storish05 31 #1 Публикувано 1 Ноември, 2020 Здравейте колеги. Имам проблем със стъклата на фаровете. Мислех да ги полирам, но се оказа че проблема не е отвън, а от вътре на фара. В областта на мигача и двата фара са ми леко мръсни или изгорени и аз не мога да преценя. Някой имал ли е подобен проблем? Възможно ли е самото стъкло да е изгорено отвътре от температурата? Мисля да ги отворя в скоро време и дано да имам късмет и да се окажат мръсни.Знаете ли ако нещо от къде мога да закупя нови стъкла ако проблема не може да се реши? В Алиекспрес има, но доставките до България са космически и едни стъкла излизат над 250лв.... Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvayloSt 1 #2 Отговорено 2 Ноември, 2020 Следя. Имам същия проблем и се чудя как да го реша. Доста майстори вече отказаха да се занимават със стъклата или провисналата броня. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #3 Отговорено 2 Ноември, 2020 Имах подобен проблем и го реших преди година. Търках с водни шкурки, пасти, лакове, но пълен та**ак! При това два пъти от различни производители. Най-накрая прочетох в офроудския форум и закарах фара, защото беше един в една фирма в София. Ще дам име ако някой иска на ЛС. Така стана, че за 30 или 40 лв. фара го направиха по-нов от новият фар. Не се бъзикам! Та, може да го отворят, поправят амалгамата и да го пресиликонират. Тези дни ще оставям фаровете на Ситроена да дъщеря ми при тях. Определено си реших проблема. Поздрави и успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #4 Отговорено 2 Ноември, 2020 Съгласен съм с колегата @nupi донякъде, защото качествено отваряне и затваряне на фар е далеч от 40лв на брой. Не всички дори и да се отворят, могат да се рециклират. Ако фарът е скъп съответно и стъклото ще е скъпо. Понеже ми се случи съвсем скоро, при мен смениха направо фарът с нов. Да го види човек който разбира и да каже може или не може да се справи, защото след 3 месеца ако се поти, влиза вода и не свети като хората, не е вариант ако ще и да е 40.00лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #5 Отговорено 2 Ноември, 2020 Разглобяването на фара не е кой знае колко сложно. Проблема е в намирането на стъкла. По разни руски сайтове го намирам и излизат по около 100лв за комплект, което е супер като цена. Но не намирам информация дали могат да ги изпратят по пощата до България.От Алиекспрес като вариант засега отпада с тези космически доставки дето ги искат.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #6 Отговорено 2 Ноември, 2020 Говорим за едно и също! Естествено, ако е напукан с едни малки пукнатинки не става. Едно е да дадеш 250лв+ за фар, който не е оригинален, друго е да си решиш проблема с изпеченият оригинален фар за 40 лв. Тъй като не вярвам много на майстори се мъчих аз но не успях! Четох, търсих и съм доволен от резултата. Ако постна снимка няма да познаете кой е правеният фар. Естествено няма кондензи, води и т.н. Спирам, защото някой ще каже, че съм некоректно мотивиращ и рекламиращ. Само, ще напиша, че за всякакви стъкла тези пичове са професионалисти. Не са от тези "Полиране на фарове-10лв". Там се полира и се пръска със запечатващ "каменен" или "порцеланов" лак.... ще излъжа как беше точно. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #7 Отговорено 2 Ноември, 2020 Преди 2 часа, nupi написа: Ще дам име ако някой иска на ЛС. Чакам,колега....! Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #8 Отговорено 2 Ноември, 2020 Говорим за едно и също! Естествено, ако е напукан с едни малки пукнатинки не става. Едно е да дадеш 250лв+ за фар, който не е оригинален, друго е да си решиш проблема с изпеченият оригинален фар за 40 лв. Тъй като не вярвам много на майстори се мъчих аз но не успях! Четох, търсих и съм доволен от резултата. Ако постна снимка няма да познаете кой е правеният фар. Естествено няма кондензи, води и т.н. Спирам, защото някой ще каже, че съм некоректно мотивиращ и рекламиращ. Само, ще напиша, че за всякакви стъкла тези пичове са професионалисти. Не са от тези "Полиране на фарове-10лв". Там се полира и се пръска със запечатващ "каменен" или "порцеланов" лак.... ще излъжа как беше точно. ПоздравиКолега, твоят проблем от вътрешната страна на стъклото ли беше? Защото на мен отвън всичко е перфектно... Иначе за рефлекторите е ясно, на дпста места ги рециклират и фара става като нов.Дай кординати на ЛС и на мен.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #9 Отговорено 3 Ноември, 2020 При мен също е като опушено отвътре в областта на мигача. Изглежда е масов проблем това.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #10 Отговорено 28 Януари, 2021 Колеги, някой знае ли дали външната част на фаровете ( т.е. стъклото) са еднакви при фейслифта и преди фейслифта? Гледам, че в Алиекспрес са дадени един вид стъкла за Акорд от 2008 до 2013. Иначе като се загледам на снимки, разлика във фара външно няма, разликата според мен е в решетката и бронята.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #11 Отговорено 28 Януари, 2021 Той фейслифта май е от края на 2011 или началото на 2012. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #12 Отговорено 28 Януари, 2021 Да, но дали имат разлика визуално фаровете?Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #13 Отговорено 28 Януари, 2021 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #14 Отговорено 29 Януари, 2021 Преди 13 часа, storish05 написа: Да, но дали имат разлика визуално фаровете? Дори и да са с еднакъв контур, като форма минимум имат разлика в зоната на мигачите. Виж на снимките (споделени от колегата), какви изпъкнали бабуни има на префейса (черната). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #15 Отговорено 29 Януари, 2021 Отварянето на фара не е трудно и после може да се почистват и полират отвътре Изпратено от моят Redmi 3 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #16 Отговорено 29 Януари, 2021 Което като пари струва повече, отколкото 2 нови стъкла ( полиране и облепяне с фольо).Иначе тези дето намерих я имат бабуната на мигача, което значи че ще станат.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ninja1926 0 #17 Отговорено 11 Февруари, 2021 Имах абсолютно същия пробелм с двата фара ,даже и в двата фара започна да влиза влага и конденз да прави при което единия фар изгоря! Двата фара от вън супер изгорели ,единия с изгорял баласт плус някъв кабел ! Една фирма от софия Car Valeting се казва .всичко правят момчетата за 150лв на фар пълна промяна ! Може да влезнеш и да им видиш работата на мен всичко ми излезна с нов баласт и кабел 550лв и доставка до Пловдив ! Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvayloSt 1 #18 Отговорено 28 Март, 2021 https://www.aliexpress.com/item/4001308452880.html?spm=a2g0o.cart.0.0.514b3c00GmBzwV&mp=1 мисля си да ги изчистя отвътре ако не стане май ще поръчвам тези или подобни от китаеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #19 Отговорено 28 Март, 2021 В тази обява са много скъпи с доставката. Аз си ги поръчах от друг търговец в Али-то и вече пристигнаха. 110лв общо, но минаха през митница и горе/долу ми излязоха към 130-140лв. В близките дни предстои да демонтирам фаровете, да изпратя за рециклиране лупите и да слагам новите стъкла.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
libol 5 #20 Отговорено 11 Април, 2021 А има ли възможност при рециклиране на фаровете да се махнат оранжевите мигачи, че много ме дразнят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #21 Отговорено 12 Април, 2021 Прилича ти на бмв ли...?Ония,ще се "избият", да ги светнат оранжевите мигачи!"American Style",се води. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #22 Отговорено 11 Май, 2021 (Редактирано) https://a.aliexpress.com/_mLopkKt Това може би е добра оферта за тези, които са решили да слагат китайски стъкла. Модела е описан за Spirior, но при друг търговец го дават за европейския Аccord и за Spirior. Редактирано 11 Май, 2021 от Ivan_Ch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #23 Отговорено 12 Май, 2021 Не е ли по-добре да полираш оригиналните, вместо да слагаш китайци? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #24 Отговорено 12 Май, 2021 Off Topic Всеки сам си преценява. Аз съм с Акорд 7. Това просто ми попадна а бях чел темата и го споделих. Моите фарове си ги правих сам по Коледа, че лепилото им беше изпуснало и влизаше вода на мивка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #25 Отговорено 12 Май, 2021 Дай малко инфо,как се отварят,как ги херметизира(залепи)! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cool24 46 #26 Отговорено 12 Май, 2021 Отварят се с пистолет за горещ въздух, но внимателно. После чистиш лепилото и мажеш с ново. 10 години карах сивик шеста генерация като сам си бях правил фаровете и вода никога не е влизала вътре. На още 3 сивика също. И между другото фара не се херметизира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #27 Отговорено 12 Май, 2021 Какво лепило..,и тн....! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #28 Отговорено 13 Май, 2021 (Редактирано) @JHM Off Topic Лепилото е това. https://vikiwat.com/poliuretanovo-lepilo-avtomobilen-uplatnitel-akfix-p-645-600ml-1 Честно казано, не съм сигурен дали ако ми се наложи да ги отварям отново ще се разлепят. Може би по-удачен избор е лепило на бутилова основа, което омеква при загряване. Останалото е както го е описал колегата преди мен. Отваряне с пистолет с горещ въздух, в моя случай сешоара на жена ми. Измиване на рефлектора с кухненски обезмаслител и дестилирана вода, за да не остават следи от капките. Изсушаване с въздуха отново. Полиране на стъклото от вътре. И затваряне. От всичко това изчоплянето на старото лепило е най-отвратителната част. А измиването на лупата даде най-добър резултат за последващата промяна. Редактирано 13 Май, 2021 от Ivan_Ch 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cool24 46 #29 Отговорено 14 Май, 2021 Аз лично съм правил със силикон прозрачен, но не помня марки, понеже минаха повече от 10 години. Едва ли хората които се занимават с ретрофит ползват нещо по специално. Дори според мен е по добре със силикон понеже, ако стане гаф лесно можеш да го отстраниш. Просто трябва да се внимава и хубаво да се почисти основата п.п магал съм стъклата за да боядисам основите черни, че тогава си беше модерно. После 24 часа ги оставям да съхнат завързани с нещо за да залепнат хубаво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivosla 0 #30 Отговорено 2 Юли, 2021 (Редактирано) На 2.11.2020 г. at 10:31, nupi написа: "Имах подобен проблем и го реших преди година. Най-накрая прочетох в офроудския форум и закарах фара в една фирма в София. Ще дам име ако някой иска на ЛС. Така стана, че за 30 или 40 лв. фара го направиха по-нов от новият фар." Здравейте nupi, Ако може да помоля за контакт на тази софийска фирма. Благодаря предварително! Редактирано 2 Юли, 2021 от ivosla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове