Jump to content
darius

Прогнози за суровините, горивата и хранителните стоки

Recommended Posts

Преди 6 часа, darius написа:

Извода е, че съвсем целенасочено народа може да свали цените, само с една седмица въздържание от пазаруване!

Ефекта ще е огромен, не като бойкота на определени магазини.

До колкото помня и у назЕ имашае такъв опит,взаимствайки от хърватите когато те приеха еврото.Но особен успех(да не кажа ниакъв) нямаше.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре сме.

Гледам газта е 0,57 цента, което е по-малко от 1.13 лв според курса лев/евро.

Но може да е имало и поевтиняване - казва ли ти някой? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 23.12.2025 г. at 19:41, zlobar4e написа:

До колкото помня и у назЕ имашае такъв опит,взаимствайки от хърватите когато те приеха еврото.Но особен успех(да не кажа ниакъв) нямаше.

Профсъюзите за съжаление са в услуга на власта. Всичко им е наобратно!

Типичен пример за падане на цените е около истерията с причия грип. Птичите разфасовки паднаха  под 3лв, а филето под 6лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

01.01.2026 цените са тези ще ги следим за в бъдеще.

Screenshot_20260102_170222_Gallery.thumb.jpg.4ec4afaff3c65970480f54c1c935bfdb.jpg

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Газта на ЕКО-то беше 0.58, а на Шела направо 0.60 евро.

И да ги следим, не мое да ги съдим - ще си е както преди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Толкова евтино че от ламарина направено.

Честито ни Евро-ламарина.

FB_IMG_1767516852983.thumb.jpg.ee54467c830d4bacea31029256c86ea1.jpg

20260104_105654.thumb.jpg.142f5829e57252a0c3cb699853daf2a4.jpgScreenshot_20260104_112312_Gallery.thumb.jpg.070418042d0f7ff0a02b043034776da8.jpg

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 7 часа, CARPERA написа:

Толкова евтино че от ламарина направено.

Честито ни Евро-ламарина.

FB_IMG_1767516852983.thumb.jpg.ee54467c830d4bacea31029256c86ea1.jpg

20260104_105654.thumb.jpg.142f5829e57252a0c3cb699853daf2a4.jpgScreenshot_20260104_112312_Gallery.thumb.jpg.070418042d0f7ff0a02b043034776da8.jpg

Владо, Владооо, много ми падна в очите. Да не мислиш, че си първият с магнита а и защо не показваш и жълтите 10/20 и 50 евроцента дали ги лови магнита а нашите пробва ли да видиш, че и те са така. А знаеш ли, че това си има обяснение и то е финансово а не .... ще го оставя да го допълниш ти. Като не ти изнася хвърли ги през прозореца.

• Нагоре 2
  • Хаха 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, тея снимки са от 1 пост у фейса - Влади само се е подлъзнал на банановата кора.

Информираност другарки и другари!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да Цеци сигурно е така ама тук ли е мястото да остроумничи. Обикновено му избягвам постовете да ги чета и маркирам но просто не се сдържах на тази глупост. Ако продължава да шари така модовете с право ще заключат и тази тема. :thumbs1:

Обещавам си тази година да не му обръщам внимание и да не му отговарям на постовете, и ще се моля на Господ да ми даде сили :worthy:.

Редактирано от Митко Йотов
  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
44 minutes ago, Митко Йотов said:

Владо, Владооо, много ми падна в очите. Да не мислиш, че си първият с магнита а и защо не показваш и жълтите 10/20 и 50 евроцента дали ги лови магнита а нашите пробва ли да видиш, че и те са така. А знаеш ли, че това си има обяснение и то е финансово а не .... ще го оставя да го допълниш ти. Като не ти изнася хвърли ги през прозореца.

Заповядай специално за теб нашия лев вижда се в долу не го лови магнита.

Новото 1 евро  се лепи като ламарина.

Не ми дава да кача клип.

Снимките са мои тези.

Screenshot_20260104_193936_Gallery.thumb.jpg.4f68641dab26cead3183b8cbeb0da56a.jpgScreenshot_20260104_193928_Gallery.thumb.jpg.f2790cc715d49a2c3b19a7f58e0592ca.jpg

@ceco_accord

Клипа искаш ли, моля проверявайте нещата преди да пишете и Вие.

@Митко Йотов

Точно нашия лев проверих не се лепи,мислех че поне ти не драскаш просто ей така.

Тествам 1 лев и 1евро-ламарина да не се объркате.

Редактирано от CARPERA
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За вас повтарям опита.

Повтарям опита 1 лев и 1 евро-ламарина.

Магнит неодимов.

Screenshot_20260104_195627_Gallery.thumb.jpg.a1f00087afb7db382db5ce111274eb94.jpgScreenshot_20260104_195634_Gallery.thumb.jpg.4c3449878f6d1ee0c8f2b2ef94c50655.jpgScreenshot_20260104_195640_Gallery.thumb.jpg.206a314edc255b5c0b15cf10048d347e.jpgScreenshot_20260104_195646_Gallery.thumb.jpg.bad814f1e122c570d7126c2ee3eb4e0b.jpg

Стартов пакет 20 лв.

Ето какво не се залепи.

Screenshot_20260104_200216_Gallery.thumb.jpg.86de29ce0948faab66bc0d1863f629a5.jpgScreenshot_20260104_200226_Gallery.thumb.jpg.f2d609aa03797d9df86b7f9933b49e42.jpg

Редактирано от CARPERA
  • Хаха 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Влади, ако си обиден, сори, не ми е това целта, знаеш.

Кое се лепи и кое не, не ме вълнува, стига да е законно платежно средство.

Страничните ефекти с магнетизма тепърва ще изследваме - дано няма драма.

Това което за мен е важно съм го споделил в пост 169.

Редактирано от ceco_accord
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ще ти го обясня като на дете.

Евро монетите с номинал 1 и 2 евро съдържат цяла никелова пластина, нема никво жилезо, понимаеш?

Българските монети от 1 и 2 лева съдържат предимно бронз и мнооого малко никел и то като цялостна сплав, пак нема жилезо.

Сега можеш да питаш чичко гошо кои метали са феромагнитни и ще ти стане ясно защо евраците се ловят от магнита ти, питай го между другото и кой метал е по-ценен, никела или бронза, та белким ти светне.

Малките номинали монети, както стотинките така центовете  се произвеждат от стомана и са с повърхностно покритие от мед или пак бронзови сплави, зависи от номинала. 

И накрая за да ти се изяснят още нещата ще ти кажа че ..... това колко струва (колко е ценна) една монета не казваш ти, нито аз.. Монетата струва толкоз колкото е изписано на лицевата и страна, същото важи и за банкнотите, понимаеш?  По-горе ти бях писал за понятието фиатни пари, прочети малко да не пишеш глупости, и най-вече да не се подаваш на евтини манипулации.

ПП - Митко ти даде много правилен съвет:  като не ти харесват железата изхвърли ги и си запази по-ценните левчета

ПП -ПП темата е за друго, прочети заглавието и, твоята """сила""" е в темата "какво направи днес по колата си".

Редактирано от CCord
  • Нагоре 2
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега ко стана САЩ си имат най-големите петролни залежи в света опаля :D 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

image.png

Те тавА а "специална военна операция, а не кат по ЕврОППАта.

Тва щот боко ги смъмри че ся трЯа да купуваме скъп петрол от тях, та намЕриа по-евтин.

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За евро и лев не спорете, приехме еврото и туй-то!

Трябва прогнози да давате в тази тема за петрола, храните и т.н.,  иначе политиката води до ключ!

Пак ще ми заключат темата! Ще стана рекордьор на заключени теми!:D

Та за нефта прогнозата е че може да се увеличи с 1$ до 2$ на барел. Нищо притеснително, но много печелившо за САЩ!

Международните експерти виждат златото около 4600 до 5000$ за тройунция за 2026г.

Относно хранителните стоки вече ги вдигнаха 2025 с около 20%, а 2024 с около 30%!

Така да ни стане ясно, че еврото няма да ни направи по бедни, защото предварително  ни обедниха!

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 9 часа, darius написа:

Международните експерти виждат златото около 4600 до 5000$ за тройунция за 2026г.

И най вероятно точно така ще стане, в момента националните банки на най развитите икономики бясно изкупуват злато.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прогнозата за 2026г., за златото е 4600-5000$ на тройунция.

Ами то сега е 4585, днес 12.01.

За 2026 да не скочи по две....?

И нищо чудно, ако се поразмести малко световната карта с Куба, Мексико и Гренландия.

Най-високо ще скочи с Иран!

А да видим кога?

Индексът на тържищните цени отчита ръст от 1,63%, като най-сериозно поскъпват част от зеленчуците,

плодовете и млечните продукти./от медиамол/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 4.01.2026 г. at 23:52, Drone написа:

А сега ко стана САЩ си имат най-големите петролни залежи в света опаля :D 

Off Topic

Та те само Русия и Китай не притежават..:devil:!

Ама не е сигурно...

Редактирано от JHM
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 1/4/2026 at 6:46 PM, ceco_accord said:

Спорът лев / евро е напълно безпредметен, но се ползва от определени кръгове за сепариране (разделяй и владей) и конфронтация на рзлични манипулирани и пристрастни групи от населението. Политическата цел е ясна "Аз трЯа с нещо да съм значим, за да гласуват за мен". Нормалният и разсъдлив гражданин не участва в тази битка. Нито го е еня колко му е доходът, спрямо тази на някой европеец. Единствено значение има покупателната способност на този доход, спрямо цените тук и там. Да, по-зле сме, но толкова години загубихме в несъществени и подменени теми.

Информираност и граждански изявена позиция ни трябва, и то в този ред, а не обратно - да не знаем, ама да лаем.

А валутата има точно толкова значение, колкото дали в литри, или галони се мери горивото, преди да го платим. Същностният въпрос е какво ни е коствало да си го купим (като доход спрямо часове / дни от живота ни) и ползваме ли я рентабилно тази стока (и всяка друга) спрямо инвестираното в нея време.

напълно правилно. Иначе в малките населени места продължават да връщат левчета. Не знам дали са наясно, че срокът е до края на януари. Но аз си ги записвам тези обекти и февруари ще опитам да пазарувам от тях с това, което ми връщат - левове :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И защо трябва да правиш "Ганьовски циркове", като законът казва, че от 1-ви Февруари трябва да се плаща единствено в евро?  Какво ще постигнеш с този инат? :dunno:

След 1-ви Февруари, до края на годината, левчетата ще се обменят само в банките.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 1 февруари само еврото е закона парична единица в БГ и лева не пее в магазина но може да се обмени за евро така, че някои магазини могат и да вземат но всичко ще е на добра воля. Иначе разбирам колегата но това е положението. В нашия район имаме не писано правило "плащаш с лева връщат ти в лева, плащаш в евро връщат ти в евро" и сърдити няма.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кат ма питат - С какво ще плащате, все казвам - С чужди пласмасови пари и вадя някоя карта от ръкава. Смеят се касиерките и никой не брои.

Имам и 2 джоба монети. В левия Левчета, а в десния центчета.

Не мое а спреш гората да се разлиства - освен ако не я запалиш, де, а има елементи дето искат да и драснат клечката.

Но ние винаги оцеляваме.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересни статии и анализи се въртят в БГ за нашето политическо бъдеще!

НО, други анализи и политически совалки сочат една друга по-различна тенденция и насока

в развитието и мястото на БГ на международната сцена.

И от политиката към цените на златото и петрола. 

В началото на седмицата световните фондови пазари се сринаха, а тревогата сред търговците/инвеститорите се увеличи, тъй като напрежението между САЩ и Европа се ескалира заради стремежа на президента Тръмп да поеме контрола над Гренландия. Посещението на Тръмп на Световния икономически форум в Давос тази седмица се очаква да бъде драматично, след като той разтърси основите на съюза между ЕС и НАТО и обеща нови тарифи, свързани с амбициите му за Гренландия.

Днес златото отново е на върха. 4867$ в 10:28!

Не познаваме напоследък с цените на златото!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си че Евопците ще отрежат амбициите на ТръмПича на и около стария континент, но да видим кво ще дадът от Давос.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 1/21/2026 at 10:43 AM, ceco_accord said:

Мисля си че Евопците ще отрежат амбициите на ТръмПича на и около стария континент, но да видим кво ще дадът от Давос.

Греландия е в Северна Америка, не е в Европа.:bye:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ама някви датчани някога доплували до там и казали че е тяхна. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...