Jump to content
emod

FAQ-4: Двигателни масла - обсъждане, част Четвърта

Recommended Posts

https://www.liqui-moly.com/en/synthoil-energy-0w-40-p000341.html#20701

Ако е това, аз бих внимавал с него.

Вярно има над 60% ПАО, но няма естери и нафталини не се виждат, та не знам какво за измислили да балансира базата.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То само ПАО е , на редовна цена не си струва. Но за микс както беше на промоция щеше да бъде идеално. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ще трябва да се меша с някое естерно масло, но как ще се докарат пропорциите, тъй като на 60% си трябват поне 10% естери, но без анализ нито се знае колко реално е ПАОто, нито естерите в другото масло, което със сигурност ще има и ПАО. 

Или направо https://apogee99.com/maslo-za-hladilni-kompresori-copeland-rl32-3maf-1l./p/8411

Редактирано от Rakeem
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 4/5/2025 at 9:48 PM, dandilov said:
  Reveal hidden contents

След като ти отговорих, че не ме интересуват дизелите, какво повече искаш да ти покажа? :rolleyes:

https://www.oil-club.ru/forum/topic/92862-mobil-1-esp-0w-30-cvezhee-francija/

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

25/09/2024г. Хммм... Значи ESP 0W-30 все още си държи старата рецептура. Интересно дали няма да я "резнат" и нея като при ESP 5W-30.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На компания, която си позволява от днес за утре, тихомълком, да деградира доказана синтетика до ниво на треторазрядна минералка, която продължава да прокламира като висок клас синтетика, вяра не може да се има.

Тук някой ще каже, ама те си минават тестовете и си покриват (псевдо) спецификациите (срещи некой долар) с тая минералка, да минават ги, но с прясно масло, ама като се минат 10000км., това масло и за трактор беларус няма да става(а сервизите сменят на 30000к).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен..Що на равенол където базовите им масла всеки път са различни им гласувате и прехвалвате..Мобил са голям концерн разберете го,няма да ви продадат лошо масло..Щото гледаме ей такива форуми кфи ли ме, къде фалшиво масло тестват какво ли не..ЕСП маслото що да е лошо питам за пореден път с петицата?Щот е иновативно ли ,скъполи е ?Гледаме тестове на незнам си какво двигатели п форуми и тн но реалността е друга..

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
29 minutes ago, Jivetz said:

Не съм съгласен..Що на равенол където базовите им масла всеки път са различни им гласувате и прехвалвате..Мобил са голям концерн разберете го,няма да ви продадат лошо масло..Щото гледаме ей такива форуми кфи ли ме, къде фалшиво масло тестват какво ли не..ЕСП маслото що да е лошо питам за пореден път с петицата?Щот е иновативно ли ,скъполи е ?Гледаме тестове на незнам си какво двигатели п форуми и тн но реалността е друга..

кой кога направи анализи на Равенола, че е все различен, а Mobil и да не е лош

си го влошават - факт

Редактирано от Тъмнозелен самурай G86-P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой пък казва ,че мобила е лош?Правят му всички анализи ли какво?Вижда се всичко какво има в него ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие знаете пао,естери и молибден това ви е на вас..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jivetz, правилно си се ориентирал че тук на почит са маслата с пао,естери, сякаш всички караме състезателни автомобили и оборотите на двигателя са все в червеното. Лошо ли е едно масло група 3 с "точния" пакет добавки за хонда? Лоши ли са маслата с база gtl? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
12 minutes ago, Jivetz said:

Знаем, че има MSDS и никакви иновации , шменти капели, йонни течности пр., повече от които го дават маркетологични трикове , не могат да заменят здравата база

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Jivetz написа:

Като измислят нещо по-добро ще минем на него.

Тези неща се доказват от физиката на база емпирични изследвания, а не от схващания и спекулации.

След като най-добрите масла в света са на база тези трите, кои сме ние да се съмняваме и спорим. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
5 minutes ago, Rakeem said:

Като измислят нещо по-добро ще минем на него.

Тези неща се доказват от физиката на база емпирични изследвания, а не от схващания и спекулации.

След като най-добрите масла в света са на база тези трите, кои сме ние да се съмняваме и спорим. 

;)AN са пропуснати...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е по-евтин заместител на естерите, макар че показват добри качества, нямат същите свойства, особено ще се касае до полярност и смазване. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Бора какво му има?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
2 minutes ago, Rakeem said:

Това е по-евтин заместител на естерите, макар че показват добри качества, нямат същите свойства, особено ще се касае до полярност и смазване. 

аз по повод само какво се знаело тук;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
13 minutes ago, Тъмнозелен самурай G86-P said:

Знаем, че има MSDS и никакви иновации , шменти капели, йонни течности пр., повече от които го дават маркетологични трикове , не могат да заменят здравата база

Диблока пак Шменти капели л и е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
10 minutes ago, Jivetz said:

айде пак, и аз пак ...."не могат да заменят здравата база"...иначе гледаме да следим всичко даже началото на всяка глава..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Jivetz написа:

На Бора какво му има?

Какво да му има? 

Ползва си се във върховите масла. 

Стои под молибдена като смазочни свойства, но предимството му е, че издържа по-дълго(по-термично устойчив е, но надали някой от нас ще достигне границата на молибдена), основно се предпочита, тъй като не вдига сулфатната пепел.

Ето ти еталон за масло https://www.oil-club.ru/forum/topic/83258-exline-vrs-0w5w-30-gti-svezhee/

Тоест масло правено от физици и инженери, а не от счетоводители. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 21 минути, Jivetz написа:

Toва нали го коментирахме вече. 

На масла като горното от линка не му трябват диблоци, това са овкусители за минералки.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
4 minutes ago, Rakeem said:

Toва нали го коментирахме вече. 

На масла като горното от линка не му трябват диблоци, това са овкусители за минералки.

или това баш за Хонда https://www.oil-club.ru/forum/topic/83195-exline-vrs-0w5w-30-gtj-svezhee/   жалко, че не става чрез някакъв ВОП да дойде и в България

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Jivetz Махнали са и молибдена и алкилираните нафталини и пламната температура (основно заради което го предпочитах) е намаляла! Да му се не види!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.oil-club.ru/forum/topic/89954-mobil-1-esp-5w-30-api-sp-svezhee-2024/?do=findComment&comment=2860190

П.п . Не правя реклама на Мобил в никакъв случай, не ме разбирайте погрешно..Просто не отстъпва по нищо на равенола примерно,заради най- модерния пакет  добавки..Бих казал и че е по евтин дори..Караш 250 моточаса и толкова..

Редактирано от Jivetz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де....ясно, няма GTL,няма Естери, няма PAO но цената е същата. Не виждам логика да се купува 4 литра за 85 лева като можеш да си вземеш 5 литра Тотал със същите спецификации за 72 лева. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тотал е супер масло за парите си..Но според мен с по слаба база..Мобила съм го взимал за 80лв, а от Амазон го бяха пуснали за 29 евро, така че кое му е скъпото? Колко е 4л равенол на промоция.. Спирам с Тея масла , не ми се спори,просто излагах мое лично мнение..явно масата е на друго такова.

Редактирано от Jivetz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
5 minutes ago, Jivetz said:

Тотал е супер масло за парите си..Но според мен с по слаба база..Мобила съм го взимал за 80лв, а от Амазон го бяха пуснали за 29 евро, така че кое му е скъпото? Колко е 4л равенол на промоция.. Спирам с Тея масла , не ми се спори,просто излагах мое лично мнение..явно масата е на друго такова.

....го БЯХА пуснали за 29 евро... му е скъпото на Мобила;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое не е ясно?Казвам,че има варианти,и не е толкова скъп..Стига човек да има желание.Лека вечер.

Редактирано от Jivetz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
7 minutes ago, Jivetz said:

Кое не е ясно?

че ако реално се намери такъв Мобил в мрежата в момента ще е налят в някое супер-пупер-дупер технологично мазе край Босфора или нещо подобно...най-много дотам да доведе желанието за евтин Мобил

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тая цена може да го вземеш от Walmart, в САЩ реално цените са такива -нормални. Всеки може да провери. Та с какво на Тотал базите са по-слаби? Същият VHVI 3-та група, който ползват голяма част от производителите на масла, SK Lubricants са най-големият производител на тази база, дори мастодонтите си купуват от тях.Няколко пъти повторих в темата- новият ESP не е лошо масло, но цената му не кореспондира с качествата. 

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mobil1 е с база GТL (група 3+) и някакви количества група 4 и група 5, но с може би най-добрия пакет добавки в света.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
2 hours ago, Jivetz said:

Mobil1 е с база GТL (група 3+) и някакви количества група 4 и група 5, но с може би най-добрия пакет добавки в света.

• Хаха 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

Така си е с маслата - големи тирирамби, а след макс година, карал / не карал - в кофата. ;)

• Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми Shell ползват същите пакети на Infinium, все пак са акционер заедно с Mobil 🙂. Та с кво точно е по-добро ESP не мога да схвана, да не говорим,че масово всички блендери ползват Infinium и Lubrizol, в зависимост от рецептурите и спецификациите и стандартите, които желаят да покрият.

1 тон GTL база е 800 долара ,1 тон VHVI 780 долара ...практически няма разлика. Просто Mobil в Европа винаги са продавали скъпо, при все факта, че имат рафинерии, блендерни заводи. 5 кварти в САЩ идват 55 лева и то за най-скъпите им масла .

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
11 hours ago, Ивайло Димов said:

Ми Shell ползват същите пакети на Infinium, все пак са акционер заедно с Mobil 🙂. Та с кво точно е по-добро ESP не мога да схвана, да не говорим,че масово всички блендери ползват Infinium и Lubrizol, в зависимост от рецептурите и спецификациите и стандартите, които желаят да покрият.

1 тон GTL база е 800 долара ,1 тон VHVI 780 долара ...практически няма разлика. Просто Mobil в Европа винаги са продавали скъпо, при все факта, че имат рафинерии, блендерни заводи. 5 кварти в САЩ идват 55 лева и то за най-скъпите им масла .

Въпросът е 1 тон ПАО как ляга пък и какво е също...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 тон ПАО 3000 долара

1 тон Естери 6800

Цените варират разбира се но в тия диапазони 🙂

Редактирано от Ивайло Димов
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
50 minutes ago, Ивайло Димов said:

1 тон ПАО 3000 долара

1 тон Естери 6800

Цените варират разбира се но в тия диапазони 🙂

аха ....ясно що GTL и VHVI били почти кат ПАО:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Некъде по-рано в темата бех постнал начина и процеса във видео клип на синтез на PAO и естери. За това и цената е такава, производството е скъпо, енергоресурсно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
3 minutes ago, Ивайло Димов said:

Некъде по-рано в темата бех постнал начина и процеса във видео клип на синтез на PAO и естери. За това и цената е такава, производството е скъпо, енергоресурсно.

естествено, но затова и се опитват да ни пробутват разни от типа "с почти същите свойства"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...