Jump to content

nupi

Фен
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Neutral

About nupi

 • Rank
  Ако има гуми или цици, ще ти създава проблеми!
 • Birthday 02/06/1973

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V 1 gen 147Hp.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

993 profile views
 1. Тези Корморан-мърморан или както се казват ако са като тези предишните които караха по 70-80к. км и нито спираха и тръгваха, по-добре бягай от тях. Такива съм карал едно време и все едно бяха от бакелит или пластмаса. Ужасни гуми бяха! Сега само като чуя получавам уплах от тяхното возене. Нито на топло, нито на студено имаш сигурност, още повече на мокро и сняг.
 2. Привет, Линк: https://www.ato24.de/en/honda-synthetic-blend-5w-30-0-946-l.html# Количество 5 броя. Интересното е, че са снимали масло 5W20, но се надявам да е грешка. Трябва ми 5W30! 5 х 6.49 евро, което е равно на 32.45 и в лева 63.85лв. Плащане по сметка. Лично получаване.
 3. Темата стана много езотерична и само за посветени. Спирам да надзъртам.
 4. Слушай, не си губи времето и за километрите! Километрите на плашат Хондата а мърляшко отношение, кофти обслужване и каране с ГАДНИ консумативи. Неслучайно Хонда си продават MTF,ATF и това за диференциалите каквото беше. Само това купувай! Не си прави ескперименти с нещо, което е по-евтино с 5-10лв. и ти го продава наш измамник с честни очи и добро сърце. Товечето от агрегатите спокойно надминават 500к. км при добро обслужване. С газта нещата са по-странни, но и там карат много. Сменявай всички консумативи и си намери "хондаджия"! Много е важно!!! Не някъв тип в гараж, който поправя от Кразове до летящи чинии. Майсторите, които разбират истински от Хонда са малко и първата ти задача е да си намериш твой! Много се разписах! Хайде успех!
 5. Моята е от там и затова така говоря. Да, нещата бяха точно така преди 20 години с MFK! Сега не очаквайте някакво специално отношение към автомобил над 5-6 години. Моята също нямаше никакви ръжди. Петънце! Но на третата година в БГ познайте какво стана? Мажа с Wurth, ,антикорозанти, основи, и бои и пак избива жълто отдолу. Веждите отзад си отиват и така. Но все пак това е кола на 20 г. Швейцарците са италиански мърлячи живеещи на място със студен климат и силни химикали. Не очаквайте нещо различно. Пътувам доста и виждам авто парка по света. Автомобила е приравнен на пералня или нещо подобно. Много често, да не кажа повечето автомобили след гаранция, се изкупуват обратно и се рециклират. В Италия ако не им се обадят, че идва дата за поддъжка, те не ходят! Даже скоро говорих с приятел от там и ми каза, че ще преминава на Шкода, защото маслото се сменяло на 30 000км.🥺 А това относно тези 132 000км. бъди сигурен, че не са толкова! Глоби да, но на кой? На албанеца, сърбина или турчина, които са в основата на схемата? На ден се минават 200-300 км. Кола на 6м. беше на32 000км.😳 Просто разстоянията са големи, пътищата са хубави и хората карат! Говоря ти за автомобил в Милано, управляван от служител в офис. Не разносвач на нещо, който е постоянно на път. Прегледай, закрепи, възстанови и карай! Не се вторачвай. Като се строши, да идва следващата. Това е! Разсъждавайте модерно ха-ха.
 6. За валовете да ти кажа. Ако е занемарена и не е сменяно внимателно маслото се запушват едни тънки маслени магистрали. След това несмазване или маслен глад и валовете за месец са ЧАО! Тоест и двигателят е ЧАО! Свали капака на клапаните и ще разбереш дали тази кола ще те вози достатъчно по видяното вътре. Напоследък съм виждал "асфалтирани" двигатели. Ако не знаеш какво значи, ще обясня. Не бързай с газта. Виж дали не гори масло, валове-малове и тогава. Разпределителните ще ги познаеш по един гаден ръб, който правят, като имат проблем. А относно швейцарските коли, кото чуя, че иде от там-почвам да бегам! Това е италиански начин на поддръжка, тоест никакъв+немска ръжда, гадна и навсякъде! Мотор се прави, но войната с ръждата е загубена! Успех все пак. Ако имаш късмет, ще си имаш!
 7. Да, болтчетата с флекса, защото са на заварка при тая температура! Това имах и аз предвид с промишлените обезмаслители, не домашните перилни препарати. Много са по-яки! Имам приятел вкарва мъртви техники от Германско и ми пращал снимки на фурни преди и след обработка. Та той ми разказа и показа разликата между домашните препарати и промишлените. Там си работиш с маски, ръкавици дебели и въобще си е опасно! Това ако го капнеш на плота в куФнята, направо стига при комшиите долу.
 8. Да ви кажа, че тези добавки са с "плацебо" ефект. Ползвал съм на Amsoil, Power foam, която според производителите чисти всичко, като почнеш от дросел, клапаните, буталата, катализатор... до ръба на тръбата на ауспуха. Всичко ставало кристално и ново! Вярно, пръскаш, бял пушак яко, направо отрових комшиите и накрая не мога да кажа, че ефекта е нещо кой знае какво. Или поне не усетих някакъв особен ефект. Предполагам, че и с това Уики-Муики/Liqui Mоly/ ще е същата работа. До колкото знам кализатор може да се чисти на машина със струя с високо налягане, а и кисненето в промишлен обезмаслител също помага. Те това е от мен.
 9. Развиваш, нова гарнитура и преди това лека стружка най-добре. После с динамометричният завиваш. Звучи лесно, ...но дали е така кой ще ни каже../като от песента/ Успех и най-добре питай Фена.
 10. Аз не знам какво ги учат тези хора, но найстина положението е лошо. Елементарен случай от днес: Пътувам в квартала, Т-образно кръстовище, на което аз съм дясно стоящ. Намалявам и леко влизам и някакъв пичага от ляво се качи на дудука и ме освири здраво. Мина си естествено и така. Малко по натам, спира и му казвам:" Пич, другият път като отвееш някой тук познай кой ще е виновен?", следва , ние не сме на кръстовище, а на пряка.....тоест това не е кръстовище! Равнозначните улици не са кръстовища в никакъв случай!?! Кръстовище е такова с две улици на кръст Беше убеден вътрешно, че е прав, което мен ме озадъчава. Нищо, обясних му, че има Т-образни У-образни и доста видове още и явно го потопих в дълбокото. Донякъде може би стигна до извода, че има някакъв проблем, но поне не почна да поскача и да се прави на бабаит. Не беше да изглежда, че е взел книжка скоро. Те това е! Пазете се! И най-вече от безсмъртни пешеходци и тия с велосипедите. Тея са най-ненормалните!
 11. Да, еднакви са! Защо не си лепнеш едни фарчета за мъгла. Аз ги ползвам и са ОК. Оригиналните са и доста добре осветяват в близост до колата, първите 5-6 метра.
 12. Привет terziev 90, слагай Каяба или Лемфьордер или каквото намериш. Възстановяваш стабилизиращите и си готов. Новите пружини са НОВИ пружини. За не особено лек автомобил на 20г. няма как да не са уморени. Щом не гори масло и няма ръжди, значи си ти! Успех!
 13. Влизаме в излишна полемика и детайлизиране на въпроса. За да съм ясен, ще напиша, че съм много против тези афтърмаркет доработки тип "селска гъзария". Има жестоки изпълнения, които абсолютно ме втрещяват- ауспух тип пожарогасител или защо не с размер на кофпомпа. Някакви безумни спойлери, които или вадят павета или най-често са оръфани и изпадали. Всякакви такива "разкрачени" и жабешки изпълнения, които освен да бучат и пушат нищо не правят. Не мога да повярвам, че накъв Бай Х.. от Долно Уйно, които заварява някакви тръболяци ще докава +10 кс. на на издъхналата маслака. Няма как! Затова писах, че това изделие, каквото и автомобила/не конкретната Хонда CR-V/ е минало толкова етапи и стъпки напред, че няма как Бай Х.. да се впише в историята на този автомобил! Още повече говорим за изпълниния, които са наистина опасни- гуми с профил 20, на джанта 18", всякви фланци и подобни. Аз не мога да проумея наистина как се пътува в такова нещо, когато отзад ти бучи ауспух, отдолу всяка неравност те бие в мозъка, от гумите на 4 атмосфери, защото от дупките джантите стават на фльонги. Отпред "чипосванката" ти дава разход+5,+10л на 100 км. Отделно точно пришпориш масларя и вдигнеш конете на място на което няма много драйвъри и хоп куките с триногата те "ушият". Кеф голям, няма що! Нещо се отплеснах. Сполай Ви!
×
×
 • Create New...