Георги_Павлов 16 #1 Публикувано 3 Февруари, 2021 (Редактирано) Здравейте, Някой с MDX 2014-2017?Искам малко инфо за автомобила(периоди на обслужване,поръчка на части......проблеми) Благодаря Редактирано 3 Февруари, 2021 от Георги_Павлов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #2 Отговорено 5 Февруари, 2021 От 2017г. започва фейслифта. 2014г. и 2015г. модела е с 6 степенен автомат, а след това е 9 степенен. Ако си обърнал внимание първите са със скоростен лост, а след това са копчета. До колкото съм чел, много хора се оплакват от 9 степенния автомат /по някога има някакво придърпване и неравномерно превключване при 1ва, 2ра и 3та, но не мога да си го преведа точно/. Някои се оправят при сервизна акция, други продължават да се оплакват и след нея. Често срещам постове и за алтернатора, който се скапва на около 120-150к мили, но това го има и при IIра ген. За други проблеми не съм срещал много постове и към момента не се сещам. Като цяло американците са много доволни. За около 3г. вече с части не съм имал проблеми /IIра ген./, но почти не ми се е налагало да сменян нещо извън т.н. консумативи. И при IIIта ген., мисля че не е по-различно. Намирал съм си и неща втора употреба в БГ, но за 3та ген. не съм срещал. Има много добри групи във фейса където можеш да ги проучиш ако не бързаш с покупката 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #3 Отговорено 6 Февруари, 2021 Автомата който слагат на MDX с девет предавки вече е на ZF , една от най добрите немски компании за автоматични трансмисии но въпреки всичко не могат да правят кутии като Хонда. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #4 Отговорено 6 Февруари, 2021 Ето една лека презентация на колеги които иска да си закупят такъв автомобил. https://driving.ca/acura/mdx/reviews/road-test/suv-review-2016-acura-mdx-elite 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #5 Отговорено 7 Февруари, 2021 Благодаря, Аз вече я купих.... чакам да дойде.Спрямо Акорда 2,2 ..... ще видим и с него нямам никакви ядове,стана на 310к. За автомата знам,казват,че след ъпдейт,се оправя,но разхода и удоволствието от 9-те степени са много по-добри Вероятно ще я обслужа в Бултрако(офертата не се различава много от други сервизи,с оригинални части), но се чудя още за двигателното масло 0W20 фабрично или 5W40 по мнение на Бултрако Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #6 Отговорено 7 Февруари, 2021 От Канада или САЩ? А снимка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #7 Отговорено 7 Февруари, 2021 Канада... Елит пакет 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didipov 132 #8 Отговорено 7 Февруари, 2021 Готино сув-че! Как дойде до бг? Чрез посредник или сам си организира транспорта? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #9 Отговорено 7 Февруари, 2021 (Редактирано) Преди 2 часа, Георги_Павлов написа: Канада... Елит пакет Супер. Шурека беше у нас по Коледа, той си взе един пикап ford f 150 raptor от Канада Нември месец и сега си го стяга, та се загледахме в сайта които неговите приятели участват на търговете, беше кражба и пусната на търг с някои липсващи части. Аз си харесах едно 2016 ACURA MDX ELITE на 124 000км за няколко хиляди канадски долара с дребни забележки, той поиска да я вземем но сестра му тоест жената се намръщи нещо. Търга мина след три дена, неговите хора следяха сделката и преди да приключи ми се обадиха дали не съм размислил но го оставихме за по нататък евентуално. Та след сделката шурека го сметна - всички разходи с таксите,цената на колата, кораба до Холандия,автовоза до София, данаци мита и технотеста излизаше малко под 31 000лв всичко. Незнам при теб колега Павлов как е цената но за мен си струва. Това си бях заплюл: Редактирано 7 Февруари, 2021 от Митко Йотов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #10 Отговорено 8 Февруари, 2021 Йотов...... Ще е в Бургас след 2 седмици.... същата... Мина малко повече отколкото очаквах на търга и ми излезе под тази цена с "наши" хора 4 елемента за боя и пълно обслужване 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #11 Отговорено 8 Февруари, 2021 (Редактирано) Аз се замислям след лятото за нещо такова. Чудех се между 2ра и 3та генерация. Ама май тези от 2016 са си също сполучливи. На ЛС ще можете ли да кажете горе-долу каква цена ви стъпва идването до България ? И аз имам "наши хора" в Канада, та мисля тях да ги видя какво могат да ми намерят. едит: Сега видях каква е щяла да бъде цената. Което си е направо евтино за такава кола от 2016 година Редактирано 8 Февруари, 2021 от Drone 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #12 Отговорено 8 Февруари, 2021 На 7.02.2021 г. at 10:34, Георги_Павлов написа: Благодаря, Аз вече я купих.... чакам да дойде.Спрямо Акорда 2,2 ..... ще видим и с него нямам никакви ядове,стана на 310к. За автомата знам,казват,че след ъпдейт,се оправя,но разхода и удоволствието от 9-те степени са много по-добри Вероятно ще я обслужа в Бултрако(офертата не се различава много от други сервизи,с оригинални части), но се чудя още за двигателното масло 0W20 фабрично или 5W40 по мнение на Бултрако Бултрако сипват почти на всичко 5W40, Което си е меко казано цигания. Според мен си поръчай маслото от общите поръчки и го смени при някой доверен човек и не слагай 5W40 със сигурност. Аз имам друга чуденка, ако взема някоя ударена с гръмнала възглавница, случайно да знаете от бих могъл да поръчам възглавница ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #13 Отговорено 8 Февруари, 2021 @Георги_Павлов Да! Камиончето е същото, каквото му е писано това става, няма бягане от съдбата . За България беше заплюто за България си дойде и едно честито от сърце. Радвам се, че все пак е попаднала в български ръце . Какво съвпадение, и колко е малък света. Елит пакета е най високият при ACURA MDX, цената като ново му е 65 000 долара но не знам щатски ли или канадски защото имат разлика в курса на лева и всички дилъри казват, че ако се взима MDX да е по възможност ЕЛИТ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #14 Отговорено 8 Февруари, 2021 Честито, колега, със здраве да си я карате и да й се радвате! Хубаво е, че ще може да разберем отзиви за колата от човек във форума. Аз карам с 5w20,30,40 защото от нова /2008г./ заради Бултрако се кара само с такова масло и не виждам смисъл да минавам на 0w20 както го дават. Иначе ако сега си внеса кола задължително ще карам с масло по предписанията. Вноса от Канада/Америка става все по- достъпен и аз мисля следващата да си я внеса от там. Надявам се на 4та генерация след няколко години, преди електричните да станат много по-изгодни, но да сме живи и здрави пък ще видим Въздушни възглавници до колкото съм чул могат да се внесат от Полша. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #15 Отговорено 9 Февруари, 2021 Днес от Бултрако ми заявиха,че е невъзможно(поне при тях) да се качи навигация на Европа. Евентуално да питам Гармин Някой с идеи къде може да се качи карта на Европа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #16 Отговорено 9 Февруари, 2021 (Редактирано) Трудна Работа. Не мисля, че има такъв вариант. Евентуално в Руските форуми може да има някакво инфо. Там правят всякакви неща. Гледах, че GROM имат някакво устройство, което се закача към навигацията и ти я прави с андроид. Или това Редактирано 9 Февруари, 2021 от Drone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #17 Отговорено 9 Февруари, 2021 На 7.02.2021 г. at 10:34, Георги_Павлов написа: Аз вече я купих.... чакам да дойде. Като я получиш и лустросаш, ще ти честитим, и ще се пукаме с шампанско, и от гордост, че и тук има коли в предучилищна възраст. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #18 Отговорено 9 Февруари, 2021 А в този SUV клас, какво мислите за Toyota Highlander 2015-6? Пак вървят същите пари горе-долу. Даже Акурата се оказа, че е по-дълга от Toyota-та Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 137 #19 Отговорено 10 Февруари, 2021 Питах за навито в Акура Канада,че съм се навил на RLX 2014 и оттам ми отговориха,че не подържат карти за Европа за съжаление. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #20 Отговорено 10 Февруари, 2021 лошо.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #21 Отговорено 15 Февруари, 2021 Навигацията да ти е проблема,колега...😁😁 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #22 Отговорено 17 Февруари, 2021 Позачетох се за кутиите. Май най-добрия вариант е MDX от 2015. 2016 са първите модели с 9степпения автомат и има проблеми, но не са големи. Elite 2015 Има LCAS, Сляпа зона и всички други шукаритетни неща, които имат и най-новите коли За навигацията не мисля, че е чак такъв проблем, тъй като има bluetooth pairing с телефона и можеш да си пуснеш каквато искаш навигация през телефона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #23 Отговорено 17 Февруари, 2021 Ако е като навигацията на Хонда - ползват Гармин. Начинът за обновяване е повече от смотан - слагаш празна флашка, казваш, че искаш обновяване, записва ти данни за колата в папка "Garmin" (под формата на XML файл), после на компютъра инсталираш Garmin Express, от там даваш, че искаш да ти свали картите за дадено устройство (на база XML файла) и то ти сваля картите за... Северна Америка заедно с UNL ключовете им. Аз пробвах вече да го излъжа на новата ми с данни от европейското ми HR-V, и да кача картите от неговите ъпдейти, но не стана. Предполагам, че ако си купиш карта от Geotrade може и да стане, но не съм стигнал до там. Но на кой му трябва Garmin, когато мултимедията ти има Android Auto?