Тъмнозелен самурай G86-P 366 #2281 Отговорено преди 11 часа (Редактирано) AMS_2022.pdf 17 hours ago, Rakeem said: 15 hours ago, Rakeem said: И на мен двете класи на Амсойла отгоре ми идват малко fantasy, ценово даже не е литър, а 946 мл., пък 70% PAO и многото естери са май само раздувки от време оно, иначе анализ моля! Нещо обаче го дават търговска тайна, пардон exact percentage is trade secret, но въпреки това е ясно. За сравнение процентите от 2019 и 2022. Даже 2019 е бая далечко от 70%, пък за сега (2026) не ми се и мисли, и хич даже не съжалявам, че го смених рано заради предстоящото дълго пътуване, въпреки, че си беше ОК Редактирано преди 11 часа от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1015 #2282 Отговорено преди 11 часа (Редактирано) Чети, ако ти е интересно https://www.oil-club.ru/forum/topic/43704-аmsoil-signature-series-100-synthetic-5w-30-new-свежее-2020/ Tоркон твърди, че въобще няма хидрокрек в 5/30, пък камоли да е повече от 30%. Ето го и дхг-то от сходен период. https://www.oilclub.pl/index.php?threads/5w-30-dxg.2414/ Само един бърз поглед на пиковете на спектралния анализ и ти става ясно за какво говоря. За справка дхг-то няма как да е повече от 50% ПАО при този пик, а Амсойла няма как да е под 70%. РАзликата при естерите също впечатляваща. Така че, тук си говорим с факти, а не с фантазии. Редактирано преди 10 часа от Rakeem 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 366 #2283 Отговорено преди 10 часа 1 hour ago, Rakeem said: Чети, ако ти е интересно https://www.oil-club.ru/forum/topic/43704-аmsoil-signature-series-100-synthetic-5w-30-new-свежее-2020/ Tоркон твърди, че въобще няма хидрокрек в 5/30, пък камоли да е повече от 30%. Ето го и дхг-то от сходен период. https://www.oilclub.pl/index.php?threads/5w-30-dxg.2414/ Само един бърз поглед на пиковете на спектралния анализ и ти става ясно за какво говоря. За справка дхг-то няма как да е повече от 50% ПАО при този пик, а Амсойла няма как да е под 70%. РАзликата при естерите също впечатляваща. Така че, тук си говорим с факти, а не с фантазии. ми те фактите са в приложените файлове, освен ако Амсойл нещо се правят на нелегални и заявяват по-малки количества, и не винаги Фурието е меродавно обаче Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1015 #2284 Отговорено преди 9 часа Какво точно ти казва този сдс, който се отнася за 3 вискозитета масло, защото на мен нищо не ми говори? Иначе Фурието извършено по правилата, в което не се съмнявам, е напълно меродавно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 366 #2285 Отговорено преди 7 часа (Редактирано) 2 hours ago, Rakeem said: Какво точно ти казва този сдс, който се отнася за 3 вискозитета масло, защото на мен нищо не ми говори? Иначе Фурието извършено по правилата, в което не се съмнявам, е напълно меродавно. ами казва ми, че през 2019 PAO е било 10-30%, а 2022 е 5-10%, т.е 30 и 10 % съответно в най-добрия случай, което е доста съмнително. Колко е сега един господ знае, но СЪС СИГУРНОСТ е по-малко от DXG. И да - Амсойл се отнася за 3 вискозитета, въпросите към тях И да повторим - Така че, тук си говорим с факти, а не с фантазии. Редактирано преди 7 часа от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1015 #2286 Отговорено преди 6 часа (Редактирано) СДС-а не е формула и състав, там просто се вписват опасните субстанции. Примерно ПАО 6 и 8 не се водят за опасни и не се декларират. Ако вземем горния сдс, ще видиш, че сметките се чупят, 30% крек, 30% ПАО 4 и останалите 40% какво са, естери и добавки? За това се гледат анализи и там се вижда, че маслото не съдържа повече от 30% крек, в най-лошия случай. Като погледнеш анализите на Равенола ще видиш, че маслото не съдържа повече от 40-50% ПАО, в най-добрия случай, а реално е към 35-40%. Това са фактите. И все пак над 40к. карам с Равенола, и няма да тръгна да го хуля сега, щото съм развил би полярно. Маслото е страхотно до 100-110лв., толкова. Редактирано преди 6 часа от Rakeem 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3289 #2287 Отговорено преди 5 часа Преди 6 часа, Тъмнозелен самурай G86-P написа: и хич даже не съжалявам, че го смених рано заради предстоящото дълго пътуване, въпреки, че си беше ОК Аз пък съжалявам. При твоето гориво LPG и предстоящото, предимно магистрално, дълго пътуване, това масло щеше не само да издържи, но и да пита за още. Вманиачаваш се... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове