляне на скоростта оборотите падат почти до 0 и понякога дори гасне 2.Завъртам ключа и нищо не светва по таблото. (Акумулатора е окей, сложих дори друг за проба, но същата работа). 3. ...стартирането беше много мъчно, едвам стартира и се чу един остър писклив, четкащ звук, поработи няколко секунди и загасна сама. Ако изгасва спонтанно от делкото и светва чек лампата може да се прочете датчик(един от трите вътре) или ICM. Бобината "изгоряла" не я изписва с грешка. Да не свети нищо по таблото...не е делко в конкретния случай. Да стърже и свири, има много лагеруващи и триещи елементи в двигателя. Виж при нормално подаване на контакт, когато го има кои лампи светят, изгасват преди да запалиш и кои изгасват след запалване на двигателя. Да не ти е повредена или умишлео "угасена" оранжевата чек лампа. Ще се наложи да пообиколиш няколко сервиза и отзивчив майстор с основни познания по механиката и електрическата част на този вехт автомобил ще го вкара в пътя.Просто не виждат платежоспособни клиенти в нас, предпочитат нещо 2020 да влезе в гаража, дори и да им е непосилно и неясно за ремонт на някой от тях :) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 349 #18 Отговорено 8 Декември, 2025 Огледай масите по мотора също така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 44 #19 Отговорено 10 Декември, 2025 Комутатор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #20 Отговорено 14 Декември, 2025 Привет, няколко пъти ми се случи да загасне пак така колата без никакви индикации. Пръсках на поразия с контакт спрей по всички бушони и колата веднага запали. Ден по-късно отново стана този проблем и реших са пробвам бушоните един по един, за да видя дали мога да локализирам по конкретно някакъв проблем. Натиснах/почуках оградения в червено на снимката бушон и колата отново запали безпроблемно. Опитах да намеря някаква схема, която да описва за какво служи, но не успях. Някой знае ли за какво е и по важното е дали може това да е причината или е просто случайност, че е запалила? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mandalorian 65 #21 Отговорено 14 Декември, 2025 Това би трябвало да е релето за вентилатора на климатика. Едва ли има нещо общо с описаните проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkostanev 35 #22 Отговорено 14 Декември, 2025 според мен това ограденото с червено не е бушон а е някакво реле Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 228 #23 Отговорено 14 Декември, 2025 при мен спонтанно угасване на ЦРВ2ра (в движение), понакога палеща веднага, понякога след няколко минути се реши с пичстиване е прекримпване на + кабела към акумулатора - имах късмета да го направи в поредния посетен сервиз. Преди това бях бутал клемите към акумулатора - без помръдване, не ми беше хрумнало да бутам самия кабел (и той взел да мърда вътре в клемата), както откриха проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eskulero 3 #24 Отговорено 16 Декември, 2025 Май това се оказа и при мен. Майстора сложил и нещо допълнително, за да прави по добър контакт и сякаш вече всичко е наред! Благодаря много на всички отзовали се! ❤️ 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 30 #25 Отговорено 17 Декември, 2025 Честито :) проследи проблема с падащите обороти при връщане на газта, как е положението? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vdon 21 #26 Отговорено 16 Януари Здравейте, да се вмъкна и аз в темата - тя вече е малко стара. Преди седмица, ЦРВ-то ми угасна в движение със скорост от 80км/м - доста неприятно - педала на спирачка става твърд, кормилото без хидравлика едвам успях да отбия безопасно в дясно и добре че нямаше някой остър завой. Това не и е първия път в който ми гасне, но и тук като при тебе ми изгасна и таблото - остана да премигва само зеленото ключе. Повтори го още няколко пъти докато се прибера и със сигурност установих, че таблото изгасва - светят само аварийнте, когато ги натискам и 5пъти премигва зеления ключ. Това го направи и на другия ден и то на по-малко от 5км. шофиране градско, после на връщане пак ми го направи и на другия ден същото се повтори Колата ми и друг път е гаснела така, но тогава таблото ми светеше - масло, чек и други, понякога е записвала и грешка, но там симптомите са други, я комутатор, я бобина /вече си ги нося резервни в багажника/ Та без да мисля много реших, че е клемореда - поръчах си нов оригинален на хонда от един сайт за около 80евра. Не успях сам да си го сменя, че нещо много кабели, а и двете болтчета на клемореда на неудобно място, но отидох на електротехник, който да ми го смени и той половин час ми обяснява, че е сигурен на 1000 процента, че причината не било в това / интересно е че като си работи колата на празен ход след като разклатя, разлопам, по удрям по контактния ключ - колата не угасва и не прекъсва или премигва / Но в крайна сметка, го накарах да го смени - за около 30-40 минути работа беше. От тогава съм минал около 300-350км предимно градско с много гасене и палене и още не е изгаснала. Надявам се и да не се да съм отстранил повредата. Общо казано съм я забелязал, че когато спре да пали и не може да запали а стартера върти и се мъчи - причината е в бобината, която е в делкото, един път съм писал тук причината беше, че бях натиснал или ударил ръчно с патерица и шоковия датчик, и тогава голяма беля, докато го установим. Защото при активиран шоков датчик, колата се мъчи да запали върти стартера, но също не дава искра на свещите. Когато започне да гасне в движение след като загрее и записва грешка на чека - комутатор / но обикновенно съм сменял и кабели, свещи, палец и дистрибутурна капачка - за всеки случей/ И явно като гасне в движение и по таблото не свети нищо освен зеленото ключе - е клеморед Успешна година на всички 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове