Bizzito 470 #1 Публикувано преди 2 часа (Редактирано) Здравейте, Реших да си сменя свещите по-рано от предписанията и получих изненада. Майстора каза, че всичко е наред, но според мен не е съвсем така. Изглежда, че единия цилиндър има някакъв проблем. Три от свещите са в перфектно състояние, обаче едната има много кофти нагар. Също така само на нея резбата и е омаслена изцяло. Според проучванията ми днес този цилиндър гори масло през вложките на клапаните. Ето отблизо лоша и добра свещ на микроскоп. Тук даже е леко поизчистен вече. Нагарът е много твърд и гаден. Надявам се да няма много в камерата или по клапаните. Разхода на масло е 500 мл на 5000 км. Редактирано преди 1 час от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 756 #2 Отговорено преди 1 час Или са депозити, или свеща си е изпяла песента, но като гледам електрода, май е второто. Провери въпросния цилиндър след 10-20к. и ако всичко е наред, значи свеща си е заминала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 470 #3 Отговорено преди 1 час (Редактирано) Така изглежда но пръв поглед да, заради нагарите, сякаш е стопена. И ние се подлъгахме първоначално (с колеги). Обаче реално няма проблем. Електродите са си там и гапа си е колкото трябва. Грешки за missfire, прекъсвания или проблеми не съм имал. Както си работи мотора преди смяната така си работи и сега. Иначе и аз така мисля, след време да проверя как е положението. Редактирано преди 1 час от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2789 #4 Отговорено преди 1 час Обърни внимание и на третата отляво надясно! И тя е зле. Като цяло всичките са с нагар. Кои повече, кои по-малко. Добавки за бензин ползваш ли редовно и какви? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 470 #5 Отговорено преди 48 минути Едната и тя има наченки да. Но се ядва. Ползвал съм добавки. Примерно колата е в мен от 20 хил км. През половината време да съм ползвал само Wynns supremium petrol по 1 мл на литър. Нищо особено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 756 #6 Отговорено преди 24 минути То като цяло не изглеждат като иридиеви свещи на 86к. Ако ти е голяма тръпка какво се е случвало в този цилиндър, ходи да ти го прегледат с ендоскоп. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2789 #7 Отговорено преди 20 минути (Редактирано) Точно това бях почнал да пиша. Един оглед с ендоскоп ( на всички цилиндри)ще каже гумички на клапани ли са, сегменти ли са, или цилиндри. Редактирано преди 19 минути от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове