Jump to content
emod

FAQ-4: Двигателни масла - обсъждане, част Четвърта

Recommended Posts

AMS_2022.pdf

17 hours ago, Rakeem said:

15 hours ago, Rakeem said:

И на мен двете класи на Амсойла отгоре ми идват малко fantasy, ценово даже не е литър, а 946 мл., пък 70%  PAO  и многото естери  са май само раздувки от време оно, иначе  анализ моля! Нещо обаче го дават търговска тайна, пардон exact percentage is trade secret;), но въпреки това е ясно. За сравнение процентите от 2019 и 2022. Даже 2019 е бая далечко от 70%, пък за сега (2026) не ми се и мисли, и хич даже не съжалявам, че го смених рано заради предстоящото дълго пътуване, въпреки, че си беше ОК

AMS_2019.jpg

Редактирано от Тъмнозелен самурай G86-P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чети, ако ти е интересно https://www.oil-club.ru/forum/topic/43704-аmsoil-signature-series-100-synthetic-5w-30-new-свежее-2020/

Tоркон твърди, че въобще няма хидрокрек в 5/30, пък камоли да е повече от 30%. 

Ето го и дхг-то от сходен период. 

https://www.oilclub.pl/index.php?threads/5w-30-dxg.2414/

Само един бърз поглед на пиковете на спектралния анализ и ти става ясно за какво говоря. 

За справка дхг-то няма как да е повече от 50% ПАО при този пик, а Амсойла няма как да е под 70%. 

РАзликата при естерите също впечатляваща. 

Така че, тук си говорим с факти, а не с фантазии.

Редактирано от Rakeem
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
1 hour ago, Rakeem said:

Чети, ако ти е интересно https://www.oil-club.ru/forum/topic/43704-аmsoil-signature-series-100-synthetic-5w-30-new-свежее-2020/

Tоркон твърди, че въобще няма хидрокрек в 5/30, пък камоли да е повече от 30%. 

Ето го и дхг-то от сходен период. 

https://www.oilclub.pl/index.php?threads/5w-30-dxg.2414/

Само един бърз поглед на пиковете на спектралния анализ и ти става ясно за какво говоря. 

За справка дхг-то няма как да е повече от 50% ПАО при този пик, а Амсойла няма как да е под 70%. 

РАзликата при естерите също впечатляваща. 

Така че, тук си говорим с факти, а не с фантазии.

ми те фактите са в приложените файлове, освен ако Амсойл нещо се правят на нелегални и заявяват по-малки количества, и не винаги Фурието е меродавно обаче

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво точно ти казва този сдс, който се отнася за 3 вискозитета масло, защото на мен нищо не ми говори?

Иначе Фурието извършено по правилата, в което не се съмнявам, е напълно меродавно. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
2 hours ago, Rakeem said:

Какво точно ти казва този сдс, който се отнася за 3 вискозитета масло, защото на мен нищо не ми говори?

Иначе Фурието извършено по правилата, в което не се съмнявам, е напълно меродавно. 

ами казва ми, че през 2019 PAO е било 10-30%, а 2022 е 5-10%, т.е 30 и 10  %  съответно в най-добрия случай, което е доста съмнително. Колко е сега един господ знае, но СЪС СИГУРНОСТ е по-малко от DXG. И да - Амсойл се отнася за 3 вискозитета, въпросите към тях И да повторим  -  Така че, тук си говорим с факти, а не с фантазии.

Редактирано от Тъмнозелен самурай G86-P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СДС-а не е формула и състав, там просто се вписват опасните субстанции.

Примерно ПАО 6 и 8 не се водят за опасни и не се декларират.

Ако вземем горния сдс, ще видиш, че сметките се чупят, 30% крек, 30% ПАО 4 и останалите 40% какво са, естери и добавки?

За това се гледат анализи и там се вижда, че маслото не съдържа повече от 30% крек, в най-лошия случай.

Като погледнеш анализите на Равенола ще видиш, че маслото не съдържа повече от 40-50% ПАО, в най-добрия случай, а реално е към 35-40%. Това са фактите. И все пак над 40к. карам с Равенола, и няма да тръгна да го хуля сега, щото съм развил би полярно.

Маслото е страхотно до 100-110лв., толкова.

Редактирано от Rakeem
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 6 часа, Тъмнозелен самурай G86-P написа:

и хич даже не съжалявам, че го смених рано заради предстоящото дълго пътуване, въпреки, че си беше ОК

Аз пък съжалявам.

При твоето гориво LPG и предстоящото, предимно магистрално, дълго пътуване, това масло щеше не само да издържи, но и да пита за още.

Вманиачаваш се... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...