Ивайло Димов 146 #1961 Отговорено 24 Февруари В един идеален свят всички щяхме да караме V6 с чугунен блок,ангренажен ремък, хидравлични повдигачи ☕🚬🙂 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6470 #1962 Отговорено 24 Февруари Дефорсиране по еврогейски. От V12 / 10 / 8 / 6, мИнаха на R3 / 4 turbo и се минАха. А пътем се фанАха и за контакта, та да е пълен акта. Изходиха се бюрократите и сега дирят изход, ама миришеее, та са не трае, а викАха "трай за хубост". 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6470 #1963 Отговорено 28 Февруари На 24.02.2025 г. at 9:25, Ивайло Димов написа: В един идеален свят всички щяхме да караме V6 с чугунен блок,ангренажен ремък, хидравлични повдигачи ☕🚬🙂 И верига да е, пак има разлика от стар до нов мотор. А на мечока е и двуредова. https://www.facebook.com/reel/3679957082302687 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 284 #1964 Отговорено 6 Март 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 68 #1965 Отговорено 21 Март Ако трябва да се прави сравнение и последващ избор от серията 0W-20, за k24z3, как бихте подредили/избрали от списъка: Honda Ultra Leo-SN 0W-20 Honda Full Synthetic 0W-20 Advanced Protection 0,946 Toyota Motor Oil 0W-20 SP ................... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 161 #1966 Отговорено сряда в 06:55 От Хонда не пишеха ли в книжката, че 0W-20 е за "горивна икономия" и наред с него да препоръчват и 0W-30? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1967 Отговорено петък в 16:11 Едно масло, което заслужава внимание, -66° температура на загуба на течливост. Това може да се постигне само с 4 и 5 групи. quartz xtra ll 0w20 1l-gb.pdf 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 830 #1968 Отговорено петък в 16:49 (Редактирано) Ти погледна ли му СДС-а. https://lubricants.catalog.totalenergies.com/catalog-za/en_UK/trr_quartz-ineo-xtra-long-life-0w-20 Това си е класическа минералка до 6-о коляно, стръв за пингвини у сибир. Редактирано петък в 16:49 от Rakeem 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1969 Отговорено петък в 16:51 Дай, че не можах да я намеря. Тотал са сериозна компания и едва ли лъжат за тези -66 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 830 #1970 Отговорено петък в 17:06 (Редактирано) Набуха ли са го с депресанти. Това е масло за студен климат, в топъл си заминава за норматив, имено заради PPD-то. detail.pdf Като писах, СДС-а беше наличен, сега не е, брей тия маркетинг роботи, колко са бързи. https://lubricants.catalog.totalenergies.com/catalog-za/en_UK/trr_quartz-ineo-xtra-long-life-0w-20 Редактирано петък в 17:10 от Rakeem 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1971 Отговорено петък в 18:00 65-70% VHVI, има PAO но за тази цена не си струва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2944 #1972 Отговорено петък в 18:21 РАО няма в msds-a. А и не виждам свободни % за него. Ако има, то ще е безсмислено да се съобщава. Има разработени нови модификатори на вискозитета, които били по-стабилни и не се разпадали като старите. Мобил се хвалят, в новата си рецептура, с такива и с някакви други неща. Затова изхвърлиха от маслата си РАО, GTL и молибден, но като гледам, новите им анализи на отработки са пълна трагедия... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1973 Отговорено петък в 18:30 Много са зле, а цените им останаха старите, което за мен е много стъпки назад. Май към момента на нашият пазар Амсойл и Равенол остават единствените с PAO+ естери що се отнася до синтетики. Лики Моли, Мегуин , Моторекс и Якко имат но само с PAO, без естери и AN. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1974 Отговорено събота в 15:26 https://www.senax.bg/bgr/maslo-sintetichna-tehnologija-special-tec-aa-5w20.html Много тънка цена ...дори за хидрокрекинг 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2944 #1975 Отговорено събота в 16:05 ^ Цената е супер! Но се прокрадват два въпроса: 1. Съдържанието в тубата отговаря ли на описанието? Понеже в БГ съмненията за оригинален продукт са традиционни (и основателни до голяма степен). 2. Колко години е стояло по складовете, за да му свалят цената наполовина? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1976 Отговорено събота в 16:10 (Редактирано) Вероятно е с изтичащ срок на годност, Сенакс са официален представител на Лики Моли, а и да правиш ментета на тази марка е като да печаташ фалшиви 1 доларови банкноти. Струва си защото лаб. анализи на 15-20 годишни масла показват състояние като на прясно току що налято в завода. Дори може да се вземе с цел доливане ако има разход или автомобила е взет на старо и за едно кратко прочистване на ДВГ за 2-3 хил км . Редактирано събота в 16:11 от Ивайло Димов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2944 #1977 Отговорено събота в 16:11 А който иска 70% РАО + 10% полиолестери, може да си поръча, с доставка от Испания, "Exline": https://compralubricantes.com/motor-25?q=Fabricante-ExLine+(Extreme) Бившата линия "Extreme", на руснаците. Как ги доставят в Испания тия масла, не знам. Но е факт, че само от там може да се закупят в момента. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1978 Отговорено събота в 16:15 Бизнеса е като водата-винаги намира път! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #1979 Отговорено събота в 18:05 (Редактирано) Spoiler Щот на Тея цените хич не са напомпани. Редактирано събота в 18:05 от Jivetz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #1980 Отговорено събота в 18:05 23 hours ago, Ивайло Димов said: Много са зле, а цените им останаха старите, което за мен е много стъпки назад. Май към момента на нашият пазар Амсойл и Равенол остават единствените с PAO+ естери що се отнася до синтетики. Лики Моли, Мегуин , Моторекс и Якко имат но само с PAO, без естери и AN. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #1981 Отговорено събота в 18:08 @dandilov Я ми покажи на дизел анализ на Мобил дето не става.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2944 #1982 Отговорено събота в 18:24 Дизелите не ме интересуват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #1983 Отговорено събота в 18:31 Мен ме интересува..След като казваш ,че не става , покажи.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2944 #1984 Отговорено събота в 18:48 Off Topic След като ти отговорих, че не ме интересуват дизелите, какво повече искаш да ти покажа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 68 #1985 Отговорено вчера в 05:32 На 2.04.2025 г. at 9:55, Legend91 написа: От Хонда не пишеха ли в книжката, че 0W-20 е за "горивна икономия" и наред с него да препоръчват и 0W-30? карал съм и с 0W-30 и 5W-30, равенол, петроканада, мобил, шел. Но е факт че 0W-20 двигателя се развърта по-леко, сутрин и особено зимата пали много по-леко. Та с моя стил на каране (по ограниченията, на магистрала-120-то и няма свестен участък където спокойно можеш да настъпиш) не бих се върнал по-вече на 0;5W-30. Дилемата е в избора на марка/производител Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 161 #1986 Отговорено преди 1 час Е то и аз не карам с 200, и аз карам с до 110-120 обикновено, и то най-вече заради състоянието на пътищата. Но. При едно изпреварване мотора вдига 6000 об. Ако отпуснеш крак, пак отива към 5к об. Развъртането сутрин... Не съм забелязал да е спъната с 5W-30. Даже, ако имаше в "Европата" Mobil 1 5W-40, него бих сложил. За мен всичко под 30-ка е политика, а не инженеринг....Освен ако не живеем в Сибир и там подобните Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1987 Отговорено преди 54 минути Поръчах аз 0W40 Лики Моли, ПАО синтетика над 60% съдържание ...65 кинта 5 литра 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #1988 Отговорено преди 28 минути Що не си поръча равенол? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 146 #1989 Отговорено преди 22 минути (Редактирано) Ще си поръчам на черен петък и ще ги миксирам 🙂, в момента имам 3 по 4 литра масло в мазата🤣😂. Запасил съм се здраво ,Shell Helix Ultra 5W40,Shell Helix Ultra 0W30, Mobil Super 3000 4 литра, сяяя мое взема и ,Suniso SL68 ...за разкош. Редактирано преди 22 минути от Ивайло Димов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #1990 Отговорено преди 20 минути Шела е супер..Ама точно тоя Мобил.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове