h5rov 294 #1 Публикувано 4 Октомври, 2021 Здравейте, търся да купя кожен салон за Акорд 7. Салона е изцяло кожения. Скъсана ми е на 2 места шофьорската седалка. Питах по морги и обяви, продават само целите салони на цени над 300+лв, а състоянието им по нищо не заслужава цената. Ако някой има нещо предвид... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #2 Отговорено 4 Октомври, 2021 Сори че коментирам, но за автора може да е полезно. Тя цената не е зле за цял салон, но за качеството ще ти трябва търпение - да намериш малко ползвана кола донор. Огледай подробно твоите и ако само шофьорската ти е зле - търси предна лява седалка от кола с десен волан. Има шанс да е доста запазена и само ще я разтапицираш и облечеш нейната кожа на твоята - заради кройката и функциите и. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #3 Отговорено 4 Октомври, 2021 По-добре намери добър тапицер. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 47 #4 Отговорено 5 Октомври, 2021 Има авто тапицери, които могат да ти възстановят/заменят кожата на всичко, което поискаш и то с доста добри резултати. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #5 Отговорено 5 Октомври, 2021 Проблема не е в желанието и умението на майсторите, а в намирането на точната кожа. Цветът е от лесните, но структурата на материала е по-важна, за да не изглежда после сбирщайн. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #6 Отговорено 5 Октомври, 2021 В този случай изцяло се претапицирва салона и проблема е решен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #7 Отговорено 5 Октомври, 2021 Съвсем си прав, ама крайната цена е нехуманна и за това авторът търси "секънд хенд" - "болт он" прилично решение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 446 #8 Отговорено 5 Октомври, 2021 Да търси от десняк пасажерска седалка и да прехвърля кожата. На моята шофьорска беше смачкан бордът от предния собственик и взех цяла седалка от десняк за 30 лева и прехвърлих каквото ми трябваше. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #9 Отговорено 5 Октомври, 2021 Такъв бе и моят съвет - в пост 2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #10 Отговорено 7 Октомври, 2021 Търся от доста време салон, но без особен резултат. Повечето са трагични, а да не говоря, че ги обявяват като добри, а са скъсани на места. Полукожени има, като чели те са по-здрави и не се търсят. Питах и тапицери, с подмяна на парче от салона ще има разлика. Варианта за цялостно претапициране отива в небесата. Извода до който стигнах е да продължа да търся салон. Вече съм склонен да дам и до 250лв, с цел да взема само лявата седалка, но при условие, че салона е добър наистина. В краен случай ще сваля кожата, залепям от долу цяло парче за да спре да се къса и приключвам сагата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #11 Отговорено 7 Октомври, 2021 Бъди търпелив - ще излезе. Взех си предна лява от "десняк". Сега е в процес на трансплантация на кожата, понеже моята лява има памет и вентилация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #12 Отговорено 11 Октомври, 2021 https://www.olx.bg/d/ad/elektricheski-kozhen-salon-za-honda-akord-7-feyslift-sedan-honda-accord-CID360-ID7USli.html Десняк е, но от лявата седалка ще стане добър донор поне на долната част. За горната ще е по-сложно. А цената е скандална. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #13 Отговорено 12 Октомври, 2021 Пък колко забележки трябва да има за 85 лв...., това направо си е без пари! Стига да няма някой подводен камък, за който продавачът не споменава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #14 Отговорено 12 Октомври, 2021 Моите 5 стинки по темата: Совите не са това което са! На теория седалките са промишлен продукт - по шаблони и стандарти, НО - 2 еднакви няма! Особено ако се разтапицира една и кожата да се сложи на друга. Аз разчитах че ще получа визията на донора върху моята конструкция, но уви. Така че най-добрия вариант ако ти хареса някоя седалка, да е 100% "болт он". Тоест не пипаш нищо по нея, само демонтаж от пода и буксите и монтаж в твоята кола. Другото има подводни камъни и зависи от "сръчковци". Аз още съм разочарован от визията на трансплантацията си, защото имаше усложнения и кожата не се опъна по седалката както беше на другата. Но поне е мека, здрава и всички системи си работят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #15 Отговорено 12 Октомври, 2021 Според мен е нормално от една седалка тапицерията да стои по друг начин, когато се сложи на друга седалка. Все пак различни г***ве са я мачкали 😂 и по различен начин се е деформирала. Но не знам дали ако колегата си вземе тези седалки за 85 лв. няма да могат да се изкарат читави сегментите, които са скъсани на неговата и да се пресадят. Може да има лека разлика в цвета но предполагам, че ще е минимална ако се сложи коренно друго парче кожа от тапицер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #16 Отговорено 12 Октомври, 2021 @ceco_accord, само тапицерията/кожата ли прехвърли? А не можеше ли да се подменят и дунапрените отдолу, за да се изпъне напълно? Или си използвал дунапрените от донора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #17 Отговорено 12 Октомври, 2021 Преди 5 часа, ceco_accord написа: Другото има подводни камъни и зависи от "сръчковци". Аз още съм разочарован от визията на трансплантацията си, защото имаше усложнения и кожата не се опъна по седалката както беше на другата. Подлага се вата и дунапрен за да стои опънато. Освен сръчност трябва и знания.👍 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #18 Отговорено 12 Октомври, 2021 (Редактирано) И без подлагане става, просто сега може да се вземе един флакон пяна, да се подпъхне сламката тук там и да се пръсне лекичко. Тя като пораздуе, ще опъне тапицерията. Ако пък се седне преди да е раздула и втвърдила напълнопяната, седалката ще стане като калъп и ще е пасне идеално 🤣🤣🤣 Редактирано 12 Октомври, 2021 от Terje 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #19 Отговорено 12 Октомври, 2021 Не ми се пише, ама щом е "на ползу роду": Опъва се не с подлагане, а със стягане на куките (доколкото е възможно и целесъобразно) които държат шевовете на седалката за металната конструкция. Все пак не се тапицира барокова мебел. Седалката ми е с вентилация и рязането на точни отвори в донорската (която е без) е немислимо. Да се надявам да намеря ударен Леген десняк с вентилирани седалки е кат да спечеля от тотото. Реших да рискувам. Отворите в оригиналната са специално формовани - дунапренената форма е като отливка. Решихме да се ползва оригиналната, но левия и борд естествено бе смачкан и вече е била подлагана вата. Отрязаха се левите бордове на донорския и моя дунапрен и се залепи донорският на моята основа. Подлагане на вата между донорската кожа и моята вентилирана основа не е препоръчително (заради подгрева и вентилацията), но все пак е сложен 1 слой. Сега вятъра е леко по-слаб, но си има достатъчна производителност, а и отворите в донорската кожа са по-финни, така че и това влияе, просто е доста неизползвана седалка. Греенето е по-слабо, но преди ми пареше на 3-та степен, така че и това не е проблем. Просто се надявах че визията ще е като купената, а стана малко пухкава, но е мека и някак по-удобна. Сигурно ще го преживея. Имам си колата за нова (не като ЕГН, а като кондиция и визия) и някак ме заболя, но ... както се казва - тва са си мои лични извращения. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #20 Отговорено 12 Октомври, 2021 Но авторът на темата вентилацията не го касае. Просто споделям претапицирането си (ако нещо му е полезно), за да прецени рисковете от крайния резултат. Със сигурност по-лесно ще си намери салон или само седалка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #21 Отговорено 12 Октомври, 2021 При теб нещата са се получили доста добре, но явно ти си повече перфекционист от мен :). Със сигурност е по-добре от предишната, но и няма как да я докараш да е като нова. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #22 Отговорено 12 Октомври, 2021 Да, така е - и за двата аспекта. Но ако някой си мисли че това е проста работа, вероятно е неподготвен оптимист като мен. Седалката на Легена сигурно е кат пилотско кресло на изтребител - само катапулт нема. Това остана от трансплантацията. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #23 Отговорено 5 Ноември, 2021 (Редактирано) Моята седалка я "замазах" с едно от тези: https://m.aliexpress.com/wholesale/leather+repair.html?osf=auto_suggest Не стана хубаво заради особения цвят, но поне няма да се протрива повече. Черния цвят е доста по-лесен. Quote Цецо, дай съвет как да поправя механизма за сгъване на шофьорската седалка за достъп до задния ред седалки. С лостче е, в момента нищо не прави. Редактирано 5 Ноември, 2021 от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #24 Отговорено 5 Ноември, 2021 Повечето двувратки са така. Лостчето откопчава облегалката и едновременно освобождава фиксатора на релсите. Трябва да огледаш какво в механизма се е откачило и да го поправиш някак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #25 Отговорено 5 Ноември, 2021 (Редактирано) Преди 2 седмици смених дунапрена и кожата на седлото на Акорда ми с такава от десняк. Процедурата е елементарна а разликата, е че от десняка лявата седалка беше с по грапава кожа. Почти като моята дясна. Старата ми шофьорска се беше полирала поради годините употреба. За разглабянето ползвах инфо от тук. Редактирано 5 Ноември, 2021 от Ivan_Ch 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #26 Отговорено 7 Ноември, 2021 Полезно видео, за тези които им предстои, за да си преценят уменията и търпението. След оглед на щетите и проучване на възможностите и аспектите им, и моя милост се ориентира към търсене на читав донор "десняк", и съм изключително благодарен на колегата @CARPERA че отскочи веднага и оцени адекватно намерения от мен екземпляр в една (местна за него) морга. Полученото по куриер поттвърди преценката му, а другото е вече история. Но колегата @h5rov - автор на тази любопитна тема не казва до къде е стигнал? 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #27 Отговорено 8 Ноември, 2021 До никъде не съм стигнал. Гледам обяви за цял салон. Бих казал, че изтървах един хубав докато се чудя. Скъсано се увеличава, и така. Стигнах го извода (подкрепен от по-горни коментари), че трябва да взема цял салон и просто да сменя моите седалки с по-здрави. Гледам мобилето и олх, ако излезе, действам. Бюджета ми е 300лв, ако не карам скъсания Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #28 Отговорено 8 Ноември, 2021 Всички седалки ли са зле? Принципно по моргите най ще ти се зарадват за цял салон, но струва ли си куриер и разправия? Гледай и в cars.bg - аз от там намерих донор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #29 Отговорено 8 Ноември, 2021 https://www.olx.bg/d/ad/elektricheski-kozhen-salon-za-honda-akord-7-feyslift-sedan-honda-accord-CID360-ID7USli.html Тази обява още е активна. Аз също се бях насочил към нея, но намерих салон по-близо и се разбрах с човека да взема само седлото (дунапрен, подгрев и кожа) и да му монтирам моите на седалката за да не си разваля комплекта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #30 Отговорено 8 Ноември, 2021 Обаждал съм се, салона няма нищо общо с обявените снимки. Дори имах път към Рожен и се обадих да ида да го видя и евентуално да го взема. Човека беше коректен по телефона и ми обясни положението и не ме разкарва на празно. Имах мои подозрения, че ако го исках с куриер нямаше да е така, но това са само мои филми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #31 Отговорено 16 Ноември, 2021 (Редактирано) https://www.olx.bg/d/ad/honda-akord-7-2-2-140-na-chasti-CID360-ID8HmnZ.html https://www.olx.bg/d/ad/honda-accord-2-2-dizel-na-chasti-izgodno-CID360-ID8HwJG.html Колега, можеш да провериш тези. В района са. Редактирано 16 Ноември, 2021 от Ivan_Ch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #32 Отговорено 30 Ноември, 2021 Разговарях с колегата със синия Акорд, или не казва истината или не си е свалил обявите. Отказал се е да я продава на части, а ще си я ремонтира. Карловската не ми хареса нещо. Тези дни ще мина през София да видя в Ариса-та какво има налично. Намерих тапицер, с подмяна на скъсаните парчета 140лв. Ще има разлика в цветовете понеже кожата ще е нова. Клоня към цял салон отново. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #33 Отговорено 12 Декември, 2021 Вече имам предна лява седалка. Колегата VTI-S се свърза с мен и се договорихме само за нея, не цял салон. Още не е при мен, но скоро ще бъде. Ще помисля какво ще я правя, че е от кола с десен волан и няма лумбалната опора и повдигането на цялата седалка. Иначе изглежда ОК. Ще имам предивд за напред колегата когато ми трябва нещо. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6062 #34 Отговорено 12 Декември, 2021 Кожата и дунапрените от нея обличаш на твоята конструкция, или поне разменяш с претапициране облегалките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове