Nilkaj 0 #1 Публикувано 24 Август, 2022 Здравейте, моля да споделите какъв разход ви дава колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #2 Отговорено 24 Август, 2022 На дълго между 5 и 6.4 в зависимост от скоростта. Градско (София), между 7 и 8, пак според зависи. Зимъска, с работа на място (за чистене) и къси преходи отива 0.5-1 л. нагоре Ето детайли за моята кола в Carspending -> https://www.carspending.com/bg/vehicle/16446-honda-civic-1-5t-i-vtec 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peyton22 40 #3 Отговорено 25 Август, 2022 (Редактирано) Много е писано точно по тази тема с конкретни примери. При този двигател всичко зависи от това как караш. Моята при спокойно пенсионерско каране по магистрала 110-120, без газ по нанагорнища, тенденциозно икономично каране дава разход 5.0-5.4. Отидеш ли на 140-160 два литра отгоре ще се качат веднага. Градско на спокойно каране е между 6.4-7.5. За зимата както е казал колегата , добави 0.5 отгоре. Но пак казвам, всичко опира до това как караш. Моята е вече на 100 000, от които 70% са извънградско и общият ми среден разход смесен е 6.0. Масово ми прави впечатление като засичам с моята кола млади момчета и момичета газ по магистралата със сигурност над 150, ама като мама и тате сипват горивото и плащат обслужването, така ще е. Не забравяйте,че колкото повече газ се дава, толкова повече се амортизира и колата. Редактирано 25 Август, 2022 от peyton22 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PiToMeN 75 #4 Отговорено 25 Август, 2022 В подписа ми се вижда и моята. Не ми плаща никой бензина, ама и със 120 не мога да издържа повече от 5 минути. Тя иска да върви. Градското ми в Пловдив е 8,6~9 без да я натискам. Пловдив е проклет град за каране. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peyton22 40 #5 Отговорено 26 Август, 2022 В крайна сметка както е и при всички коли разходът зависи от това колко настъпваш педела. И аз я чакам тази кола, която да я настъпваш и да харчи малко. Предполагам няма нужда да ви казвам,че и така рекламираните електрически коли (в частност Тесла Модел 3) какво се случи, когато се возихме със 160 по магистралата и от рекламирани 400 и кусур, на мъка 220км издържа пробег. Всичко е до това колко е тежък педалът. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #6 Отговорено 27 Август, 2022 Темата е почистена от всички мнения, които нямат връзка с въпроса от първото. Пак започнаха да се осъждат собствениците на други марки, че вече и нетолерантността в България. Винаги съм се чудел, това, че се възмущаваш, че другите са нетолерантни, не те ли прави нетолерантен (най-малкото към нетолерантността) самия теб? Все тая. Има тема, където се обсъждат другите марки, както и предразсъдъците към собствениците им. Хондаджиите, щото сме каймака на обществото, според другите, да... За да не съм извън темата и аз: извънградско 6-7, градско 8-9, като зимата отива и доста нагоре специално градското. Хем излиза от топъл гараж и го няма студения старт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
savo_ 4 #7 Отговорено 27 Август, 2022 (Редактирано) Откакто съм я взел, 58000км. / 60-70% извънградско / 6.8 среден разход, като не карам икономично. Редактирано 27 Август, 2022 от savo_ правописна грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nilkaj 0 #8 Отговорено 28 Август, 2022 Първото ми засичане е 10.5 градско и седем извънградско. Може да е от крачето, може и да не съм свикнал още с подаването на газ. Свт имам за първи път и смятам, че е по различно от стандартната автоматична кутия. Екон режима ползвате ли го? Има ли някаква разлика в икономията? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peyton22 40 #9 Отговорено 28 Август, 2022 Аз лично съм пробвал еко режима и абсолютно никаква разлика в разхода. ДА, определено не караш икономично с такъв разход. Все пак всеки сам си решава как да кара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #10 Отговорено 28 Август, 2022 Да питам за ръчният режим на CVT-то: До какви обороти държи предавка, преди да качи горната, и държи ли я изобщо, или вкл. следващата? Ако е на него, на какви мин. обороти може да се включи горна и това дава ли по-нисък разход? На М сваля ли предавки в режим моторна спирачка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #11 Отговорено 30 Август, 2022 На 28.08.2022 г. at 8:57, peyton22 написа: Аз лично съм пробвал еко режима и абсолютно никаква разлика в разхода. ДА, определено не караш икономично с такъв разход. Все пак всеки сам си решава как да кара. При мен за два тура до морето с един и същ стил на каране първия път без еко режим разхода ми беше 6.25л/100км, с включен еко режим втория път разхода беше 5.85л/100км.Аз съм с 2.0 мотора, но мисля, че еко режима върши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nilkaj 0 #12 Отговорено 1 Септември, 2022 С какъв размер джанти карате колата, може ли разликата да идва и от това? Аз съм с 18 -ка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peyton22 40 #13 Отговорено 1 Септември, 2022 То си има фабричен стандартен размер - 235/45/17 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #14 Отговорено 1 Септември, 2022 Много от тримовете излизат стандартно с 235/40 R18 - "спортните" преди фейслифта и всички по-високи след фейслифта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #15 Отговорено 1 Септември, 2022 Преди 2 часа, Nilkaj написа: С какъв размер джанти карате По-важно е, с какъв размер гуми караш. Видно от двата поста, межу моя и твоя, колата я има и със 17-ки, и със 18-ки. Ако сравниш обаче размера на гумите - 235/45/17 и 235/40/18, разликата в диаметрите е 2мм, а разлика в скоростта няма. Тези 5% височина компенсират разликата от 1" в размера на джантите. Таааааа, с какъв размер гуми са твоите 18-ки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PiToMeN 75 #16 Отговорено 1 Септември, 2022 Това 235/45/17 (ЕТ50) е стандартно за хечбека. Моята е седан и стандартно е 215/50/17 ЕТ45. За сметка на това пък я карам с 235/35/19. Всичката статистика в подписа ми е с тези джанти и гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #17 Отговорено 1 Септември, 2022 Не знам за Европейските но моята е седан Канадка и стандартно е 235/40 18 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PiToMeN 75 #18 Отговорено 1 Септември, 2022 Да, гледам го и този размер е от стандартните, с кой мотор е канадката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #19 Отговорено 1 Септември, 2022 2000 кубика Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nilkaj 0 #20 Отговорено 1 Септември, 2022 Гумите са 235/40. На второто засичане 200 км. Градски условия 9.0 явно е до свикване работата още. Благодаря на отзовалите се✌️ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bkostadinov90 1 #21 Отговорено 10 Октомври, 2022 (Редактирано) On 8/25/2022 at 7:06 AM, peyton22 said: Много е писано точно по тази тема с конкретни примери. При този двигател всичко зависи от това как караш. Моята при спокойно пенсионерско каране по магистрала 110-120, без газ по нанагорнища, тенденциозно икономично каране дава разход 5.0-5.4. Отидеш ли на 140-160 два литра отгоре ще се качат веднага. Градско на спокойно каране е между 6.4-7.5. За зимата както е казал колегата , добави 0.5 отгоре. Но пак казвам, всичко опира до това как караш. Моята е вече на 100 000, от които 70% са извънградско и общият ми среден разход смесен е 6.0. Масово ми прави впечатление като засичам с моята кола млади момчета и момичета газ по магистралата със сигурност над 150, ама като мама и тате сипват горивото и плащат обслужването, така ще е. Не забравяйте,че колкото повече газ се дава, толкова повече се амортизира и колата. Моята си я карам със 160 без " мама и тати " С риск да прозвучи глупаво не намирам логика да си купиш модификация " sport " ( както направих аз ) и да я караш със 100 км/ч ... Иначе градско в София - 7-8л./100. Но както е модерно да се казва - " Всеки сам си преценя ". Редактирано 10 Октомври, 2022 от bkostadinov90 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #22 Отговорено 10 Октомври, 2022 (Редактирано) Off Topic Модификациите на спорт версията са само визуални, така че - колкото по-бързо я караш, толкова по-слабо се забелязват от околните. Радвай и се разумно и не стъжнявай "мама и тати". Редактирано 10 Октомври, 2022 от ceco_accord 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bkostadinov90 1 #23 Отговорено 11 Октомври, 2022 On 10/10/2022 at 3:34 PM, ceco_accord said: Hide contents Модификациите на спорт версията са само визуални, така че - колкото по-бързо я караш, толкова по-слабо се забелязват от околните. Радвай и се разумно и не стъжнявай "мама и тати". Разбира се - с две ръце за разумното и отговорно шофиране ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NenormY 11 #24 Отговорено 18 Ноември, 2022 Здравейте колеги, Моята е с фабричните 235/45/17. Лятото я засекох с един човек до морето и багаж 5.3-5.5 на връщане с 4 човека и пълен багажник 6.5. Градско в София ми даваше 7-8. Сега обаче гледам, че дава ушким 10.2-10.5, което ми се струва малко множко! Идеи дали е нормално и дали, ако си сложа по-тесни гуми като 215/50/17 ще падне разхода? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #25 Отговорено 18 Ноември, 2022 Изтъркал си гумите, колега! Купи си нови! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NenormY 11 #26 Отговорено 20 Ноември, 2022 В момента разхода е 10 и съм със зимни гуми 16 цола. Съмнявам се да е от това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #27 Отговорено 20 Ноември, 2022 Лошо гориво....или на колонка с ,,въздух" да си заредил...??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #28 Отговорено 20 Ноември, 2022 Градският разход е нещо много относително, а зимният е нормално да е по-висок. Зимните гуми също "харчат" малко повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PiToMeN 75 #29 Отговорено 20 Ноември, 2022 Не че нещо, ама тази кола е за 17-ки минимум. Размерът на джантата няма никаква роля за разхода на гориво, но пък с малки джанти е грозно. Скоро ще почнете и гуми от тротинетка да им слагате. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NenormY 11 #30 Отговорено 6 Април, 2023 Колега цяла зима карам и разлика няма: 9.5 - 10.5 зависи колоко е минуса на вън. Явно толкова си харчи автомат в София с трафик. За гумите да малко по - "грозна" е, но доста по - меко вози и тихо. А и тези нашите пътища, особено зимата с 17 ки.... Не благодаря, сума ти гуми съм рязал преди, та чак и джанти бях пръскал. И как точно е минимум за 17ки, като тези които си взех, бяха на Сивик от Сащ - заводски. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
viktor11 92 #31 Отговорено 6 Април, 2023 Градското каране е относителен показател. Най точно изменението в разхода можеш да засечеш извън града . Смени и бензиностанцията. Това е за начало преди да почнеш до ровичкаш по колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове