Jump to content

nupi

Фен
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nupi

 1. Плътен черен е маса. Другият черен е с някаква лента. Не можеш ли да премериш напрежения и т.н. Другото важно е, че проводника е такъв цвят от управлението до изпълнителното устройство. Тоест вързваш проводниците според цветният код и не очакваш проблеми. Ако преправяш нещо от друг модел , марка сонда или някой който според теб става, бъди сигурен, че няма да ти се получи. Свали си една сервизна инструкция и накрая в ел.частта може де потърсиш точни схеми и т.н. Прекалено пипкаво е за всички да търсят и затова не ти отговарят. Успехл
 2. Това с двигателя втора употреба сме го гледали! Може и най-вероятно ще вземе подобен или по-мъртъв двигател и ще има два мъртвеца! Аз предлагам на колегата, защото съм минал по този път, да си отвори двигателят/не той разбира се!/. Да се види блока/бъчви, хонинг, дерюги, всичко/ и тогава да се мята на друг двг. Блоковете на тези двигатели са много яки и ако не е над 400к.км. след обстойна ревизия може да му вдъхне нов живот. При мен беше същата работа-1л. на 1000-1500 км. без никакъв пушак отзад, защото всичко го ловеше катализатора. Сега с нови сегменти и всички лагери- масло разход 0л., като карам с 5W30. На ауспуха не можеш да се изцапаш, колкото и да бъркаш навътре, защото карам на газ и всичко е изчистила. Може да лепна една снимка, ама ще ми завидите, а не искам да ви дразня.
 3. Най-лесно ще познаеш кой цилиндър набива масло като свалиш генерацията. "Горящият" цилиднър е мазен и гаден и няма как да объркаш! Но! Аз мисля, че целият двигател е за сегменти. Гумички, семеринги и т.н. не се лови на тези приказки. А относно бутало имам оригинално налично за същият двигател. Даже ми е странно как са ти направили тежестта на буталата да е еднаква. Ще е добре да не са мерили, че ако са пилили останалите бутала явно отиваш към комплект 4 бутала. Не се отчайвай, просто внимавай на кой я даваш да я прави! Трабва да е ХОНДАДЖИЯ! А те се не повече от 10 човека в страната с "лошият материал". Риска да ти повредят още повече колата е огромен, като гледам какви изпълнители има напоследък. Направо ме е страх и се радвам, че вече познавам правилните хора за Хонда.
 4. Да напиша какъв излезна случая-скъсани кебели на шофьорската врата! Преди години /2-3/ я давах на един алармаджия да прави централното и мислих, че е ОК. Да ама не! Всичко бил презапоил, преправил и всичко било "чук". Като махнах калника и отворих снопа се втрещих. Тоя дърпал, шунтирал жици. Вместо 14 кабела вътре 18! Няма цветни кодове, няма нищо! Направо си скъсах нервите да търся кое за къде е. Тогава изрязах паяжините на тоя недъгав пичага, удължиш и презапоих всичко, като направих широка дупка в куплунга и всичко заспа. Гадна, гадна грес има вътре и само издухване с компресор помага, защото не можи и да се дупчи и пили както трябва от нея. Калничето не се сваля трудно и даже вратата понастроих за финал. Това е! Поздрави.
 5. Паркетарка, ама вози по къра! Аз знам, че вода не трябва да се качва повече от долният ръб на вратата. Ще сложа снимка на която се вижда, че това е тръбичка хваната за купето. За 15-20 години друсане тая тръба явно е станала на паприкаш. Ще я гледам някой път дали е там.
 6. Има отгоре, но е с една клапичка. При преминаване, пръски и т.н няма проблем. Става интересно ако си плуваш така стабилно. Миеш колата в река, просто си офроудър манияк и тормозиш Хондичката. Това съм го чувал от приятел, който беше сбозил маслото от една река. Истинско сбозяване! Но честно казано не знам къде е това отдушниче, просто съм чувал за него и, че е отгоре.
 7. Привет Чавдаре, За колко време идваше багажа? Две седмици или по-малко? Поздрави.
 8. Заден централен тампон на двигателя. Той чука така и трудно се вижда. Иначе е лесен за смяна ако имаш гъвкави ръчички. Под резонаторната кутия на вх. колектор се намира.
 9. Ама иначе е хубава! Има си компресия, но малко пуши! Нека не се обижда колегата,а да прочете! Хондите са надеждни и здрави, но със специфично обслужване и още по-особени ремонти, които не всеки може. Това ако до вчера си карал дръглив "Голф" по никакъв начин не може да го сравниш с "Хонда", въпреки, че много се опитват. Нищо! Проба грешка и се стига до вярното решение, въпреки, че това се отразява на джоба.
 10. Масло за скорости кутии. Какво друго масло? Само от Бултрако! От другаде не смея. Това в скоростите е като вода. MTF се води. @jambich, сега от тази пробка с четириграма ще ти подхлъзва масло. Там няма гарнитура, а таза капачка е лепена.
 11. Привет Чавдаре, 1.Линк : https://www.ato24.de/en/amsoil-100-synthetic-4t-performance-motorcycle-oil-10w-40.html Вид и количество:AMSOIL 100% Synthetic 4T Performance Motorcycle Oil 10W-40 0.946 L три броя- около три литра. 2.Линк: https://www.ato24.de/en/honda-synthetic-blend-5w-30-0-946-l.html Вид и количиство: Honda Synthetic Blend 5W-30 0.946 L пет броя. 3. Линк :https://www.ato24.de/en/ravenol-4-takt-gardenoil-hd-30.html Вид и количество : RAVENOL 4-Takt Gardenoil HD 30 един брой 4. Линк: https://www.ato24.de/en/amsoil-power-foam-0-510-kg.html Вид и количество: AMSOIL Power Foam 0,510 Kg един брой Стойност: 1 3*8,95*0,95=25,50 2. 5*6,49*0,95=30,83 3. 1*5,95*0,95=5,65 4. 1*10,35*0,95=9,84 Тотал 71.83€ или 141,31лв. Парите ще донеса на ръка в "Боила" както и ще взема нещата от теб пак там. Поздрави.
 12. Привет колеги, Не знам какво стана, но спря да работи кандилото вътре при отваряне на вратите. При положение постоянно включено лампата свети, тоест не бушон или друго. Другото, което ме тревожи, че е ако е кабел на врата, то трябва да е една врата, а не всичките. Ако някой се е сблъсквал с подобен момент, нека сподели. Имам и ел. схемата, но нещо не мога да я кача тук. Поздрави.
 13. Карай си, стой си в каютата и така! Японците са го измислили! Включва, малко се усеща, изключва, пак се усеща. Това е! Нали е хладно! Някои колеги се супер много се оглеждат в обороти и т.н. Трябва да се разсъждава потребителски- караш, чупиш, хвърляш за консерви. Времето на ремонтите пред гаража, ключове, крикове, телове отдавна мина! И аз искам да си карам и ремонтирам "Жигулата", но нито ще ме вози така, нито пък беше толкова здрава и икономична и бърза като Хондата. Те са го казали хората: "Почнеш ли много да разбираш от една кола-продавай я!" Явно си сменил всичко.
 14. Чавдаре, следваща поръчка кога планираш, защото не можах да се класирам с плащането и поръчването.
 15. За оригинална не искам и да помисля! Булграко не познават парите! О тях само специфични масла. Нищо друго!
 16. Привет колеги, Моля за мнение за марка гарнитура, защото при мен тече отгоре като лейка. Последната не помня каква беше, но беше сложена внимателно/ изчистено, обезмаслесо и т.н/ В началото беше ОК, но напоследък имам петно под колата . Питането ми е каква да взема, защото има 7-8 вида и производители. Поздрави.
 17. А според симптомите на прозорчето на дехидратора как се диагностицираха нащата? Имам спомен, че когато се виждат рядко мехурчета при работещ компресор нещата са ОК. Ако има много мехури, значи е намалял фреона. Ако има някакви бели тиняци на джама, положението е за фреон и търсене на пробиви и т.н. Така ли е или бъркам? Чел съм го в руското ръководство по спомен. А относно включването и изключването, така работи и при мен. Понякога дразни, защото го усещам по ускорението, но пък в "каютата" е хладно.
 18. Да напиша, че смених пружините преди месец! Много съм доволен и колата е много по-стабилна вече в завой. Усеща се коренна разлика и съм доволен. Като цяло трябва да знаете, че не се вдигна и остана колкото си беше реално. Момента, който мразех и исках да избегна вече го няма- туба с вода и 20-30 кг багаж+две деца и задницата е паднала с 10 см. Вече го няма този момент! Реално проблема е в омекването на пружините. Новите /Каяба/ не можех и да ги огъна, а старите си ги свивах на ръка и крак помалко. Така, че подложки, гъдели- не си заслужава. Ако някой иска стари пружини, подарявам ги!
 19. "Газена" уредба да си слагал скоро? Ако си, търси проблема там. Газаджиите не знаят от къде да вземат отопление за редуктора или изпарителя и затова загрява.
 20. За Хонда ЦР-В ли говорим? RD1? Какви писукания и датчици. Квичи само за светлини и 5 пъти за ключа, ако е забравен.
 21. Колега, не си ли я предобрил във височина? При мен най-голямото дразнение е не, че е много паднала отзад, колкото, че кляка от багаж 50-60кг. и от две деца на задните седалки. Както си снимал колата, която е стъпила на наклон, е доста висока. На равно ще е още по-висока! Истинското положение на купето спорен мен и сервизните тефтери е равно отпред и отзад, даже отзад е по-ниско с 10-15мм.
 22. Умората на пружините няма как да компенсирам с подложки. Имам чертеж на тези втулки, но не мисля, че ефекта ще е кой знае какъв с тези + 20-30мм подложки. Още повече, че отзад не е разкрачена. Просто е ниска от умора, бензин и газената бутилка. Омръзна ми като кача 4 човека и тръгна на море примерно колата да заприличва на "Варшава" и да опира отзад ако въобще има тампони някакви или директно отива на противоударните на амортисьорите. Пружините са по 120лв. без отстъпка. Като гледам са три болта+ скобата за пружините. Малко да става за работа и ще разчекна пусти макферсони. Винаги когато съм искал да мина тънко/примерно втулките/, съм плащал скъпото + тънкото, което не е много готино. Поздрави на всички!
 23. Да, да ....отивам към смяна на задните пружинки. За разкрачване, не е разкрачена, но се вижда, че отзад е по ниска. Реално е винаги с пълен резервоар+ газта, която и тя си тежи. Не знам предишниат горд собственик какво я е тормозил но има и теглич, което говори, че е била товарно добиче. Между другото това е голяма работа- теглича! Досега съм нямал кола с теглич, но вече вземам назаем ремарке от съсед и си е голямо удобство.
 24. Между другото това си е cruiser. Не очаквай да караш успешно в трафик и да се мушкаш между автомобилите. То как да се мушкаш, като е с широчина на ATV или половин кола. За града ще ти е сложно със сигурност, но като го лепнеш на магистралата, кеф ти Гърция и къде ли не! И аз с 200 кг. се оправям, но от там нагоре си е сложничко. T-max-а, който карам се оказа доста тежък, с нисък център на тежестта и реално задна и предна гума не можеш да придърпаш, а пък съм 187см и 95 кг. Където е тясно го мъча на централната стойка с някакви набирания, приплъзвания и клизми.
 25. Лоша работа! Пробвай при Станимир в "Дружба". Държи хондаджиска морга. Ако нямаш телефон ми пиши на лично и ще ти пратя. "Ариста партс" беше май. Мангалите придобили ли са летеж? Flight born gypsies made by Honda.
×
×
 • Create New...