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #24 Отговорено 17 Февруари, 2021 На 7.02.2021 г. at 18:49, Митко Йотов написа: От Канада или САЩ? А снимка? Колко са разходите за един автомобил от САЩ до България?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #25 Отговорено 17 Февруари, 2021 @Zlatozator мм да андроид ауто си е много добре Даже сега са пуснали нова версия, но не знам кога ще я има за CR-V @5 GTT Мисля, че към 4000-5000лв. Само контейнера ти е 1000$ След това имаш траспорт в европа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #26 Отговорено 17 Февруари, 2021 (Редактирано) @5 GTT Не знам колега, трябва да питам "шурека", но нещо от порядъка на 3.500 до БГ, по спомен на негови думи. Редактирано 17 Февруари, 2021 от Митко Йотов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #27 Отговорено 18 Февруари, 2021 Преди 19 часа, Drone написа: Позачетох се за кутиите. Май най-добрия вариант е MDX от 2015. 2016 са първите модели с 9степпения автомат и има проблеми, но не са големи. Elite 2015 Има LCAS, Сляпа зона и всички други шукаритетни неща, които имат и най-новите коли За навигацията не мисля, че е чак такъв проблем, тъй като има bluetooth pairing с телефона и можеш да си пуснеш каквато искаш навигация през телефона. https://www.thetruthaboutcars.com/2014/02/zfs-9-speed-9hp-transmission-puts-dog-clutches-on-the-leash/ не мисля,че има проблем,просто трябва да свикнеш.... това не е CVT 90% са доволни от това което чета по форумите,останалите 10% казват,че след ъпдейт нещата стават супер 2015 също има с 9 Елит пакета е топ,дето де вика само топла вода няма.... Навито евентуално през Гармин,а да наистина мога да си пусна каквото искам през телефона,но предпочитам да не е така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #28 Отговорено 18 Февруари, 2021 Преди 16 часа, Митко Йотов написа: @5 GTT Не знам колега, трябва да питам "шурека", но нещо от порядъка на 3.500 до БГ, по спомен на негови думи. само контейнера е към 3300,от Канада за Щатите не знам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги_Павлов 16 #29 Отговорено 18 Февруари, 2021 Преди 18 часа, Drone написа: @Zlatozator мм да андроид ауто си е много добре Даже сега са пуснали нова версия, но не знам кога ще я има за CR-V @5 GTT Мисля, че към 4000-5000лв. Само контейнера ти е 1000$ След това имаш траспорт в европа. с такси и вътрешен транспорт,4-5 ще стигнат до Бургас или Варна 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #30 Отговорено 25 Февруари, 2021 Аа тези акури имат VCM Но не е като на Pilot или Odyssey, при които има проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Жоро Димитров 14 #31 Отговорено 6 Март, 2021 Колеги, имам Acura MDX модел ноември 2016 от една година. Джипа е супер, но.....има едно но. Ще говоря в БГ левове. Търг-20 300лв (15 600$ Канадски), транспорта от далечният край на Канада около 4 000лв, повече от контейнера около -3 600лв. Разтоварване в Ротердам -1 050лв, мито и ДДС -6 000лв. Като началната цена на търга беше 4 300$ ( Канадски). До тук всичко ми изглеждаше поносимо ( както ми бяха обяснили докарването ще ми струва от 9 до 12 хилки, според зависи). И така, имаше удар в предна дясна врата. От снимките нищо не се разбира, ще я бъде ли тази врата или не. Реших че докато дойде джипа, ще разгледам за врата втора ръка. И проблем...нито в БГ нито в Европа няма. По късно разбрах, че не само врата няма. Никаква част за този модел няма в Европа. Ами остава Америка, какво пък толкова. Намирам си подходяща врата за 1150$ Американски и си казвам супер няма какво да чакам поръчвам. Да ама не няма доставка на едро-габаритни части. Ами сега...? Решението е фирма занимаваща се с превоз на стоки от Америка. Обадих им се аз, разбрахме се за техните условия (плащам вратата, продавача я изпраща до техният склад в Чикаго и след като си платя ДДС и мито и 10$ на килограм за транспорта си имам чисто нова втора употреба врата). А тя тежи само 54кг. Доставката трябваше да е от 25 до 40 дни. Пристигна след 4 месеца и половина. Оправданията бяха свързани с ковит обстановката. Както и да е поне пристигна. И веднага следваща изненада. Продавача на вратата е решил че може да си спести вътрешната кора и страничното огледало. А уговорката беше комплекта да е пълен (със стъкло, кора и огледало). И как да постъпя сега , не мога да я върна, парите няма кой да ми върне всички срокове са изтекли. От фирмата кършат ръце, че техният служител от Чикаго не разбрал, няма какво да направят и ако искам ще ми доставят пратка безплатно. Ами не искам, не ми се чакат още 4 или 5 месеца. Поръчам от ebay кора 300$ и огледало за 360$ следователно след транспорт, ДДС и мито ми струваха 785лв и 930лв. Поне пристигнаха за около 20 дни. Само за статистиката вратата след боядисването ми излезе малко над 7хиляди лв. Да ама от снимките не се вижда че е засегнат малко прага, калника има и леко крив амортисьор (леко, леко но трябва да се смени), накрайник, шенкел и всичко от Америка съответно транспорт ДДС и мито. Имам още няколко покупки на аксесоари, масло, филтри, стелки, крушки с лого и естествено регистрацията, технотест и застраховки. Джипа е невероятен на истински 60 000км, но на мен ми излезе 50 хилки или по точно 48 500лв. Моето заключение е че ако пак си купувам кола от Канада, Америка ще бъде Европейска марка или поне да има в Европа части за нея. 4 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #32 Отговорено 6 Март, 2021 Следващия път ако ти трябва нещо, звънни на Мостауто, хората са много печени и могат да ти свършат работа. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #33 Отговорено 7 Март, 2021 Когато обявят автомобил на търг няма ли предварителен опис на всяка щета/детайл, който е за ремонт? Уж при тях всичко е точно и знаеш едва ли не кога колата е била на автомивка /поне така ми говорят, аз до момента не съм си вкарвал/. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #34 Отговорено 8 Март, 2021 Да, но в крайна сметка не можеш да имаш кола от такъв Клас в европа. ще се оръсиш минимум 80000лв. Пък и какво има в тоя клас, което да е читаво ? Q7 ? GL? За частите има един човек в лексус форума, мисля, че вкарва всичко. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Жоро Димитров 14 #35 Отговорено 14 Март, 2021 On 3/7/2021 at 10:33 PM, DMZ said: Когато обявят автомобил на търг няма ли предварителен опис на всяка щета/детайл, който е за ремонт? Уж при тях всичко е точно и знаеш едва ли не кога колата е била на автомивка /поне така ми говорят, аз до момента не съм си вкарвал/. Да колега, опис имаше....и уж при тях всичко е точно. Истината лъсна след като се демонтира ударената врата. На пръв поглед всичко си изглеждаше добре. Прага е покрит с черна пластмаса и отдолу не се вижда че е натиснат. Не знам как пластмасата е поела такъв удар и изобщо не и личеше. Амортисьорът също беше леко крив и на пръв поглед не се виждаше че е деформиран. А и със скорост 50-60 километра не се усещаше никакъв проблем. И само да уточня: джипа е перфектен и не съжалявам че го имам. Написаното по горе от мен беше за информация на колегите, които тепърва ще копуват от Америка и Канада. Не е задължително да им се случи същото, но е възможно да си купите кола за 4300$ и да ви излезе 50 000лв. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #36 Отговорено 25 Март, 2021 Интересно ми е колко би струвала тази кола до България https://www.kijijiautos.ca/cars/acura/mdx/used/#vip=18045734 34-5 ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #37 Отговорено 25 Март, 2021 Около 35 с всичко до регистрация в КАТ. Може и малко по-малко, но горе-долу някъде тук. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #38 Отговорено 7 Април, 2021 https://www.impactauto.ca/ нещо не се зарежда при мен. Някой знаели нещо? Да не са го ограничили географски? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #39 Отговорено 7 Април, 2021 При мен се зарежда. Виж през incognito mode дали ти се отваря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #40 Отговорено 7 Април, 2021 Преди 3 часа, Plamen-CRV написа: https://www.impactauto.ca/ нещо не се зарежда при мен. Някой знаели нещо? Да не са го ограничили географски? Не работят. спрени са всякакъв вид сделки за не определено време за клиенти от Европа поради епидемичната обстановка. Пристанищата са пълни с контейнери за Европа и чакат пътуване, след освобождаване на на част от пратките тогава пак ще започнат. Инфото е на шурека който играе с неговите хора на търговете в този сайт. Това инфо го имам от преди няколко дена. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове